Мами в Белгия - 13

• 15 088
  • 302
  •   1
Отговори
# 15
Reni` , ще ти напиша адреса си, но някак ми се струва странно да събирам пари.  Thinking А и едва ли и тук са по-евтини от 40. Ако решиш , вземи по-добре няколко картички.. Пиша ти на лични..

Блонди, как се справя Криско? Връща ли се уморен, заспива ли рано, остава ли ви време да поиграете?
Как е с езика? Разказвай..  Hug

Последна редакция: пт, 20 мар 2009, 10:52 от MariaF

# 16
  • В облаците
След цяла седмица температура изби шарка. Довечера  сме на лекар, та не знам още каква е точно. А имаме и две афти в устата  Cry Будим се нощем, ревеме, гледаме анимационни. Кога ще спрат тия болести Rolling Eyes
Мария аз с удоволствие щях да дойда, обаче няма как да стане без мъжът ми и малкия, пък той сега е шаркаф Sad Ще гледам до края на седмицата да съм готова с дантелите (дано само нямаме нов сюрприз Praynig).

Шакира, аз съм на 26-ти  Joy

Калинка, сега се сещам че ти пусках сайта на детската клиника. Голямо патило с твоя бандит.  Ти може и да си писала, ама аз не помня, вие от кога сте тук, разбирам че мъжът ти работи, а ти как се справяш? Скучно ли ти е сама?
Да във фаворитите съм съм я записала клиниката, благодаря ти много. Така или иначе не се наложи да ходим и до там, че малко сложно се развиха нещата тогава. Търсих лекарката на Блонди, но се оказа, че телефонът е на медицински център или нещо от сорта и там вече нямало никакви педиатри. Та такива работи.
Иначе аз съм още прясна, прясна. Събират ми се около девет месеца във Брюксел. С едно прекъсване по средата от три месеца Simple Smile. Да ти кажа от както тръгнах февруари на курс не ми е толкова скучно, че имам да уча, а и английски текстове превеждам, че имам и друга задача. Мъжът ми много ми помага. Идва си в обедната почивка, готви след работа, помага в домакинската работа, а и Слави го пуснах на ясла иначе мисията е невъзможна. Мъчно ми е, че трябва да ходи толкова малък, но само с него вкъщи, особено когато беше студено и не излизахме за повече от половин или един час ми беше много изнервено. През уикендите гледаме да се разходим някъде (ако малкият не е болен), че това ни е единственото разнообразие. Ти в Укле ли живееш? Може някой път да се видим някъде на по кафе. Винаги ще ми е приятно да се пошляя малко  Hug И ти май не работиш или греша?     

# 17
  • Overijse, Belgie
Калинка, как така си сигурна, че е шарка? Лекар ли го каза? Понякога след вирусна инфекция избива обрив на 4-тия ден. Афтите показват спаднал имунитет. Аз си имам гранофорин (зеленото мазило) от БГ и го ползвам, когато се налага.

Да се отчета - бях на запис тази сутрин. Бебето малко мърдаше, но през повечето време спеше, според лекарката и се наложи да го поразбутат малко, за да се запише хубаво сърдечна дейност. Разкритие нямам (и слава Богу), но шийката е почнала да се изглажда. Не очаквам раждане другата седмица или поне така ми се иска Wink Хем вече не мога да се понасям такава заоблена, хем ме боли много малкия таз от натиска на бебето, което си се е спуснало надолу, хем започнах да отичам от обяд - ръце, карака, лице, хем пък искам да си помързелувам малко....Много ли искам Wink

# 18
  • В облаците
Джъст заслужаваш почивка. За мен ти си герой  Hug Скоро като се роди ще си поспивате заедно гушнати Party

Мисля си, че е шарка, много се надявм да е това, а не нещо друго  ooooh! Иначе мажа афтите с една клечка за уши, напоена в Хекстрил (това доктора по телефона ни го каза). Иначе аз от България си имах едно мехлемче, обаче го загубих тук някъде при пренасянето и пренареждането на багажа, а и не помня как се казваше.

# 19
. Аз си имам гранофорин (зеленото мазило) от БГ и го ползвам, когато се налага.

Незнам дали се препоръЧва това за толкова малко дете  newsm78.Като  питах една приятелка за това лекарство ,тя ми каза ,Че е спряно от производство ,верно ли е или са я излъгали след като са го нямали в налиЧност .

Бони и малката и мъжът ми са скорпиони  Whistling,горката аз  Laughing

калинка след като доктор  не е потвърдил твоята (тая) диагноза ,твоите съмнения си остават за тебе  ,незнам  Чудно ми е сред толкова специалисти особенно в Брюксел ,да не ти допадне нито един  Rolling Eyes.ИнъЧе ми трябва един такъв мъж като твоя  Laughing,да ми готви и да ми Чисти  Laughing.Стискам плаци за бързо оздравяване на детето  Praynig

Джъст споко имаш оЩе 2 седмици ,между другото аз 9 месец най-много каЧух цели 5 кила ,а съм ниска и направоооо едвам дишах ,едвам спях ,абе само разходките ме спасяваха за да не мисля глупости ,по цял ден се разхождах   Laughing .

Последна редакция: пт, 20 мар 2009, 14:00 от Shakira26

# 20
  • Overijse, Belgie
. Аз си имам гранофорин (зеленото мазило) от БГ и го ползвам, когато се налага.

Незнам дали се препоръЧва това за толкова малко дете  newsm78.Като  питах една приятелка за това лекарство ,тя ми каза ,Че е спряно от производство ,верно ли е или са я излъгали след като са го нямали в налиЧност .

о, аз това изобщо не го съобразих, защото незнам на колко е малкия! И да, спряно е от производство отдавна в БГ, защото е заместено от Тантум Верде (няма да влизам в подробности за целта на фармацефтичната индустрия)  #2gunfire Прави се по аптеките обаче.

И аз качих най-много в 9-тия месец преди, че и сега  Cry Миналата седмица бях +14кг и сега не смея да се кача на кантара  Cry Но нещо започва да ме обхваща паника като си помисля, че от другата седмица няма да съм на работа Sad Аз имам много голяма фантазия и да не ви казвам за какви глупости мога да мисля, ако мозъкът ми не е зает с друго...Снощи такъв рев му ударих, ей така без причина. Направо не мога да се позная. А...и прах бързах, и мивка търках  Shocked...в 11 часа вечерта. Чак мъжът ми се притесни, защото по принцип това не го правя аз, а камо ли посред нощ  Confused

# 21
  • В облаците
Джъст на година и седем месеца е. Може и да си права, че избързах да му сложа диагноза, но ми беше най-логичното обяснение, защото и варицелата и рубеолата са вирусни. Ама човек никога не знае, де. Щом ти е притеснено пореви си, така ще се разтовариш, но не се преуморявай, че не е добре. С какво да ти помогна? А сетих се ще потърся накой хубав виц
Шакира да ти кажа много трудно си го извоювах мъжът ми да се включва активно в домакинството. Когато в началото започнахме да живеем заедно имахме много сблъсъци, но постепенно се нагодихме един към друг. Със сигурност и той не си е мислел, че ще ги върши тия работи един ден, но семейният живот изисква жертви  Laughing Е, не сме перфектното семейство и ние си имаме търкания, но... с времето всичко се подрежда. На мен проблема ми е, че хич не съм от търпеливите, но много се старая  Grinning.

Последна редакция: пт, 20 мар 2009, 15:53 от калинкамалинка

# 22
  • В облаците
Надпис в отдел "Поддръжка на компютърната техника" на голяма фирма:
"Теория - това е когато знаете всичко, но нищо не работи.
Практика - това е когато всичко работи, но не знаете защо.
При нас съчетаваме теорията с практиката.
Нищо не работи и нямаме понятие защо."

# 23
Джъст не бой се , ревът , лошите мисли и чистенето посред нощ са типичните симптоми за бременна в 9 месец  Laughing

# 24
Джъст, това е от хормоните, поплачи си.  Мен ми идва да вия тези дни. Ходя по лекари и ми е зле и не знам до кога.

Калинка, с удоволствие ще се помотаем някой път, само малко да ми помине това състояние. Не живея в Укл, но там ходя на училище, а пък съм и с кола и мога да се придвижа навсякъде. Обрива може да е температурата,не се притеснявай предварително. Успех с детенце.

Шакира, с два скорпиона наистина ти е тежка съдбата. Само не казвай че ти си Стрелец например  Joy

# 25
  Мен ми идва да вия тези дни. Ходя по лекари и ми е зле и не знам до кога.

Бони ,какво ти е от сливиците ли ? Confused
Аз съм зодия лъв ,дано да оцелея все пак  Laughing сред тия скорпиони около мене
Джъст, аз колко съм ревала по време на бременност ужас,само някой да ми каже неЩо и бях готова  Laughing ,но така по- дбре отколкото да таиш всиЧко  в себе  си организирай деня .Това ,Че няма да ходиш на работа въобЩе незнаЧи ,Че не можеш да си намериш из къЩи например ,подготви си ваканцйиката и там всиЧко за което се сетиш .Всеки ден си Чертай задаЧи и така ,които  жени  познавам не съм ги видяла да са се залежали  ,само заЩото не ходят на работа ...Ей виж какво хубаво е времето отиваш по-рано да вземеш Марти от у-Ще и го водиш в парка да играе с децата и ти там сред други майки Ще се Чувстваш по-добре ...
Аз съм настинала ужас  Sadцялата съм схванта и гърлото ме боли и утре заминаваме за Париж ,дано се поправяяяяяяя  Praynig
Калинка ,хубаво си го е обуЧила твоя мъж Laughing ,да ти пратя моя да го обуЧиш и него така  newsm78 Joy hahaha

# 26
  • Overijse, Belgie
Аз цялата седмица съм я планирала, ама се чувствам половин човек без работата си Sad Не е правене на кариера, в никакъв случай, просто ужасно си обичам работата и все едно ми е хоби. Вкъщи не ми се стои да се занимавам с домакинство - естествено, че ще има сготвено както всеки ден Wink, но дори и да съм навън ще съм сама с мислите си, а те ще се вихрят както те си знаят ви казвам Wink

Аз не забелязах да съм станала чувствителна от бременността. Даже станах по-устойчива психически - нищо не можеше да ме изкара от нерви. Така бях и с Мартин. Може би е защитна реакция, защото работата е натоварена и отговорна. Снощи ревах май, защото днес ми беше последния работен ден и се уплаших, че ще бъда сама, без хора, с които имаме общи интереси...

Иначе ходене по паркове и срещи с други майки (които не са ми приятелки)....ми идват в повече (или поне така беше в БГ - кой какво е ял, какво е ср*л, как е спал като теми всеки ден ме отегчаваха. Добре, че отглеждах Марти по едно и също време с мои приятелки и последното нещо, което обсъждахме при дневните си разходки беше "как СМЕ акали, как СМЕ папкали" Wink
А и Мартин не иска да го вземам по-рано от градина, защото приятелите са му там, а в гардерито има по-големи деца, с които явно се е сприятелил и само след училище се виждат. Т.е. ако отида преди 17:30 не е доволен Wink

Шакира, бързо оправяне и утре да си на линия!!!

# 27
  • В облаците
Много странна диагноза имаме - вирус коксаки #Crazy Идея си нямам какво е това. Мислех да направя едно търсене в нета, ама кой знае какво ще прочета пак страшно и после ще гледам Слави под лупа и ще ми се струва, че всички симптоми има Embarassed
Джъст влез в някоя книжарница и си купи книга, която винаги си искала да прочетеш, но не ти е оставало време. Или намери научни трудове по твоята специалност, дисертацийка нещо такова  Wink
Бони не знаех, че си болна. Пиши как си. Бързо се оправяй  Praynig
Като стана дума за зодии, Шакира ти кога си родена, че и Слави е лъвче на 02.08? Аз съм овен, а мъжът ми е близнаци, та малко му е трудно да излезе на глава с мен   Laughing

# 28
  • Overijse, Belgie
Калинка, аз книги имам вече нагласени за четене Simple Smile Домъкнах ги от България и още не съм ги почвала - назад съм с плана Wink Иска ми се и да си продължа курсовете по френски на ББС.

Иначе вкъщи аз съм близнаци, малкият е лъв, второто малко ще е овен, а таткото (горкичкият) е рак...не му е лесно, честно!

А какво изписаха на Слави или казаха, че ще се пребори с него?

# 29
Като стана дума за зодии, Шакира ти кога си родена, че и Слави е лъвче на 02.08?
аз съм на  03.08  Grinning ,
ето ти инфо за коксасиките ,не са страшни Чак толкова много като се детектират на време http://fr.wikipedia.org/wiki/Coxsackie_A_virus,Що не пишеш на д-р Бърди в заЧатие за съвет и да му обясниш състоянието на детето ,той е доста добър и отзивЧив лекар и много помага ,само Че го няма до 20.03(тоест до днес  Wink)...Все пак по симптоми е трудно да се разЧете неЩо без обстоен преглед на живо ,но поне би те успокоил ,Че децата така си хваЩат вирусЧета от тук и там и какво можеш да направиш и какви изследвания да пускаш и тн  

Джъст никога не съм говорела с майките за акане и за ядене ,говорят се обЩи приказки ,не е казано Че трябва да станеш директно приятелка с някоя ,незнам аз обиЧам да си приказвам с хората ,лаф да става ,има толкова много теми други за разниЩване  newsm78.Все едно тук като не сме приятелки ,да не си пишем ,по твоята логика ,все пак никога не сме се виждали  Wink,тоест не се познаваме ,ама си се лафим нали  Simple Smile

Мерси за пожеланията ,сега Чакам моя да се завърне и да ме намажи с фастум ,по принцип се оправям от него .А утре Ще ходим на  експозицията в Париж на новите фитнес материали ,машини и всиЧко ново в тая област ,Ще направя снимки и Ще пусна  Peace

Общи условия

Активация на акаунт