Черен списък на храни и хранителни продукти - 3

• 104 066
  • 807
  •   1
Отговори
# 585
  • сусурлево
А всъщност като се избира кашкавал, какъв трябва да е?
за сиренето знам , че трябва да е без шупли , за кашкавала не съм много сигурна дали така беше .
Навсякъде кашкавал , сирене и маслини се дават за проба , само в нашите магазини като поискаш да пробваш и те гледат странно

# 586
  • Варна
Сирене и маслини са ме кандърдисвали да пробвам в Кауфланд, Билла и Пикадили, защото повечко се чудя от кой вид да купя, но аз рядко си взимам маслина, сирене - никога.

# 587
  • На брега на реката
Списък с 42 млекопреработвателни предприятия, вписали в технологичната си документация, че влагат растителни мазнини в някои млечни продукти, които произвеждат. В повечето случаи това е  палмово масло.

Информацията е от преди една година и включва само тези, които добросъвестно обябяват този факт.

По принцип познаваме само търговските им марки, а самата фирма не ни говори нищо.

# 588
Внимавайте с черните маслини,оцветяват ги с боя!!!

# 589
  • На брега на реката

Чела съм, че това са  зелени маслини, които потъмняват леко при презряване и се дообработват със сода каустик  Sick и  фероглюконат (E579) май беше, за да станат с еднакъв черен цвят. В най-безумните варианти се пробват и някакви странни бои. Общо взето , в Гърция например, се избягват за консумация. Ето как изглежда една тяхна сергия за маслини. Wink  Имат тъмни, но не и толкова черни като тези, които тук консумираме.

# 590
  • Къде ли не

Чела съм, че това са  зелени маслини, които потъмняват леко при презряване и се дообработват със сода каустик  Sick и  фероглюконат (E579) май беше, за да станат с еднакъв черен цвят. В най-безумните варианти се пробват и някакви странни бои. Общо взето , в Гърция например, се избягват за консумация. Ето как изглежда една тяхна сергия за маслини. Wink  Имат тъмни, но не и толкова черни като тези, които тук консумираме.
Това вече ме хвърли в духовата музика! Ако знаете колко ми е трудно да намеря обезкостени маслини, които да не са отровно солени, сега пък и не трябва да са черни. Детето ми не обича зелени маслини. Дали на не почна да си купувам кафеви и да ги обезкостявам! Thinking

# 591
  Shocked  И маслините ли развалиха?!   Sick

# 592
Вместо "запис" - бях купила едни домати от пазара и ги измих преди да ги сложа в хладилника. Сложих ги в една плитка чиния да се отцедят и като отидох след малко, под всеки домат имаше красива оранжева локвичка  Confused

Малко извън хранителните продукти - моя позната ползваше къна, но косата и започна да пада бързо. Майка и работи в лаборатория и отнесоха едно пакетче къна да го изследват. Откриха, че в  къната имало боя за обувки Shocked
Коя е марката?

# 593
Кайма на Сами-м, народна - е, няма на света по-качествен шперплат!

# 594
За каймата на Сами потвърждавам,на по-гадна кайма не бях попадала. По повод киселото мляко на скоро купих Clever с ясното съзнание, че сигурно не  е хубаво с оглед на цената от 39 стотинки, но се изненадах, че има позабравения "кисел вкус " на кисело мляко.

# 595
А коя кайма е хубава ?

Напоследък все си меля у дома или когато имам възможност вземам на Тагара , но в Бургас не мога да я открия никъде.  По едно време каймата на м-р Пикс в Пикадили беше добра , но сега ми се струва , че е само соя и червен пипер  Close

# 596
ЗДРАВЕЙТЕ,СЕГА ВЛИЗАМ В ТЕМАТА ВИ И МИ ПОПАДА ПОСТА НА КАПРИ.МИСЛЯ,ЧЕ НАЙ-ХУБАВАТА КАЙМА СИ ОСТАВА СМЛЯНАТА С МЕСО ПО НАШ ИЗБОР-НА ДРУГАТА ПРОСТО ОТДАВНА НЕ МОЖЕ ДА СЕ РАЗЧИТА.В СОФИЯ И АЗ ПАЗАРУВАМ В ПИКАДИЛИ И ИМАМ ИЗБОР.

# 597
Oх , така като пишеш с големи букви имам чувството , че ми викаш .Споко , и с малки се вижда  Wink Мен ми е ясно , че мляната е най-добра , но все пак ми се налага понякога да купя така че търся мнение  Peace

# 598
Мога ли да споделя, че обувките Тенденз са голям боклук, или не е тук темата Rolling Eyes. Купих си, трябваха ми само за една сватба - на едната обувка и се счупи токчето, другата се разпанда отзад по шева #Cussing outДобре, че си бях взела резервни, предположих че тези са неудобни за танци.

# 599
ние бяхме много разочаровани от марката Карловско сирене и кашкавал. тя беше сравнително нова, и въпреки че по принцип купуваме предимно БИО сирене и кашкавал, решихме да пробваме и Карловските, все пак биото е много скъпо. Понеже те имаха и краве, и козе, и овче, и взимахме и от 3те вида, и ни харесваха. Но в един момент нещо ги развалиха, последното сирене, което взехме беше направо кисело-горчиво. И дотук, бойкотирахме ги.

Общи условия

Активация на акаунт