Китна пролет идва вече,мама Февруарка нежно гушка своето човече

• 15 381
  • 292
  •   1
Отговори
# 180
# 181
  • София
здравейтеее Simple Smile

сега я нахраних наш'та и ми спи на ръцете отпусната като сополче Wink

набързо да ви кажа и аз...

за свекитата - мойто май за сега го е срам и само пита без нищо да казва. Майка ми обаче много ме тормози.. топло е, студено е, дай вода, дай да я гушна, махни биберона... и понеже аз много се нервирам, все й викам.. после вечер рева от гузна съвест, но на следващия ден е същото.
Иначе при нас положението е следното. Милото работи на смени и майка ми си е взела отпуска за дните когато него го няма. на мен ми беше приятно в началото, но тя ми обсебва бебето... а с тия темпове на кг-те аз ще моига да си я гушкам максимум още седмица-две Sad

за гърдите - първите дни имах рани с коричка и на двете зърна. Още от първия ден мажа с крема на Авент и съм супер доволна, но аз винаги слагам яко количство и ползвам подложлките за зърна като компреси. Според мен раните ми минаха освен от крема и от кърменето... но малката сега пак ме ръфа от време на време.. аз си продължавам с крема обаче...
Моя проблем с буците пак си стои... даже тя вече не може да изцока толкова че да омекнат Sad във вторник съм на док от ж.к. и ще питам акушерката да каже нещо...
Надявам се да се регулират нещта за 3-те дни дето ще съм само на изцеждане - не ме убивайте с камъни, но ще си зарежа детето и отиваме в Лондон... защото иначе татето ще откачи и ще си намрази детето, а аз - него... И в тоя смисъл, по колко мл на хранене да кажа на бабите да й дават? снощи я пробвах след къпане /бях я хранила час и половина по-рано/ и изяде 150мл, но си остана гладна... Става дума за кърма не АМ... Тя е сигурно 4500гр вече

пъпчето на Белослава й падна на 10-я ден... при първото къпане при неуспешен опит или да я удавим или да предпазим въпросния пъп Simple Smile
След това не сме пазили... И още от първия /по-скоро от втория, защото първия наистина беше ЯКО ЗЛЕ/ път си я слагаме във ваничката... но малко по-топличка водичка слагаме... на нашата вана им нещо като термометър и там нагласяме да стане 38-40 градуса иначе стаята е 25-26 градуса. В началото я правехме повече с една духалка, но бебка сега е по-спокойна и според мен е от това че не й е жега.
В останалото време държим 21-23 градуса... обаче ние не я обличаме трислойно...днес например е само с едно памучно боди с крачолчета... и й е добре.... Като я водим на разходка й обличам една плетена жилетчица и терлички и я завивам с едно дебело одеалце...

колики има, но според мен не са тежки... но й давам вече 3-та опаковка Еспумизан преди хранене... но не всеки път... Ако е много гладна или не съм измила лъжичката, пропускам..

нашата играчка я сложихме на месечинката - съвсем случайно се получи да й е на нивото на ръчичките. Гледа я, удря я /несъзнателно/, но не е голям купон... повече се кефи на една картичка с коте дето съм й сложила от първите дни...
Иначе съм забранила всякакви играчки, които не са пластмасови... и съответно още си нямаме никакви Simple Smile

Усмивки раздава вече и на баба си, но друго ГУ не съм чула още... Повечето радост си я изразява с ясен писък между усмивките... но още не се е научила /и ние също/ да си регулира възбудата и често след голям смях се разревава и доста трудно се успокоява...

Айде стига романи за сега Simple Smile
Хубав ден на всички, но най-хубав за мини-рождениците и техните майки   bouquet

Я ми кажете по-подробно какви са всички важни моменти за погачата... Защото аз нищо не знам, освен че трябва да е преди 40-я ден, което на всичкото отгоре ние няма да спазим Sad

ооо и да ви питам този слинг ПРЕМАКС е хубав така ли? щото аз като го гледах магазина не ми хареса и за сега съм се спряла на Дее Дее от http://slingbg.wordpress.com/ но ще си го поръчам за подарък за погачата, та има време да сменя модела....

уффф и да ви покажа малко снимки най-накрая Simple Smile
http://s185.photobucket.com/albums/x260/taurus_sec/BELOSLAVA/?start=all

Последна редакция: сб, 14 мар 2009, 08:55 от carbo

# 182
Добро утро на всички!Да Ви се оплача вчера изкарах кошмарен следобед.Виктор се разплака след като обядва в 13.00 и спря в 21.00. В17.00 след като яде,реших че не му е стигнало и му направих АМ,но още прди да е засмукал биберона,повърна на фонтан голямо количество.Направо си изкарах акъла,за  пръв път повръща така,сигурно на 20см."излетя" струята.И като се шашнах,мерих температурата веднага,четох разни мнения и на следващото хранене бях на тръни да не стане същото.На някой бебето повръщало ли е така?
   На всичкото отгоре ми дойде и на гости една приятелка,на която обърнах нула внимание.Та тя ми донесе капки за колики от Австрия,казват се АНТИФЛАТ,но аз немски не знам,нито пък тя и не знам как да ги давам,вътре са с пулверизатор,някой ако ги е давал ще съм му благодарна да каже как се дозират.
   За разранени зърна една бабешка рецепта-листа от здравец,натопени в ракия се слагат след кърмене.Рецептата е изпитана от една приятелка.
Успешен и безпроблемен ден на всички!

# 183
  • София

Янита ти къде живееш? Къде в Слатина има 100-грама?  newsm78 Аз знам само щанда в Скай ситито, доста често го посещавах преди  Laughing Ще е хубаво и ако ти се включиш в разходките.

Сега сигурно ще ме поправите, че вероятно не става дума за Слатина, а за Редута или Гео Милев - границите между тези трите са ми много неясни. Сладкарницата е на ул. Марагидик, съвсем близо до частната математическа гимназия. Иначе аз живея във Враждебна и се радвам на хубав двор, но само толкова - с парк и сладкарница не мога да се похваля. Шкембеджийница обаче има  Mr. Green

# 184
  • в сърцето на един мъж...
Карбо, за 40те дни и аз не мога да го спазя, а и не мисля. Просто при нас малката беше 1 месец в болница, след това ни предупредиха, че поне 2 седмици не трябва да имаме гости и съвсем пропуснахме срока. Така че каквото това. Важно е да се спаси само традицията и да се уважи бебето, пък останалото - здраве да е Simple Smile

# 185
Geia честита ви месечинка   Heart Eyes Hug  bouquet

# 186
Много са бързи от този сайт Пакостник...Вчера поръчах слинга,а сега ми го донесоха..Само да го проуча да не изтърва дундичка!
Утре ще правим погачата.Не мога да поканя всички,които искам,но..здраве да е!

# 187
  • пак там
Здравейте и от мен!

Карбо, първо никой с нищо няма да те бие, така че не се надявай да си посъбереш камъни от нас Simple Smile Трябва да правим това, което ние сметнем за полезно за семейното щастие, а не да се съобразяваме с това, което казват хората за нас.

За храненето да ти кажа ние през какво минахме... Допреди 10-на дни и кърма ми стигаше, и бебо не ревеше за още... Обаче в един момент започнаха много силни колики и малко се поразми разликата в рева между коликите и глада... Бе, реве това дете денем и нощем, няма спасение, отделно ака веднъж на 2-3 дни... В чудо се видях. По едно време се сетих за жокера "Обади се на приятел", в нашия случай на педи. Та тя каза да сменим фризолака с хип 1 розово АМ, и между другото каза - може да не му достига храна. И аз изтръпнах. Викам на мъжа - вади кантара. Резултат - за 10 дена 100 гр сама. Направих пробна доза от 300 мл АМ - малкият изгълта 200 от тях като невидял. Та оттогава винаги след кърмене му правя поне 100 мл за дохранване, почти винаги изпива повече от половината. Та в тоя ред на мисли, нека бабите му правят повечко, ама без да го юркат до ги яде всичките. Не знам дали от млякото, или от това, че горкото ми гладурче най-накрая се наяде (да гръмна тъпата му майка, сиреч себе си), най-накрая започнахме да акаме по-често.

# 188
Здравейте сладурки   bouquet

naiema страхотна закусчица много мерси  Peace

Честита месечинка на Радмила  newsm51

За пъпчето ние с милото (абе по-скоро АЗ  newsm47) решихме да го хвърлим на първия връх , който успеем да изкачим да стане планинарка като нас и да обича Българската природа  Party

Имам едно въпросче  newsm78 На Ева днес и е много пресипнало гласчето дали е от това , че много плачка или нещо ще се разболява  newsm78 Някой има ли този проблем ?
И още нещо как се справяте със нослето ? Аз преди всяко ядене пръскам със стеримар и почиствам със помпичката и пак много хърхори дори като спи понякога имам чувство , че едвам диша  Sad Онзи ден на консултацията доктора я преслушва и каза че няма нищо в гърдичките ама незнам Направо ми се къса сърцето като я слушам  Cry

# 189
  • в сърцето на един мъж...
Благодарим ви Hug
И да почерпим Wink

# 190
Момичета да почерпя за рождения ми ден

Най-големия подарък за мен беше,че си гушнах синчето и ни оставиха с таткото 10 мин.при него  Heart Eyes

# 191
Добро утро!
Ние днес имаме гости от 10 сутринта- брата на мъжо. Изпратих ги, дойде майка ми да вземе Калинчето да и гостува, и най-сетне седнах и аз да си почина.
За слинга- аз мисля да си ушия с халки. Намерих из шкафовете нужното количество плат, купих две яки пластмасови гривни, че не можах да намеря такъв размер железни халки и утре пращам мъжо при свеки да шият заедно на машината. Че на мен малко за шиенето ръцете ми са заврени отзад, ама той се справя перфектно.
Снощи Раличка пак я носихме до 2 и половина, после направихме магията със сешоарчето и заспа за 2 минути. Между другото поздравявам ви с една от песните, с които приспивам бебка.
http://vbox7.com/play:2ca31ed3
Моят вариант е по-лиричен, разбира се, но коментарът на мъжо е:"Нищо чудно, че не можем да заспим до 3 часа" Tired Mr. Green
Каката, пак да кажа, я възпитавах с класика. Това, малкото- също, но с моята представа за класика. Wink
За пъпчето. На Калина го дадохме на сестра ми да го хвърли във Финландия. И това пъпче ще дадем на нея да го метне някъде в чужбина. Пътешественички да са! Че аз в живота си само в бившия Съветски Съюз съм била, а така ми се пътешества. Confused
Раде, за рождения ден ще ти пожелая само здраве- за теб и цялото ти семейство. За да сте скоро всички заедно у дома. Hug

# 192
Раде Честит Рожден Ден  newsm51

Ламтурник    superuu

Ние сега открихме, че в коша за кола се спи много добре  newsm47 и сега беба спи в коша на масата а мама спокойно си пише в сектичката  newsm03

Hug

# 193
Честит и от мен Simple Smile

# 194
Раде,честит рожден ден!Хубав подарък си получила!Желая ти възможно най-скоро да си гушкаш този подарък по 24 ч в денонощието!  bouquet

Ламтурник,за да е пътешественичка твоята Раличка,пъпчето може и в....туристическа агенция да го метнеш.. Laughing

Общи условия

Активация на акаунт