Третата сливица - лечение, мнения, препоръки - 3 част

• 110 973
  • 896
  •   1
Отговори
# 675
Анита, принципно и аз мисля, че е добре да си е повечко вкъщи след операцията, но пък от друга страна мисля, че сега е точният момент да го пуснеш на градина - преди да са тръгнали вирусите и болестите. А не да го държиш, държиш вкъщи и точно да го пуснеш и те вече да са почнали да боледуват другите деца и да лепне нещо. Мен лично и от това ме е страх, че при нас нещо такова ще се получи с това октомврийско тръгване на градина.

Блонди, миналата година като оперирахме хернията на сина ми консултацията с анестезиолог беше точно това - на колко години е, колко килограма е, какви лекарства е пил до момента, бил ли е алергичен към нещо. Мисля, че и сега ще е така, защото явно ще е непосредствено преди операцията.

Една молба към вече миналите операция по премахване на трета сливица - моля ви, нахвърляйте ми в общи линии какво се случва, какво не се случва, какво е нормално за след операцията. Имам предвид и часовете след операцията и следващите дни! Благодаря предварително! Рових се из темата, даже и в предишните, но не откривам отговор точно на тези си въпроси (а и състоянието ми в момента явно не ми позволява да се съсредоточа)

Последна редакция: нд, 06 сеп 2009, 14:38 от Елси

# 676
  • София
Анита, опасно е да се разболее някокло дена след операцията заради температурата, която може да предизвика кръвоизлив на мястото на сливицата, където е раната. Според мен месец е пресилено, но...ти решаваш. Две седмици са разумен период.
Упойките по принцип доста отслабват имунитета, но нямам идея защо.

Ние правихме тест за упойки, защото детето имаше алергии, но и да нямаше щяхме да направим по мое настояване.

Елси, операцията е бърза, но може и да се забави детето, да не се шашнеш. Понякога не могат да улучат веничка за да сложат упойката и операцията се удължава. Някъде 30мин мисля беше (при нас сливица+2 макарички за 40мин)
След излизане от упойка повечето деца реват много, много, много...направо пищят. Моето беше така при втората и третата операция, но при първата беше кротичък и мил за разлика от останалите.  Залитат, не трябва да пият вода, плачат, буйстват. Вземи с теб стационарни играчки- книжки, списания, нещо за редене. Може и някакви детски песнички да запишеш на телефона си например...ако се успокоява и разсейва с това. Вземи лист, химикалка за да рисувате.
Идеята ми е да задържиш детето на леглото по-дълго, докато залита, плаче и е нервно.

Успех на всички!

# 677
Анита, аз лично Мария я пуснах 2 седмици след операцията на градина, Минко се върна и той след 10 дена на училище. Така че според състоянието на детето ще прецениш как да постъпиш.
Блонди това са рутинните въпроси на анестезиолога - на колко години е , колко тежи, но е важно да отбележи и дали детето е алергично към нещо, на моите им чуха и сърцето, принципно анестезиолозите разпитват доста подробно за състоянието на детето.
Елси ами първите часове обикновеноо децата излизат от упойката, понаболява ги, кисели са, понякога има кървене от нослето или храчки кръв. Мария кашляше ужасно, беше подута от упойката. Може и да ги онася, да поспят час два. При махането на третата сливица, обикновено на вторият час вече децата са доста бодри, пият водичка, искат да хапват, да се разходят. Трябва да се пазят от студени и топли храни и напитки, от рязки игри - тичане, скачане, удари. Възможно е да вдигнат лека температура. На вторият третият ден обикновено си водят нормален начин на живот. И Диана ме подсеща - аз задължително нося книжки, флумастри, играчки. Те са много важни при постъпване в болница.

# 678
Ние си носихме направо лаптопа  Joy Аз бях взела едни карти с картини, действия на деца, и няколко нови играчки,както и книжки. Не било хубаво да пие сок веднага след операцията заради консервантите. Това ми го каза една сестра след като ме видя, че вадя да му давам сок, от тези със сламките. Банан, кисело мляко, кремче е ок за ядене.
При Ади операцията от вземането му и връщането беше точно 1час. Аз му дадох едно сиропче, което го замая и след това анестезиолога го отнесе. След час го върнаха събуден, леко буйстваше, носът му беше пълен с кръв и малко течеше от него от време на време. Заспиваше и от време на време се будеше, въртеше се малко по-силно, но като цяло не е бил буен, каза веднъж "мамо, боли ме". Спа два часа и половина и като се събуди все едно че не бяхме минали операция. Дори и не каза нито веднъж, че го боли нещо. Преглъщаше като пате 2-3 дни и това беше.
Както и много майки преди мен казваха (а аз не вярвах) шокът и притесненията са за нас повече от колкото за тях!
Аа, и книжката за Франклин влиза в болница много помага! Успех!  Hug
Блонди, ние правихме тест за упойки 5 месеца преди операцията и те казаха, че важат. а иначе си беше интервю и му преслуша сърцето. Може би понеже Крис е тъмничък, а обикновенно светлите, уж, са по-проблемни, може би заради това не е искал тест. А и ако не сте имали няккави алергии преди това. А ти как си?

# 679
Това с буйстването след упойката ми е ясно от миналата година, когато оперирахме хернията. Все пак се надявам този път да е по-леко... ако може....
По-скоро ме интересува дали има някакви болки и неудобства за детето  newsm78, то не може да няма, де, ама в какви граници са? Така като ви чета, като че ли не е много болезнено оперираното място.
Благодаря ви за споделенето Hug !
Няма да се разсърдя и на още впечатления  Peace

# 680
  • София
О, не, няма нищо....само излизането от упойката. Нищо не го боли детето...пие си, яде си...Никакви ядове.

# 681
Божеее, аз ужасно ще се шашна, ако буйства, пищи  Shocked Уф.... отсега ми е напечено, нощес няма да мигна, то е ясно, утре ще съм парцал и кълбо от нерви.
Но поне да знам, де, да не се стресна съвсем, добре, че ви има  Hug
Няма алергии Криско никакви, поне не ги знаем, де, ние също не сме алергични към нищо.
Добре, де, за раната не е ли рисковано да плаче и да се напъва?  Thinking
Надявам се леко да мине и всичко да е наред. Аз съм доста наплашена тук от докторите като цяло и сърцето ми е свито - де що някой наш познат е влязъл за операция, все е имало грешки, проблеми, коми....
Едно кутре леко счупи Криско и така му го оправиха, та сега е криво и разместено.  Cry
Ще взема книжки. Това с лаптопа е добра идея, ама той е свикнал игрите да си търси, а не знам в болницата дали има нет. Ще минем с книжки и рисуване.

# 682
  • София
Блонди и аз съм така...не спя и на другият ден съм парцал още в 11ч. Като ни изпишат от болницта към 14ч и имам чуството, че е минало цяло дененонощие и спя по няколко часа с детето.
За плаченето...мен много ме стряска, защото децата ми са доста спокойни и кротки, и в такъв момент все едно са ми дали друго дете. То е истерия, не слуша, все едно изключва...бррр..не искам да се сещам Simple Smile При на спървият път нямаше такива ефекти, дано и при вас няма.

# 683
И аз не спя преди важни случки, но поне при мен хубавото е, че и в деня на събитието съм кукуряк - явно адреналинът ме държи. Обаче като мине всичко и се трупясвам.

Блонди, ще ви стискам палци! Всичко ще е наред, не мисли за лошия опит, който имате, мисли, че сега ще се обърнат нещата на добро!

Не знам вие доколко и как си подготвяте децата преди операциите, обаче аз май няма да му казвам предварително в подробности какво го очаква....  newsm78 Ще се изплаши повече. Ето, днес сутринта например, го избиваше на рев още от вкъщи, защото направих грешката да му кажа, че сутринта ще го водя да му вземат кръв. За четвъртък съм му казала, че отиваме на преглед, пък вече там на място ще импровизирам.

# 684
Блонди, всичко ще е ок! Не мисли негативно и ще чакме да кажеш как е минало! Стискам палци!  Hug

# 685
Благодаря ви, момичета  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Веднага щом се върнем ще ви пиша.
Елси, и аз не му обяснявам подробно нищо, само казвам, че чичо доктор ще ги махне, докато спинка и после ще хапва кремчета и сладолед и няма да боледува и да има капки. Засега се радва  Grinning

# 686
Уапех Блонди. Стискаме палци всичко да мине леко.
Аз лично говоря с моите деца, и се опитвам да обясня с по - простички думи какво ги очаква. Но все пак всеки си познава детето и знае как би реагирало на стреса.

# 687
Първият доктор специалист УНГ, при когото ни изпрати нашия джипи, който ми взе 90 евро за да му надникне в гърлото и ме изпрати за дата за операция в една болница, та от тази болница ни дадоха дата, документи, бла-бла-бла и един разтвор в червен флакон, нещо на основа на йод явно, не знам и аз, и казаха сутринта преди да го заведем да го обтрием с този разтвор от шията надолу. После нали отказахме там операцията и сега казвам на мъжа ми - ами дай да го обтрием с този разтвор, в нашата болница нищо не дадоха. И той ми отговаря - ама това не е за доброто на детето, това е за доброто на болницата, защото там е мизерна болница и се пазят от паразити и гадинки  Rolling Eyes
Още не спим и тримата, уф.... до утре, момичета, стискайте палци  Heart Eyes

# 688
  • Бг-мама
Нашата операция на трета сливица мина вчера.Всичко продължи 15 мин.Оперира го д-р Крема в Каспела. Донесаха ми го буден , и той ми каза с насълзени очички :"Мамо извадиха я".
Елс , приспиват ги с маска , аз попитах анестизиолога дали ще му прави тестове за упойката понеже Георги е алергичен към много антибиотици.Той обаче ми каза че упойката е инхалационна и няма нужда. Два часа казаха да не пие и да не яде .Някъде на 4 час ни изписаха.От упойката получиха мускулна треста и двете деца дето бяхме заедно.Това като страничен ефект от упойката.
Ако искаш да поговорим Елс , мини на скайп.

Последна редакция: вт, 08 сеп 2009, 13:42 от Зечова

# 689
Здравейте,при увеличена треа сливица утайката висока ли е,питам защото правя изследвания за детска градина и се притеснявам дали ще са добри резултатите?

Общи условия

Активация на акаунт