Машина за хляб - 15 част

  • 75 430
  • 897
  •   1
Отговори
# 150
  • Мнения: 9 785
О посвен това много от рецептите в книжките са си направо сгрешени Wink.

Да, има сгрешени...Но аз смятам,че те са направени за техния вкус, не са адаптирани за българската кухня. Защото за тях нормален хляб, може да хляб с 3 с.л. захар. За мен това обаче ще е тесто за кифлички. Ето напр.в темата за чужбина мамите разказваха как в Чехия слагали на всичко захар, вкл. и на салатата - нещо напълно неприемливо за нас. За тях козунак може да е сладък хляб още. И т.н., и т.н. След това има разлика напр. и в техните яйца, мляко - знаем ли с каква масленост, масло и пр., занем ли какви са им лъжиците, все неща дребни на пръв поглед, но когато се натрупат - стават фалове......

Извода - четете темата тук и слушайте хлебарките!

За количествата сол, захар ,не споря. Даже ми харесва, когато хляба ми сладни. Но имам рецепта в книжката без грам течност например. И на други дивотии попаднах, докато я четох. И ако сляпо се следва една такава рецепта Sick... Даже нямам идея какъв ще е резултата.

# 151
  • София и там където не се пуши
  • Мнения: 12 146
. Даже ми харесва, когато хляба ми сладни. Но имам рецепта в книжката без грам течност например. 

Сигурно имаш моята книжка  Joy . Моя мъж като хванал книжката и като иска точно да се придържам към рецептите и като ме ядосва и като ми чете тази без никаква течност - ама отврат и спори и му обяснявам и накрая се съгласи.

# 152
  • София
  • Мнения: 10 858
Вивиан ето това е оригиналната рецепта на marabu, невероятни стават и може би затова ползвах, като основа нея:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=370638.0

А аз какво направих:

550 мл прясно мляко
3 яйца (аз сложих 2 и един белтък)
3 с л захар
2 1/2 ч.л. сол
2 пакетчета суха мая (такава имах)
40 г олио
или 40 мл олио (аз сложих олио)
800-850 г брашно (но не мога да кажа със сигурност, че бях неотлъчно и добавях)
Сложих на програма месене с втасване и после оформих питки, който оставих да втасват пак. Намазах с жълтъка и поръсих със сусам.
Пекох около 40 мин.
Довечера и снимки, че са на компа в къщи.

Благодаря ти  Heart Eyes Обаче коя точно рецепта ти е основата, защото ми излиза цялата тема на Марабу? Раирани кифлички с кашкавал ли?

# 153
  • София
  • Мнения: 4 180
Да раирани кифлички с кашкавал пробвай ги няма начин да не  ви се харесат.

Ето снимката съжалявам за лошото качество, но снимам с GSM

# 154
  • София
  • Мнения: 10 858
Ау, ау, страхотни са! Ще направя на децата. За съжаление аз няма да ги опитам, защото съм на диета  Sad Благодаря много   bouquet

# 155
  • София
  • Мнения: 4 180
Благодаря за хубавите думи, но честно казано и аз останах доволна от себе си, колкото и нескромно да звучи. И все пак да не забравя, че машинката за хляб свърши 90 % от работата.

# 156
  • Мнения: 85
Дами откакто имам машинката за хляб,вече не купувам а правя всеки ден,благодарение на вас,на вашите рецепти.Страхотни рецепти пускате.Благодаря ви много!!

# 157
  • София
  • Мнения: 3 249
Полин, вчера правих Джейми Оливър и стана страхотен - пухкав, мек ммм. Но кората му е бяла- така ли трябва да е?

# 158
  • Мнения: 9 785
Полин, вчера правих Джейми Оливър и стана страхотен - пухкав, мек ммм. Но кората му е бяла- така ли трябва да е?

На коя програма го пече? Моя винаги става добре отгоре. На основната мисля, че го правя. Сега ще си погледна снимките пак. Аз иначе обичам бяла кора Laughing. Можеш да оставяш хляба в машината още половин-един час след края на програмата. Пак се запича малко.

# 159
  • Мнения: 11 607
Реших да правя днес хляб само с натурална закваска - без мая. Не стана нищо. Да знаете...По рецептите има и мая, но реших да експериментирам дали може да замести маята...Ами при мен не замести...Получи се тухла единичка. Става за хладно оръжие!

# 160
  • София
  • Мнения: 10 858
Хлебарки  Laughing я да ви питам, когато ползвате прясна мая, колко слагате за 1 кг хляб? Половин кубче?

# 161
  • Мнения: 11 607
Хлебарки  Laughing я да ви питам, когато ползвате прясна мая, колко слагате за 1 кг хляб? Половин кубче?

Зависи...За хляб - да, за питка и козунак - т.е. по-богати и тежки теста - и цяло кубче за 1 кг.

# 162
  • София
  • Мнения: 3 249
Полин, вчера правих Джейми Оливър и стана страхотен - пухкав, мек ммм. Но кората му е бяла- така ли трябва да е?

На коя програма го пече? Моя винаги става добре отгоре. На основната мисля, че го правя. Сега ще си погледна снимките пак. Аз иначе обичам бяла кора Laughing. Можеш да оставяш хляба в машината още половин-един час след края на програмата. Пак се запича малко.
Аз имах предвид нещо като луга все едно, но не съм се изказала прравилно

# 163
  • Мнения: 9 785
А, не Naughty. Такова нещо не. Три или четири пъти съм го правила и винаги е ставал както си трябва. Сега си гледах и снимките. Гледа ли тестото отначало?

# 164
  • София
  • Мнения: 10 858
Ясно Маме, мерси  Heart Eyes

Аз направих грешка днес, сложих продукти за 1500гр хляб, обаче забравих да настроя машината за този грамаж, и тя си стартира автоматично за 1 кг.  Гледам, че не вървят добре нещата, не се е надигнал особено хляба. Много ме е яд. Дано стане нещо  Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт