СЕПТЕМВРИйската молба - Мони да е здрава у дома!

• 11 809
  • 305
  •   1
Отговори
# 165
  • dobrich
Здравейте майчета! Привет и на всички красиви бебковци! Аз 1-2 пъти бях писала при вас и от тогава само ви чета. Много ме е яд че не съм с вас още от началото но от януари имам компютър и от тогава ви чета редовно.
Направо имам чувството че ви познавам лично и заедно с вас се радвам и тъжа.
Радвам се че Монката ще си е вкъщи с мама. Честито на всички озъбени усмивки и на всички месечинки.
Дидка моя Крум се беше подсякъл много жестоко в 2-рия месец. Не виждам много добре от снимката но ми се струва че в пъпчиците има като течност но може и да бъркам. Ако е така при нас беше същото и доки ми каза да го намажа с онова синьото лекарство което ги изгаря и след него нанасях крем Бочко. Спрях употребата на мокри кърпички щото и те дразнят и след всеки памперс миехме дупето, а и като го къпех не използвах нищо освен сапун дакато подсеченото не мина.
Дано не съм се натрапила на никого и дано всички бебковци са здрави newsm51

# 166

Аз имам едно въпросче: Момичета колко често се опрашвате с мъжете ви, че при нас стана събитие направо.. Thinking

А така! От кога чакам пак да се подхване темата за секса  smile3521 У нас сме като в "Женени с деца" - аз искам и крякам, а той 'не ме отразява', ама иначе много ме обича. Обикновено ме огрява почивните дни - събота, неделя - празници Simple Smile Хич не искам да го мисля, ама сега защо, ама какво...важното е, че има нещо там  Joy и че сме хепи.

Диде,  не знам дали е нещо нормално. Не мога да ти помогна с друго, освен за статистиката - Данчо не е имал досега такива зачервявания.

Мацки, вие сте големи готвачки! Мога само да гледам произведенията ви в захлас! Simple Smile
Супер много се радвам за Симонови Simple Smile Миреее, прегръщам теее!

# 167
У нас сме като в "Женени с деца" - аз искам и крякам, а той 'не ме отразява', ама иначе много ме обича. Обикновено ме огрява почивните дни - събота, неделя - празници Simple Smile Хич не искам да го мисля, ама сега защо, ама какво...важното е, че има нещо там  Joy и че сме хепи.

Не мога по-хубаво да го кажа Wink Hug

# 168
Момичета имам питане: някоя от вас, докато е била бременна към 8-мия месец, да е усещала болка в бедрата? Горе, където се съединяват с таза. Сестра ми ми се оплака, пък аз нямам спомен. Все пак предполагам, че и се намества тялото вече.

Шмат аз. Спях с няколко възглавници между краката, за да не ме боли  Peace

# 169
Стели  Hug
Бе и аз взех да си поприпомнам подобни болки.
Благодаря!

# 170
Добър ден!
Да се разпиша преди да започнем обедното плюене на пюре Laughing
Мариамче,да беше казала по-рано,щях да доведа Яна за някаква консултация и да се видим при КУвенджиев! LaughingМного готин Пух Hug
Дидка,на мен на обрив ми прилича,но не съм компетентна,защото до сега подсечено дупе не сме имали(айде дръпнах дявола за опашката Laughing)и не знам как изглежда!
Абе какви са тия торти дето сте размятали в ефира???Ще се караме ,ей,някои трябва да започват диета! Mr. Green
За съжаление аз няма да мога да се включа в пловдивската среща! Sad
Браво на добрите вести за Мирето и Мони!!!
Вики,дано бързо се оправите!! Praynig
За анкетата:
1.Яна заспива в нейното легло обикновено сама,но напоследък зачестиха случаите да се приспиваме върху корема на мама и после се прехвърляме в кошарата.При събуждането през ноща я взимам при нас и така до сутринта.
2.Скача му се на дребното,но ортопеда изрично ме предупреди да не я оставяме ,защото при отласкването и последващото стъпване на крачетата много лесно може да излезнат главичките на бедрените кости от ставите! Naughty
3.За морето-да ,смятаме да ходим дори в Гръцко,но не знам как ще натъкмим времето,че там нали е по-жега от тук newsm78Разбира се с беба!
4.Събуждането ни е или с бърборене или с мрънкане,а понякога и с рев! Laughing
Имаше и още за писане,ама ей на..излезе ми от акъла Laughing

# 171
  • Варна
Много сладки бебоците за закуска днес  Heart Eyes Heart Eyes Анамар, Моарейн, Веч....
Дидка, това ми изглежда по-скоро на обрив отколкото на подсечено. Но сме нямали такова нещо де  newsm78 Имам един съвет към тебе - тази снимка със шушоната на Тео по-добре я махни от нета после, че никога не знаеш къде ще попадне някой ден - има хора всякакви  Confused
Шмат, и аз си спомням че се чувствах като разглобена в таза вече към края, така че е нормално  Peace
Толкоз запомних а и дребния се събуди и в момента подозирам че се бори с бейбифона - отивам докато не го е налапал  Laughing
Ах да, Вики   Hug Мире  Hug

Последна редакция: чт, 12 мар 2009, 13:35 от Juliko

# 172
  • София
Момичета благодаря ви!  Hug
Той сега сутринта към 9 се изака и продължи да спинка до 10:30 с наакан памперс. И го отчитам на това, че е седял с наакано дупе повечко време. Иначе аз кърпичките ползвам само при пишкано, като има ако-бако се мием на мивката задължително(освен ако не сме на вън). 
Иначе вчера му беше втори ден на картоф с карфиол. newsm78 .... а вечерта му дадах и към 40гр намачкан банан ...

# 173
mari_p Hug
Петка  Hug, много е хубаво твойто слънчице Heart Eyes, а каква коса имате... ми вий сте за плитки вече.
За диетата...Simple Smileда ви кажа моята любима диетична салата:
Салата Айзберт, Марули или зеле нарязани с тях може краставици, домати, лъжица царевица за разкош(но е много вън по принцип от всички диети), пилешко бяло месо, бланширани(за минутка) праз или лук и измити с ледена вода.
Салатата се залива с дресинг:ч.л. горчица 1с.л.парафиново олио(с него се замества зехтина, има добър вкус и е без калорично), лимонов сок на вкус и диетична сол.
Лошото е, че цял ден ям салати и вечер се нахвърлям като звер на сникърса..., но още не мога да се справя със захарната криза.
Деси Hug ти що си Сова, я си кажи аз аха аха да не те позная hahaha.
За адаптето и храненето.
Давам на Йосиф да си опита от всичко, което ядем на масата и не е вредно за него.
Като покаже, че е по гладен давам оризова и бананова каша(с това и захраних).
Адаптето сменихме с двойка преди 15 дни когато стана на 6 месеца.
Не сме имали проблеми с акото или стомахчето.
Ти защо се притесняваш да смениш млякото нали си е съобразено с възрастта мисля, че е по хранително Peace
sunshine3 много са ти хубави момичетата Hug Алекс е пораснала много и изглежда много кротичка, а Ради е прекрасна с тази широка слънчева усмивка  bouquet.
darusha5K другият път ще си направим една среща в Пловдив, че с Ямболските две Септемврийки (Пиаф, Павлинка  bouquet) йош не сме се наприказвали.
Жуже, Йосиф определено има периоди на не ядене и следва задължително период в, който си наваксва.
Понякога изяжда около 600 мл мляко(за деня), не пие вода и не ще да яде каши-маши, но е над 10 кг и над 80 см, аз не се тревожа хич.
Дори не знам на колко часа яде, но пък го чувствам и като огладнее се храним добре Peace Peace.
anamar, тя усмивката една ама много сладка Heart Eyes.
Флучия защо така с тези вкусотийки бре мина?
Ми сега у дома няма нииищо сладко.
Кризата ме хвана за гушата като ги видях тези вкусотии... Heart Eyes.
моарейн Дарушка е прекрасна и ми изглежда много голяма Heart Eyes.
Йосиф още не се е обърнал нито веднъж, затова пък се стяга да сяда сам.
Lucicity Blush и на мен така ми се струва, но викам си пристрастна съм Two Hearts.
Веч пазарим се яко ние за гости и за снимки Hug.
Поканени сте цялата фамилия.
Само ако ще ме снимаш и мен да си вземеш онзи обектив широкият за пейзажите та да се вмъкна цяла в кадъра  Mr. Green.
Този пухчо гол много ми харесва, не спирай да го снимаш, че расте като гъба пак се е променил Heart Eyes.
Уф viki_86 дано мине бързо Hug.
lanvinka ние гледаме да не пропущаме случай да се  "опрашим" hahaha щото то с толкова деца в къщата си е победа направо.
Дидка на мен ми прилича на подсечено, ако беше обрив нямаше да е точно с тази форма на пампата, щеше да е излязло мъничко, а за обрив от храна абсурд, нямаше да е само на дупето.
Ние мажем със Sudocrem и съм много доволна Peace.
Да сте спали наакани? Уф дано не се е наранил Теди Heart Eyes.
neni78 налага се да се преборим с някои гадорийки, но поне да си запазим настроението Laughing.
Шматка мен много ме болеше точно там и дори по рано започна.
Тазобедрените стави, бедрата, таза се разширява, приготвя се за раждането.
danip, няма да ви изпусна следващият път Hug.

Последна редакция: чт, 12 мар 2009, 13:29 от Мариям

# 174
Вики, много ми е мъчно, че малкото Вики е болничко Sad
Адиктче, на въпроса ти дали на Митака му е удобно да седи с пелените - аз не забелязвам да му пречат конкретно за седене - той още от преди два месеца непрекъснато се опитва да седи, но май му пречат при опитите да пълзи - определено се справя по-добре ако е голичък. Не че вече пълзи де, само надига дупето и се ядосва, че не помръдва Joy Joy Joy
За спането с беб - и аз се чудя докога ще продължи, надявам се като спре да се храни нощем да го науча да спи в собственото си креватче, но дали ще стане... Иначе и той ме буди, побутвайки ме по лицето и като отворя очи той се кокори срещу мен или се хили Laughing Laughing Laughing
Петка, и ние имаме такива нощи - непрекъснато се буди и аз веднага давам гърда, и пада едно сучене - и аз се чудя дали ако спи сам няма да се буди по-рядко...
За скачането - не скача, рядко се обръща и то само от гръб по корем, но непрекъснато иска да седи. Ами оставям го, щом настоява, но съм около него да го придържам щом тръгне да се катурва. И по този повод - ето една сутрешна "седяща" усмивка и от нас Да си правят компания с другите усмихнати чаровници - на Веч, Анамар, Моарейн Laughing

А за срещичката в ЮП - и ние ще се присъединим по-късно, че в 12.00 се храним.
Дидка, на мен по ми прилича на гъбички - нямам личен опит, но по снимки от материали за гъбички така изглежда.

# 175
Ха, така = още един кавалер в дамската компания! Ради, Митето е прелестен! Иде ми да го схрускам направо.
Да не забравя да спомена и маслинките на Съни и двете са приказни.
МариаМ, готово! Ще се уредим, а ти обективите не ги мисли, дори ще те докарам и по илигантна Mr. Green
Дидка, според моя опит с памперсите това на Тео ми прилича на подсечено. Особено като се събере пишано и задържано ако в памперс - картинката винаги е такава. Намажи го с цинково кремче и ще се оправи. Ако можеш го подръж малко на въздух.
Джул, кво стана с Ясен - оправи ли се? Почна ли да наддава? Много ми стана криво за колата.

# 176
  • София
ех, тези бебоци  Heart Eyes много е хубавко така като пускате снимчици  Hug
Веч, ти пък сега ме размисли ... как не става без количка  newsm78 аз си мислех със слинговете само. наистина, че не сме ходели за повече от 3-4 дни някъде с дребо, ама се справяли без количка. моля те, сподели ако има нещо дето не го предвиждам, да не сам неподготвена  Hug НО море без него - не съм си го и помисляла  Naughty че аз на зъболекар го водя с мен и то до Перник и без кола /не ми се чудете  Crazy/, пък моренцето да му го спестя  Stop
Ланвинка, тортата изглежда страхотно   bouquet каква е отвътре?
за опрашването - и ние сме как дойде - може всеки ден, може през ден или на седмицата веднъж ... ама гледаме да няма дълги паузи, че не е хубаво  Rolling Eyes
Петка, Соня - нали може торти във въглехидратния  newsm78
Вики, лошо това с бронхита  Praynig дано бързо да се оправите
Пупиииии! разплака ме  Hug почти го изживях вашето  Hug
Поли, обаждай се вече по-честичко     typeuu
Нени, и Любо имаше такива бузки както ги описваш - мазахме ги със Зинерит и минаха. НО никакво самолечение, ти си знаеш - само споделям опит - червени бяха, чак алени  Confused и точно като шкурка ... много ми беше мъчно ...
Иринии, успех днес  fingerscrossed
Любо съм го подпряла до мен и така ми гледа в клавиатурата и монитора, че си мисля, че ако има някакви въпроси вече може и сам да ви пита  Joy
чакам още идеи за моренце - Каваците си ги записах.

# 177
Адиктче,отвътре тортата е с три блата, напоени с ром, шоколадов крем разбира се и много крокан.   chef Peace

# 178
Адиктче, естествено, че можеш да се справиш без количка. Да не кажа и без слинг  Wink Ние водихме Спаси август месец, когато беше на 10-11 месеца. Бях взела количката и освен че заемаше отвратително мног омясто в багажа, друга работа не свърши. на тази възраст мъниците се опитват да ходят и обикновено пълзят усилено. Искат да ги държиш за ръчички и да познават света вертикализирани и пристъпящи със своите крачета. Тогава бяхме на Златни пясъци. до плажа ходехме с кола. Спаси си го носехме или на ръце, или бавно-бавно за ръчички. По пясъка си вършееше пълзейки. гушехме се и се кърмехе на хавлията. В морето не се радваше да влиза. най-доброто мазилц против слънце е 50+ на Мустела. И до сега мажа Спаси с него. Ако нещо друго се сетиш като питане за пребиваването по морето - питай.

# 179
  • София
благодаря за споделения опит Иринии   Hug въпроси със сигурност ще има мнооого. аз все съм си го представяла да му ввземем едно басейнче и да му го пълним с водичка под чадъра. а това с лазенето, където го разправяте с Веч не го бях предвидила  Rolling Eyes той вЕрно че ще е захранен вече, ама тоя пясък  newsm78
Диде, и на мен ми прилича да е от памперс ... дано да мине бързо
Ради , няма да го мисля значи   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт