Ти какво сготви? Снимай, покажи! - 32-та тема

• 55 348
  • 367
  •   1
Отговори
# 255
# 256
Мими как правиш локумената торта?От теб всичко ми хареса-браво,страхотни рецепти.

# 257
Случвало ли ви се е да готвите насила?

На мен днес ми се случи! Никакво желание, никакво вдъхновение.......

И все пак да покажа, че моите не се интересуват вдъхновена ли съм или да......

Глазирани моркови - снощи ги видях по Фиеста ТВ

Дип с червено цвекло по Еси - благодаря  bouquet

Пълнени тиквички - саботаж, беше изкупен патладжана! - по приме … тладжаните на Еси - с песто(направих си, благодаря на всички за разясненията! Heart Eyesкакво ще правя без вас newsm78), плънка от топено сирене с вътершността на тиквичките, сметана и кашкавал

Няма само Стоева да яде кладница,я!!!!!Ааааааааа.......

Агнешко печено

Мързелива дърпана баница, мързелива, защото нали ви казах,че дес … вдъхновение......

Тъмен хляб с натурална закваска - оформянето бе като питка, но с … казвам само парче - но е много по-вкусен и ефирен хляба с натурална закваска! Лабрекс, Гелева, Пина, благодаря ви за съветите!

И да се оплача...то когато не върви - не върви! Правих ориз към агнешкото, но пълна трагедия! А ориз гарантирам,че мога да готвя! Както обикновено го правих...но..не се получи....Едно сварено, 2 хрупат оризчета........

Хубави почивни дни и взете се усмихнете широко, че да дойде пролетта...Каква е тази зима, какъв е този сняг!!!!!

# 258
пеп-4о дай рецептата на вита баница с точени кори

# 259
Започвам да се боря с една щука и да приготвям една позакъсняла вечеря / преди малко се върнах от Бургас / - моля за съвет, как да я приготвя.

Поне до 10-тина 15 минути  Hug

# 260
Мими как правиш локумената торта?От теб всичко ми хареса-браво,страхотни рецепти.

Баница с локум

1 пакет фини кори за баница (Белла, Фамилия)
2 кутии локум обикновен или роза

За плънката:
2 яйца
1 ч.ч. брашно
1 ч.ч. захар
1 бакпулвер
орехи

За сиропа:
1 ч.ч.захар
3 ч.ч.вода
2 пак.ванилия

Смесват се яйцата, захарта, брашното и бакпулвера.
Всяко парче локум се реже на четири парченца (на дълго).
Кората се подмазва с малко олио. По дължината на късия и край се нареждат локумчета в редичка (без прекъсване). Върху цялата кора се разстила малко от плънката и се поръсва с орехи. Горе-долу се разпределят плънката и орехите, за да стигнат за цялата баница. Хващат се по две кори откъм локума и се навиват. Баницата се реди от средата на тавата в кръг като обикновена вита баница. След като се изпече, изстива и се залива със сироп.
Сиропът трябва да поври. След като се отдели от котлона се добавя ванилията.
Студената баница се залива със студен сироп.

и само да споменя, че аз рядко я сиропирам Blush, става много сладка , като баклава като се сиропира
и  без сиропа е страхотна, въпреки че много обичам сиропирани неща

# 261
  • София
И аз това го гледах снощи, както и кромидчетата.
Цоцолано, морковките ти са страхотни  bouquet

# 262
Опитах се да направя рулца "Черно и бяло" на Краси.мира. Обаче незнам защо, като го режа се огъва - не стават твърди рулца, както изглежда на твоята снимка, Красиnewsm78

# 263
  • Балчик
Вечерята днес - оризови кюфтета със зелена салата, сос и фокача с лук.

# 264
Мими много благодаря,утре това ще е закуската.Мамо Цоце без вдъхновение , ............ леле а какви хубави неща си направила.Много неща бе жена,това за един ден ли е?

# 265
Олелее,главата ми се завъртя докато прегледам новите страници.....ще трябва още няколко пъти  по- внимателно да огледам всички хубавини  Simple Smile..............

Днес петъчно правих Сьомгова пастърва: за големите - с ароматен сос и  престоява,после сервирам със задушени на пара кръгчета картофи.Малките си хапнаха с морков и картоф , и остана допълнително,за случаите,когато няма хубава прясна.

Вчера реших да се позабавлявам и украсих едно забравено подарено PANDORO........не върви след като вече е време за козунаци, в къщи да се мотаят коледни сладкиши Laughing

......и със следобедното кафенце изпратих по живо по здраво зимата...тъкмо навреме,че днес е пролетното равноденствие - Честита първа малко снежна пролет!

малко офф
DessyJ, аз бих казала обратното - снимането на манджите ме спасява от "полудяване"......както казваше една наша съфорумка - "Искам отпуск от отпуска по майчинство!" Simple Smile

Последна редакция: пт, 20 мар 2009, 19:36 от didibu

# 266
  • в мечтания дом с любимите мъже...
От мен днескюфтенца в було на фурна
и зелена салата за гарнитура.

# 267
  • сред люляците
Маме, и на мен ми се случва понякога да не ми се готви. Даже напоследък доста позачестиха случаите Confused Ама народа иска да яде... няма как - ще се готви Laughing

А тези глазирани моркови как са на вкус? Сладникави или ...? Ще споделиш ли рецептата?

Салата и пържоли при нас.

# 268
  • варненка от София
Малееее, не мога да ви запомня кой какво е направил, текат ми лигите. Мими Панайотова много манджа, много нещо бе.

Маме, аз напоследък така готвя, това бременеене ме прави мързелива и недоволна  Tired

Иначе при нас пърленки:

и кавърма по радомирски:

# 269
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Джема, кюфтетата с кайма ли са или само от ориз?

ние обядвахме спагети с гъби и сметанов сос и за разкош рукола и моцарела  Crazy

за вечеря:
инджера хляб с пюре от сварени яйца и грах (по рецепта на Мента - много вкусно  Mr. Green) и зеленчуци  chef

Общи условия

Активация на акаунт