Готвене на пара

  • 5 883
  • 21
  •   1
Отговори
# 15
  • Мнения: 1 655
Само да допълня - зеленчуците си ги разпределям в кошничката на купчинки, а рибата я сложих н капака на йена и върху тях.
Това ме подсети, че майка ми има една тава с дупки, която не ползва, ще я приватизирам и ще имам втори етаж на уреда:)

# 16
  • Мнения: 3 367
Tatqna,моят изглежда така,

http://www.presentsforyou.com/bdfosths.html

за 20 кинта е от wal-mart,за ориза и рибата има една съдинка допьлнителна се оказа,не съм я ползвала аз..

# 17
  • София
  • Мнения: 3 328
Провалих се в първия си опит  Embarassed Снощи реших да направя на пара ориз със зеленчуци. Взех две опаковки замразени зеленчуци - микс - моркови, царевица, грах и броколи /май "Президент" се казваше виксът, български, на "Мегре"/ от Билла, у дома ги обърках с 1 ч. ч. бланширан ориз и ги метнах в кошничката, сложена в тенджера с предварително завряла вода. Зеленчуците много бързо се приготвиха и започнаха да благоухаят, обаче оризът така и не благоволи да набъбне поне мъничко. Накрая ми писна да го опитвам и метнах цялото съдържание на тенджерата, без кошничката за готвене на пара, естествено, в един йенски съд, по-дълбочък, капнах малко зехнит, и го забравих за 15-тина минути в МВ. После само посолих на вкус и разбърках леко с две вилици. Стана фантазия.
След този полу-офф топик, имам питане към форумките, позващи въпросната коншичка: къде сгреших? В това, че сложих и ориза при зеленчуците ли, или пък в това, че ползвах бланширан, продълговат, а не объл ориз? А пропо, проблеми с "пропадането" на зрънца ориз от дупчиците на кошничката нямаше, тъй като зрънцата полепнаха по мокрите зеленчуци, още като ги смесих. Но не можа да се сготви, както очаквах.

# 18
  • Мнения: 1 655
Бланширания ориз май го дават, че увира по-бързо от колкото обикновения кръгъл. Аз още не съм пробвала да готвя ориз на пара, но си мисля, че е трябвало да сложиш първо ориза да се поготви малко и когато стигне 1/2 от готовността си да добавиш зеленчуците.
Но аз пак си се чудя, как ще набъбне ориза само от парата, нали му трябва солидно количество вода за тази цел  newsm78. А и не намирам много смисъл ориза да се готви на пара. Той няма кой знае какви летливи витамини, които да искаш да съхраниш с готвенето на пара. Според мен - ориза си го вари във вода, а само зеленчуците на пара.
Аз да се отчета за снощи - приготвих грах на пара, след това го обърках със стандартната вече комбинация от зехтин, чесън, оцет и копър. Стана чудесна гарнитура.
Само още не мога да нагодя точно времето на приготвяне, опитвам често и по някое време изключвам.

# 19
  • София
  • Мнения: 3 328
Според мен другият ориз увира по-бързо, а бланшираният има това предимство, че не се слепва, не се развира. Занапред обаче ще правя, както и ти ме съветваш - зеленчуците - на пара, а оризът - отделно сварен. А като е объл, той даже няма нужда от варене. достатъчно е да бъде кипната водата, в която е, и после да се остави настрани за половин час. Поема си водата и става много вкусин, при това не се и слепва.

# 20
  • Мнения: 810
Да ви кажа, за уредите, които гледах за ориза има отделна паничка, която се слага върху кошничката и така се готви....не зная дали е така, за да не изпада от дупките, което е най-вероятното естествено Simple Smile или защото не може да се свари така. Не зная подробности, но предполагам, че дори се слага вода в паничката за ориза иначе не знам как ще се свари на парата. Поръчах си една книга за готвене на пара, ще ви снабдявам с рецепти, ако ми остане време  Mr. Green

# 21
  • Мнения: 1 655
Поръчах си една книга за готвене на пара, ще ви снабдявам с рецепти, ако ми остане време  Mr. Green
Златна си:) Да не ни забравиш,ей Simple SmileАз ще те подсетя де:)

Общи условия

Активация на акаунт