Третата сливица - лечение, мнения, препоръки - 3 част

• 110 970
  • 896
  •   1
Отговори
# 690
Здравейте,при увеличена треа сливица утайката висока ли е,питам защото правя изследвания за детска градина и се притеснявам дали ще са добри резултатите?

Не е задължително, освен ако няма възпалителен процес.
Имали сме огромни три броя, хипертрофирали и запушващи гърлото и, едновременно с това, чудесна кръвна картина.

Стискаме палци на всички!
Ние се оправихме окончателно през лятото. Сега ни предстои градина, та ще видим за напред.

# 691
Здравейте, момичета,  Hug
мина и нашето. Приеха ни, дадоха му нощница и шапка, настаниха ни, дадоха му през дупето течност за успокояване, която направо го дрогира - взе да се хили, да се киска, да пита защо има 4 крачета и 6 ръчички, хем смешно, хем тъжно. Взеха го към 11 и 20 и точно в 12 го върнаха. Буйстването беше с пълна сила, аз, мъжа ми и две сестри го удържахме, пищи, мята се, къса системи, маската дърпа, дрехите си, беше последен от всички деца в залата и не сме видели при предишните как е било, аз си изкарах акълите, прилоша ми, тичах до ВЦ-то да се наплискам с вода, пак се върнах, обаче взех да колабирам, бяла, зелена и ме изхвърлиха навън - детето ми вътре пищи, аз извън болницата си рева, абе, ужасно беше преживяването  Cry 1/2 продължи, както казаха и заспа за 1 час. Стана, плака, кашля, пак заспа за час. Пак плака, на корема му беше лошо от погълната кръв, другите деца я повръщаха, но той не. Говорихме с доктора преди операцията да питаме за сливиците, че сега са по-добре двете, той каза, че винаги става става лятото, но зимата пак ще се започне. Махна и трите и има дренаж в ушите. След седмица ще сме на контролен и ще питам колко време ще го носи. Бяхте споменали тук за тапи за уши, дано ги има и тук, после ще отида да потърся, че пише изрично да не се мокрят изобщо вътре ушите. А имаме огромна вана, в която всяка вечер играе по 2 часа и е абсурд без тапи да ги опазя. А тези тапи пазят ли наистина добре?
След точно 5 часа ни пуснаха, толкова ги държат, тогава бил риска най-голям от кръвоизливи. Пускат ги и след пиене на вода и пишкане. През тези 5 часа всички са на системи - първо обезболяваща и глюкоза с течности, после махат обезболяващата и слагат свещички.
Прибрахме се, купихме играчка. Спа цялата вечер и нощес, но през час-два става - два пъти плака, че го боли, избиваше го студена пот, не е вдигал Т°, преди малко повърна водата. Пие плодови йогурти по малко, засега не е ял нищо. Още спи и се надявам днес да хапне нещо и да спира да го боли, много ми е мъчно, мълчи си, лежи си, страда си мълчаливо и не знае защо и откъде му дойде това до главата  Cry

От болницата сме много доволни (той в тази е и роден) - една голяма зала с около 7 легла със завеси между тях, в средата бюро, мивка, хладилник, компютър и 4 сестри, носиха им студена вода, студени кремчета и сметанов сладолед. Имаше в залата жена-клоун, която им раздаваше книжки, конструктори, пъзели, всякакви неща, написа им грамоти за послушание и кураж, подариха им книжки за оцветяване и сладоледи на тръгване.

Имали сме огромни три броя, хипертрофирали и запушващи гърлото и, едновременно с това, чудесна кръвна картина.

Също  Peace

Та общо взето това е, момичета, благодаря ви за подкрепата   bouquet

# 692
Браво Блонди , хубави новини . Peace

# 693
  • София
Леле, Блонди, настръхнах. Малкия изглежда толквоа мъжки на снимката. Пожелавам ви бързо възстановяване  Hug

# 694
Синът ми е на 2 години и 5 месеца.На 26.08.09 го оперираха от трета сливица в "Св.Св.Козма и Дамян"гр.Пловдив.Много бяхме притеснени,цяла нощ не спах и ми стана лошо.Но всичка мина добре.Беше с райски газ за 20 минути.Но излизането от упойката беше....... #CrazyКрещеше и не искаше никой освен баща му CryНо всичко мина за един час.Сега е добре.Много съм доволна и от професионализма на персонала и на опериращия екип.Не съм от Пловдив,а от Велинград,но не съм доволна от лекарите в нашата болница и реших,че в Пловдив е по-добре.Е случихме на лекар.Сега ще висим дали можем да запазим другите две.Ами това е.Не е толкова страшно,но си е притеснение.Успех на всички на които им предстои такава операция.

Последна редакция: ср, 09 сеп 2009, 23:16 от bubinceto

# 695
Повръщат ли след операцията? Криско освен водата, всичко връща  Confused

# 696
Може да е от упойката, нещо да не му е много понесла. Моят /големият син/ не е повръщал нито след третата сливица, нито след повторната операция, на която махнахме трите след година /третата нали при него пак порастна/. Но не е повръщал. Да не би да плаче много? Температура има ли? Тресе ли го?

# 697
  • София
Блонди, хайде, мина Simple Smile Спокойно Simple Smile  Така е...може и да не иска да яде, той си знае. Аз нямам опит с другите две сливици, но сигурно го боли. Вероятно му дразни на гърлото (където са били сливиците) и има позиви за повръщане. Пък и като не е ял нищо тези дни стомахчето му се  е свило.
Голяма емоция ви е било.

# 698
Джуди, не, няма Т°, не го тресе, не плаче. От сладкото е било явно - пиеше плодови сладки млека. Сега давам айрян със сол и вече е на втора кофичка, добре му понася  Simple Smile

# 699
Радвам се Блонди че и при вас свърши. Махането на трите сливици е доста по болезнено защото и оперативната рана е по - голяма. Моите много трудно се храниха, пиеха и вода трудно. Мария не беше слагала в устата си почти нищо 5 дена и доктора накрая и каза че ще я включи на системи ако не започне поне вода да пие нормално. Бързо възстановяване.

# 700
Благодаря  Hug

Как става отстраняването на макаричките при вас? Ако не се лъжа Френгов спомена, че след година пак оперативно и пак с пълна упойка? Или бъркам?
Мен затова ме беше шубе от тях, но тук се оказа, че падат сами. Викат им дренаж и пада тогава, когато течността се изчисти - може след 6 месеца, може след година, понякога 2, различно било и щом ушето е готово - дренажите сами си падат, което много ме зарадва - отсега ми се свиваше сърцето за втори път пълна упойка и след това какво е  Sad

marychery, 5 дни са бая. Криско вече яде и сладолед, и пилешка пасирана супа. Взех му и пюрета на Хип за 6 месечни, без парченца.

Masha, за 14-ти ли оставате, какво става?

Последна редакция: ср, 09 сеп 2009, 17:55 от Блонди

# 701
Ох, Блонди, много се радвам! Браво! Мога да си предтсавя какво ти е било!  Hug
Сега е важното да не се обезводни,а  дали ще яде, като е гладен ще яде. кашички, бананчета и така...
За макаричките и на нас никазаха, че сами падат. Точно същата информация като вашата. За мокренето много внимавайте първите 2 седмици, били много важни. Напия лекар каза, че може да си къе главата без да насочваме душ към ушите и да е с памук с олио или тапи за уши. Но да си призная, че главата не сме я къшали от операцията  Embarassed и той много обича да се къпе, но ние имахме късмет в софия точно по това време да спрат топлата вода в Младост и бойлерът не стигаше за неговите пълни вани. Та така беше по-лесно - няма вода - няма пълна вана  Joy

# 702
Ох, Блонди, измъчих се дкато те четох. Голямо напрежение и стрес е било за всички. Сега бързо да се възстановите и д азабравите.
При нас макаричките винаги сами са падали - или до годината или на 6 -я месец.

На всички оперирани дечица пожелавам здраве и весели игри.

# 703
Блонди незнам дали не зависи от вида на макаричката. Френгов наистина казва че се махат оперативно, на племеницата ми маха и слага вече сума пъти. Но знам че в Исул и на други места ги оставят да паднат сами, но има разлика и във вида на самите макарички. Така че спокойно, що казват че сами ще паднат значи е така. А да, моите деца караха тежък следоперативен период - с висока температура, на обезболяващи 7-8 дена, и двамата не ядяха почти нищо и почти не пиеха. Баткото пък на вторият ден започна да повръща, получи кръвоизливи в очите, болки по ставите, абе беше зле. Радвам се че Криско вече се пооправя и хапва, а ти можеш да отдъхнеш и да се поуспокоиш

# 704
Ох, Блонди, измъчих се дкато те четох. Голямо напрежение и стрес е било за всички. Сега бързо да се възстановите и д азабравите.
При нас макаричките винаги сами са падали - или до годината или на 6 -я месец.

На всички оперирани дечица пожелавам здраве и весели игри.
Дени, а вие виждате ли ги като паднат или на прегледа като отидете, докторът ви казва, че са паднали?

Общи условия

Активация на акаунт