МАРТ е, щъркелът не чака, с бебе в човка под прозореца ни ще затрака!

• 16 914
  • 298
  •   1
Отговори
# 135
  • Анкх-Морпорк
Здравейте!
 Пак за кратко се включвам, че май ще ревне беборанкото скоро пак. Не знам по каква причина, ама и моята кърма никаква я няма от вчера сутринта. Спазвам всичките препоръки от кърмаческия. Давам при поискване, детето си изцоква всичко, после местя на другата гърда и пак всичко изяжда, но гърдите ми са меки и полупразни. В началото издържаше по 3 часа с едно кърмене, а сега едва един час и почва да плаче. Така нито спи като хората, нито нищо. Като капак плюе и шишето с АМ. А иначе ака сравнително редовно- поне 4-5 пъти на денонощие и тежат памперсите, но... Вече и аз не знам какво да правя. Все не успявам да се справя с това кърмене. Започваме добре и после за нула време ми спира кърмата. Сега и чая за кърма ще си взема, но ако и той не помогне... А пия поне по литър мляко на ден, ям месо, ям жито, ядки, пия вода... Някой ако има други идеи за увеличаване на кърма, казвайте, че се видях в чудо. Така хубаво суче сладуркото, а няма какво.
Като ревне след час, накърми го пак. Само така ще се увеличи кърмата. Това, че гърдите са меки, не значи, че като го сложиш, няма да се образува още кърма  и да я изцока. Ако чакаш 3 часа, това не е на поискване. Споко, огледай се, ослушай се, първия месец всички правят така...

# 136
за акането- ние 2 ден не сме акали, но като ви чета, явно е нормално. Аз обаче и бутнах термометърчето и днес. Надявам се довечера да имаме ако.
Мерси за инфото за гърдите. Нямам търпение да ми минат, че да я сложа. Така ми е жал за милого, че го мъча с АМ.
за ахкането и пъшкането на бебока- ми и ние си издаваме някакви звуци, особенно педи ядене. И на мен ми приличат на напъвания за акане и се зареждам пред лелото и мириша, ама нищо за сега.

Успех на Роската и на Мери, чакаме ви с нетърпение.  bouquet

# 137
  • София - Рим и обратно
SZA благодаря ти за бързия отговор  bouquet Тя и нашата така каза, че не е проблем и е индивидуално, но като чета колко много акат другите бебета и се шашкам. Помня, че и каката си пълнеше памперса догоре на всяко ядене (а беше на АМ, дето уж запичало).

# 138
  • София
Привет!
Много благодаря на Айла и firebird и аз! Златни сте!  Hug Heart Eyes  bouquet  bouquet Точно това ме притесняваше - че аканото е като зацапано само  Rolling Eyes , едва тази сутрин имаше количество  Rolling Eyes Иначе пишкани памперси има доволно  Simple Smile Днес проблахме сукането със силиконови зърна, защото като суче от мен само заспива, изпуска го и дакота захапе е неистов рев  ooooh! , нали ви казах, че имам проблеми със зърната, не са добре оформени. Знам, че може и с плоски или вдлъбнати зърна да се суче, но при нас нещо не става  Rolling Eyes
Русана, май ти пита - чай от лайка по-добре не давай!  Stop Мисля, че за толкова малко бебе е тежък, чела съм даже и за по-големи не е хубаво да се дава, алерген е.  Peace Колийф и ние взехме, не мога да преценя дали има ефект.  Rolling Eyes не знам дали заради тях, или заради по-честото папане, на май е по-спокоен от батко си, пу-пу.

# 139
Русана, аз днес започнах с коремните преси. Направих само по 20 на всяка страна, довечера пак. Laughing
Започнах със тези за страничните мускули, централните ще упражнявам по-нантатък, ще се поразровя за още инфо в Диети и прочее подфорума. Там четох, че се започва точно със страничните коремни мускули, но не помня кога се прибавят централните.
Всички чакат 40тия ден за питката, а аз за да мога да започна с бягането.
Започнах да губя течностите които задържах, но все още не мога да си сложа халката. Губя по повече от половин кило на ден откакто съм се прибрала и вече съм -9, но още имам да свалям. Rolling Eyes

Знаете ли случайно как мога да сложа 3 линийки със снимки? Том се чувства пренебрегнат, че няма линийка. От тези на кукузя не се събират три. Sad

# 140
Любима, както SZA каза и ние имахме същия проблем. Confused.Много е кофти детето ти като не ака.Постоянно се притеснявах и като за на капак кърмата ми намаля и сега хич я няма Rolling Eyes.Последно като говорих с нашата педиатърка, каза че детето стои гладно, а и наистина последните дни постоянно искаше да суче и се събуждаше след час, след като е ял.Давах и Дуфалак и пак нищо.Иначе да, за напишканите памперси и при нас са така.Вярно че беше качил за 13 дни 700 гр.при все че беше на кърма, но го отдавам на факта че тогава имах, а и той беше по-малък и сучеше по-малко количество. Peace.Сега сме на АМ, и то изцяло-давам Фризовом, който е против повръщане и запек.Е ми сега си ака детето....а за мен какво успокоение е, не е истина.И аз исках да кърмя, но няма да превръщам в това световен проблем.Няма да стоя и да гледам как детето ми евентуално гладува, наистина това негово неакане щеше да ме побърка Sad

# 141
  • София
 Tony_st, поздравления за доброто представяне на Рая - всеки път така да ни се хвалиш 

Знаете ли случайно как мога да сложа 3 линийки със снимки? Том се чувства пренебрегнат, че няма линийка. От тези на кукузя не се събират три. Sad
Dez  Lilypie имат mini tickers - може да пробваш да си сложиш три линийки с малка снимчица пред тях и да се вместиш в позволените пиксели. Друг вариант, за който се сещам е да сложиш на всеки от тримата малка снимка в подписа, а пък линийката да е тип 3в1 като тази на Elwing примерно, за да пише възрастта и на тримата.

# 142
зелено човече моля ти се, по никакъв начин не си ме засегнала  Hug
много ми се иска да съм в час и да следя темите и да помагам с каквото мога, обаче незнам как да си открадна малко време за сън кикикикикикики, то постоянно има да се прави нещо...
ако сте открили капките за по-малко пари би ли ми драснала от къде, понеже се съмнявам, че ще успея да изчета 10 дни назад темите Crazy

за гъбичките - и ние се сдобихме, независимо дали се кърми или е на ам бебето, ако не се измива устата след хапване се появяват, някои лекарки им казват млечница (и в болницата ме предопредиха и педиатърката после, но имахме проблеми и неискаше вода, та така). и аз се боря с крема, но трудно го слагам понеже много на вътре му се падат белите налепчета...

исках още нещо да напиша,но честно казано забравих  Crazy

# 143
даааа, за водата беше, бебо стефан пие много вода, сега чай де, на хип с копър, но още в болницата неонатоложката ми каза, че си пие и че няма лошо, въпреки, че тогава беше само на кърма, а сега като е на смесено хранене пак си пие.
а най-много водичка иска, когато се напъва да ака, в началото акаше докато се храни, но сега се измести и явно му помага.
хахахахха, даже и сега, жестоко се съсредоточава, пийва си и действа, може би на бебетата със запек би им помогнало...

Последна редакция: чт, 19 мар 2009, 14:15 от беба

# 144
  • София
здравейте, отдавна не съм писала, но ви чета редовно.
честито на всички, които гушкат вече своите малки големи съкровища  Hug  Heart Eyes
термина ми беше на 14-ти, но малечка явно добре се е настанила и няма никакво намерение да излиза. нямам никакво разкритие, нито разходките, нито секса помагат по някакъв начин. утре, ако отново нямам разкритие ще ме режат, а хич не ми се иска. дайте съвет какво да правя, че да предизвикам поне 2см. благодаря предварително Hug

# 145
включвам се да дам новини около Добро настроение и Дума.
И на двете бебоците са добе. Вили се е възстановила много бързо след секциото. В събота я изписват. Марто е смъкнал малко, но е лаком.
На Дума на бебока обаче не дават мляко, защото бил нормално роден. Направо побеснявам. И ние бяхме така- на нормално родените не дават мляко, но като нямаш кърма бебето стой гладно. Тя много се тормози милата. Май ще ги изписват скоро.

Всичките имате много поздрави от Вили.  Hug На останалите 2 в 1 праща специални и да не се притесняват, че не е толкова страшно

# 146
Момичета искам да ви питам за чая от копър -дали може да го разтворя в глюкоза ,защото на упътването пише с преварена вода  newsm78 , а нали сега сме на глюкоза ....

# 147
kris4e , обикновенно слагат система за предизвикване на раждане, ако невърви режат, има и вариант с хапчета да предизвикат, но всичко си правят аг-тата в билницата...

# 148
Зсравейте.ние днес бяхме при педиатърката по ЗК на консултация относно тия рани около слабините.Било подсичане това ooooh! Не и приличало на алергия.Пак ми предписаха сума ти кремове и един който се бърка в аптеката .абе пак отидоха 40 лв .Та трябвало на всяко сменяне на памперса да мия дипето с вода НО И С САПУН.Купихме на себа мед.Сега и сапунерка ще ми трябва ooooh!. Много е трудно да се оправям сама с това миене. Сега ще редуваме кремовете през 3ч да видим какъв ще е резултата!
За нааканите пелени - на всеки 3ч нашия е пълен.И като го сменям осира всичко пак още преди да съм му го сменила.
Едно рядко е като консистенция.Било нормално.

За болката при кърмене- и мен ме боли.Мажа се с Лансинох ,но не помага.За пръв път чувам от Елг ,че трябва да се лекуват зъраната 4-5 дена и тогава да се кърми.Няма ли опасност да ти спре кърмата така? И аз съм на ранички-не се търпи ,но кърмя какво да правя. Е верно не на всеки 3ч,но поне през ядене(редувам с АМ).Аз редувам с АМ не само заради това де.Струва ми се ,че ми е малко кърмата. (съдя по цеденето-защото и така съм пробвала).

Между другото имам счупен зъб,който трябва да се извади с упойка ,но тя ще предизвика спиране на кърмата за 12ч. и затова го отлагам поне месец за да не секне нацяло. ooooh!

Чета все за тия ПИТИ говорите.Ама за какво точно се прави тая пита и кой трябва да я направи?

А щях да забравя - в понеделник ни мериха в Торакс (където родих) 3390гр,а днес при педиатърката по ЗК ни мериха С ПАМПЕРСА 3640. АБСУРД да има такава разлика в кантара!!!!!!!!!!! за 3 дена не може да е наддал толкова много.

# 149
Вероники, мерси за съвета. Довечера ще помоля мъжа ми да смали снимките и ще видим дали ще се съберат.
Ето снимки на децата и от първата разходка вчера.
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=333863&pid=11138682

Общи условия

Активация на акаунт