Бял списък за гр. Пловдив

• 2 774 731
  • 13 407
  •   2
Отговори
# 7 140
Имам нужда от съвет. Много харесвам педиатърката, при която са децата ми в момента. Не бърза с антибиотици, не казва да се дава вода на бебе, не дава акъл за махане на нощно кърмене, НО не дава направления. С недоносено бебе съм и трябва да минем през още доста прегледи, а ми омръзна да плащам като поп навсякъде. С 300 зора съм измолила направления за ПКК, очен и ортопед. Всички лекари ли да такива ?

Тя пък много хубави съвети дава...... ooooh!
Бих я сменила на секундата. Нищо не разбират ЛЛ от недоносени.
Запишете се при неонатолог за ЛЛ.

Моля, за координати  на доктор Орбецова  Hug

Клиника по ендокринология на бул.В.Априлов.

# 7 141
Дева, написала съм, че НЕ дава лоши съвети за храненето ,(бебето ми е на 6месеца р.в. и 5 к.в. и още и дума не е издумала за захранване или даване на вода, дохранване и т.н.). Единственият проблем са направленията. Казват ми, че всички доктори се стискат за направления и нямало смисъл да я сменям. Ето защо и писах. Ако можете да ме насочите към добър педиатър в Кършияка, който дава направления, когато му поискаш ще се запише при нея. Бебето се следи от доц. Георгиева от София и д-р Соткова така че проследяването от неонатолог го правим макар и на частно.

# 7 142
Ами това не е хубаво. Как ще държиш недоносено бебе без вода??? ooooh!
И аз съм майка на недоносено, давах си вода без ограничение. Не си мъчи детето. Не знам кой я измисли тази глупост.

# 7 143
Не съм давала вода, защото бебето получаваше позиви за повръщане от нея. А и не мисля че е добра идея да тъпчеш недоносено с вода при положение, че му трябва мляко, за да наддава. Това е било съгласувано и с неонатолог, а не само с педиатърката.

# 7 144
Млякото си е мляко. Не замества водата. Нали не мислиш, че само на вода е било детето ми? Водата има друг състав и е незаменима.
Кой неонатолог ти каза да не даваш вода?

# 7 145
 Има време, в което се предлага вода- между двете хранения часхи половиня отстояние, през останалото наистина може да педизвика повръщане, особено ако хряносмилателната система е незряла. Дава се по малко, а не да пие наведнъж по повече.

# 7 146
Не мисля, че това е правилната тема за разискване на въпроса за даването на вода. Д-р Нещерова каза да опитвам да му давам вода, но ако не иска да пие да не го насилвам.

# 7 147
  • Пловдив
Много е модерно в последните 10 години да не се дава вода на бебета. Първата кърма била водниста и то, видиш ли, така пиело вода. После се засищало с кърмата. И ако може 24 часа да суче непрекъснато, още по-добре. ОК.  Но за мен не беше ОК. Бебето има нужда от адекватна майка, а не мъченик неспал с месеци на предела на физическо и психическо изтощение. Моето дете като бебе не близваше вода. Не е кърмено. И до днес вода не пие. А трябва! Така че водете се по бебето. Не знам как стои въпроса с направления за бебета. Не би следвало в това отношение да има лимит. Просто тропни по-силно по бюрото на компетентната педиатърка.

# 7 148
Нямат лимит.
Особено за недоносени.
В здравната каса може в деловодството да се подаде сигнал за недаване на направления на недоносени бебета.

# 7 149
Знам, че е модерно. Но не е правилно.
Моето много пиеше вода. Не съм го наливала, просто имаше нужда. Може би защото беше на АМ.
Съгласна съм с dazel. Детето има нужда от режим, не от постоянно хранене, което изтощава майката.

Не я знам Нещерова. Ние ходехме при д-р Петров. bouquet

# 7 150
И двете крайности не са ок.
Детски нефролог, национален консултант в интервю каза, че прекалената вода може да претовари бъбречетата, но това се случвало изключително рядко, докато по-често се случвло да консултира бебета с камъни в бъбреците.

# 7 151
Моето бебче беше с двустранна хидронефроза още при раждането.Посещавахме детски нефролог в София.Тя ме посъветва да предлагам вода на бебето,ако иска да пие,ако не иска-да не насилвам.Беше изключително кърмена на поискване.Аз също не съм привърженик на крайности, а и не приемам тезата кърмените бебета да не пият вода.

# 7 152
  • Точно където трябва
Може ли препоръки за добър гастроентеролог за предпочитане в Пълмед или Каспела. Благодаря!

# 7 153
В Иван Рилски.

# 7 154
  • Точно където трябва
Може и в Иван Рилски.

Общи условия

Активация на акаунт