Ти какво сготви? Снимай, покажи! - 31-та тема

• 54 942
  • 368
  •   1
Отговори
# 135
Вчера направих раираните кифлички на МарабуHug Станаха божествени.   chef

# 136
  • София
Eто рецептата за тортата, Нели:
-в превод  http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=310729.msg8007086#msg8007086

и в оригинал http://www.kcra.com/food/14068684/detail.html

А ганажът е 1:1 шоколад и течна сметана, затоплени поотделно и смесени с 2 ч.л. нескафе. Сместта престоява в хладилника поне 1/2 ден и се разбива с миксер.

Самоцитирам се, за да допълня разясненията на дамата, която пусна рецептата, за печене, което е малко особено:
"Калифорнийската златна треска наистина е много капризна откъм печенето. Аз лично не спазвам времето и градусите по рецептата, а пека на 150 С първо само отдолу, а после на вентилатор за около поне 90 минути. Клечка забодена в средата почти никога не излиза суха, е един път излезе, ама тортата вече доста беше поизгоряла.... Smile Иначе много я харесват вече сигурно 10 пъти съм я правила за поръчки. последните 2 пъти сложих около половин ч.л. хлебна сода и по-малко от половин лъжичка бакпулвер, за да се надигне и зпече по-бързо и стана наистина по мекичка, но на вкус не знам как е била, защото беше за поръчка и двата пъти, но мисля че е била вкусна. Иначе я пека в 24 см тавичка.
"

# 137
  • София
При нас днес:
зелена салатка,

супа от копривка,

палачинки от овесени трици, пълнени със спанак, който предварително приготвих с лук, гъбки, чесън, яйца и извара.

# 138
Галева, палачинките са страхотни. Аз като дюканка (от време на време Laughing), ще взема да си спретна едни палачинки. Ще споделиш ли как правиш сместа, не съм правила?

# 139
# 140
  • София
Аз тая вечер се оказах без лук и се отказах да готвя това, което бях замислила. Даже направо ми се отщя да готвя. Тъй че спретнах само една салатка с домати и песто /за ракийката  Wink/, пък KFC се погрижи за останалото  Embarassed

Приятна и вкусна вечер на всички!

# 141
Цеце, заради такава салатка от домати с песто проядох магданоз  Blush Blush но само в тази комбинация  Peace

Вечерята ни - да не кажеш Дидка, че ме няма
Пикантно пилешко в пюре от кореноплодни

и Пърленки със сирене

Последна редакция: пт, 13 мар 2009, 07:23 от пеп-4o

# 142
А, Стоева, тук се следят извинени и неизвинени отсъствия.......

Аз днес реших да видя дали случайност е било Панетоне-то, което се получи първия път, та реших за утре да го направя на бис,че хората сутринта да закусат. Стана дори по-добре от първото, но този път го пекох в по-висока тенджера:

Панетоне-т … 6; ми

Бял и черен … 1090;о.....

Благодарн& … 1090;и.....

От темата н … 91;па. Благодарности за рецептата, която е от тук - http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php?topic=2361.msg89654#msg89654 - Марабу, благодарности!  bouquet, но аз я видоизмених малко. Сложих 50:50 бяло и типово брашно, и ги направих със закваска + малко повече от четвъртинка прясна мая. Картофената крем супа е моя вариация, сборна от рецепти, смятам да я напиша специално, защото се получи невероятна вкусотия........

Лабрекс...ти знаеш за какво...нямам сили...дано утре!

Последна редакция: чт, 12 мар 2009, 22:07 от Мама Цоцоланка

# 143
  Ето и нашата вечеря-панирани пилешки крилца

# 144
# 145
Привет привет .....аз се завърнах от странство и се залавям с манджорите..... Laughing
И за да не съм спам..... моля от мен тази вечер.... bowuu
Кюфтета от червена леща

Кебап от пуешко с пиляф

Шоколадово изкушение

От мен толкова....сега отивам да гледам вашите вкуснотии.... Crazy

# 146
Здравейте момичета,аз днес доста мързелувах и  от мързел направих една баница от бутер тесто ,а иначе гледам че по напред говорите за коприва ние с  мъжа ми във вторник си набрахме и скоро ще я правя на чорба
ето и мързеливата баница

# 147
berina, шоколадовото изкушение изглежда много вкусно.   Heart Eyes Как го правиш? Прилича ми на бисквитен салам... Аз обожавам сладкиши с бисквити Simple Smile

# 148
След всички вкусотии да се впиша и аз Wink
Мамеее, радвам се, че са ви допаднали доматените ветрила Hug

Пъстърва

Картофена салатка

Крем Карамел

Хубава вечер!
 bowuu

# 149
Гелева, страхотни палачинки - още утре ще ги приготвя и аз.

Общи условия

Активация на акаунт