ВАКСИНИ - Дискусия за вредата им (част 3).

• 78 567
  • 1 489
  •   1
Отговори
# 1 380
Ако някой наблюдава цял един ден как се храни Ясен, който е вече на годинка, също ще реши, че е злояд. Но той не е.   Wink Просто си има предпочитания, които аз уважавам. Simple Smile

Да, ама моят няма предпочитания.
На 6 годинки и е и е 16кг.  ooooh!
Питам го как ще си носи чантата Септември.
Ако го оставиш 3 дни гладен, ще си стои гладен и няма да се сети да каже "гладен съм".
Няма сладко, няма солено, няма готвено, няма сандвичи.
Нищо не иска. Sad
Бяхме се видяли в чудо с него, то витамини ли не бяха, то хранителни добавки ли не бяха, то какво ли не беше.
Е, не и не.
Сега е мааааалко по- добре, и то не защото сам е почнал, а защото съм си вкъщи, гледам го какво прави и настоявам да си изяжда яденето.
Но е много лошо, когато детето ти е злоядо.
Има злояди деца, убедена съм, защото едно от тях е пред очите ми.

# 1 381
  • Пловдив
Деси, и на мен ми е интересна темата за диабета.  Всъщност чак се отказах да пиша повече по темата, защото се обърках. Може да са прави, а може и да не са. Но когато срещна човек, който е пострадал... в случая дали от васкина или от липсата и... се обезоръжавам. Дори неми се чопли в раните им, макар да ми е любопитно  Embarassed
Иначе е нормално да предпочитат диабета пред нещо, което не могат да контролират. Поне до колкото съм запозната усложненията на диабета се дължат на лошо контролирани стойности на кръвната захар. Но дали стават по податливи към някои инфекциозни болести... и ако са толкова податливи, не би ли следвало да самата васкина да е много по рискова с вкарването на чуждия белтък  Rolling Eyes

# 1 382
Убедена съм, че болните от диабет и не само, щяха много бързо да се излекуват и да постигнат баланс в организма си с една цялостна промяна в хранителния режим. Вкарват се в омагьосан кръг още с взимането на първите лекарства. А и този мит как трябва да се яде месо...

Ето нещо полезно и интересно: http://forum.zemianazaem.com/index.php?topic=63.msg2975#msg2975

# 1 383
  • Stuck in a moment
Здравейте!
Искам да попитам дали могат да ме задължат да сложа втората ваксина за хепатит б на бебето?

# 1 384
По принцип никой нищо не може да те задължи да направиш.

# 1 385
Никой ли не знае за HPV ваксината  Cry ? Мисля да я впиша като Silgard HPV, приемите нали са след 2 и след 4 месеца? Някой има ли представа в коя част на тялото се слага, че ако вземат да се усъмнят и да ме разпитват да мога да дам смислен отговор  Praynig

За хепатит Б си вписах 3 приема- в родилното, на 1 месец и на 6 месеца..дали е ок  Rolling Eyes ?

# 1 386
Клер, защо ХПВ, на мене не са ми искали  newsm78
ПС - Видях вече, че е ново изискване... те наистина се престарават  Rolling Eyes

На мене ваксините ми ги гледа момата на рецепцията, докторът не ги е мярвал изобщо, така че дано не ти задават излишни въпроси  Grinning

Последна редакция: пн, 22 юни 2009, 18:36 от Лeни

# 1 387
Clairette, в листовката на Силгард пише, че се прилага мускулно в горната част на ръката или в крака. Направо ти я поствам: http://www.bda.bg/bdias/14489s.pdf. За всяка друга ваксина, можеш да прочетеш в листовката през какви интервали се слага. Дано да ти мине номерът.

# 1 388
Лени, престарават се меко казано ( нали трябва да я изпробват върху някой ). Ама и аз се старая  Laughing ...дано да мине  Praynig

Янечек много ти благодаря за листовката. Уж четох сайта им, нещо не съм довидяла.
За Хепатит Б не знам дали изобщо ми е бита, защото не ми е вписана от докторката в паспорта. Гледах уж  по тукашния календар, дано да няма проблеми.

# 1 389
Деси Сьншайн,
Цитат
Имаше хора там, болни от диабет, които преди да минат на инсулин, са се лекували с други, явно доста силни лекарства, с надеждата да избегнат инсулина, но това се е отразило зле върху черния дроб. И липсата на ваксина с/у хепатит Б в техния случай се оказва по-лошия вариант - точно такива хора да се разболеят от болестта, имам предвид. Изказаха мнение, че предпочитат диабета, която и степен да е, в сравнение с един много напреднал, късно открит хепатит. Не зная дали съм разбрала правилно, ще се радвам да чуя вашите мнения.

Мисля,че бьркаш нещо основно.Ваксините са срещу вирусен хепатит А и В,а не срещу увреден черен дроб от лекарства. Peace
Да предпочетеш диабет пред хепатит,който минава, е леко казано,доста глупаво.
А какви лекарства са давани на тези хора?Защото лекарствата за поддьржане на инсулиновия метаболизьм не са чак толкова страшни и не увреждат лесно черния дроб.

За Хепатит Б не знам дали изобщо ми е бита, защото не ми е вписана от докторката в паспорта. Гледах уж  по тукашния календар, дано да няма проблеми.
Внимавай с вписването на хепатитната ваксина,т.е. информирай се много точно.Ако нямаш ваксина,с едно изследване може да се види,че нямаш.Но пьк не си дльжна да даваш крьв за доказателство. Wink
Освен,ако не си карала хепатит без да разбереш и да имаш налични антитела.

# 1 390

Внимавай с вписването на хепатитната ваксина,т.е. информирай се много точно.Ако нямаш ваксина,с едно изследване може да се види,че нямаш.Но пьк не си дльжна да даваш крьв за доказателство. Wink

Ами аз вече си я вписах  Rolling Eyes .  А кръв така или иначе ще давам, защото освен всичко останало ще ми правят изследвания за ХИВ и Сифилис. Дано не се усъмнят. Аз съм 83-ти набор, все си мислех, че и тогава Хепатит Б е била задължителна още в родилното  Thinking

# 1 391
Ако нямаш ваксина,с едно изследване може да се види,че нямаш.Но пьк не си дльжна да даваш крьв за доказателство. Wink

От кога пък тая ваксина създава някви антитела срещу хепатит!?   Thinking 

# 1 392
Аз съм 83-ти набор, все си мислех, че и тогава Хепатит Б е била задължителна още в родилното  Thinking

В Бг се ваксинира срещу хепатит Б от 1992 година.

# 1 393
Аз съм 83-ти набор, все си мислех, че и тогава Хепатит Б е била задължителна още в родилното  Thinking

В Бг се ваксинира срещу хепатит Б от 1992 година.

Чудесно  ooooh! , значи яко съм фалшифицирала. Силно се надявам утре в лекарския кабинет да не са и чували за държавицата България и нейните ваксинационни политики и да не се усъмнят в моите 3 хепатитни ваксини в невръстна възраст.

# 1 394
Чудесно  ooooh! , значи яко съм фалшифицирала. Силно се надявам утре в лекарския кабинет да не са и чували за държавицата България и нейните ваксинационни политики и да не се усъмнят в моите 3 хепатитни ваксини в невръстна възраст.

Миличка, както е тръгнало, след няколко дни да не ни пишеш като "гост", от едно място с решетки, и да ни питаш за съвет как се фалшифицират документи за предсрочно освобождаване?  Mr. Green

hahaha Joy hahaha

Това в рамките на шегата, да не се обидиш?!   bouquet Hug
Дано всичко мине като перфектно, стискам ти палци.
  Praynig

Общи условия

Активация на акаунт