Как се ... отмирисвате?

• 17 772
  • 85
  •   1
Отговори
# 45
Понеже и моята коса поема много миризми/а съм забелязала,че  не всички са такива-например мъжа ми е пушач-неговата не поема,а аз дето не пуша вечно воня на цигари,дори само да съм минала покрай пепелника/ и ми се налага да готвя всеки ден/поне по веднъж/ избягвам да  запържвам,готвя предимно във фурната и супи/както е писала Олинце-не вися над тенжерата/,зеле и фасул-само в херметимеската тенджера,но ако все пак  се наложи да пържа-гледам да е във фритюрника/по възможност  на терасата/и най-вече гледам миризливите манджи да ги планувам  не когато съм прясно изкъпана.Но въпреки това максимум на два-три дни си мия косата/и задължително я суша и изправям с пресата-няма проблем,не изглежда изтощена/
За миризмата от лук и риба най-ефикасно е да си намажеш ръцете със лимон/или лимонов сок/-освен,че обезмирисява и на ноктите и кожата се отразява доста добре.А,като готвя  кисело зеле или нещо лучено на тенджерата отгоре мятам кърпа напоена с оцет или лимонов сок-и това спасява поне донакъде...

# 46
  • София
Връзвам си косата с кърпа,от тези лятото които нося и така,няма начин с тия манджарски миризми. Whistling

# 47
Леле,гадно наистина тва с умирисването...освен къпане,друго не правя Close
Не съм пробвала с шапка само Thinking

# 48
Всеки ден като си взимам душ се сещам за тази тема и се чудя как може да не се мие косата ежедневно. Ще ме извинявате, но освен на манджа, тя се омирисва и на куп други работи. Sick Да се търсят начини за заместване на хигиената е абсурдно.

Душа си косата като луда след пържене и по всяко време на деня, освен на чисто и на шампоан, на нищо не мирише. Без всякакви шапчици.

# 49
Всеки ден като си взимам душ се сещам за тази тема и се чудя как може да не се мие косата ежедневно.

Явно може.Ако имаше моята коса сигурно нямаше да се чудиш.Косата ми е къдрава,гъста и много,мнооооооого суха.Като сметнем че ми трябва около час за да я среша и още толкова за да я измия,някак не намирам толкова свободно време в графика си за деня.Като това е по-малкият проблем.Да речем че се лиша от форум,от време с детето или мъжа ми,или от сън и намеря кога - то тогава проблема е сушенето.Абсурдно е да използвам сушоар - едно че още повече ми се изсушава косата и после - ставам като кошница в главата.А ако не я изсуша по "изкуствен" начин,ако щеш вярвай,но като я измия след обяд и на следващият ден е все още влажна.

# 50
jmoto, все едно си описала моята коса, но не мога да си представя да не си я мия всеки ден. Съжалявам, но предпочитам да ми е леко влажна от вчерашния душ, както в момента, отколкото да ползвам шапчици и кърпи, които няма да ми гарантират пълна превенция от всички миризми. Не ми се иска да приличам на Гала от Имаш поща във времето, когато около мен се носят миризми на манджи и цигари.  Naughty

# 51
Всеки ден като си взимам душ се сещам за тази тема и се чудя как може да не се мие косата ежедневно.

Явно може.Ако имаше моята коса сигурно нямаше да се чудиш.Косата ми е къдрава,гъста и много,мнооооооого суха.Като сметнем че ми трябва около час за да я среша и още толкова за да я измия,някак не намирам толкова свободно време в графика си за деня.Като това е по-малкият проблем.Да речем че се лиша от форум,от време с детето или мъжа ми,или от сън и намеря кога - то тогава проблема е сушенето.Абсурдно е да използвам сушоар - едно че още повече ми се изсушава косата и после - ставам като кошница в главата.А ако не я изсуша по "изкуствен" начин,ако щеш вярвай,но като я измия след обяд и на следващият ден е все още влажна.

Точно твоята коса имам. Според ме се грижиш за нея неправилно. Какво значи "около час да я среша"? Shocked Ако решиш косата си без средства за лесно сресване, скоро няма косъм да остане на главата ти. Час за ресане си е чисто изтезание. Такава коса се реши изключително лесно когато е измита с балсам и когато едновременно с ресането се издухва. Този спрей ползвам допълнително по време на издухването:

Освен че действа експресно за лесно сресване, прониква в дълбочина и възстановява косъма, защитава цвета и е с UV филтър. Третирана по този начин коса не може да е суха, нито като кошница в главата. Ти на фризьор  ходиш ли? Ако там решеха по цял час хората, надниците не биха си изкарали. Сешуарът се ползва от фризьорите за оформяне на косата, а не за да правят главите на жените като кошници.

# 52
  • Countryside
Всеки ден като си взимам душ се сещам за тази тема и се чудя как може да не се мие косата ежедневно. Ще ме извинявате, но освен на манджа, тя се омирисва и на куп други работи. Sick Да се търсят начини за заместване на хигиената е абсурдно.

Душа си косата като луда след пържене и по всяко време на деня, освен на чисто и на шампоан, на нищо не мирише. Без всякакви шапчици.
Ксения, ние се къпем по Коледа и по Великден, даже по Коледа е хладно, та пропускаме понякога  Mr. Green Ей, сега за Великден ще се изкъпем, за цяла година ни държи  Mr. Green

# 53

Ксения, ние се къпем по Коледа и по Великден, даже по Коледа е хладно, та пропускаме понякога  Mr. Green Ей, сега за Великден ще се изкъпем, за цяла година ни държи  Mr. Green

Аха... Laughing За теб може да е майтап, но почвам да подозирам, че някои ако не веднъж по Коледа го правят веднъж седмично. Laughing

# 54
И как го разбра това?

# 55
Ами аз лично го разбрах от темата "До форумките, които си мият косата всеки ден". И повярвай ми имаше доста нападки. Tired

# 56
Споделете вашия опит и изобретения!
Няма друг начин освен, дрехите в пералнята и мойто тяло в банята.

# 57
И как го разбра това?

Към мен ли е въпроса? Само подозрения.
Аз лично нямам проблеми с вмирисвания и отмирисвания. Пък някои хора като ги е страх от вода, не само на манджи ще се вмирисват.

# 58
Не се хващайте за косите, заради миенето на косите  Laughing
Може разковничето да е в разположението на аспиратора.  Моя е доста ниско над котлоните, като застана пред плота ми идва под брадичката. И не казвам, че е удобен или че не си удрям челото, но пък е изключително ефективен.

# 59
Не се хващайте за косите, заради миенето на косите  Laughing
Може разковничето да е в разположението на аспиратора.  Моя е доста ниско над котлоните, като застана пред плота ми идва под брадичката. И не казвам, че е удобен или че не си удрям челото, но пък е изключително ефективен.

Аз пък моя го ползвам много рядко, т.к. не е най-безшумното нещо и ми лази по нервите. И с вмирисване на коси проблеми пак нямам, така че аспираторите тук нямат нищо общо.

Общи условия

Активация на акаунт