Машина за хляб - 15 част

• 75 415
  • 897
  •   1
Отговори
# 165
Здравейте,нямам време да изчета всичко по темата,затова ще питам.Коя марка от тези машинки е за предпочитане и къде ги продават.Решила съм да си взема и затова моля за съдействие за избиране на марката?

# 166
  • София
mmtomova , аз избрах Мулинекс. Много съм доволна от нея. От Техномаркет я взех.   bouquet
Пожелавам ти успех, това е хубава покупка, да знаеш  Wink

# 167
Здравейте,нямам време да изчета всичко по темата,затова ще питам.Коя марка от тези машинки е за предпочитане и къде ги продават.Решила съм да си взема и затова моля за съдействие за избиране на марката?

Моята е Аляска с една бъркалка. Доволна съм.

# 168
И аз съм с Мулинекс и съм много доволна!Каквато и да си вземеш няма да съжаляваш.  chef

# 169
А какви са цените и на двете и каква трябва да търся,с една бъркалка или с две?Въобще не съм запозната с уреда,затова ви благодаря за разяснението

# 170
Моята е с две бъркалки и е 209лева,но от форума съм чела че и седна бъркалка са хубави.Има по евтини,разгледай и реши......

# 171
Аляската е стотина лева. Прецени за колко хора ще правиш хляб, иначе вършат една и съща работа всички модели.

# 172
  • София
Полина, втаса си перфектно, но при последното замесване си наруши формата... Но всички го харесаха, та ще правя пак и да видя дали ще се получи този цвят...Не се сетих да го снимам Sad

# 173
Аляската е стотина лева. Прецени за колко хора ще правиш хляб, иначе вършат една и съща работа всички модели.
Има различни размери ли?Ние сме 4 човека

# 174
  • Разград
Има различни размери ли?Ние сме 4 човека

Различават се по големината на контейнерчето.Има такива,които правят хляб до 750 гр,има други,при които хлябът може да е  до 1 кг и такива,при които хлябът може да е 1,500кг(при тези машинки има две бъркалки).
Моята е Мулинекс-до 1 кг,с една бъркалка.Доволна съм много.У дома един хляб е достатъчен за няколко дни,много малко се яде.

# 175
max-mama,
благодаря ти за изчерпателния отговор,разбрах всичко,което ме интересува.Няма да ви досаждам повече

# 176
  • Разград
max-mama,
благодаря ти за изчерпателния отговор,разбрах всичко,което ме интересува.Няма да ви досаждам повече

Не се притеснявай да питаш,ако нещо не ти е ясно,всички сме минали по този път.

# 177
Здравейте,
да ви споделя първия си хлебен провал от вчера. Реших да правя основна рецепта за хляб, спазих мерките според книжката. След като всичко се разбърка, се получи една бозава смес, т.е. с гъстотата на боза, ама викам си - може пък да трябва да е такова. Трудно втаса, едвам покри бъркалките. Видях, че хляб от това няма да стане, но го оставих да се опече. Като го извадих, буквално се разпадна в ръцете ми, отвътре едно глетаво тесто, като го стиснеш с пръсти - лепне като пластелин.
След това си заредих за хляба, който си правя - ръчен с дебела кора (пак според книжката). Като се замесиха продуктите, отворих капака и отново бозавата смес ooooh! Спрях машината и започнах да добавям брашно на око, после пуснах програмата отначало и следих, докато се замеси хубаво тесто без да лепне. Получи се много добре.
Съмненията ми са насочени към брашното. Досега работех с бяло брашно на София Мел, опаковка от 1 кг. От вчера извадих запасите с брашно, което получаваме като рента, щото съм си взела имотен мъж със земи Mr. Green Чудя се дали не е нещо в състава на самото брашно, по-фино ли е смляно, не знам.  Thinking Коментирайте, моля, тази случка с моите хлябове. bowuu

Последна редакция: пт, 20 мар 2009, 19:33 от Шушу

# 178
  • София
И аз имам тия перипети. Свекърва ми също получава брашно от рента и ми даде един плик. Е, оставих го за резерва, и си взех пак на София мел. Първо защото вътре има по-едри някакви частици, не знам какви са, но когато го преситвам за да го сложа в машината, остават в ситото. Второ, хлябът ми не става така хубав, както със купеното брашно. Така че, не знам какъв е отговора, но извода ми е като твоя. Че това брашно не е така хубаво, като купеното.
И аз меся основно основната рецепта за хляб, с ъс брашното на София мел нямам провали. Хлябът ми става божествен!

# 179

Правилно ли си спомням, че можеше да прави и мармалад? И още ли ги има в Метро?

Общи условия

Активация на акаунт