Пролет цветна ти ела, ела, че в Канада веч не щем снега! - 34

• 18 436
  • 289
  •   1
Отговори
# 75
  • Vaudreuil Canada
Дензъл ние сме постоянно на бутилирана вода - нямаме проблем.

# 76
Каролина, мерси! Ти правила ли си документ с такъв пе4ат? Аз питам примерно за документ за склю4ен граждански брак, дали в Б-а ще го признаят?

Да, правила съм Акт за раждане на сина ми. Тук има информация как се легализират канадски документи. Прочети я и ако нещо не ти е ясно пак питай. Ако трябва ще ти обясня по-подробно.

denzul, за колко седмици ще си ходите?

# 77
Каролина, за 3 седмици ще се прибираме.

# 78
Аз пътувах за насам когато дъщеря ми беше на същата възраст, взех и вода в шише с накрайник 300 мл,нямаше проблем,носех и още едно за всеки случай със сок, но тя сучеше също така че не знам на вас колко ще ви трябва,но за детето не правят проблем,само те карат да отпиеш  Peace

# 79
Здравейте мами от Канада.
Извинявайте че нахлувам в темата ви,но имам една молба.
Сигурно и при вас има майки които живеят в чужбина, без да имат възможноста да вземат децата си от България,защото бившите им отказват да дадът съгласие.Ние,няколко майки с този проблим,направихме петиция за да се промени този закон и децата ни свободно да могат да пътуват,баз да зависят от прищевките на някой егоист с ограничено мислене.Моля Ви да прочетете петицията и ако сте съгласни с нея да я подпишете.Предварително Ви благодаря.
http://bgpetition.com/petitsia_za_nashite_detsa/index.html

# 80
Здравейте Мили Мами! Често ви чета,но чак сега се регистрирах, за да участвам и аз във вашите вълнения!  bouquet Ние сме младо семейство с 3 годишен син и от 6 месеца сме в Едмонтон! Бих искала да ви поискам съвет относно преместване на друго място. Поживяхме 6 месеца в Едмонтон,но не ни харесва и искаме да се преместим или във Ванкувър или в Монреал. Не можем да решим къде?! Cry По френската процедура сме и сме били за кратко в Монреал. Много ни хареса-паркове,много деца,чисто. Тука в Едмонто е много студено, дълга зима,няма хора по улиците, всичко се движи в коли,няма хубави паркове и активитета за деца. Добре че синът ми ходи на градина, но през уикенда, когато излизаме е пусто. Определено сме За да се махнем от тук. Искаме да учим нещо, защото професиите ни се регулират от ордери и са много дълги процедури и не се знае след това дали ще има работа. Аз съм се насочила към дентал хигиенист, а мъжът ми иска да учи инжинерство,но от бакалавър. Планираме още едно дететнце към края на тази година,но тъй като нямаме помощ от баби и.тн...аз ще разчитам на помощта на мъжът ми. Не може и да учи и да работи и да гледаме бебе. Той иска да учи в Конкордия или Маг Гил(зависи къде го приемата). За Конкордия знаем,че е по-лесно влзиането,има приемен тест по англ,дори ако не го изкараш с висок резултат ти назначават към предметите доп.англ. Не знам дали Монреал е по-добър по отношение на гледане на малки деца и по-евтино обучение. Знаем,че във Ванкувър е доста скъпо. Има някакви начини да бъде и по-евтино с разни оргазнизации и тн....ама ми е много мъгляво това като инфо. Аз сега ходя на работа,за да мога да си направя 600 часа. Въпросът ми е: Ако отидем в Монреал дали ще ми признаят тези 600 часа????
И др.ми въпрос: Като ги направя тези 600 часа мога спокойно да напусна работа нали? Трябва ли да си вземам някаква бележка от работодателя???
Много ще се радвам да ми споделите ка бихме се справили ако аз съм в майчинство,а таткото учи. От майчиснтвото ще взимам парички,но дали ще бъде достатъчно например ако сме във Ванкувър или в Монреал? Ще се радвам да ми дадете някакви насоки. Много ви благодаря и много прегръдки от снежен Едмонтон Hug Hug Hug

# 81
Привет Мили Мами!

Честита Пролет на Всички!!!!   bouquet

Честито на бременелките! Лека и много неусетна бременност!

TarikMom, Честит Рожденник! Да ви е жив и здрав, много палав и игрив, да слушка мама и тати!

Ние лека полека стягаме багажа! Йейййййй ... по-малко от седмица остана. Кокото да ми е приповдигнато, толкова ми е притеснено. За първи път ще летим с малката хала.
Зачудих се за нещо и реших да питам тези, които наскоро са пътували. Каква вода давате на децата? Сега с тези ми ти ограничения .... Аз мислех термос да взема с вода само за него, но незнам дали ще ме пуснат така. Все пак вода има и на борда, но като си спомня вкуса то си беше чешмяна Simple Smile а пък не ми ще да се продриска посред път. уфффф..... едно ли е да го помислиш  ooooh!
Аз бих те посъветвала да обмислиш и двата варианта- да ти дадат да внесеш вода и да не ти дадат, защото не знаеш на какъв служител ще попаднеш. При проверката на летището в Монреал на мен ми взеха всичките течности, които носех за сина ми, който беше на  година и половина, при положение че мъжът ми им е колега и предният ден ги беше питал подробно какво ще ми разрешат да внеса в самолета. Дори не пожелаха да ми дадат да опитам пред тях. Не ги трогна и това, че детето трябва да пие нещо при излитане и кацане. Не ме питай как съм пътувала сама с бебе без грам течност. В самолета ми дадоха един сок и два пъти прясно мляко. Същото нещо се случи и на летището в Париж. Ако течността е над 100 мл, всичко отива в кофата без да ги интересува с бебе ли си или без. Когато излитах от София не ми направиха проблем, а само ме накараха да дегустирам пред тях.
Обикновено на терминалите, след проверката, има кафенета и от там може да се купи вода или сок.

# 82
Много благодаря да отговорите Mama Desislava  и Шемет!  Hug
Ще споделя как е минало! Peace

# 83
  • Vaudreuil Canada
Мами преди една седмица малката принцеса на Калида е навършила една годинка
Калида Честита ти рожденничка със закъснение (по-добре късно отколкото никога)
Да расте здраво усмихнато умно и щастливо дете за радост на мама, тати и кака Дана.

По този повод а и не само предлагам да си направим календар на рожденниците - много малка част от тях успях да вкарам в сайта
canadamom.multiply.com
user name: canadamom
password: 20082008

Ако знаете някои рожденни дати и искате можете да ги вкарате в календара, а и вашите собствени такива. Ако предпочитате ми ги пратете на ЛС и аз ще ги вкарам пък дано все някой се сети да ги погледне да не пропускаме малките сладурчета непоздравени.

# 84
Здравейте и от мен, ние вече пристигнахме в Монтреал, малко поотмина първоначалния шок, не бяхме очаровани, но положението се подобрява, относно темата, с родителите ми се шегуваме че откраднахме хубавото време от Варна с нас  Simple Smile)) Бях се подготвила за едни снегове ноо ... съм приятно изненадана ...

Пооправихме си повечето документи и скоро почваме френския, искам да ви попитам ако някой си е пращал дипломи за evaluation, по пощата пращахте само копия или оригинали, защото определено не ми се нрави да ги пращам. Другият въпрос е да препоръчате преводач за заверка на преводите от БГ, казаха ми че руснаците вземат по малко ама къде да намеря идея си нямам. Много ще съм благодарна за съвети, мерси Simple Smile

# 85
  • Калгари, Канада
Мами, пак ще имам нужда от помощта ви за документите за покана на родител:

1. milla , много добре беше описала точка по точка, само че сега ми възникнаха под въпроси.  newsm78   В Application for a temporary visa /IMM52M7/, в точка 2 трябва да се опишат членовете на семейството - всички. Това добре, но не съм сигурна мойте данни трябва ли да фигурират, след като ми е майка - би трябвало, нали? , ама нали съм омъжена сега - та съм друго семейство уж ... Вие попълвали ли сте ги?
2. Ако сте ги попълвали, то в точка 12 пък /подточка е). /  питат дали някой от семейството е кандидатствал за виза - тъй че майка ми трябва да напише, че аз съм и че сега съм Permanent Resident, тъй ли?
3. И още, искат номерата на паспортите на членовете на семейството /пак в точка 2/, но те ако нямат задграничен паспорт личните карти ли да им напиша или да ги оставя празни полетата?
4. Точка 5 Funds available for my stay in Canada - след като ние поемаме всичко, може ли да го оставим празно полето или все пак да пишем някаква сума и каква да бъде?
5. Другото е - поканата от нас, дето е в свободен текст, задължително ли да е подписана и подпечатана от нотариус? Май някоя мама беше споменала, че може и на друго място /в банка примерно/ или изобщо без печат?

Разчитам на вас, че то малко остана    Hug

# 86
  • Vaudreuil Canada
mamamia по точка 4 пишете реалната или поне минималната сума, с която ще пътуват за да не им се заядат нещо, по точка 5 може да се завери в банка стига в банката да има служител, който може да сертифицира подписи ние два пъти сме заверявали покана в банка - а ако трябва да сме честни никъде по документацията не съм чела, че трябва да има такава заверка просто ние сме много свикнали с измами и какво ли още не и винаги търсим начин да се застраховаме. За пред властите в нормалните държави дори покана по имейл може да се ползва без подпис или заверка, но пак казвам ние търсиме начин да се застраховаме че няма да оспорят нещо от документите и аз съм заверявала всички покани, които съм пратила до сега  Wink
Формуляра, за който питаш аз не съм попълвала моите близки са го попълвали на място в консулството така че не мога да ти отговоря със сигурност какво трябва да пишеш.

# 87
  • Калгари, Канада
Честита рожденничка на Калида! Да е здрава и весела!    bouquet

Milimishleta , това с 600 -те часа, трябва внимателно да го обмислиш, ако мислиш да спираш работа след като ги направиш. Трябват ти 600 часа от датата на подаване на документите /не от датата на термина/ назад за последните 52 седмици. Можеш да подадеш документите най-рано 8 седмици преди датата на термина. Майчинството се изчислява от последният ден на работа назад  само върху последните 26 седмици. Това е за Алберта.
Ако мислиш да се местиш не вярвам да ти признаят изработените часове, но нека и другите мами си кажат мнението.
Аз не бих разчитала само на майчинството за издържане на семейството, колкото и голямо да е то. Ако съпругът ти иска да учи направо за магистър /поне така го разбирам поста ти/, то може да кандидатства и да го приемат в университетите като човек, занимаваш се с научноизследователска работа  /research/, хем ще му плащат заплата към университета, хем ще си получи магистърската степен. Такси за ученето пак ще си заплаща, но ще са по малки отколкото заплатата му. /Моят съпруг беше така в Калгарският университет/.

# 88
  • Калгари, Канада
mamamia по точка 4 пишете реалната или поне минималната сума, с която ще пътуват за да не им се заядат нещо, по точка 5 може да се завери в банка стига в банката да има служител, който може да сертифицира подписи ние два пъти сме заверявали покана в банка - а ако трябва да сме честни никъде по документацията не съм чела, че трябва да има такава заверка просто ние сме много свикнали с измами и какво ли още не и винаги търсим начин да се застраховаме. За пред властите в нормалните държави дори покана по имейл може да се ползва без подпис или заверка, но пак казвам ние търсиме начин да се застраховаме че няма да оспорят нещо от документите и аз съм заверявала всички покани, които съм пратила до сега  Wink
Формуляра, за който питаш аз не съм попълвала моите близки са го попълвали на място в консулството така че не мога да ти отговоря със сигурност какво трябва да пишеш.

Благодаря ти!   bouquet
Надявам се и другите мами да се включат.

# 89
писах ти ЛС относно часовете за майчинство!!!!

Общи условия

Активация на акаунт