Машина за хляб - 15 част

• 75 417
  • 897
  •   1
Отговори
# 765
  • Разград
Не съм пробвала със сметана за кафе.Имам половин кг Coffee-mate,значи мога да опитам.Обичаме кафето чисто да го пием и сметаната стои.Ще се пробва.

Шани,аз предпочитам маята за козунаците да е прясна.

# 766
  • София
Шани всички сме в очакване да си вземеш машинката newsm10 ще чакаме да се похвалиш с вече готов хляб и ти желая много кулинарни успехи и все пак да не забравяме, че „Никой не е по-голям от хляба“

# 767
момичета, тестото за козунака колкото това за хляба ли трябва да е плътно, или по-малко-в смисъл как да разбера дали му трябва още малко брашно newsm78

# 768
  • Разград
момичета, тестото за козунака колкото това за хляба ли трябва да е плътно, или по-малко-в смисъл как да разбера дали му трябва още малко брашно newsm78

Малко по-плътно трябва да е,според мен,така правя и не съм сгрешила до сега.
Вземам брашно с върха на сл и ръся върху тестото,ако бързо се поема ръся пак,но ако се задържа върху тестото,значи е готово.
Пуснала съм снимки на тестото в козуначената тема.

# 769
  • с/у ОколоМръсТното
Отново ви благодаря!
Ще направя нещо съвсем лесно, като за начало. Тъй, че да успея да се справя.  Laughing

# 770
Отново ви благодаря!
Ще направя нещо съвсем лесно, като за начало. Тъй, че да успея да се справя.  Laughing

Внимавай с рецептите от книжката......Тука има доволни, ама повечето май са недоволни......

# 771
  • София
Шани, каква машинка чакаш? Ако е Мулинекс - вземи си и сухо мляко, защото в рецептите от книжката има сухо мляко. Аз като начало правех само Основната рецепта за хляб от книжката, ставаше нещо уникално! Душица направо  Crazy Вече правя специално хляб по една друга рецепта, но като за начало може би и по-нататък ще ти трябва и сухо мляко.

# 772
Здравейте, аз досега правя всичко по книжката и ми се получава добре. Искам да питам тези, които са правили рецептата за ОМЕГА 3 хляба - има един продукт - меласа. Откъде дда го купя и с какво мога да го заменя????

# 773
  • София
Мда, има. Мисля че съм виждала по диетичните щандове в супермаркетите. Обаче не съм съвсем убедена. Дали не може да се замени с глюкоза, се чудя? Глюкоза със сигурност има по тези щандове.

# 774
Меласата смятам,че не е добре да се замести с глюкоза...Просто едно от преимуществото на този хляб е точно наличието на меласа....

# 775
  • София
А какво представлява меласата, аз понеже си мислех че е нещо течно  Embarassed и затова реших глюкоза  hahaha като заместител. И дали я има по въпросните щандове за диетични храни?

# 776
Меласата (от гръцки: melli — мед) представлява тъмен гъст сироп, остатъчен продукт от производството на захар от захарна тръстика или от захарно цвекло. Качеството на меласата зависи от това колко зряла е била суровината, колко захар е била извлечена от нея, както и какъв метод на извличане и бил използван. Меласата има плътност 1400кг/м3.

Явно е богата на ценни вещества и затова точно тя трябва да се използва...Докато глюкозата се съмнявам дали ги притежава......

То и аз не съм специалист....Тук всички се учим!

# 777
  • с/у ОколоМръсТното
ей ме нА  bowuu
С току-що закупена АЛАСКА.  Party Party

Чудя се, с какъв по вид хляб да се захвана? Тъй като не съм си купила сухо мляко, ще ми трябва рецепта която не го съдържа.
Казвате, че рецептите от книжката не стават, а? Ми дайте някоя изпитана и лесна, моля. Особено тези, дето имат кат' моята машинка.
Мноооооооого ви благодаря  Heart Eyes

# 778
Шани, честито! Понеже аз съм с Аляска, и току-що направих хляб по една рецепта от книжката за френски хляб, ще ти я напиша.

Френски хляб

280 мл вода
1 ч.л. сол /пълна
3 ч.л. захар /непълни/
1 и 3/4 /почти 2/ ч.л. грис /царевичен /аз сложих пшеничен/
400 г брашно
1 п. суха мая

Ако нямаш грис, можеш да минеш и без него. Като започне машинката да меси, ако маже под бъркалките, добавяй по мънчико брашно, докато спре да маже. Аз добавих при тая рецепта 4-5 лъжички може би. Но хляба си стана супер. Малко малък като за мен обаче Mr. Green. Пекох на програма за сандвичи 3 часа.

Само да допълня, че в книжката бяха изпуснали маята, но аз, като една "стара" в хлебоправенето кучка Mr. Green, забелязах веднага и не допуснах груба грешка Peace.

Последна редакция: ср, 15 апр 2009, 22:33 от polin_a

# 779
  • в полите на Балкана
Честита придобивка със здраве да я ползваш. Wink
Аз преди час извадих един типов хляб. Ето и рецептата

300мл. вода
1/4 кубче прясна мая размито в хладката вода.
550гр. брашно
2ч.л. сол
1ч.л. захар.
Пека на 1 програма , за препичане избирам MEDIUM. Това е рецепта за 900гр или нагласявам на 2,0LB

Също съм с Аляска.

Общи условия

Активация на акаунт