Какви съдове ползвате за микровълновата?

  • 6 429
  • 44
  •   1
Отговори
# 15
  • Мнения: 1 282
Пластмасови рядко ползвам и аз. Предимно йена.

# 16
  • София
  • Мнения: 13 154
Когато използвам микровълните използвам Йенски съдове, дуралекс, порцелан, но като се случи да използвам други функции като грил или топъл въздух без комбинация с микровълни използвам метални съдове. Например блат за торта в метална форма за торти става идеално на топъл въздух. Дори слагам и двата/имам 2 форми/ едновременно на ниската и високата стойки и се изпичат идеално равномерно.

А когато задушавам зеленчуци или др.ястие в йенска тенджера с капак не слагам изобщо вода- зеленчуците винаги си пускат.

Пластмасови не използвам. Освен, че им нямам вяра, казват, че много от тях отделят токсини при нагряване.

# 17
  • Разград
  • Мнения: 2 102
В МВ ползвам съдове от дуралекс, порцелан или йена.

# 18
  • Мнения: 930
В МВ ползвам съдове от дуралекс, порцелан или йена.

аз също Peace
а самата МВ ползвам само за притопляне Embarassed, въпреки че моята е с грил така и не се научих да работя с нея Blush

# 19
  • Мнения: 145
Момичета,не използувайте пластмасови съдове за МВ,до ри и да са "специално" за МВ.Според изследване на института Дж.Хопкинс,при загряването се отделя диоксин,който води до образуване на ракови клетки.

# 20
  • Мнения: 58
ДУРАЛЕКС Simple Smile

# 21
  • Мнения: 63
в повечето случей порцеланови или калени, рядко пластмасови

# 22
  • Мнения: 9 973
Ползвам йена, дуралекс  и пластмасови за МВ. Аз почти не готвя в МВ,само подгрявам и пека пуканки
и аз така

# 23
  • София
  • Мнения: 2 430
а някой пробвал ли е претопляне на храна в съд от аркопал?

# 24
  • Мнения: 3 641
Дуралекс. Отгоре с капак за микровълнова

# 25
  • Мнения: 1 240
Съдове от йенско стъкло, порцелан и дуралекс.

# 26
  • София
  • Мнения: 1 341
а някой пробвал ли е претопляне на храна в съд от аркопал?


Да.Една порция (примерно мусака) в чиния.Стига да не е изрисувана със златно!

# 27
  • Countryside
  • Мнения: 11 631
Аз да се оплача за моя грах  Mr. Green Значи замразен беше, сложих 3с.л. вода и 1с.л. масло, след 5мин на макс мощност си беше твърд, включих го пак, без да добавям вода и стана леко сух  ooooh! После добавих още малко водичка и го доварих, закърпих положението, но отиват 15мин на макс мощност за да се свари този пусти грах, в нормална тенджера пак толкова, незнам дали си струва усилието.
Ползвах йена, пластмасата не ми се вижда подходяща по принцип.

# 28
  • Мнения: 1 905
И аз претоплям само в дуралекс,стъкло и йена.Но не ползвам капака за МВ,защото е огромен, пок Peaceривам с плоска дуралексова чиния

# 29
  • София
  • Мнения: 15 468
Йена купички, различни размери. Последното, което правих стана много вкусно - плик замразена бамя, сол, олио, завито с найлоново фолио за 15 минути в микровълновата.Като го извадих добавих сирене, копър, магданоз и лимонов сок.Стана разкошно.

Общи условия

Активация на акаунт