МАРТ е, щъркелът не чака, с бебе в човка под прозореца ни ще затрака!

• 16 919
  • 298
  •   1
Отговори
# 120
За 40 ден знам че се брои деня на раждането Peace.И ние ще правим питка, ама ще съберем само жени и това ще бъде в неделята след като навършим 40 дни...сега като се замисля другия четвъртък правим един месец Hug...как минава това време не е истина Grinning
Наистина, бебчовците ни са много хубави, пу-пу!
ЕДИТ:Моля, слагайте в "Миниатюри на бебешките снимки" малки снимки, които да могат да се качват на 1 стр.(който не знае как, има мами които знаят включително и аз как да го направят), а в другия албум"Нашите малки мартенски съкровища"всички други снимки!

# 121
иИ ние от сутринта сме с напъвания и присвивания в коремчето,милото толкова ме е жал,че немога да му помогна,нашето уникално педи каза,че това е от режима,че не спазваме режим на хранене  #Cussing out, каза да давам чай от лайка,на вас помага ли ?Сутринта пробвах сешоара и веднага се успокои милото и заспа  Hug, много пмага,сега му сложихме една грейка на коремчето да му топли,но като го гледам пак се гърчи  smile3518
За нослето и  ние имаме сополки,пробвам след баня с аспиратор,но нещо не се справям,какъв е този физиологичен разтвор,пръска ли се  Embarassed ?
Еля и аз на Крис не мога да му се нарадвам,по цял ден искам да го гушкам и целувам,това си е майчината любов  Peace
Така като ви слушам за памперсите нашето момче не ги пълни с ако на всяко хранене,може би по 2 пъти на вечер,за пиша не мога да определя,но всеки път като сменяме памперс имаме ако,та даже доста обилно,та така се успокояваме
 ooooh! ОХ да ви се оплача днес идва свекито,направо как ще издържа 2 седм не знам,тя каквато е лигава,няма да мога да я отделя от него,а аз така го ревнувам , нз вие как сте, но някой друг ако го гушка малко се дразя  Blush , май ще е мамино синче  Joy
На всички мами 2 в 1 не се отчайвайте има още 2 седм до края на март  Hug Hug Hug

# 122
  • София
 Честита дъщеричка на bellabu - много здраве и късмет на малката душичка, а на мама бързо възстановяване

За Стеримара и аз да кажа, че според нашата педиатърка не е много препоръчителен за малки бебоци, защото впръсква струя под налягане, а на бебечетата са им слаби капилярите и може да ги разрани. Аз открай време си ползвам обикновен физиологичен разтвор и го слагам с капкомер.

Слънце, на линийката ти пише един месец и десет дни, а това не винаги прави 40 дни, защото месеците са с различен брой дни, така че си брой по календара

shushi_13 и аз знам, че пита се прави преди 40 ден и на Ники така я направих, но наистина навсякъде е различно. Сред гостите ни имаше и мъже и просто на самия ритуал по разчупване на питата бяхме в една стая само жени. Но пък аз не съм от тези, които държат да се спазват стриктно разни ритуали.

sia , за съжаление и кърмените бебета развиват гъбички.
И аз потвърждавам. Ники също веднъж имаше като бебе, а беше само на кърма.

Белла, аз се чудех дали да преместя големите снимки в другия албум, но не посмях, за да не се обиди някой. Пък и аз като качвам снимки на първа страничка не намаляванм предварително снимките т.е. не ползвам миниатюри, дори и да има, защото са с по-кофти качество, а го правя на място в самото описание.

# 123
Гледам за Бивацина сте писали,при вас има ли го! В Пловдив и околността го няма,а аз от няколко дни търся (нямало внос)! Ако някой знае къде го има моля да каже!!!

Честити бебоци на всички мами!!!

# 124
Гледам за Бивацина сте писали,при вас има ли го! В Пловдив и околността го няма,а аз от няколко дни търся (нямало внос)! Ако някой знае къде го има моля да каже!!!

И в Стара Загора го няма поради същата причина, така че си прави промивки със тетра Peace
veroniki, ами давай тогава, щом имаш желание-мести ги Laughing.И аз ще помогна, ама нещо ме налегна дрямката smile3507

# 125
  • Пловдив
Няма бивацин, аз си купих НЕОМИЦИНУМ. Пак е на спрей, върши същата работа. Още не съм го пробвала по обясними причини Sad

# 126
sia, а лекар ли диагностицира гъбичките - в смисъл, видя ги? Защото на Ники по езичето има беличко, но това е от кърмата - педиатърката го видя и каза, че е нормално.

Броя изхождания на ден е различен при различните бебета и се променя с порастването на бебчо. За сравнение ще кажа, че сега Ники ака по 1-2 пъти на ден средно, като едното акане обикновено е доста солидно, а другото/другите - доста малко, но се "събира в чаена лъжичка", както е писала Айла. В началото бебетата акат по-често, после започват на по-рядко и по повече... но е съвсем възможно и да си остане акането на всяко хранене докато бебето е само на кърма.

Зелено човече, като се цедях с Гого, ползвах кърмата за основно хранене, тъй като се върнах на работа когато той беше на 4 месеца, а до 6-тия беше основно на кърма. Сега не се цедя редовно, досега се е случило 4 пъти да се изцеждам и смятам да ползвам запасите в случай, че ми се наложи да изляза за по-дълго по работа (т.е. без възможност да водя бебето - например на бизнес среща). Друг вариант да ползваш замразената кърма (ако не ти се налага да те няма до бебчо, когато е гладен) е като започнеш захранването да слагаш в пюретата и кашите. Но това ще е след 6 месеца, така че ако замразяваш във фризер с температура по-ниска от -19 градуса, ще можеш да ползваш кърмата, но ако е при по-висока от -19, то тогава ще трябва да я изхвърлиш на 3-тия месец. В Кърмаческия съм чела много постове на майки, които обясняват как ползвали изцедената кърма за кексове и изобщо в кухнята, но нямам опит, за да споделя - знам само, че прави много по-течна консистенцията, къй която се прибавя, затова трябва да се внимава (това важи и за пюретата и кашите после).

# 127
Как мислите дали вече мога да правя коремни преси,дали ще ми попречи на кърмата,че искам вече да се разделям с коремчето ми  Blush
А тези капки колиеф могат ли без предписание на педи да се дават,че нашето е п/в хапчета и само на лайка иска да караме  ooooh!
На мен гърдите ми се нагласиха на сукането на бебо,после пробвам да се цедя,но няма и 20 мл и няма да замразявам, а и толкова ми е досадно това цедене 

# 128
Здравейте и от нас двете неразделните

ЧЕСТИТО НА НОВИТЕ МАМИ И МНОГО ЗДРАВИ И ЩАСТЛИВИ ДЕЧИЦА ДА ОТГЛЕДАТЕ newsm51

Днес ни е термина, е, не излизаме още. Тонове добре, 3-та степен плацента, води в норма, глава много ниско, крака много дълги. Няма контракции, няма болки, само се наместваме надолу. Не му се излиза на маймунчето и това е. Ако до седмица не се накани ще я вадим на сила.
Роси, споко мила, заедно ще сме. Hug
Белла, аз работя с фотошоп  Peace Ако мога да помогна ще се радвам  Whistling

Иска ми се вече и аз да коментирам кърмене и колики....дано е скоро, че вече нетърпението, вълнението и притеснението е голямо.
Хубав ден на всички  Hug Hug Hug

# 129
Еля, и моите гърди по едно време ми се бяха разранили и болеше ужасно.Мажа се след всяко кърмене с пантогел - помага ми и вече нямам проблем

# 130
  • София/Люлин
Здравейте момичета. Нахлувам от априлската тема, за да получа инфо за една моя позната тук rossykv. Термина и беше вчера и се чудех дали е родила. newsm78 На всички вас, на които им предстои им пожелавам леко и безпроблемно раждане, а на новите мами - да са им живи и здрави рожбите.  bouquet

# 131
Здравейте мами,
Аз минавам набързо да се похвалим и после отивам да чета назад...

Днес доки ни привика на консултация - тъкмо се бях притеснила, че само нас не ни викат там - и резултата е 4 400 гр. и 53 см. Много ни похвалиха как добре се движим - наддали сме 1 200 от изписването от болницата от 22 февруари. Много съм доволна, че храненето на поискване дава такива прекрасни резултати при нас. Дано всяка от мамите да има такива хубави поводи за радост. Simple Smile Направиха ни и 2-рата ваксина за хепатит и ни показаха как да си правим масажите и активно да спортуваме. Laughing Рая беше учудващо спокойна - пропрака само като я боцнаха. Абе много ни нахвали доки и каза все така да е. Laughing

# 132
  • София
 Здравейте!
 Пак за кратко се включвам, че май ще ревне беборанкото скоро пак. Не знам по каква причина, ама и моята кърма никаква я няма от вчера сутринта. Спазвам всичките препоръки от кърмаческия. Давам при поискване, детето си изцоква всичко, после местя на другата гърда и пак всичко изяжда, но гърдите ми са меки и полупразни. В началото издържаше по 3 часа с едно кърмене, а сега едва един час и почва да плаче. Така нито спи като хората, нито нищо. Като капак плюе и шишето с АМ. А иначе ака сравнително редовно- поне 4-5 пъти на денонощие и тежат памперсите, но... Вече и аз не знам какво да правя. Все не успявам да се справя с това кърмене. Започваме добре и после за нула време ми спира кърмата. Сега и чая за кърма ще си взема, но ако и той не помогне... А пия поне по литър мляко на ден, ям месо, ям жито, ядки, пия вода... Някой ако има други идеи за увеличаване на кърма, казвайте, че се видях в чудо. Така хубаво суче сладуркото, а няма какво.

# 133
  • София - Рим и обратно
Здравейте мами  bouquet

Моля ви да ме утешите по повод акането на беба   Confused Питах и двете ни педиатърки, четох статии, но като ви чета вашите бебета (а и моето първо) акат по няколко пъти дневно. Докато Софи от 10-15 дни си ака веднъж на 2 дни. НА кърма е, ако не смятаме 30г АМ вечер и то само ако се налага. НАистина, акото е ужасно много и рядко, но е само един път за 2 дни newsm78 Лекарката пита твърдо ли е, щом не било твърдо, няма запек, просто усвоявала кърмата пълноценно. Е какво е това?? На безотпадна технология ми мяза... Да допълня, че пие желязо заради нисък хемоглобин, но тя го пие още от болницата, а доскоро си акаше почти на всяко хранене. Четох статии, в които пише, че има кърмени бебета, които акат дори веднъж в седмицата #Crazy и наистина просто усвоявали млякото без остатък. Но аз не бях чувала такова нещо. Иначе наддава добре и пишка като за световно. Моля, специалистките по кърмене, да споделят, ако знаят нещо по въпроса, притеснявам се Confused

# 134
Понеже се коментираше водата след кърмене и плакненето на устичката, както и гъбичките, ето една тема, в която много майки са си казали мнението.

rusana, , ето тук пише за хранене и спорт по време на кърмене. . Тази статия също е за упражнения по време на кърмене, ако четеш на английски.

Моля ви да ме утешите по повод акането на беба   Confused Питах и двете ни педиатърки, четох статии, но като ви чета вашите бебета (а и моето първо) акат по няколко пъти дневно. Докато Софи от 10-15 дни си ака веднъж на 2 дни. НА кърма е, ако не смятаме 30г АМ вечер и то само ако се налага. НАистина, акото е ужасно много и рядко, но е само един път за 2 дни newsm78 Лекарката пита твърдо ли е, щом не било твърдо, няма запек, просто усвоявала кърмата пълноценно. Е какво е това?? На безотпадна технология ми мяза...

Питах педиатърката ни специално за акането като имаше проблем с Ради на Белла, тя каза, че не е проблем ако бебето не ака 1-2-3 дори 4 дни, да не се притеснявам селд като бебето наддава добре. Педиатърката ни е много опитна, подкрепя изцяло кърменето, завежда кърмаческо отделение от 0 до 3 г. в болница, така че може да й се има доверие.

Общи условия

Активация на акаунт