Mamma mia за 96 ти път! Италианска тема.

• 23 822
  • 296
  •   2
Отговори
# 90
  • Italia
А,Що бе,аз от италианската ми книжка нямам оплаквания засега  Wink

# 91
Миленка, ти нямаш щото си брава... познаваш зоните, гледаш внимателно къде има няма телекамерки имаш търпение да обикаляш за да си намериш место за паркиране, не фучиш на оранжево в последния момент ... и тн ... аз в това отношение съм супер изнервена и нетърпелива ...  Embarassed Shocked за туй ще си нося последствията .... 

# 92
Лейди, то явно не е от книжката, бе. Laughing Спри да се кахъриШ, 4е не си си изкарала българска. То при такова каране все тая. Wink
Аз карам по4ти само в Швейцария и, до колкото знам, те не могат да ми отнемат то4ки от ИТ книжка. За сметка на това глобите им са ужассссно солени и хи4 не пестят от поЩенски разходи, винаги намират наруШителя и, може и след месеци 4ак, но глобата си пристига по поЩата, макар и в друга държава. Така 4е ... внимавам. Shocked

# 93
  • Italia
Миленка, ти нямаш щото си брава... познаваш зоните, гледаш внимателно къде има няма телекамерки имаш търпение да обикаляш за да си намериш место за паркиране, не фучиш на оранжево в последния момент ... и тн ... аз в това отношение съм супер изнервена и нетърпелива ..Embarassed Shocked за туй ще си нося последствията .... 

Хе хе,тъкмо обратното,доста съм нервозна в карането и оби4ам да настъпвам педала,понеже съм перманентно закъсняла,но залагам на том том_а да ми Шепне като има аутовелокси.Ина4е може би ме спасява факта,4е аз съвсем в центъра не карам.  Twisted Evil

Пиколинка, мен едно време съпружеското тяло ме метна,4е ако наруШавам правилника в Швейцария на излизане от страната могат да ми секуестират колата и аз доста време му вярвах и карах бавно и примерно. Mr. Green Ама като цяло и аз там съм образцова. bowuu

Последна редакция: чт, 19 мар 2009, 20:15 от mcdirock

# 94
И аз си смених Бг с ИТ книжка и веднага ми дойде глоба .
Моми4ета мойто М се прибира късно тази ве4ер(след 1 месец),ще го 4акам и няма да заспивам). Laughing Laughing Laughing
Благодаря ви 4е виртуално можех да си поговоря с някои,като го няма ми е едно никакво(сговнено),щото и детенце ме зарязва.
Лени има я ве4е с суб ИТ.
 Peace Peace Peace

# 95
Е да, това че не ти се нагала да караш в центъра е добре. Моята работа се намира точно в пъпа на Милано около палацо дела джустициа -- ама вече на някои светофари им хванах цаката ....аз съм по стронца от тях  Twisted Evil Иначе навигаторето рядко го включвам, само при нужда когато трябва да разбера за някои улица, къде точно се намира ама и той понякога ми изневерява.

# 96
Джуф, утре ще я гледаме и ще обсъдим после;+))

# 97
Leni, кой филм гледате с Джуф ???

newsm78

# 98
# 99
Мамета,знам,че сменям темата,но имам нужда от съвет.След три месеца пътуваме за България с петмесечната ми дъщеря(тогава ще направи осем)през Гърция,някой да знае какви документи са ми нужни за нея.Аз и таткото имаме всички документи,даже кучето ни има всичко необходимо LaughingДочух ,че трябвало да ходя до посолството.....а дано неее!Между другото,и ние си караме и двете коли с българска регистрация.......къде,къде по - ефтино излиза.Аз със италианска,а таткото с българска книжка.

# 100
  • в едно миланско село

Аз малко си разсъждавам на глас по въпроса с бг.номерата и застраховки и по тоя повод да питам:
- зна4и колата един път годиШно трябва да си иде до Бг за да мине техни4ески преглед. Отиване + връЩане мисля,4е по-малко от 300 евро няма да излезе.Къде отива келепирът тогава  Thinking
- годиШната сума на застраховката навярно е 4увствително по_малка от тукаШната,но в слу4ай на инцидент тук  каква сума се полу4ава,едва ли съЩата както ако застраховката е тукаШна. Thinking

брях, един следобед не съм влязла и Що страници сте изписали  Shocked
Макдирокова, съЩата сметка си направих и ми се стори икономи4ески абсолЮтно неизгодно, да не говорим практи4ески, да турна и едно психологи4ески  Twisted Evil(идеята да се занимавам с бг институции не ме привли4а въобЩе  #Crazy)

хм... Ще си кажа и неЩо друго... аз смятам, 4е е ок да се възползваШ от някои врати4ки, които законите позволяват, но ли4ното ми отноШение по въпроса е, 4е много от тези хитринки, после ги плаЩаме тройно в други отноШения. там, който е у4ил икономика да обясни, мен ме мързи.

неЩо друго Щях да пиШа, ама забравих  newsm78

# 101
  • в едно миланско село

И аз имам спомени от 1992, когато на всеки 3 месеца подновявах соджорното и трябваше да правя изследвания за туберколозаTwisted Evil #Crazy

а, ей го на  Shocked
и заЩо това? на мен никога не са ми искали такова неЩо  #Crazy

Маркрит, малко ми е невероятно да 4уя, 4е в България не се е усетила кризата... 4етейки из другите подфоруми, ми се струва, 4е си тресе яко и там  Thinking
освен, ако не си от някоя привилегирована прослойка, за която ВЕ4Е нЕма криза, която да я улови...

# 102
Заповядай  Simple Smile:   

PATENTE COMUNITARIA
Per i titolari di una patente di guida rilasciata da uno Stato dell'Unione Europea è possibile guidare sul territorio italiano veicoli per i quali è valida la loro patente, senza obbligo di conversione dopo un anno dall'acquisizione della residenza in Italia.
Per le patenti comunitarie è comunque consigliabile richiedere, in alternativa, la conversione oppure il riconoscimento di validità (ad esempio per facilitare le procedure di rinnovo o duplicato patente).
Le patenti comunitarie per cui non si provvede a nessuna delle operazioni sopra riportate seguono comunque le normative italiane per quanto riguarda il rinnovo ed eventuali provvedimenti sanzionatori.

2. Se la patente estera risulta convertibile in quella italiana cosa devo fare?
Se la patente risulta convertibile mi devo recare presso un ufficio della motorizzazione e seguire la procedura che prevede:
• di compilare il modello TT 2112
• attestare il versamento di ? 9,00 sul cc 9001 e di ? 29,24 sul cc 4028 (bollettino prestampato in distribuzione presso gli uffici postali e gli uffici motorizzazione)
• portare la patente posseduta e relativa fotocopia fronte-retro
• allegare alla domanda due foto, di cui una autenticata, e un certificato medico in bollo con fotografia (e relativa fotocopia) rilasciato da un medico abilitato

Per la patente rilasciata da uno stato extracomunitario è necessario anche presentare un documento in bollo con la traduzione dei dati della patente estera. La conformità della traduzione al testo straniero deve essere certificata dalla rappresentanza in Italia dello Stato che ha rilasciato la patente. Questa certificazione deve essere convalidata dalla Prefettura.

само един съвет да ти дам
не отивай директно в моторицазионе, 4е Ще ти се разкаже играта...
по_добре се обърни към някоя агенциа (скуола гуида), много по лесно става. Обикновено и лекар идава веднъж в седмицата за медицинското. Няма разправии, обикаляне, опаШки...

# 103
Добре,ами аз се замислих,понеже съм от тези с две книжки,като ми изте4е българската такава нямам ли право да си я подновя,при все ,4е имам и италианска. newsm78

кога ти изти4а?
дано да е преди моята, за да те питам после какво се прави  Joy

# 104
.................

само един съвет да ти дам
не отивай директно в моторицазионе, 4е Ще ти се разкаже играта...
по_добре се обърни към някоя агенциа (скуола гуида), много по лесно става. Обикновено и лекар идава веднъж в седмицата за медицинското. Няма разправии, обикаляне, опаШки...

Така е. Peace Ходила съм до моторизационе 1_2 пъти по други при4ини и видях, 4е това място е една лудница.
Аз си конвертирах книжката 4рез скуола гуида. Елементарно е. Вси4ко правят те, вкл. и медицинския преглед, както е писала Джоя.
За услугата се плаЩа, разбира се. Ве4е не помня колко беШе, но неЩо от порядъка на 100_200 евро.

Общи условия

Активация на акаунт