Хайде да броим калории

• 182 257
  • 743
  •   1
Отговори
# 660
  • 1st floor
Девойки , колко калории е според вас една порция готвено кисело зеле2  newsm78 Количеството да кажем е колкото една голяма чаена чаша /да си имам и обяснението  Embarassed/ ...Без месо , но мазничко... Mr. Green Това ми беше обяда, а за закуска - само кафе, чисто без сметана и захар...
Четох в темата назад, малко по диагонал, но видях, че някои от вас пазят "диета" няколко дена , после си дават малко почивка...аз , докато работех, понеже графика ми беше два на два, та и така спазвах диета. Два дена/когато бях на работа/ приемах около 1000 калории, другите два си хапвах/когато почивах/, без да се уливам, но и не броях калория по калория  Laughing ...Свалях си кг. без грешка...Мисля  и сега да продължа горе -долу в този ред...Имам чувството, че дните , когато му отпускам края, не позволяват на метаболизма ми да заспи...

# 661
  • в колонките
                Здравейте,красавици, Hug

Черпя по чай,щото ме хвана вируса в Бг-то и вече 3-ти ден ми е зле.НеПоКоРнА-та, Hug,суровото зеле е 216кал./кг. в мойта книжка,суп.лъж.зехтин е 120-150кал.Направи си една приблизителна бърза сметчица. Heart Eyes
   Аз да напиша за вчера   Laughing:1.мандаринки-около 120кал,  2. филе пуйка-около 250 кал.,3.извара-около 100кал.4. прясно мляко-220кал,5. бадеми-около 300кал.Тотал -990-1000кал.Сутринта имах минусче.Понеже съм вирусна и днес ендото ми каза да ям повече цитруси и броколи ще съм леееко разтоварваща,но довечера ще пека малко пернато,щото няма да мога да заспя от плод и броколи. Mr. Green
         Хубав и отслабващ ви ден.  bouquet

# 662
НеПоКоРнА, преброй ги 150, колкото за една лъжица мазнина, да речем.  Иначе самото зеле си "негативни калории", защото за смилането му се изражодват повече калории, отколкото съдържа самото зеле. newsm10

# 663
  • София
НеПоКоРнА, преброй ги 150, колкото за една лъжица мазнина, да речем.  Иначе самото зеле си "негативни калории", защото за смилането му се изражодват повече калории, отколкото съдържа самото зеле. newsm10
Много ми хареса това с отрицателните калории в статията, към която беше пуснала линк Simple Smile Все пак как мислите, дали е истина - ядеш колкото искаш от тях и слабееш? Винаги съм мислила, че с плодове не може да се отслабне, защото са сладки.

# 664
  • 1st floor
...  Иначе самото зеле си "негативни калории", защото за смилането му се изражодват повече калории, отколкото съдържа самото зеле. newsm10
Това звучи супер!!!  Mr. Green А аз си мислех, че съм прекалила с обяда и да не ям до довечера почти нищичко...Макар, че така се заситих  , че за вечеря обмислям да хапна две препечени филийки с малко сиренце...

Много ми хареса това с отрицателните калории в статията, към която беше пуснала линк Simple Smile
Къде е този линк, искам и аз да погледна, моля!  Laughing

# 665
  • София
Ето го линка. Вчера четох и букмаркнах статията, но не мога да намеря кой я пусна тук. Извинявам се ако съм объркала източника Simple Smile
http://mari-d.weebly.com/1054105810571051104010411042104010531045.html

Иначе мен статията ме стимулира да отида на пазар за тиква, ябълки и моркови и сега съм на тиквено-ябълково-морковена диета (а за основно - кисело зеле с пилешко месо). Тиквата я подслаждам със стевия, за която пише, че е 0ккал Simple Smile

# 666
  • 1st floor
Мерси за линка!!!  bouquet

# 667
Елл, бях изтрила поста с линка, защото реших, че стана твърде дълъг и да не спаммвам. Но да това е точно линка.  Радвам се, че ти е бил интересен.  Чела съм още, че по принцип всяка храна според съдържанието на фибри изисква определен брой калории за храносмилане, в зависимост от фибрите.
Друго интересно нещо е, че захарната тръстика като природен източник на захари и толкова богата на фибри, че трябва да се дъвче дълго време -- така един вид природата е дала на хората "отровата", обвита в "цяра". Така и всички по-сладки плодове (като банан и фурми имат съответно и повече влакна), а за медът пък трябва да преодолеем пчелните стражи Simple Smile И такива неща ... ама пак отивам към спам.
Иначе, моята турбо диета се провали.  Ще се пробвам от утре на 1200 калории (със хляб!) и да видим какво ще стане. Все сменям тактиките, много съм неустойчива
Лека вечер  bouquet Embarassed ooooh!

# 668
Елл, и аз много обичам тиква, но няма фурна. Сварена дали ще стане?
Ужас, спазвам диети, ама имам само котлон.   Tired

# 669
Мацки, ЗА МНОГО ГОДИНИ!  Hug

Аз от другата седмица ще се включа в отчитането. Не че по празниците съм прекалявала, просто реших да не броя.

НеПоКоРнА, добре дошла!  Hug

sivila, да не ти урочасам пак кантара, пу-пу, ама верно е много мил и добър  Laughing

Аз по празниците бачках яко и чак утре заминавам, ще ходя в Пловдив на гости на родителите си, така че за мен празниците продължават  Party

Весело пост-празнуване и на вас и до другата седмица!  Hug

# 670
  • София
Елл, и аз много обичам тиква, но няма фурна. Сварена дали ще стане?
Ужас, спазвам диети, ама имам само котлон.   Tired

Аз я правя печена, на фурна, с малко вода в тавата. Може да пробваш с тиган с незалепващо покритие и капак, но аз не съм я правила така никога, незнам дали ще се получи.

# 671
  • в колонките
         Аз лично не вярвам нито в отрицателни,нито в негативни калории.Защото калорията си е калория.        http://www.sci-bg.com/?p=687     Мога да ви пусна и още линкове за тези митове.А линка,който е пуснат от Елл от даденият блог съм го чела и то не толкова скоро.Там на пиедистала поставят суровоядство,вегетарианство и др.такива-нещо,което на мен не ми допада,sorry.
     Хей,красавици,не ми се сърдете,споделих мнението си само. Heart Eyes
                bouquet
  P.S.  grrl, Hug,миличка,хайде идвай в темичката,свършиха празниците./аз до Великден няма да се уливам,щото нямам повод Mr. Green/.Ааа,тоя,мой кантар не отчита плюсове от Бг.,може би студът не ми позволи да кача килца там.То за това сега съм вирусна. hahaha
              http://www.sci-bg.com/?p=687     дописвах заради grrl и линка ми се изгуби. Sick

Последна редакция: ср, 04 яну 2012, 19:18 от sivila

# 672
  • 1st floor
Бишкотиня, аз тиква не ям, но съм виждала свеки да си я вари в тенджерата под налягане, мисля ,че и в обикновена ще стане!!!  Peace
На кантара мисля утре да се премеря!!! Вие стискайте палци да не е много разликата, защото такава ще има , но в грешната посока!!! Mr. Green

# 673
Sivila, да така, "отрицателни" калории в кавички.  Ако изяде човек парче сладкиш, после не може да го намали с "отрицателни" калории, но тдеята ми е по принцип, че калории от зеле, броколи или спанак аз не бих ги включвала в сметките, дори и един килограм да съм изяла( което е почти невъзможно...).
Благодаря за линка, интересна статия, наистина!
За другия сайт, аз и бях писала по-рано, че диета без животински продукти за мен също не е хранене за живот, защото нали идеята е и да вършим работа в този живот и да му се наслаждаваме от време на време, което само на зелении няма как да стане.  Но като изходен перфектен вариант във вакуум --да, ОК. Mr. Green
НеПоКоРнА, мерси, наистина ще трябва да я сваря май, само да не стане много водниста. smile3513
Приятна вечер!

# 674
  • София
Мит или не, на мен ми хареса идеята за тия отрицателни калории и мисля да я приложа на практика, пък да видим как ще се отрази Wink При всички случаи е по добре чушки и тиква за похапване0, отколкото хляб или бисквитки Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт