Бял списък за гр. Пловдив

• 2 788 419
  • 13 479
  •   6
Отговори
# 13 170
За определяне на диоптър на очила за близо няма да Ви разширяват зениците. Д-р Герджиков е добър специалист, отидете в кабинета, който Ви е по-удобен.

# 13 171
  • Пловдив
В кабинета в "Евдокия" на дъщеря ми Герджиков първия път й разширява зеници. Има проблем с виждането надалеч. Там има и апарат за очните дъна.

# 13 172
  • Euskal Herria
Моля за препоръка за добър ендокринолог. Относно проследяване и терапия за щитовидната жлеза. Аз лично съм ходила при д-р Георгиев, препоръчах го, но за час трябва да се чака за следващия месец евентуално.
И да попитам все още ли Бодимед са най-добрите за резултати за хормоните?

# 13 173
  • София
Бодимед или Геника

# 13 174
Здравейте,бихте ли ми препоръчали детски невролог в Пловдив или в краен случай в София.Става въпрос за дете със съмнения за аутизъм.Благодаря!

Последна редакция: ср, 02 юли 2025, 14:55 от narcissus

# 13 175
Невролог или нефролог?

# 13 176
Невролог или нефролог?

Съжалявам телефона го е коригирал,невролог.

# 13 177
Невролог ли е точният специалист за диагностициране на аутизъм? Не съм убедена. По-скоро психиатър.

# 13 178
За диагностика на аутизъм препоръчвам МЦ Юник. Независимо при кой от детските невролози там.

# 13 179
Невролог ли е точният специалист за диагностициране на аутизъм? Не съм убедена. По-скоро психиатър.

Детето е на 4г. и все още не говори,което е един от признаците на аутизъм,но искаме да изключим други причини поради който може да има забавяне.

# 13 180

Детето е на 4г. и все още не говори,което е един от признаците на аутизъм,но искаме да изключим други причини поради който може да има забавяне.
Проверете слуха на детето. Може да не говори, защото не чува. При мои познати така се оказа. Детето не говореше, водеха го на логопед, също и за аутизъм му правиха прегледи и вървяха в грешна посока. След доста време се оказа, че не чува, затова не говори. Сложиха му слухов апарат, защото за всичко останало беше много късно и детето се разприказва.

# 13 181
Някои деца проговарят сред четири годишна възраст.

# 13 182

Проверете слуха на детето. Може да не говори, защото не чува. При мои познати така се оказа. Детето не говореше, водеха го на логопед, също и за аутизъм му правиха прегледи и вървяха в грешна посока. След доста време се оказа, че не чува, затова не говори. Сложиха му слухов апарат, защото за всичко останало беше много късно и детето се разприказва.

Точно това смятаме да направим и ние макар,че след като разбира какво му говорим и отговаря на прости въпроси е малко вероятно да не чува,но искаме да изключим всички вероятни причини.

# 13 183
Лесно може да се провери дали чува - например пуснете му песен или изпуснете някакъв предмет, който да издрънчи. Дори и да има аутизъм, ако чува, би трябвало да има реакция.

# 13 184
  • Пловдив
Логопед, психолог посещавали ли сте? Преди да отидете на невролог, моят съвет е да посетите "по-леката артилерия", синът ми късно проговори и то с помощта на логопед - тръгна на 2г и половина, вече втора година го посещава два пъти седмично.
Иначе професор Иванов е добър невролог.
Ходи ли на градина?

Общи условия

Активация на акаунт