Чухте ли за новата простотия?

• 15 205
  • 303
  •   1
Отговори
# 90
незнам за какви аптекари говорите
но аз лично до сега съм попадала на изключително свестни и компетентни

просто не мога да си представя ,че дете ще иде да си купи АБ , Thinkingсамо
от къф зор ще си даде парите точно за това
диазепама и хапчетата за сън нали отдавна са на специален режим Thinking

# 91
недай така, аптекарят може да прецени на каква възраст е един клиент и като види, че е дете да не му даде нищо...
                          Да бе, вързах се. Моя милост на 7-8 години си купи противозачатъчни по време на върлия комунизъм. Аптекарката ме попита за кого са хапчета, аз казах че са за мен, тя ме гледа 5 минути много странно, но все пак ми ги продаде.

# 92
аз не съм гледала този репортаж Thinking ooooh!

# 93
Да, трябваше да уточня, че става дума за големи деца. Но на мен са ми деца. Синът ми е на 19 и си е купил точно сънотворно.

# 94
  • София
на 19 вече е възрастен човек, а не дете.

# 95
ох, 19 години си е вече голям  за държавата
с правата на голям човек и отговорностите ,разбира се

ако закона е да се защитят децата--то,нека има забрана и глоба за продажбата на лекарства на деца Peace
дъвки и презервативи само за тях Laughing Laughing

# 96
Да не забравяме, че за всяко влизане при джипито се плаща. Отделно трябва да се отсъства от работа, за да можеш да стигнеш до него и да се редиш незнайно колко.
 А чухте ли и другата простотия фармацифтите да консултират надълго и нашироко клиентите. Rolling Eyes Горките фармацефти сигурно ще полудеят ако си вършат работата, както предвиждат новите изисквания. Представям си цял ден да питат пенсионерите ,,Знаете ли за какво се пие това или онова лекарство?"А за опашките не ми се мисли. Значи за един сироп за кашлица веднъж отсъстваш от работа половин ден. Плащаш на личния лекар, оттам отиваш в аптеката , редиш се най-малко и там един час, изнася ти се подробна лекция и хванал още куп вируси се прибираш да се лакуваш. После някаи да не се чудят защо законите в България не се изпълняват.

# 97
На мен ми е интересно ще почнат ли и спринцовки, и игли да продават само с рецепта в такъв случай? Поне някакъв смисъл да има от цялата работа...

Другото не искам да го коментирам, пълен абсурд е направо (макар и в Америка да е по подобен начин)  Stop

# 98
Всяко чудо за три дена, то и лекарствата щяха да се продават в цели опаковки ама сега по аптеките пак продава на блистери.
Ще отшуми и това, ще направят малко проверки и глоби, и ще се потули всичко. Типично по нашенски.

# 99
Подновявам питането си,някой знае ли дали е влязло в сила това и дали важи за хомеопатичните лекарства и какво точно гласи закона,само за антибиотици ли става въпрос или за всякакви медикаменти?

# 100
Току що исках да купя Аулин,но не можело без рецепта,дадоха ми Нимезил.

# 101
           Може и да греша, но преди време говорих с един наш партньор от Италия по въпроса. Каза ми, че там лекарствата се дават с рецепта, но - лекарството, което е по рецептата се покрива от здравните осигуровки - значи - имаш рецепта за аналгин, не го плащаш, нямаш - плащаш го... Зет ми също е италианец и той ми е казвал същото.
           Така, че ако беше направено на същият принцип, няма лошо, но както е сега е доста.....глупаво, възпрепятстващо и недомислено, ако мога така да се изразя  ooooh!

Това като коментар към всички, визиращи "Европа"

# 102
Не виждам никаква драма в тая работа. Издадена рецепта важи 1 годна! Ако имате хронични болки - глава, при мензис и т.н. достатъчно ви е да ви напишат рецепта веднъж, за да си купувате с нея цяла година.

Да, трябва да спре самолеченито, защото в момента е ужас някакъв и всеки, дори и малки деца, може да си купи всичко. Аспирин и витамини е достатъчно да са без рецепта.

# 103
Току що исках да купя Аулин,но не можело без рецепта,дадоха ми Нимезил.
А можеше да пиеш аспирин така, че не се жалвайте толкова.

# 104
като чета с каква страст защитавате свободния и неконтролируем достъп до лекарства се убеждавам все повече че ние българите сме много пристрастени към медикаменти, че у нас се шири схващането че за всичко следва да се тъпчем с медикаменти, че без лекарства не можем да се излекуваме.
Ще дам един пример, случи се на мен с детето ми : преди няколко месеца детето ми се събуди по моему много висока температура, отидохме до болницата специализирана клиника по детски болести, след като обиколихме регистратурите и на всякъде ни се повтаряше че нищо му няма на детето че температура от 39.5 не е висока температура, същото ни се преповтори от лекаря и си излезнахме с диагноза грип Стокхолм, с назначено лечение без лекарства, само витамини, повече плодове, детето да седи почти голо в къщи да се проветрява по често помещенията къдетое детето, и да се дават медикаменти за температура ако тя мине 40.3. Отначало бях много учудена да не кажа възмутена, но напрактика се оказа че това действа, детето за 3 дни се оправи без да имаме ослужнения, без да е необходимо да му натоварвам организма с лекарства. През тези три дни или лекар от клиниката звънеше в къщи да пита как е детето или ние се обаждахме ако имахме нужда от консултация.
А що се отнася до хроничните заболявания и протестите срещу необходимостта да се прави консултация с лекар всеки път, смятам че не са уместни. Аз самата съм с хронично заболяване и от обствен опит съм се убедила в необходимостта от периодична консултация с лекар

Общи условия

Активация на акаунт