Готвите ли с вино?

  • 2 877
  • 39
  •   1
Отговори
# 15
  • София
  • Мнения: 4 141
Ползвам вино за спагети, лазаня, за пържоли както да ги залея и пека така и за марината. Случвало ми се е даже да го заменя с лъжица оцет тъй като в момента нямам, но определено не се получва същия резултат

# 16
  • Варна
  • Мнения: 1 553
Не , не готвя с вино.Лично на мен не ми харесва да готвя с вино . Ястията с вино  и маринатите са много тежки според мен и затова не готвя с вино.
Виното го консумираме с ястието Laughing.

# 17
  • Mediterraneo
  • Мнения: 38 327
Последно направих един свински черен дроб, задушен във вино. Стана страхотно ястие- вкусно и ароматно. И бира ползвам за готвене, когато има в хладилника, но това се случва много рядко- вкъщи рядко влиза бира.

# 18
  • Мнения: 22
Много вкусно става шпекован свински бут,задушен с малко червено вино,понякога освен стандартните зеленчуци и гъби слагам настъргана ябълка,ако нямам съм слагала настъргана круша.

# 19
  • вкъщи
  • Мнения: 704
само някои рецепти които са с вино

# 20
  • Мнения: 1 437
ползвам за мариноване, за някои сосове и за винен кебап

# 21
  • Мнения: 1 523
Много рядко се случва да готвя с вино.

# 22
  • Мнения: 2 110
Често използвам виното ! за месо ,за сосове....

# 23
  • Мнения: 6 461
Ползвам вино само за приготвянето на някои ястия.

# 24
  • Бургас/София
  • Мнения: 411
Бабата на едно бившо гадже приготвяше гъбена каша с вино (вместо вода). Хапвала съм няколко пъти, но така и не успях да свикна с вкуса.
По темата, слагам вино ако така пише в рецептата.

# 25
  • Мнения: 136
Готвя  предимно печено месо с вино или бира!

# 26
  • Мнения: 711
Готвя  предимно печено месо с вино или бира!

И аз така  Hug Става много вкусно и крехко  Peace

# 27
  • Мнения: X
Да Wink
ползвам и бяло и червено ..зависи какво месо готвя.
За марината също.
А има един сос... Heart Eyes  страхотен за пилешко месо.
Мисля,че беше на Звездев  chef.

Аз го правя на "око":
Слагам виното(бяло) да заври,
прибавям малко масло и малко
индийско орехче .Бъркам 10-на минутки
 и прибавям настърган кашкавал.Като се
разтопи хубав и заливам месото ,
което междувременно се пече(добре е месото да е почти готово).
Запичам още малко ,да стане златна коричка...
много е вкусно Heart Eyes
Аз правя поголямо количество от соса,
да има за топкане Whistling

# 28
  • Мнения: 2 000
Готвя. Освен на манджи и локумки правя с вино (бяло).

# 29
  • Мнения: X
Готвя. Освен на манджи и локумки правя с вино (бяло).
Дай рецептата за локумките,
много интересно звучи Thinking Hug

Общи условия

Активация на акаунт