Тея е хубавата новина и в темата ни внесе радост и светлина!

• 21 989
  • 295
  •   1
Отговори
# 255
  • Sofia
Моя родител има РД бе, не на онези коронясаните родителя, сиреч баща ми, благодаря ви за поздравите!   Hug
Ави, днес, утре вероятно ще започнат да избиват, гадно е че вдига толкова висока Т, но пък е нормално, давай си и нурофенчето и дано леко да минава!  Hug
Еленчо, прегоряла си ги, да, ама и така не им прощавам, няма лесно да се отървеш от мен.  Mr. Green
Защо не и увеличиш малко капките Цитросепта на Стелето, аз вече давам профилактична доза по 6 капки дневно, но Ева е 13кг, стигнах и до лечебната и за 2 дни ми се оправи, доволна съм много и без това си и ги даваш по принцип.
Марти, аз имах лохии цели 50 дни, ти защо реши, че това ти е цикъла?
Пазете се, че да не станете 5 членно семейство след 9м!  Laughing

Роси, успех на Боби на турнира!  Heart Eyes
Миркам, дано оздравява Криси по-бързичко, а на теб леко то завиждам за следобедната дрямка да знаеш.  Grinning
Бубе, ти за къде си се разбързала?  Mr. Green
Да не би нещо...моренце, тука кафенце, а?  Laughing

# 256
Вал,сори Blush,ами честито на баща ти тогава!!!Да ти е жив и здраве и да гледа трите принцеси Mr. Green!!!(нали ще ставате и вие петчленно семейство Sunglasses
На Мони й давам Нурофен и свещички Ефералган,редувам ги.Доки вчера изписа Отипакс за ушенцето и Суметролим.Нали уж до 24 часа избиват пъпките Rolling Eyes,тя вече трети ден вдига Т TiredПетьо без температура изкара ,само малко пъпки имаше.
Ели,моля те пусни ми на скайпа рецептата Praynig,много ги обичам тези фунийки  Flutter
Я сега казвайте как давате Клеевата тинктува (Кас-че знам че ти даваш) и Цитросепта също newsm78 - по колко и има ли ефект ?Искам малко да им подсиля имунитета.

# 257
  • София
Хайде да напиша 2-3 реда да не се чудите какво става с мен Mr. Green
Мирка Hug..и всички, които питате за нас Heart Eyes Hug
Много болнички, много падания, много чудо...стягайте се и излизайте от гадните периоди вече!
Нямам много време и едвам наваксах да дочета форума, а да пиша няма как. Сега крадна малко минутки, че приспах Анна отатъка в свеки. Вечер като се прибера само с нея се занимавам и имам чувството, че не ми стига въобще. Искам само да си я гушкам и целувам и не мога да й се наситя Rolling Eyes. Тя е същата- сама се затичва към мен от вратата и ме гушва и почва да ме стиска и целува, а понеча ли да я сваля на пода после надава такъв вой Crazy. Явно си липсваме доста, но тя поне не го осъзнава, докато не ме види или не ме чуе по телефона (като това последното вече го избягвам, за да не я разстройвам). Аз по цял ден (на 15-тина минути) си гледам албума със снимките й и мине не мине звъня в нас да видя как са Sad. Ще свикнем, знам. От друга страна сега съм ангажирана с други неща и се чувствам малко по като човека, който бях. Стоенето в къщи, лека-полека почваше да ми се отразява зле и само анализирах детето дали нещо му няма, дали аз нещо не съм в ред...абе, кофти работа. Сега се отървах от тези си мисли и чувства и се наслаждавам много по-пълноценно на съвместните ни мигове.
Съжалявам, но всичко, което прочетох ми се смеси и не мога да се включа адекватно! Исках само да се включа и да кажа как сме набързо, но и да предупредя, че вече ще се включвам от дъжд на вятър- няма как. През седмицата е абсурд, а уикенда гледам да свърша всичко изостанало в къщи, както и да излизаме заедно, да отпочина и пак не остава. Не ни мислете, ние сме добре, аз ще ви се радвам като мога и когато има време ще се опитам да пописвам.
Целувки от нас и се пазете! Hug

# 258
Ави,незнам дали на 39.2 ще помогне Нурофена Thinkingако не я сваля пробвай със свещички,те са с по-дълго действие.
Рецептата ще ти я пусна-няма проблем,но те не са по класическата рецепта,направих ги с маслено тесто.ще ти пусна оригиналната рецепта и мойта Peace
Вал,не се ли уливаш малко с Цитрото Shockedтова е много силна киселина все пак Naughty
Аз давам по 1,2-рядко 3 к Twisted Evilапки на ден,понякога и през ден.
офф!Рошко се събуди и ми е качена на врата.
До после

# 259
  • Sofia
Ави, Цитросепта се дава по капка на килограм тегло за деца до 5г, като лечебната доза достига килограмите които е детето, а профилактичната е на половина, винаги се започва от 1 капка обаче ако не си давал до сега и постепенно за 10 дни се достига лечебната, после намаляш.
Аз лично и давам на Ева в една капачка вода и така с лъжичката си я изпива, с прясно мляко изобщо не се усеща какво пиеш, но не съм и давала та за това с вода, а Пламена си го пие с прясно мляко и няма проблеми с вкуса, малко нагарча, гадно е, но случих на деца дето си отварят устите за всякакви гадости.  Mr. Green
Но аз съм много доволна, Пламена почти само с него я оправям, сега и Ева я почнах.
Клеевата тинктура и нея с лъжичка я давам, 2-3 капки в малко водичка, обаче ти си избери кое от двете да даваш, недей ги смесвай.
Аз на клеевата тинктура така и не и разбрах точната дозировка за деца колко е и за това избягвам да я давам често а само ако сме пред разболяване, някой ако я знае нека я напише, аз обичам лекарства или хранителни добавки, или каквото и да е там да се продават с листовки на които да си пише точната дозировка, че аз много забравям и ми е абсурдно да помня от еди кое си по колко съм давала.

Еленитке, ние се лекувахме, а не просто запознавахме с продукта, ще те пратя да четеш листовката пак.  Laughing
-Цитросепт е абсолютно безвреден,може  да се използва за неограничен периодот време,подходящ за възрастни,деца,бременни,кърмачки,не се създава привикване;само 1% от хората са алергични към цитрусови плодове,но обикновено това е предварително известно.В такъв случай ,а и за да се избегне реакцията на Херксхаймер (реакция на масово отмиране на микроби придружена с гадене,разтройство,температура и др.)при силно интоксикиран организъм,Цитросепт да се приема на гладно в постепенно повишаваща се доза(3 дни по 1 капка 3 пъти дневно,3 дни по 2 капки 3 пъти дневно,3 дни по 3 капки 3 пъти дневно и т.н.)
   -За деца до 5 год дозата се определя по правилото на д-р Фуше: 1 капка на кг телесно тегло за 24 часа разделено на 3-4 приема.

Това пак казвам е лечебната доза, а профилактичната е 2 пъти по-малка.

Последна редакция: нд, 22 мар 2009, 15:42 от Valeria

# 260
Bал, ЧРД на родителя  Laughing! Да ти е жив и здрав!  bouquet
Ави, дано Мони се оправя по-бързо, но да ти кажа , мисля , че Т е от ухото. Дани беше преди месец с висока Т и се оказа , че му е възпалено средното ухо. Дадоха ни от бърза помощ антибиотик- някакъв вид пеницилин, но педито в Бг каза ако искаме да поизчакаме с даването му и да пробваме само с капки. Отидохме на другия ден при някакъв добър педиатър и човека ни каза да си почваме антибиотика, защото със средното ухо шега не бива .
Троли, много хубави снимки! А Лео прилича много на баща си . За храненето- Дани яде общо взето всичко което му приготвим. Преди да дойде майка ми му правех супички ( сигурно и при вас има готови зеленчуци за готвене , слагаш им пилешко, телешко вътре и си ок.), мусака, гювечи . Отделно тук в Испания има много хубави готови храни за бебета , та и от тях давам но рядко. Добре, че сега мамито ми е тука и тя си готви всеки ден  Hug, да ми е жива и здрава за помощта която ми оказва.
Марти, абе мила и на мен не ми се връзва някакси да ти е цикъла това  newsm78 . А що се отнася до прохождането , оооо, още поне месец трябва да мине. Дани проходи на 11 месеца, но стана стабилен и най-важното се престраши да ходи свободно преди 1 седмица. Преди това трамбоваше в познатия периметър между диваните. Нямаш ли проходилка , за да го оставяш да щъка с нея от време на време?
Еленийка, оправяй се по-бързо! И аз като Ади да ти кажа , че тези противогрипни ваксини са напълно ненужни и повечето се влачиш много дълго време със сополи и ниска Т , отколкото да те мине веднъж за няколко дена и после да си Ок.

Роси, ако не сте пак някъде по ергенски с мъжо  Mr. Green, пиши как мина турнира на детето.
Пухи, напълно съм съгласна с поста ти за '' благотворителността'' в Бг. За съжаление при нас много неща са изродени и това е едно от тях. Тези инициативи са повече за ПР, да не говорим, че постоянно се помага за каузи, които би трябвало да са обезпечени от държавата , която вместо това дава 2 милиона от излишъка на федерацията по мотокрос  Shocked, а после прави българската коледа . Аз винаги съм помагала , защото знам, че ако не сме ние , тези болни деца никой няма да ги погледне сигурно, но силно се дразня от факта, че пенсионери, нормални работещи хора,  първо си плащат данъците , после  гласуват за тази или онази кауза, защото държавата не си мърда пръста относно здравната и социалната политика.
Камчи , да ти кажа ,по нашите улици наистина не трябва да се заглеждаш никъде, няма значение къде е луната  Laughing. И аз като тебе си навяхвам редовно глезена на някоя изкривена плочка , като се зазяпам по витрините .
Евелинка, браво за изпитите! Колко трябва да си носиш брекетите? Аз ги свалих миналия септември, издържах около 2 години.
Бубеее, драснахте на плажа налииии Mr. Green Hug! Живот си живеем ние на топличко. Да му мисли Виви в снега  ooooh!.

# 261
Тук съм пак. Направих си 3 в 1, че клепам на парцали.

Тони, довечера ще си обръщаме внимание с мъжо! Той сега е на къщата и се прави на зидаро-мазач! Той е най добрия компютърен спец сред зидаро мазачите, и най-добрия мазач сред комп.спецове hahaha hahaha hahaha Строи живот нов, моя човек, какво знаете вие Joy
Евелинка, забравих да те поздравя за изпитите! Нашата гордост си ти Hug
Вал и моите деца пият всякакви гадости, направо ми домилява като им ги давам! Да предадеш много поздрави на Пламена от Боби! Днес пишем поканите за Рождения ни ден и споменава твоята Пламена и Лили на Голдънчето. Чувствайте се поканени бъдеще снахи мои!.................... И честит рожден ден на твоя прекрасен татко! Жив и здрав да е Peace
Елено моме хубава, Ави може да те помоли да и пуснеш рецептата по скайпа, ама аз ЩЕ ТЕ ПОМОЛЯ викайки hahaha да я напишеш тук, че и ние душа носим Mr. Green
Марти, и на мен ми се струва, че това твойто не е цикъл, но не е зле да се консултираш с Док!
Ефросинка, напълно те разбирам мила - така се чувствам още от деня в който тръгнах на работа.... Hug на Анна сладурана.
Виви, да викнем гражданска да ви измъкнат? Имам връзки там Mr. Green
Миркам стискам палци Криско да се оправи бързо Peace
Елени, я кажи кой третокласник те зарази hahaha
Ави, много  Hug на Мони бонбони Hug

Отивам да подреждам шкафове, защото младежът Алекс ги е "подредил" чудеееееесно Joy

п.с 0 Потребители и 0 Гости преглежда(т) тази тема.
Боже, няма никой на клона! Къде се затрихте бе хора? Имам чувството че пиша в заключена тема....

Последна редакция: нд, 22 мар 2009, 16:44 от rosi_bosi

# 262
Вал,огромно благодаря за инфото  bouquetЩе взема утре Цитросепт и ще започна да им давам и на двамата Hug
Ели,когато можеш рецептата,не бързай,и без това няма днес да ги правя Laughing
Ефросинка,ще ни липсваш Sad HugРазписвай се когато можеш Hug
Миркам,бързо оздравявайте Hug
Тони,нашият педи вчера каза да започнем със Суметролим и ако до утре следобяд пак вдига Т да отидем пак и ще ни изпише АБ ConfusedСега преди малко я сложих да спинка и нямаше Т ,снощи също нямаше и спа спокойно,но следобяд вдигна.Ще видим как ще е утре.Иначе пъпки още няма Tired
Виви,да не се пързаляте с шейната LaughingПри нас само дъжд и е студенко Simple Smile
Марти ,и на мен ми се вижда рано за цикъл,консултирай се с гинеколога за всеки случай PeaceДай някоя снимка на двете мишленца Heart Eyes
Пухче Heart Eyes Hug, и ти си знаеш Hug
Сега да издам за Боби,Роси не ми се сърди мило  bouquet  bouquet  bouquet,ама да не се чудят тука .А пък ти после си приемай поздравленията Hug Hug Hug
Боби е спечелил първо място на турнира,9 от 10 партии!!!Роси,браво на умното ти момче,все така да те радва и да се гордееш с него!!!

WhistlingДокато публикувам и Роси се разписала Party

# 263
Аз смятах да си трая днеска, ама .....
Ави Hug Hug Hug

Благодаря на всички ви за пожеланията за мойто дете! Турнира си беше вътрешен - в клуба, подготовка за държавното другата седмица. Тогава е големия зор, защото децата в неговата група са мнооооооооооого силни. За това днес не го отчитам резултата, но признавам че въпреки маловажността ме зарадва много и се надявам да играе сериозно и след седмица. Този път няма да сме в Смолян, а в Сл.бряг - т.е ще ходим по "пантофи" до там hahaha

Ави, ако Петьо някой ден реши да се научи на шах, Боби може да му покаже! Искам да ти кажа, че има едно детенце от Ямболския отбор - беше на 6 години, когато спечели 3 място (незнам обаче в кой от всичките турнири).... Така че се започва от рано, стига да има интерес  Hug

# 264
Роска,честито на шампиона ви!  bouquet
Нема нужда да викаш-пускам,пускам Mr. Green
маслено тесто:
1пак.масло(125гр.)
1с.л.олио
3-4с.л.захар
1-2 ванилия
2с.л.кисело мляко+1ч.л.сода бикарбонат
брашно(не пишеше колко)значи колкото поеме,за меко тесто за разточване
Крем:
По-желание
Аз направих с нишесте Ванилия
накрая се поръсва с орехи.
А една подробност!-Трябва да имате формички фунийки,ако нямате ,аз мойте ги направих от капачки на АМ и на кис.мляко Peace
Със същото тесто правя и кошнички Peace  chef
но те са с орехов крем:
1чаша смлени орехи
2 яйца
3-4 с.л.захар
слага се в кошничката и се пече малко

Вал,сори
И мерси че ми цитира листовката,бях я  загубила  bouquet

редакция:
Забравих да покажа Рошко

# 265
  • София
Тони,нашият педи вчера каза да започнем със Суметролим и ако до утре следобяд пак вдига Т да отидем пак и ще ни изпише АБ Confused

Ави, Суметролим е също антибиотик. По-скоро действа като антибиотик. Това е всъщност познатият Бисептол.

Роси, бравос, страхотия е това момче! Peace Hug

Еленко, много сладко Стелето, бе...цункаме я Heart Eyes Hug

Последна редакция: нд, 22 мар 2009, 18:56 от ephrossina

# 266
  • София
Минавам и се разписвам.....
Много  Hug на всички, аз няма какво да напиша, Яна не е проходила, а на Божидар, нашата гордост......голяма  Hug! Росиbouquet
Редактирам се, Вал, Честити ходещи крачета на Ева! Hug Кой още освен нас не е проходил?
Честито на всички с поводи, които съм пропуснала и не съм поздравила! Hug Hug Hug

# 267
Ей, каква хубава новина за Божидар днес! Роси, честито, целуни малкия шампион!  Hug  bouquet
Еления, недей така с тези рецепти, имам да свалям 3 кила след Свищов и съвсем няма да се получи като ни показваш такива вкуснотийки  Blush.
Виви, страхотна снежна приказка, аз бих си седяла там и щях да се надявам да не се оправя времето, за да не се прибирам  Heart Eyes.
АвиHug, и аз знам, че действието на Бисептола е като на антибиотиците. Изписвали са го на Блажко миналата година и тогава се наложи да го давам: 
http://www.framar.bg/product_review.php?id=18000596&page_spe … C+%F1%E8%F0%EE%EF
http://forum.all.bg/showflat.php/Cat/0/Number/1527910/Main/1519041

Момичета, много ви благодаря за поздравленията, но си имам усещането, че тази сесия се поизложих. Не се бях подготвила така, както исках, причини много, най-вече активната помощ от страна на децата Mr. Green Wink. За следващата сесия ще се постарая повече, тя е през юни-юли. Само единият учебник ми е 1300 страници, как се чете не знам, но мисля следващите дни да разбера  Shocked . Изглежда следващите изпити ще са тежки, и другите учебници са едни тухли... Ама като съм се хванала на хорото, ще го играя, къде ще ходя  Crossing Arms. Но ще почвам с ученето от по-рано.
Тони, брекетите ще ги нося най-малко година и половина, най-много - 2 години и няколко месеца. Настроила съм се за догодина есента да ми ги махнат. Между другото в началото на май ще ми сложат и долните брекети, засега имах само отгоре, ама вече зъбите се били поразместили и можело да се сложат и долу  Tired.
Кисели млекца и кремчета давам всякакви, децата много ги обичат.
Марти, ако бях на твое място, бих се обадила веднага на докито, нека те види, много е рано за цикъл все още  Thinking.

# 268
Роси, браво на Боби  smile3501! Нищо , че е само вътрешно първенството. Важно е, че детето расте със шампионски дух . Успех и на държавното! Абе не е ли много рано на 6 години - шах?
Евелинка, що да си се изложила бе? Супер са ти оценките за майка -магистър с 2 деца  newsm51.
Еленийка, Рошко е мнооого сладка  Heart Eyes

# 269
И аз съм давала на Петър Суметролим,но сега ще прочета листовката newsm78Благодаря ви за инфото  bouquet
Мони от обяд не е вдигала Т,сега е добре,хапна и си играе.Дано не ми вдига повече Т Praynig

Роси Hug Hug HugАко моя бяс прояви интерес към шаха веднага ще ти се обадя PeaceЗасега много му харесва на народните танци в градината,може и танцьор да излезе от него Laughing Laughing Laughing
Ели,мерси  bouquetЩе ги пробвам като ми остане време.Много сладко това рошавичкото Heart Eyes
Голдънче,как сте ? Hug Hug
После пак,сега отивам да се къпя,че да се събудя малко Whistling,спинках до преди час следобеден сън Blush

Общи условия

Активация на акаунт