Бременни и майки от проблемното 2009 - втора част

• 38 396
  • 750
  •   1
Отговори
# 150
  • Стара Загора
Рея,добре дошла и лека бременност  Hug Praynig Всичко ще бъде наред ,ще видиш  Praynig

# 151
Грацийка , всеки месец трябва да се пускат ПКК и урина , чрез ПКК се следи хемоглобина и левкоцитите , поне при нас е така  Rolling Eyes

Рея , да е жива и здрава малката принцеска  Hug

# 152
Минди не всички лекари пускат ежемесечно кръв и урина. На мен до сега веднъж ми пуснаха, когато отидох да се запиша, на втората консултация никой нищо не ми каза. До колкото знам по каса се правят 2 или три теста на кръв и урина, a и при повечето  момичета от отчетни е така.

Последна редакция: сб, 21 мар 2009, 11:47 от Dendy

# 153
  • Видин
На мен също всеки месец ми пускат кръв и урина.Явно всичко зависи от лекаря Rolling Eyes
Прегръщам ви всички, времето навън е ужасно и такова е и настроението ми - някво ми е смотано, може и от лекарствата да е Rolling Eyes

# 154
рая,много се радвам за теб Hug лека бременост ти пожелавам
момичета да се похваля и аз, май ще бъдем със сини гащи,вчера бях на ЖК въпреки не добрите изследвания мойте бебоци за сега са добре шаваха си в теснотиката,аз още не ги усещам,но се надявам скоро и това да ми се случи.доктора каза ,че съм имала контракции,защото коремами  се беше вкаменил направо,а аз незнаех ,че това са контракции уж ви чета  Embarassed но все си мислех ,че по друг начин е усещането ,но явно съм грешала.
и на мен всеки месец ми пускат ПКК ,но урина само веднъж са ми пускали,трябва да питам доки да не ме е пропуснал,приятен ден от мен момичета  bouquet
жабче Hugще се радвам да стихна твоите седмици ,и кг. на твойте бебоци успех мила.

# 155
Жабче, подай лапичка от локвата и днес Hug!
Грация, само внимавай да не станат много чести контракциите, дори да са безболезнени.Няколко на ден са нормални, щом и шийката е ОК.
При мен коремът като цяло е болезнен, но когато съм с контракции, няма болка и това ме успокоява.За кръв и урина- и аз съм всеки месец на линия.Хемоглобинът по едно време беше паднал, но после сам се качи на 125.
Днес ми е едно сънливо, но ако легна сега, после цяла нощ ще си разплитам чорапите Laughing.

# 156
  • London
Днес бях на преглед, тук си чакам по 4 седмици и по принцип не ми се полага ултрасаунд.
Следващ преглед след 4 седмици, тогава ще е теста за диабет и анемия.
Исках да попитам кога се мери хемоглобина, защото на мен досега не са ми го гледали  Rolling Eyes.
Грация, ти си късметлийка. Мен никой не ме е гледал от 12гс. Следващия ми скан е чак на 22гс и после имам 3 консултации през 6 седмици до раждането. Взеха ми кръв един път за анемия, кръвна група и Даун преди 7 седмици. От тогава - нищо - не знам нито как ми е шийката, нито дали бодежите които имам от време на време са контракции. Не съм пила абсолютно никакви лекарства от 10ден след трансфера, когато ми свърши Прогестерона. Моля се само всичко да е ОК. Тук третират бременността като нормално и безпроблемно състояние - бебките си растат, аз дебелея и докато няма проблем, никой не те вика за нищо. Взимам само витамини за бременни и се старая да не се напрягам. Като почна да раждам, отивам в болницата и това е!

# 157
Исках да попитам кога се мери хемоглобина, защото на мен досега не са ми го гледали  Rolling Eyes.

Вече са ти го видели в 16 г.с. с тройния тест. Тогава и щитовидната жлеза задължително изследват. Явно не е имало нещо тревожно и не са те осведомили Simple Smile

# 158
Благодаря ти, Ники1, аз наистина не уточних, че последно са ми вземали кръв в 16г.с. за троен тест (или БХС), тогава казаха, че всичко е наред и не са ми обяснявали какво са изследвали, не съм и питала. Чудех се, защото от тогава минаха 8 седмици, а ще минат и още 4 до следващия преглед, а като чета сега на доста момичета им падна хемоглобина и приемат желязо.

Bean, то и тук е така - скан в 12г.с. и после в 20г.с. (това са ни ФМ) и мисля, че още веднъж има в 30 и някоя седмица. Иначе на всеки 4 седмици имаме консултация, а след 28г.с. зачестяват. Това е при нормално протичаща бременност. Аз май не съм много по тази схема, защото в 16г.с. на консултацията видяха, че още кървя и пак ме погледнаха на ултрасаунд набързо. А сега в 24г.с. казах, че съм имала контракции и зтова пак ме погледнаха, май излиза, че всеки месец си имам ултрасаунд, но това е заради проблеми  Confused. Не мога да повярвам, че теб не те следят по-често, все пак са близнаци, след ин-витро и имаше кървене, дано всичко е наред до края  Praynig. Аз също приемам само пренатални витамини. Чета, че в България приемат магнезий при контракции, а на мен само ми казаха да огранича движението, стоенето права, тежката работа (което така или иначе не правя) и да пия много вода.

Благодаря на всички за отговорите, явно порядките са различни! Важното е резултата да са здрави и доносени бебчета  Praynig.

# 159
Грация* няма да се измъкнеш от теста за анемия - почват да го следят в 28, после знаеш - всеки 2 седмици - следене на кг, урина, тонове на бебето, след 36 всяка седмица...
Мен не ме притеснява липсата на ехограф - или по- точно наличието му през месец. На всяко ходене (всеки месец) с една джаджа следят тоновете на бебето и това ми е достатъчно.

# 160
Ох,здравейте.Толкова отдавна не съм влизала,че сега направо се просълзих с толкова познати никове и всички сме на прав път.Дано Бог да е с нас и да ни пази.Искам да ви попитам, лекарите казват,че е добре да се спи в позата,която ти е удобна...без по корем,разбира се. Но аз не мога да спя настрани,защото започват леки пробождащи болки под пъпа,независимо на коя страна съм легнала.Само по гръб се чувствам добре,а и това ми е навик още от процедурите..
Ха,занимавам ви с глупости ще кажете....ами много прегръдки и аз чакам малките ритничета да започнат вече...с нетърпение
 Hug Hug Hug

# 161
Ивуша, на мен постоянно ми повтаряха в по-напреднала бременност да не спя по гръб, че се притиска някакъв кръвоносен съд. Иначе до 4 месец и аз все бях по гръб.

# 162
  • Видин
Става дума за т.нар куха вена, която като се притисне и намалява притока на кръв към бебето.По гръб и повече рита, явно поради тази причина.Не знам Rolling Eyes

# 163
Здравейте ,  Hug Честита първа пролет   bouquet

Това със спането вече ми е изпитание за мен , аз пък обичам да спя на дясната страна , а казват че освен по гръб и на дясната страна не е много полезно , само на лявата е ок ... да ама аз като заспя и как да се контролирам  Rolling Eyes А докато гледам ТВ съм си все по-гръб  Rolling Eyes

За вземането на кръв , аз ходя на ЖК на частно и всички изследвания са ми без направление и си ги плащам , може би затова се има разлика .

Мързелана , честит ти сини гащи  Hug

# 164
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН И  НА НИКОЛИНА-ПИКОЛИНА!
ЖИВА И ЗДРАВА ДА СИ !
НЕКА ЛЮБОВТА НЕ НАПУСКА СЪРЦЕТО ТИ ,А УСМИВКАТА ЛИЦЕТО ТИ!
МЕЧТАТА ТИ ДА СТАНЕ РЕАЛНОСТ,КОГАТО ТИ СИ ПОЖЕЛАЕШ!

Общи условия

Активация на акаунт