СЕПТЕМВРИйчето щом зъбки вече има, иде края и на тая пуста зима!

• 15 709
  • 298
  •   1
Отговори
# 60
Четох диагонално - ще ме прощавате, ама сте големи писателки Hug

Мире, ако е зачервен и лъснат има защо да се тревожиш. Аз лично бих питала изрично личната за мнението й и бих отишла и при още един доктор Peace Не, че е нещо фатално, но не би трябвало да е зачервено, подуто и най-вече лъснало. (нормално изглежда леко подпухнало и розово. Почти като този, който ти имаш, но с по-тъмен цвят и малко по-повдигнат)
Муцооо, това с ортопеда го обсъждахме преди има-няма 5-6 месеца, бе душа Simple Smile Не, че има нещо тревожно, но е добре детето да се прегледа още през първия месец от живота си. Защото при положение, че има някакви съмнения за луксация (недай боже да бъде открита такава), тогава се коригира най-лесно. Добре е да заведеш Тамата да я видят, пък било то и късно. Все пак предстоят стабилно проседяване, изправяне и прохождане, тъй че трябва да се види от ортопед Peace
Захранването на Любо, Нелка..., ами мен много ме мързи Rolling Eyes Днес му правих картоф с тиква - изобщо не му харесва. Обаче си изяде близо четвърт авокадо сега за вечеря. Не следя часове - давам твърда храна, когато съм приготвила и когато видя, че е в настроение. Не замествам хранене, въпреки, че ми се иска, за да съм по-свободна в работата... Но като се замисля - за да помагам на хората и техните деца ще пренебрегна своето Rolling Eyes Тъповато от моя страна, но какво да се прави - природа. Такава съм си.
Ириниии, благодаря за стотен път за днешното ти присъствие. Момичетата бяха очаровани от слинговете. Не ти казах предварително, но мацките от Пазарджик имат училище за бъдещи родители и после поговорихме, та най-вероятно от там може да изскочи заек Peace Освен това имам намерение да те каним и на бремелинските лекции, които правим, за да може да показваме на бъдещите мами какви прелести си произвела.
А за помощта ти за лекцията днес - просот нямам думи. Беше много полезна за момичетата. Някои от тях за пръв път се сблъскаха с подобен род проблем. Освен това разбраха, че не успяха да те попитат за всичко и си дадоха сметка, че ако този разговор е бил по телефона трудно са щели да се справят. Така че - хиляди благодарности са малко за това, което направи днес Hug Hug Hug
МОАРЕЙН, започни да я наблюдаваш - като се изхожда напъва ли се, има ли твърди частици, които биха причинили разраняване. Огледай хубаво ануса дали няма там раничка или цепчица, от която може да е дошла кръвта. особено, ако е била с по-ярък цвят е много вероятно да е от раничка около ануса. Ако не видиш нищо, или жилките са били по-тъмни към ръждиви, тогава определено трябва да ес мисли в посока алергична реакция. Изчакай 5-6 дни и дай отново банан. Ако до тогава се повтори, значи със сигурност няма да е от банана. Ако се повтори след даването на банан  - от него е. По-вероятното предположение, обаче е ти да си прекалила с белтъчната храна по някакъв начин - яйца, мляко, месо... Нещо в повече да си консумирала тези дни? Особено помисли дали не си прекалила с кравите продукти (телешкото също спада към тях)?
Огледай и кожата на детето - по вратлето, по крачетата, коремчето и около ануса и по самото дупе.
Ако нещо те тревожи - можеш да ми звъннеш или да ми пишеш. по принцип ми е по-лесно да говоря, но ако теб те устройва да пиша - ще пиша Hug

Последна редакция: сб, 21 мар 2009, 22:08 от Асенцето :)

# 61
Честити месечинки Любо, Тео и Нико!Да са ви живи и здрави!
Мимолетка честита месечинка и на вас!

Муце списания като бях бременна купувах всички, които има на пазара!От както родих само Мама и Бебе!Те са ми най-интересни и полезни!

Не исках да ви се оплаквам, затова пусках само записчета, но реших да ви споделя!Ние сме в някакъв ужасно ревлив и крив период!Уж е добре, но е адски неспокойна, много бързо си мени настренията, сърди се, всичко много бързо и омръзва, вечер се буди, сутрин рано към 4-6часа е на линия и иска внимание, има дни в които по цял ден само се храним!И понеже не съм се настроила към новият режим пак ме погнаха мигрените, почнах пак хапчетата под лекарско наблюдение и се моля само да отмине бързо този период!

# 62
  • жителство на место
Ирини кутията ти е пълна.

# 63
Честити месечинки на порасналите ни деца! (вече даже не ми приличат на бебета)
Ох, Емичка радвай се че се будите само веднъж нощем, дребния откакто се е родил се буди най-малко по 2-3 пъти.
Списания -  чета Моето бебе.
Да се оплача днес реших да купя други пюрета – не на Хип и очите ме заболяха да чета етикетите. В едно на Овко имаше обезмаслено мляко, взех ябълка и банан на Сънвал и после прочетох че има ориз ( не че нещо де, но се надявах да си е чисто пюренце), а в кашата Елда с ябълка и банан на Хип има захар.
Ох, голямо четене на етикети ще пада, още ме болят очите.
А тръгнах на пазар, защото дребния вчера изяде 2 бурканчета по 125 грама + 100 грама каша. Направо се втрещих и си викам я отивай за пюрета, че доникъде няма да ми стигнат, детето ще умре гладно  Joy И май ще започна и аз да си правя, исках само да започна с готови.
Моарейн в съветите на Косе Босе пише, че от банан може да има тъмни нишки, ще ти го копирам: Банан
- 6-8 м. (суров или пюре)
- в някои схеми се препоръчва за захранване
- по-късно при алергични деца (съдържа хистамин)
- слаб алерген
- подходяща консистенция (може сред първите плодове)
- средноцелулозен плод (не е лек за нежното стомахче, особено суров)
- много добър витаминен и минерален състав (витамин С, важни В-витамини и др.)
- запичащ ефект; често е причина за т.нар. черни нишки в памперса (не е проблем)

Но пък ти казваш "кървави"  newsm78 newsm78
Не знам ... Гушки на дългокосата Дари!

# 64
  • Бургас
mai_mai,  Hugдушичка, споко, всички бъркаме понякога..аз пък въобще бях забравила, че ще се сменя..
Ася, тук у Врацата никой ти не дава зор за ортопед разправях, трябваше да разбирам от приятелки. Понякога чета и аз като тебе, диагонално, друг път изпускам цели теми. Ще я водя, разбира се.
Моарейн, Жуже, Hug Heart Eyes
Лека нощ, момичета! Много съм уморена. Стеле, сори, че вчера се тропясах, абсурдно ми беше да пиша. Обичам те.

# 65
Муц, ако щеш вярвай, аз първия път заведох Сияната в средата на втория месец и Драганов (преглежда във ВМА) ме направи на бъз и коприва как не ме било срам - интелигентна жена с ортопедичен проблем... да не заведа детето още първия месец. После се зачетох и разбрах, че наистина трябва още в първия месец да се направи този преглед и то е задължително да се направи. А всички джипи-та си правят оглушки за направленията (идея си нямам защо).
Тъй де, казвам ти го това да знаеш, че като те види ортопед може и да ти се навика, задето отиваш така късно.

Яни кат, във всички плодови пюрета има оризово или царевично нишесте Peace Независимо на коя марка са. Преди в Гербер нямаше, или поне не пишеше да има. Сега, откакто ги купиха Нестле не знам.
Тъй де - чисто пюре няма кка да намериш. Освен ако не си го приготвиш сама. Освен това всички имат лимонена киселина или витС като консервант.
А Хип... аз лично имам доста специално негативно отношение към тях (но това са си мои странности)
Със Сияна купувах основно плодовите, защото я захранвах декември и беше кофти време за плодове - Овко, Семпер (най-добрите според мен), Ам-ам и Ганчев. На последните две шипка и череша, защото другите марки ги нямат чисти. Пък са страхотни с ръжени бисквитки за закуска Peace

# 66
Яни, нишките бяха черни, множество. Никога не се е случвало такова нещо и мислех, че на това се вика жилки кръв... Пък и кръвта като премине през чревния тракт обикновено черна излиза... Асе    Hug , не е била яркочервена, хубаво огледах дупето и около него - не ми се стори да има раничка... не се е напъвала (даже много тихичко, по терлички си е свършила работата в пелената  Crazy  издебнала ме е), консистенция и цвят без разлика от предишни пъти... и понеже знам, че банана съдържа хистамини, се усъмних веднага. Ами ще послушам съвета ти, ще я проследя, ако утре/вдругиден като се изака пак е така, ще ти звънна, имам ти тел.  Blush  да си поговорим, че май ще ми се потвърдят подозренията за алергичния ген... А как не ми се искаше само. Сега се сетих за млечните продукти - хапвам, ама умерено, даже малко... хм, като че ли не съм ги увеличавала като количество... май не е от тях.

малкото се разбуди....

нещо е кисела днес....

МуцHeart Eyes    Hug

Последна редакция: сб, 21 мар 2009, 23:03 от моарейн

# 67
момичета, здравейте след един тон време ... съжалявам че ви притеснявам, но имам нужда от съвет
ходя на зъболекар от няколко дни - лекувам най-накрая щетите от бременността ...Simple Smile имам някакво лекарство в зъба, но ми падна цимента с който беше замазано. дали лекарството може да навреди на бебето при положение че още кърмя? какво да правя, до го махам ли и него?

# 68
Като цяло количеството на лекарствата, които се ползват от стоматолозите не представляват особен проблем при кърмене. но е по-добре да поговориш със самия стоматолог. Още повече, че "някакво лекарство" - може да е всичко. Ако ще умъртвяват нерв най-вероятно е арсен, но наистина е по-добре да ес консултираш със самия стоматолог Hug
На първо четене проблем надали ще се появи при бебето, но ти най-вероятно си уведомила стоматолога, че още кърмиш и сигурно всичко е съобразено Peace

# 69
да, информиран е...слага вече арсен като ме "успокои" че няма да нарведи, тъй като е в минимално количество. но това на предишния преглед. сега за съжаление не знам какво е лекарството, а и не предвидих вариант да падне цимента, който го покрива и го държи вътре в зъба. тревожа се.

# 70
Моарейн щом нишките са черни всичко си е напълно нормално. Няма за какво да се притесняваш. Яна като си е близала от банана също така си ака. Но това си е от банана. Няма смисъл да се притесняваш. Това със сигурност не е кръв.  Hug

# 71
На мен пък джипито ми даде направление за ортопед чак като навършихме 4месеца  #Crazy И ме прати при някакав  Confused Аз, както казах, бях отдавна я свършила тази работа,ама викам айде ще отида и при този да видим какво ще каже!И познайте-прати ме човека на ренгет  #Crazy Вика:сега взимаш това направление и дириктно отивате да минете на ренген!`Питам го:`Защо?Има ли някакв проблем?`А той:`Нееее,не нямате проблеми-ПРОФИЛАКТИЧНО!` #Crazy #Crazy #Crazy
За първи път чувам,че на ренген се минава за профилактика  Thinking При положение,че може спокойно да се диагностицира луксацията и с преглед на ехограф!Та така си излезнах и му казах,че няма да си облъчвам детето ПРОФИЛАКТИЧНО  Naughty
Ама сега пък се чудя да го водя ли пак при този ортопед дето ни гледа на ехограф  newsm78

# 72
Моарейн, прегръдка за вас двете! Много неприятни тревоги имаш. Освен тезата за банана и аз да ти кажа, че когато Джи прихвана от мен "италианския" вирус - повръщане+разстройство, на два пъти видях кървави следи по памперса. Дупето й бе без явни белези за разраняване или друг подобен проблем, н одок ме увери, че често пъти при стомашно-чревни проблеми власинките на червото с ераздразват и ето ти кръв по памперса. Изчезна от само себе без последствия. Дано при вас е леко, както прогнозира Петка
Петка, много си отслабнала бе, душа. Откъде тази воля? Евала. /ние в къщи уж същ оредуваме 4-те дни, но днес не вечерях, а сега си пийваме
Бейлисче.../
Асенце, удоволствие бе за мен!  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Благодря за компетентния преглед и... за всичко!
Сонче, аз и друг път съм писала, че един не малък процент дечица във възрастта за захранване имат прблем с изхождането, който се появява без причина /т.е. не е от захранване, включване на АМ и т.н./ и общо взето изчезва, както се е появил. Да не те обезкуражавам, но общо взето нищо не помага. При Спаси беше така, а аз реших, че със захранване ще преборим проблема, но не би. Стомахчето му се регулира само за около месец-месец и половина /ако искаш виж  в блога на Септемврийките таблицата за захранването на Спаси, за да проследиш кога какво е ял/пил и кога е акал - общо взето почти не се повлияваше от храните/Жалкото е, че детето се мъчи...  Sad Масажче, топла вана, вдигане на крачетата към коремчето, евентуално след консултация с педи - дуфалак... и търпение. хрумва ми, че може и ти да похапнеш нещо по-разхлабващо, така че и през кърмата да приема макар и в мини количества вещества, които да предизвикат изхождане.  Hug

А сега нещо, което се каня да ви споделя цял ден. Спаси се влачи от Коледа с една фантомна хрема, за която слагахме физ.разтвор, 2 вида капки и т.н. След време пак се появяваше. Мислехме, че пак е настинал и пак лекувахме и така-а-а-а. Миналата неделя ми хрумна, че нищо не пречи да му пуснем един назален секрет за изследване с посявка и какво мислите се оказа?!Супер неприятна бактерия, която често пъти водела до плевмонии, възпаление на средното ухо /2 пъти го лекувахме през последните 5 месеца/, синузит и т.н. Сега сме на антибиотик - друго не помага, а детето ми беше напълно девствено откъм АМ д отози момент. Няма какво да кажа повече. Само си задавам въпроса, ако АЗ не бях взела тази посявка, какво ли щеше да стане с детето ми след още някой друг месец? Та така - при  по-продължителна хрема, особено при такава с нестандартна гъстота и цвят /не че при спаси напоследък е била такава/ прсто настоявайте за изследване на секрета.

Ей Бора, помня го това чакане на сп. Паралели. Леля ми беше абонирана и всички броеве се събираха чинно и след като тя ги прочиташе се носеха у нас. Рубриката "фотооко" и "открийте разликите" впечатляваха страшно много детската ми душа. Спомням си и Жената днес. Едната ми баба от време на време се сдобиваше с по някой брой, а Бурдата на руски език и Некерманите ми бяха настолни... Лелееее как гледах картинките и приложенията с детски играчки. Чувствах се щастлива само от факта, че ги имам на картинка и като ги разглеждах ми ставаше едно... супер свежо и уютно /сега звучи странно,но наистина розови серии  /раници, моливници, чаршафи и т.н/с анимационни герои за БГ беше просто лукс. Това преди 20-тина години... леле  ooooh! вече имам спомени отпреди 20 години!!!/ А списани ДЪГА, помниш ли го? С рубриката Чоко и Боко.

# 73
  • София
Как да не го помня Дъгата, макар по скоро да бе в приоритетите на по големия ми брат. Гледах го увековечено в Инвентарна книга на социализма, имаше комикс за някой от първите български царе. Сега колко са презадоволени децата - едва ли някоя вещ може да им донесе такава радост като на нас. Няма лошо, ако ги научим да ценят невидимото за очите - най-същественото Simple SmileИ аз по своя инициатив пуснах, но гърлен, секрет на Нани, че все ми се влачи с разни хреми и кашлици - в понеделник ще видим резултата. Аз гледам да удържаме без АБ, щото преди две години препатихме с 5-6 АБ един след друг за има няма два месеца.

Петка, верно, ма ти си стопила близо 8 кила - браво. Аз чат пат /последните два дни изцяло/ криввам и затова не мога да отлепя повече от 4 свалени Cry  Я кажи тези решетки оградни дето ползваш стабилни ли са - детето може ли да се изправя по тях, не се ли клатят newsm78

Моарейн дано това при вас си е типично банановата реакция с черните влакънца Praynig Стига стомашни проблеми!

# 74
  • София
Адаш, аз от два месеца рева да пуснат секрет на Павел, ама не щат.  Crossing Arms Нямали бюджет.  Twisted Evil Не съм се сетила да отида на частно обаче. Ти къде го пусна?
П.П. Бора, адаш, ама я вижте и моята линийка и ме похвалете, де.  Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт