МАРТ е, щъркелът не чака, с бебе в човка под прозореца ни ще затрака!

• 16 923
  • 298
  •   1
Отговори
# 90
Elq, страхотни снимки! Mr. Green

# 91
  • София
 Добро утро на всички И аз съм още тук! Ето ви и една снимка от вчера да видите на какво приличам вече  Laughing

Успех и леко раждане на Kriss77, както и на всички останали, чиито бебоци са решили да излязат точно днес

Последна редакция: чт, 19 мар 2009, 10:02 от veroniki

# 92
Здравейте момичета. Как сте днес? Та тези , на които днес им предстои голямото събитие стискам палци Hug
kriss77 дано всичко да мине бързо и безпроблемно и да гушкаш здраво и пухкаво бебче Praynig

Елвин радвам се че сте в къщи вече, дано съвсем скоро да се нагодите един към друг Hug
Ели много е сладка малката принцеска, пу-пу
Ние снощи се видяхме в чудо, Алек рева неистово от 15.30 до 12.30 и накрая заспа от изтощение. Направо незнаехме какво да направим, то не беше носене на ръце, хранене (той по-скоро използваше гърдата ми като биба), топли пелени на коремчето, масажи, баня....накрая тати каза да го оставим на леглото и милото ми същество поплака още малко и заспа. И пак цяла нощ не се е будил...Такова чудо беше - винаги вечер е плакал, ама след банята и храненето се затопляше и заспиваше, а снощи....накрая имах чувството, че вече няма да го видя заспал малката душичка...

Aila, firebird много съм ви благодарна, че пишете при нас, ужасно много ни помагате и ни вдъхвате кураж за кърменето (че то не е лесна работа Wink ) Винаги с интерес чета какво сте написали Hug

Днес ще водим Алек да го мерят, стискайте палци да е пораснал Praynig

# 93
  • Варна
Мама Беллабу е родила своето момиченце на 17.03., 3550 г, 50 см. Да ти е честита малката принцеса!  newsm51

# 94
Еля като четях поста ти за раждането направо очите ми се напълниха със сълзи. Така миличко си го написала . А защо се цедиш и даваш на малката с шише? На мен в болницата ми бяха казали че е по добре тя сама да си суче , така ще стимулира лактацията ти.Като е на гърдата и то млякото като че ли само тръгва. Ако не се наяжда може да и даваш като заплаче пак да суче.

# 95
  • София
Здравейте и от нас. Я да ви питам имат ли сополи вашите бебета  newsm78 За протокола ще кажа, че пускаме маслен радиатор и въпреки усилията ни, въздухът не е особено влажен, аз и татя му на Калин също си имаме сополи, особено сутрин...

И още един бабешки лек за колики - отвара от копър - от снощи пия чай от копър и Рая спа като къпана.

И аз ще почвам от днес, препоръчаха ми в Кърмаческия форум. Само че препоръката е: 1 с. л. семена копър в 200 мл. вряла вода.

Scintillia, Тедсън, Беллабу, честита ви радост  Hug

dideto,
Цитат
1. На колко време сменяте памперсите?

Сменяме памперсите на около 3-4 часа - преди "голямо" хранене (защото от известно време Калин си иска и междинни закуски през час през деня). През деня мием дупето (вече на чешмата, много удобно  Mr. Green ), нощем караме на кърпички. 1 пакет Памперс Джъмбо пак = ТОЧНО 2 седмици  Whistling

Цитат
Мамите на момченца, какъв крем за подсичене ползвате?

Калин не е бил подсечен досега, но имаше една пъпчица излязла на дупето, която изчезна за 2 дни със Судокрем. Иначе превантивно на всяка смяна на памперса мажем усърдно с крема за дупе на СебаМед (вече сме изхабили половината тубичка), но това е превантивно!!!

shushi_13, Вигантол-а на нашата рецепта пише сутрин преди хранене - така го давам (барабар с Колийф-а  Whistling )... Ако се ползва АМ, дозата се коригира от педиатъра!!!

Elg, малката май прилича на теб  Hug

беба, ако четеш редовно, ще видиш, че няколко мами вече похвалихме Колийф-а  Whistling И цената коментирахме, и ефекта...

Я пак да питам кой ще ни светне за играта с мечетата на Памперс  newsm78

# 96
  • Ловеч
Добро утро на всички И аз съм още тук! Ето ви и една снимка от вчера да видите на какво приличам вече  Laughing

Успех и леко раждане на Kriss77, както и на всички останали, чиито бебоци са решили да излязат точно днес

Много сладко зайче си имаш Вероники. Екстра ти е коремчето - какво му се вглеждаш.
Еля страхотен разказ, пак сравнително бързо си родила като за първи път. Резултата определено си заслужава, голяма бонбонка.
Аз нощес се будих от контракции, днес пак ме боли, ама като знам че не се е започнало още. Комай ще си изкарам още време така - неспала, уморена и с болки.
Симона, бързо раждане, браво момиче  Hug те силно.
Честита мома на Белабу, да ти е жива и здрава.

# 97
Scintillia, Тедсън, Беллабу Честити ви малки радости! Да ви радват много и да са много здравички!
Честито и на тези, които съм пропуснала откакто сме си вкъщи!
На мамите, които са още две в едно - търпение, СПОКОЙСТВИЕ и положителни мисли!
Иначе моят бебчо е добре,вчера ни падна пъпчето Party newsm44, но имаме проблем с хълцането. Като започне да хълца и отива по половин час и от там му се разваля режима на милото.
И едно въпросче - вие редувате ли гърдите? Защото аз давам на всяко хранене и от двете,само от  едната не му стига.
Ето и четири снимчици от нас:
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=328278&pid=11136859

Последна редакция: чт, 19 мар 2009, 11:00 от poli24

# 98
зелено човече   аз незнам как се справяте с времето и грижите за бебето, аз явно съм по-мудна, че несмогвам, признавам си  Embarassed далеч не съм от редовните във форума  Confused

за сополите имаме си и 3-мата и слагам на бебо капки физиологичен разтвор и го дебна като киха, за да хвана нашествениците в крачка  Simple Smile

за копъра и аз ще пробвам Simple Smile)))

# 99
Успях най после да кача и аз снимки на мойто мъжле. Да кажа ,ч е се роди 3550 и 51 см. (на първа стр. пише друго понеже) и моля сложете снимка и на мойто гардже!!!   Hug

# 100
И аз щях да питам за сополите че от няколко дни и ние имаме...чета при февруарките че доста мами използват Стеримар-някакъв разтвор за пръскане в нослето.Иначе аз използвам аспиратор за нос, но не всеки път успявам да махна сополчето..

# 101
  • Стара Загора
И аз щях да питам за сополите че от няколко дни и ние имаме...чета при февруарките че доста мами използват Стеримар-някакъв разтвор за пръскане в нослето.Иначе аз използвам аспиратор за нос, но не всеки път успявам да махна сополчето..

Аз ползвам Tonimer пак е физиологичен разтвор и струва някакви стотинки едната доза.

# 102
  • София
Днес една приятелка ме събуди по телефона с репликата: Айде, ставай, че днеска имаш да раждаш!  Joy
Вероники, зайко е прекрасен! Ти също!
Kriss77, успех и чакаме да се похвалиш!
Много са хубави колажите, само жалко, че не владея фотошоп. Sad Прекрасна идея - дано някоя мама има нужните умения и време да си спретнем и ние някоя красота!  Heart Eyes
simona_stoyanova, добре завърнала се у дома! Дай Боже всеки му такова раждане!
adi_i_bebe, ох и аз малко като теб - уж с нетърпение го чакам това раждане, а все ми се струва далечно... а, аз вече даже и термина си минах... луда работа, ей!  Crazy
<dudolina>, добре ти дошла при нас, баш на финала!
Беллабу, честито и на теб - да е жива и здрава малката госпожичка!
Зеленко, ама хич не я знам тази игра за мечетата на Памперс, сори!

# 103
Здравейте отново от мен
едва сядам на компютъра, още не са ми заздравяли шевовете и всички неразположения  Cry
Виждам за сополчета на бебо говорите, и ние си имахме преди 2 дена и се стреснах ама минаха а дори не се наложи физиологичен разствор.
А аз от тука ден два, или температура имам, или глава ме боли, а нощем как се потя сменям по няколко тениски
Все си мисля че е от гърдите, и вече слагам компреси и гледам ако не е добре изсукана да доизцедя което хич не ми се нрави, предпочитам да се нагодят гърдите сами към ритъма на бебка. Някой по запознат да даде мнение ако може, че това с кърменето ми е голяма мъгла.
Бебка е много спокойна, хапва и спинка, дори често след 10 минута на гърда си заспива  непробудно и аз се притеснявам дали си е хапнала добре ама пък щом пълни често памперса се успокоявам.

Имам въпросче към мамите Давате ли водичка на бебо и с каква температура трябва да е.
Аз все приготвям преварена вода на всеки 12 часа прясна да е, ама не се налага да и давам защото тя си спинка. Пък и като я оставям в кошарката и после ми се струва студена за даване  newsm78

Ами това е при нас,
връщам се да попрочета нещичко и за вас  Hug

Последна редакция: чт, 19 мар 2009, 11:27 от Janitsa

# 104
Хайде и аз да се включа преди да е преключила новата тема.
Честито на новите мами Scintillia, Тедсън, Беллабу!!! Само радости с малките съкровища да имате   bouquet
Еlg, много е сладка малката Елия. И аз мисля, че прилича на теб, но има време и много ще се изменя. Хубаво е, че таткото много помага.
Бухта, ама много коса има Ния  Laughing Голяма чаровница, сигурно си имала много киселини, поне според поверията  Wink
Зелено човече, Лора също има сополи и цвета им изобщо не ми хареса. До сега и аз капех с физиологичен разтвор, но дадохме секрет за микробиология и утре чакам резултатите. В голямо притеснение съм какво ще излезе.

Искам да попитам, вашите бебчовци имат ли гъбички по езичето. Ние и това си имаме, та мажа с Дактарин в много малки дози, ама се чудя защо ги има щом се кърмим  newsm78 нали уж кърмените бебета не развивали гъбички. За съжаление не помня как беше при батко Боби

Общи условия

Активация на акаунт