Ей ги сладки януарчета трупат килограмчета и грамчета

• 13 087
  • 301
  •   1
Отговори
# 90
Доколкото знам, при децата май трябва да е 20 ли беше 30 ли вдишвания за минута - слагате рълата на гръбчето като спи и броите.
За плуването - ето лнк: http://bglog.net/bebelog/8015
http://www.hela.hit.bg/3_BabySwimming.html
Инструкторката идва вкъщи и прави 5 посещения - всяко е 25 лв. и на всяко ти показва различни упражнения, които тренирате до следващия път. Днес аз не се занимавах с Дари, а само тя. Приличаше ми на масаж във водата, заради съпротивлението на водата, люлееше я напред назад, правеше въртеливи движения, осморки, отблъскаше я с крачетата, потопи и главата 3 - 4 пъти и нямаше никаква реакция от страна на бебето... Трябва постепенно да се намалява темп на водата от 36 до 32 или даже май и по-ниско. До 6 месеца се занимаваш вкъщи във ваната, а ако нямаш - от Метро има 60л. леген с подходяща форма за 17лв. След 6 месеца можеш да ходиш на басейн в Банкя, засега няма алтернатива в София.
Като цяло идеята е не да учиш бебето да плува в истинския смисъл на думата, а по- скоро като упражнения за закаляване, развитие, психолозите препоръчват занимания вв вода заради по-доброто психическо състояние на детето....Таквиз неща... Mr. Green

# 91
И на Ада очичките са много хубави в момента, като на хъски, едни синьо-сиви. Моите са светло кафяви а на мъжа ми са тъмно зелени, надявам се да станат като неговите...По принцип лицето и прилича много на мъжа ми, но по тяло е на мен. И е една бяла, не знам на кой се е метнала, защото и двамата сме с тъмна кожа.  newsm78
Записах се на фитнес и ще ми изготвят фитнес програма, надявам се за лятото да заприличам на човек. Иначе ми стават едни дънки от миналата бременност, бях се запасила с дънки всякакъв размер.
Лека нощ Heart Eyes

# 92
 Дами, особено много се радвам, че сред нас няма фенки на Арсенал (това само доказва, че всички сме умни и красиви). Днес беше един хубав дет за английския футбол. За повече информация се обръщайте към Реал Мадрид!  koral, всеки ден ще те поздравявам, по два пъти!!!

Благодаря, благодаря за добрите думи. Ако някой е казал лоши да се чувства порицан пред строя.

Показвате си снимки в костюмчета. Нямам си такива. Аз съм от онези индивиди, които ходят на маскарадно парти без маска или костюм, през цялото време ви зяпат и се подхилкват (да се чуди човек що не ме канят на такива изяви). От друга страна не мога да остане тая работа без моята намеса и тъй като отдавна не съм ви показвала снимки, които всъщност не иска да виждате, смятам че почивката ви стига:

аз по-убавата от двете
Така Доня Коприва, всичко си казах. Даже се показах.  newsm78

Сладурчеста, те ме хвърли в размисъл за това "свирене". Краси от време на време издава един такъв хъркащ звук... Уффф айде да излизам, че ще си изколекционирам още едно притеснение и цяла нощ ще го обмислям.

Последна редакция: ср, 11 мар 2009, 00:23 от Иники

# 93
Иники, "снимки с костюмчета" се водят по презумпция от по- интимния контингент   costumed050 luvbed Ние си показваме снимките от маскаради, които са за пред хората. А мъжът ми сега страда за позора, нанесен на неговия любим отбор от моя любим отбор. smile3534  smile3520
И аз да си покажа любимата маскировка-любима, защото се наложи да я измисля и сътворя за 2-3 часа. http://media.snimka.bg/2372/010999706.jpg 
Като говорим за тъмно и светло  http://media.snimka.bg/2372/010999713.jpg  Бъррррррррррр! На това му се вика костюмиране. Аз понеже тъка на два фронта и си комуникирам и с приятелите ми от Фасебук. Та това току що пристигна от мой приятел, който доскоро работеше за ООН в Сенегал. А жена му, която също ни е състудентка, е от Хондурас и е копие на Дженифър Лопес:http://media.snimka.bg/2372/010999447.jpg

# 94
Моето зверче тази вечер е с ужасни колики...за първи път така
бях забравила колко е гадно да имаш дете с колики

Иники, и двете убавици са убави, ама си и приличат така смръщени срещу слънцето...
Да разбирам ли, че ти си по прикритата, защо ли си мисля така newsm78
Както и да е..
Мисля, че знам коя си!
Аз имена НЕ помня, много съм зле в това отношение за сметка на физиономиите
Поправи ме ако греша, НО
знам, че сте с розова количка, случайно да е гарнирана със сиво???
Онзи ден ми се наби в погледа една майка с такава количка, която ми прилича на една от убавиците на снимката...
Седеше на пейките на входа откъм Нишава, след това я видях същата да броди и да се кефи на детето си при въртележките нагоре в посока Гоце Делчев...И беше с анцунг, черен мисля!!!
Луда ли съм или фотографската ми памет е много добра или просто съм токова професионално изкривена, че си тъпча мозъка с щуротии?!? Thinking

# 95
Ох, Сладурчеста, дано ви се размине всичко  Praynig

Сега трябва да измеря на няколко пъти дишането чу по време на сън, ако е на 60 да се обадя веднага.

Как се мери дишането и кое трябва да е 60?

И аз исках това да попитам  newsm78

Аз нещо също се притесних за Калоян. Много ми кашля това дете.. Педито уж каза, че му няма нищо, и че тая кашлица е от сополите, ама на мен хич не ми звучи като да е от задавяне  newsm78. На всичкото отгоре тия газове няма ли да свършват вече  #Cussing out Толкова е зле, не сме спали почти...  Tired само пищи и реве  Tired Някой ползва ли Саб Симплекс? Щото на едни познати така имаше страшно силни колики бебето и със Саб се оправиха.. знам, че е строго индивидуално, ама що да не пробвам... вече не знам какво да ги правя, няма ли да свършват  Tired

Ох, пак ви се оплаках.. Отивам да го гушкам и да се опитваме да спим  Tired

Angelviolet, стана ми много интересна - какво учиш и къде (или си учила), че така различни състуденти имаш  newsm78 И с какво се занимаваш? Видях на една от снимките нещо, което ми се стори доста любопитно.. Ох, ама и аз как те разпитвам  Blush Не си длъжна да отговаряш, естествено, ама ако го направиш няма да се сърдя  Mr. Green

Иники, и аз не виждам много от снимката, но мисля, че си с шапката..?  newsm78

# 96
Добро утро!
Хайде на кафенцето и закуската (здравословна)

Вчера ми мерих дишането на моя фъстък - 25 в минута. Още 1-2 пъти ще го измеря, но тези показания са си екстра. А го меря като си сложа ръката на коремчето и броя вдишванията.
Ето какво намерих по въпроса  за нормалните брой дишания в минута
Значи по-скоро при нас е от лакомията и повръщането, поне така се надявам. Сега сме му повдигнали матрака, че де да го знам може и нощем да се пробва да повръща. Иначе се надявам с кашляне да изкапаме това, което ни е попаднало в дробовете.

Аз нещо също се притесних за Калоян. Много ми кашля това дете.. Педито уж каза, че му няма нищо, и че тая кашлица е от сополите, ама на мен хич не ми звучи като да е от задавяне  newsm78. На всичкото отгоре тия газове няма ли да свършват вече  #Cussing out Толкова е зле, не сме спали почти...  Tired само пищи и реве  Tired Някой ползва ли Саб Симплекс? Щото на едни познати така имаше страшно силни колики бебето и със Саб се оправиха.. знам, че е строго индивидуално, ама що да не пробвам... вече не знам какво да ги правя, няма ли да свършват  Tired

Споко, и Никола киха и кашля, като че е болен, ама нищо му няма. Дави се от слюнка и сополи, каза педито. Ние ползвахме Саб симплекс, но при нас нямаше ефект. Ама пробвай де, нищо няма да му стане, може пък да има ефект при вас.
На нас коликите като че ли ни минаха, но това не пречи да си ревем за кеф  Mr. Green.

Иники, и аз си мисля, че си с шапката, познах ли?

Луда ли съм или фотографската ми памет е много добра или просто съм токова професионално изкривена, че си тъпча мозъка с щуротии?!? Thinking
Споко, и аз след 5 години работа в ТВ, нали се сещаш как гледам телевизия... като професионално изкривен.  Mr. Green Допи 1 година след като напуснах, пак се усещам как гледам кадри, пресечки, монтаж, надписи и т.н. такива щуротии  hahaha.

Забравих да ви кажа, че и на нас ни увеличиха Вигантола - 2 сутрин и 1 вечер, че сме рискови за рихит. Още малко и ще си утроим теглото от раждането, а сме едва на 3 месеца, нормално удвояване на теглото било към 4-5 месец, та затова.

# 97
  • Пловдив
Добро утро!

Сладурчеста-благодаря за закуската и кафенцето! Grinning
Сиси-аз ползвах Саб Синплекс и особен ефект нямаше,но то нямаше ефект и от другите капки които изредих.Сега се научих на друг номер........не давам капките по 6-7 пъти на ден както са ни предписани от педи,ами ги давам в момента като я хванат коликите.Това го прочетох някъде из Нета /може да е било и в нашия форум/ и ефект ИМА!Та сега пием Еспумизан по 2-3 пъти на ден.......само когато ревне от колики и до 10-15 минути се успокоява.
Ихааааа,днес май ще става за разходки.........в Пловдив поне за сега пече   Nature Sunny.........
Приятен и усмихнат ден! Hug

# 98
Добро утро!
Почерпете се за мое здраве, днес ставам на 33

Сладурчеста, стискам палци при вас нещата да са наред
Много сте готини всички маскирани

Хубав и усмихнат ден от мен  bouquet

# 99
Вчера ми мерих дишането на моя фъстък - 25 в минута.

Какъв фъстък бре  hahaha Браво на дунди  Grinning

Мерси за успокоението.. Утрото наистина е по-мъдро от вечерта, щото сега като станахме и някак вече бях по-спокойна за кашлицата. Та ще мъча сега сополите да премахна и ако и тогава продължи да кашля вече ще се стряскам  Peace Между другото, Еспа, много ни помогна твоя метод дето си мислех, че няма да помогне  Laughing Тенк ю вери мач! Обаче и пълних нослето на бебо с мнооого разтвор - не само 1-2 впръсквания, а направо му наводних носа.. После го държах с нослето надолу (по-точно за коремчето, успоредно на пода). След това издърпах с помпичката и накрая с клечки за уши. Е, пак има много сополи, но и доста изкарах, та се надявам, че съм го облекчила поне малко.. Днес ще пробвам и на Доника рецептата, ще продължа и с това, и с инхалациите, пък дано до довечера да сме ги намалили тия гадове.

За теглото - на Калата му остават около 600-700 грама до удвояване.. Сигурно ще ги натрупа докато стане на 3 месеца.  Thinking от слабо наддаващ ще вземе да се превърне в дундьо и той  hahaha

Кали, мерси за идеята, ще пробвам така, пък дано стане, че Саб-а май са доста скъпички..

Еспа, тъкмо ще публикувам и видях твоя пост! ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН!!! Да си жива и здрава да се радваш на семейството си!  Hug   bouquet

Аз отивам да хапна докато не се е събудил още (заспа сам, докато бях в 00  Shocked е, порева си лекичко и после млъкна, аз отидох да го видя и  Shocked той си спи невъзмутимо  Heart Eyes)

П.С. На Калоян очите са едно много топло и хубаво кафяво.. Дано не се промени, пък ако се промени има ли шанс за синьо?  Laughing

# 100
Кажете добър детски гастроентеролог в София? Яна е със слаб рефлукс (по диагноза на педито) и е на антирефлуксно мляко. От онзи ден обаче, когато се храни, а и след това се извива назад и плаче (явно връщането на храната нагоре е болезнено), овен това много хълца след хранене, а не повръща повече от веднъж дневно. Знам, че всичко това са симптоми на рефлукса, но ме е страх да не се задълбочава. А и не може така да реве и да се мъчи детето. Предполагам, че има някакви средства за облекчаване, защото връщането на храна ставало заедно с киселини от стомаха, които причинявали парене и тормозят бебетата. Чета, че някои от вас дават прахчета, но ми се иска да се консултираме със специалист...

# 101
Честит Рожден Ден на Espanewsm59много любов и хубави подаръци да получиш от обичните ти същества! Мерси за почерпката-Облизахме си пръстите...   ura А закуската от Сладурчеста е направо разкош...  newsm74

И ние се носим на ръце постоянно, най-вече денем  изобщо не спи моя Гушко. Добре че поне нощем си спинка, парави паузи от хранене 5-6 часа, а последната нощ направи рекорд - 8 часа(от 21:00 до 5), чак се чудя добре ли е това за него та и за кърмата...

Използваме хубавото време да сме повече навън, че есента настъпва и не ми се мисли как ще се издържа в къщи... Добре че ви има, ще ви чета повече... хубав мартенски ден от нас, мили сладурки

Последна редакция: ср, 11 мар 2009, 09:18 от Patilina

# 102
  • Варна
Еспа ЧРД!!! Много здраве, щастие, любов, хубави моменти с малкото съкровище...

Ние вече успяхме да си удвоим теглото, ама сигурно е нормално, щото бяхме много малки. АЗ давам по 2 капки.

Днес май ще има разходка - едно слънце се е показало.....

# 103
Честит рожден ден на Еспа!!!

Толкова от мен за сега, че имам бебе да гледам  Laughing .

# 104
Добро утро!

И ние сме с много яки сополи, педиатърката ни беше дала едни капки за очи пък да ги слагаме в носа но нямаше голямо подобрение.

Момичета вие STERIMAR-а и в двете ноздри едновременно ли пръскате, защото мъжът ми като го купува в аптеката му казали че първо пръскаш в едната и чак след 15 мин. в другата защото незнам какво ставало ама детето можело да се задуши.

Ние в понеделник бяхме на ортопед,гледаха и ставичките на ехограф и казаха че е добре детето, като почне да ходи пак да отидем на профилактичен преглед.

Аз също давах по едно време Саб симплекс но нямаше особен ефект,те с Еспумизана май са на една основа
.

Espa  bdbaloni happy bd

Общи условия

Активация на акаунт