ДЕКЕМВРИйчета растат, пюрета вече искат да ядат!

• 10 195
  • 286
  •   1
Отговори
# 195
Абе мамчета какви са тези ваксини в рамото  newsm78 ние още нямаме такава, защо ли  Thinking

# 196
  • София
Ох, момичета моето дете е много неспокойно след днешната ваксина. Само плаче и нищо не може да го успокои, дори не иска да яде. Дано поне не вдигне температура, макар че незнам как ще разбера. Сега пипам челцето и не е топло и се надявам че няма да вдигне през нощта.

Гевито, ваксина в рамото (лявото) на моя младеж са му били още в родилния дом и сега на мястото има една червена точица, но не е надута и сме нямали проблем с нея. За други ваксини в рамото незнам, досега все в крачето ни ги слагат.  Peace

# 197
  • София
Ох тази вечер кърменето беше ужасно...Изобщо не искаше да яде, плака и се опъва и сега си легна само с 50 мл. от шише и някакво измъчено кърмене между хленчене, напъване и рев. На всичкото отгоре повърна и се наака, не знам, явно коремчето я е боляло...
Толкова съм изнервене вече с товя ядене...

Кади, дано всичко е наред!!!!

# 198
  • Пловдив
Кади стискам палци и се  Praynig всичко да е наред  Hug !

sssvetla да ти е жива и здрава Рая да ви носи само радост!А за почерпката милост нямаш  Crazy , но няма да пропусна и за нейно здраве от всичко ще си взема  Party !

Взех да се притеснявам с тези ваксини.При второто слагане всички имат някакви оплаквания от твърдички бучици , да зачервявания ,а при първата всичко е наред  Thinking.И при нас нямаше никакви странични реакции първия път , но не се къпахме по съвет на педи /не че не измих дупе , но не се киснеше във ваната поне/.Към края на месеца сме на втора и дано и тя да е като първата без проблеми!

Гевито и при нас освен в болницата в рамото друга ваксина не са ни слагали!

Жени като прочетох , за неслагането на ваксина за хъркащо носле и се притесних малко , че и нашето хъркаше и покашляше Габи , а ни е би доки.Каза , че няма хрема , а кашлицата е била от задавяне.Дано да е права и не и навреди  Thinking

Сасано много кукленски обувчици  Heart Eyes !Аз си мисля , че в магазини , където продават тази марка ще имат и обувчици.Ти слагаш ли на куклата вече , аз съм купила едни джинсови , розови много" газарски"  Embarassed , но ми се струва, че е мъничка още и и стоят някак големи и неестествени  Crazy!

Лека нощ и спокойни декемврийчета !

# 199
Искам да попитам тези майки, които дават вода на бебетата - слагате ли още захар в нея или само чиста преварена водичка давате?

# 200
Аз вода не давам, но да кажа:)
Захар в никакъв случай.

# 201
Благодаря ви момичета за отговорите, но на нас до сега всички ваксини са ни ги били в крачето, даже и за хепатита. Чудна работа  Thinking
За водата : в болницата беше със захар, казаха, че е заради жълтеницата. Педиатърката ми каза да давам водата със захар до третия месец след това чиста. Peace
Много съм разсеяна виждам, че има нови мамчета добре дошли   bouquet

# 202
Привет-мривет,
Благодаря ви много за отговорите за зачервяването след ваксината. Купих някаква риванолова маз ама още не съм мазала. Ще изчакам да видя до утре. Педито вдигна най-накрая телефона си и каза, че нямало проблем, да не го третирам и ще си мине само.
Честити месечинки на днешните бебоци! Добре дошли на новите момичета!
kadi стискам палци всичко да е наред и да няма голям проблем с беб!

# 203
Гевито, хепатитната ваксина си се бие в крачето  Peace . В рамото се бие БЦЖ-ваксината - срещу туберкулоза, още в родилния дом. Белег може да ви се появи до 6.-7. месец, тогава се проверява за наличие на такъв. Ако евентуално нямате, ще ви направят тест Манту и ако ваксината не е ''хванала'', ще ви реимунизират. Ние вече си имаме белег, даже стана като гнойна пъпка. Първоначално се бях шашнала, но се поразрових в нета, а и педи каза, че не е притеснително и ще отмине.

За водата със захар - никога не съм давала, макар че бяхме с много тежка жълтеница. Три дни бяхме на лъчетерапия, за после казаха, като се приберем, да гледам много да яде. Така се изхвърлял по-бързо билирубинът. И си се оправихме полека-лека. Бяхме качили 1,300 кг за първия месец само на кърма  Wink.
Е, то аз и вода без захар не давам де  Rolling Eyes .

# 204
Добро утро на всички мами и техните дечица!!!Не съм писала много отдавна ,но ...наистина не остава време!влизам, но не успявам всичко да изчета.
Само да отбележа на 9.02 сложихме първи прием пентаксим - никаква реакция,всичко беше наред. Вчера  ни сложиха втората. Александра беше много сънлива,а като се събуди неутешим плач около  час-два. Така не е плакала дори когато имаше колики! Вече отшумяха! Незнаех какво да правя и как да постъпя. Температурата беше 36.7.
Дадох 2.5мл панадол.  Нощта мина добре-дано днес всичко е наред. 

Гевито, хепатитната ваксина си се бие в крачето  Peace . В рамото се бие БЦЖ-ваксината - срещу туберкулоза, още в родилния дом. Белег може да ви се появи до 6.-7. месец, тогава се проверява за наличие на такъв. Ако евентуално нямате, ще ви направят тест Манту и ако ваксината не е ''хванала'', ще ви реимунизират.

# 205
Кади, стискам палци и силно се моля всичко с малчугана ти да е наред! Важното е, че си го забелязала навреме и оттук нататък решенията ще ги кажат лекарите. Имай вяра на лекарите и стискай зъби. Praynig
Аз да кажа за нашата консултация вчера. Биха ни хепатитната ваксина, защото сега е пристигнала. По принцип първия месец трябваше, но нали беше януари, а в държавата като че ли всичко спира да работи тогава и я чакахме досега. Та прекъснахме Пентаксима заради хепатита. Нашият юнак е станал вече 7,600 кг и 63 см. Като му биха ваксината за мъничко проплака, но бързо се усмихна след това, спа си спокойно вчера на мама героя. Heart Eyes
Усмихнат ден, въпреки че при нас е много намръщено.

# 206
Добро утро момичета!

Steil- като те чета все едно аз съм го писала това за кърменето! Аз си взех решение, храня я с АМ и през нощта и сутрин я кърмя (разбира се и когато има желание и през деня) ама вече спрях да се тормозя...то аз на всеки 3 часа изпадах в някаква нервна криза- Сега ще яде ли Йоана от мен, ще се тръшка ли? Най-важното от всичко е ти да си спокойна, за да я спокойна и Елиза:)

rrhh-няма да имате проблем с ваксината...забранявам ти да си го и помисляш дори Simple Smile, всичко е индивидуално- ние на първия прием нямахме реакция и да те успокоя и на втория нямахме Hug

кади- всичко ще бъде наред мила-знам го Wink

Гери- на тая твоя педиатърка за какво и е тоя телефон? извинявай ама се поставих на твое място и направо като си помислих, че няма да си вдига телефона Close

eses- ще имаш ефект от Дюкан-а няма как, айде още малко и аз ще ставам кандидат дюканка Laughing

Илиянка- извинявай, че чак сега ти отговарям за кремчето за дупе- няма нищо да му стане на сладкия Крисчо от Бочкото дори и да го ползваш всеки път, просто можеш да пробваш да му слагаш половината от пътите олио на цялото дупе и гънчиците. Аз така слагам на моето лече-буболече и нямаме зачервявания Heart Eyes

Ели, Мариянка благодаря ви за хубавите думи за ухилената ни снимка на аватара Hug Hug

# 207
За съжаление утре не мога,че остарявам ...

Честит рожден ден  newsm59  party023! Бъди здрава, весела и нека всичките ти мечти се сбъднат!

Roritka, и аз съм вече на етап водичка без захар, само преварена. Но трудно се отказахме от захарта ... мноооого плавно я намалявах докато я махнем! Иначе ползвах кафява захар - че е вреда, ясно е, но поне да е по-малка (уж!).

kadi, чакаме днес резултати, много се надявам да се оправи мъничето!!!

Хех, говорейки за обувчици, сетих се, че на мойта мома прабаба й и прадядо й са й купили едни розови маратонки ... Само като ги погледна и ме напушва такъв смях ...  Joy

# 208
Добро утро мами Hug
Аз първо да се похваля с най дългото спане на Давид от 8.30 до 6,папка и до 8  Hug така не съм се наспивала от 3 месеца  Laughing
Почвам диетата днес със 69 кг и желаните са 58,а може и 56 че евентуално ако върна малко да съм добре Hug а сега отивам да си пека хляб от трици защото това е единствения такъв разрешен а аз без хляб все съм гладна  Hug

# 209
Добро утро!
Влизам на бързо да почерпя,че днес имам двоен празни-Рожден ден и малката принцеска става на цели 3 месеца.И ще скачам по задачки ,че довечера...

лек и спокоен ден на всички.

Общи условия

Активация на акаунт