спи ми горе долу сутрин един час, след обед около 2 часа и после чак към 21 заспива. нощем ме буди 2-3пъти кърмим се, а сутрин става в интервала 6:30-7:30
Дали не е същата причината за буденето на твоето бебе, а не това че е гладно ?
В общия случай може да се каже - да бебетата спят различно. Във времето за наблюдаване на разстежа на едно дете е забелязано, че има няколко типа деца, един от които са хиперактивните. При тях се наблюдава тази жизненост и по-малко сън. В общия слуай и по-малко наддаване на килограмите. Макар да не съм фенка на контролното кърмене, ако имаш кантарче можеш да си направиш експеримент и да провериш колко се кърмите и колко яде бебчето ти. Ако то е не е достатъчно като количество или почни да го храниш по-често или просто го дохранвай.
Аз по едно време го бях подлудила любимия от рев и притесненя по това кърмене. И сутрин излизаше с телефон на ухо да ме успокоява и надъхва, че всичко ще се оправи, вечер се връщаше с цял наръч копирани материали от нета за кърменето. Въпреки, че това ми дете е второ, се сблъсках с много нови положения. Малко повече кураж си давай и чети, рови и ще намериш изход за бебенцето. Тези 400гр. не са малко при това хранене, което описваш. Някъде бях открила таблица на наддаванията ипараметрите, в които се счита за нормално, но не помня вече къде. Ще потърся да се успокоиш. Имай предвид, че колкото повече се притесняваш и мислиш за това отрицателно кърмата ти намалява с часове. Стресът и негативността много влияят. И друго има - храненето. Наливай се с повече течности - супи, бульони, мляко(ама не прекалявай с мляко да не направиш алергия на детето), ядки, варено жито, боза и т.н. Трябва да си сериозно нахранена иначе никакъв ефект няма да получиш. Контролно кърмене можеш да си направиш и при педиатърката ти. Да ти е живо и здраво детенце.