Слънцето грее, февруарчето гука и се смее и мама весели

• 14 167
  • 311
  •   1
Отговори
# 105
  • София
GALL78, каква възглавница за кърмене си взе?

# 106
Хайде нещо за височина и тегло на бебковците
http://www.papa-bebe.com/telesni_stoinosti.html

# 107
Привет PeaceНе мога да намеря време да пиша тук,но иначе не пропускам да чета.При нас нещата бяха доста усложнени,2 седмици след раждането на Изабела ме приеха отново в отделението,в което раждах с диагноза "ендометрит".След 10 дневен престой и лечение ме изписаха в подобрено състояние.През цялото време ми беше ужасно мъчно че съм оставила мъничето само(е,с бабите и баща си,но.....).Тъкмо се поуталожиха нещата покрай възпалението и запчнаха проблеми с гръбнака и ошипяване.Не мога да се порадвам на бебенцето си.Тя,слава богу,е добре.От Фризолака след болницата се прехвърлихме на Лактана био 1.Мн съм доволна,възприема го много добре.Не повръща,няма запек.За коликите,опитах почти всичко,капки Саб симплекс,капки Инфакол,Бейбинос мазило,топли кърпи на коремчето,сешоар спане с часове на корема ми,но вс помага за кратко.Вече се отказах да се боря с  тях,остава да чакаме сами да отминат.Преди Изабела плачеше и се свиваше само вечер след 18.30ч.,но от седмица започна и през целия ден.Иначе на консултацията ни казаха че е пораснала доста с 5 см и 1 кг.Лекарката малко ме притесни като ме попита не съм ли обърнала внимание,че на едното краче има една гънка по-малко,трябвало спешно да посетим детски ортопед.Близките ми обаче считат че е мн малка за такъв преглед,какво ще ме посъветвате?

# 108
  • Sofia
Момичета, някой знае ли недостиг на какъв витамин даваше като ефект цепнати ъгълчета на устата. Аз май се уредих с такова нещо  Confused
Вие пиете ли витамини някакви?

Моето мече продължава да повръща след ядене и вече се чудя дали не се прехранва  newsm78 Ама нали на кърма не преяждали... Плюе на фонтан 1-2 пъти и после хълца. Да се притеснявам ли? Четох статията за "щастливо повръщащото бебе", но не мога да преценя такъв ли ни е случая....
А и тъпата млечница не знам дали минава. Гледам му в устата и пак има жълтеникави петна тук-там, но не и по езика, а предимно по венците...

Спирам с нашите неволи. Цунки по гъзунки! Heart Eyes

Клави, тичайте на ортопед! Не е рано, никак дори, а точно сега с по-малко инвазивни процедури ще оправят нещата, ако има нещо. Дано да няма! Praynig

# 109
^desika^ ,предполагам си изчела всичко за жълтеницата,но http://www.biberonbg.com/info/karmene_i_jaltenica.htm
Тифани,чакаме добри новини от теб.
pippeg,почиствам с памуче или клечка за уши и водичка.
carbo,кофти ден явно е бил днеска  Hug Hug Hug
klawi,пожелавам ти бързо да се възстановиш напълно и спокойно да се радваш на бебка.

# 110
Коте,при устни рагади мисля,че става въпрос за недостиг на витамин от Б-групата.Ако не се лъжа вит.В2.

Клави,първият преглед при ортопед е добре да стане преди края на 1-я месец.А ако действително гънките се различават можеш само да си много благодарна на педиатърката,че е забелязала проблема и те е насочила!Дано няма луксация,но по-добре да се презастраховате,отколкото да рискувате!

# 111
Коте, аз все още си пия пренаталните витамини, понеже кърмя. Тук лекарите препоръчват да се продължи приемът им и след брменността, ако майката кърми.

Йоли, слагай бебка на гърдата. Ако заспива, събуждай я с гъделичкане по бузката и ушето. 100 мл е доста добро количество, пък и бебето винаги изяжда много повече, отколкото можеш да изцедиш с помпата. Просто помпата не е толкова ефективна, колкото бебето. Аз например понякога едвам изцеждам по 10-20 мл, пък синът ми се наяжда без проблем.

ТифаниМишел, много стиснати палци, дано всичко е наред!

# 112
  • пак там
Клави,първият преглед при ортопед е добре да стане преди края на 1-я месец.А ако действително гънките се различават можеш само да си много благодарна на педиатърката,че е забелязала проблема и те е насочила!Дано няма луксация,но по-добре да се презастраховате,отколкото да рискувате!
newsm10

# 113
Здравейте момичета !
при нас всичко си е в реда на нещата. Искам да ви покажа едно филмче
http://free.DMCA-removal-from-Google/details.php?id=a8b0c1566d18 … 8cdb2ac3bef7d0b39
това е торента трябва да го изтеглите!
Поздрави от нас с Теодор!!!

# 114
Момичета, някой знае ли недостиг на какъв витамин даваше като ефект цепнати ъгълчета на устата. Аз май се уредих с такова нещо  Confused
Вие пиете ли витамини някакви?

Може и да е от липса на желязо.Поне при мен така беше по време на бременността.Когато ми паднеше хемоглобина и ми се цепваха ъгълчетата на устата.Като почнех Малтофера и се оправях.

Забравих да напиша,че тук има страхотен детски електронен дневник  http://www.keepaboo.com/

# 115
  • Стара Загора
Pippeg,ами като се наака ,то винаги попада вътре между срамните устнички ,как тогава да не ги ли чистим   newsm78 ,странна работа  newsm78.КОгато е напишкана не бъркам,но като се наака няма как,а и винаги я мия след това ,няма логика да й измия дупето,а вътре да има ако  newsm78

# 116
Благодаря,момичета!Сега ще звъня да се опитам да запазя час за ортопед за другата седмица. Hug

# 117
Гледам говорите за ортопед - когато педито дойде след изписването нещо измърмори за такъв преглед, но после като ходихме на следващите консултации нищо не каза. Аз вече съм пропуснала първото ходене, но късно ли ще е да отидем на второто - четвъртият месец? Почнах и аз да се притеснявам, а и ме навежда на мисълта, че педито си е спестила направлението? newsm78

# 118
И ние не сме ходили на ортопед.Педи не казва нищо,а и аз не съм се сетила да питам.
Момичета,май ще бия Пентаксим.Цял ден четох за ваксините и се отказах от тези по ЗК.

# 119
kuco pate, не си пропуснала времето за ортопед, аз днес водих малкия, така че се обади и са запиши час и го заведи Wink

Общи условия

Активация на акаунт