Прием в детска градина гр. ВАРНА - 2009-тема 3

• 61 567
  • 1 227
  •   1
Отговори
# 795
  • варна
понеже е хубава инициативата Ви за митинг   поканете  и кмета да дойде на една проверка по списък може и да се трогне човека .

# 796
разбрах че има списък пред нашия филеал едва вчера но се записах нищо че съм назад.властимащите трябваше да предвидят този бум на деца още януари на 2006-та година и да вземат мерки такива абсурди да не се допускат.

# 797
Властимащите ,които така ни рекетираха да си платим данъците...дали ще ми върнат данъка,ако детето ми не е прието....защото какъв интерес имам аз да издържам с моя данък общинска детска градина ,в която детето ми не е допуснато......

# 798
аз предлагам и тъй няма какво да правят управниците ни да отидем с децата си в общината да ги погледат за час-два.може пък тогава да вземат бързи мерки.

# 799
  • варна
нали идат празници те си заработиха премийките ,какво им пука за моето и твоето дете .
А колкото до митинга ако е за 1 .04.  мисля ,че е след дъжд качулка  трябваше там да правите сборища и проверки  ,а не пред градините

# 800
митинга трябва да е за 31.03 иначе се обезмисля цялата идея

# 801
Скептик съм по отношение на митинга...Първите номера няма да доидат.....Нали са "уредени"....Всеки гледа неговото гардже да влезе....С цената на всичко.....Цялата рода е включена в тази епопея....Кога в България е имало единство.....???Кому да обясниш,че личния ти проблем е социален?Трябва по друг тип мислене...

# 802
  • гр.Варна
Скептик съм по отношение на митинга...Първите номера няма да доидат.....Нали са "уредени"....Всеки гледа неговото гардже да влезе....С цената на всичко.....Цялата рода е включена в тази епопея....Кога в България е имало единство.....???Кому да обясниш,че личния ти проблем е социален?Трябва по друг тип мислене...

Не е така,мила.Ще дойдат ,много хора ще дойдат,защото това безумие може да засегне и неродените ни деца! 

# 803
  • Brokenpromiseland
Властимащите ,които така ни рекетираха да си платим данъците...дали ще ми върнат данъка,ако детето ми не е прието....защото какъв интерес имам аз да издържам с моя данък общинска детска градина ,в която детето ми не е допуснато......

Aко да речем общината ти върне парите от данъци, ти ще напуснеш ли града?  newsm78...Данъци плащат всички - дори и тези, които по никакъв начин не са заинтересовани за нашите проблеми с детските градини. Общинският бюджет се разпределя в различни направления.....дай сега само хората, чийто пари са отишли по обновяването на морската градина да си я ползват, или този чиито пари са отишли за коледната украса-само те да си я гледат...Щом си жител на града и ползваш инфраструктурата, значи си длъжен да плащаш.
Не казвам, че общината не е виновна за сегашното положение - ВИНОВНА Е, но проблема трябва да се реши, а не само да се писка...
Про добро желание винаги може да се намери решение...
Моето предложение (на първи размисъл) е, че дори може някой строителен предприемач (при добро желание да организира построяването на градините срещу изплащане на части  - след като общината няма пари накуп....Знам, че икономическото положение в момента е сериозно, но когато всеки направи по един малък компромис може да потръгнат нещата.
Другото което ми хрумва, е че може да се отвори дарителска сметка, в която всеки може да помогне (колкото може), за да се съберат пари за построяването на няколко градини...всеки варненец по 2 лв да даде...ами ето го поне 1млн. лева..
Ще кажете, че не е редно, че общината е длъжна да си намери решение, но пък ние сме част от града - нека си помогнем сами....в това може да е нашата сила.

По повод на поста на майката която чака пред Карамфилче - никой не е длъжен да ви уведомява че списъка е започнал, вие като заинтересован родител който знае че места няма за всички, и който евентуално е чул за подобната истерия миналата година, би трябвало да минава през градината ако ще и по 10 пъти на ден седмица-две преди приема, за да не изтърве началото на списъка. Списък обикновено започват поне 3-4 родители, и мълвата за него се разпространява доста бързо. Това го казвам със съвсем добри чувства, без да ви обвинявам, и за двете ми деца сме се редили и спали пред градината и яслата, знам за какво става дума.

Peace

# 804
Не искам да ми се натрапват само задължения.....Образованието по Конституция в тази държава е безплатно и право на всеки от нас.....Не смятам че някой трябва да напуска града,по скоро някой трябва да напусне топлото си местенце....

# 805
  • Варна
Права си, но по закон детските градини не били задължителни. Така си измиват ръцете, а това чепросто няма къде да дянем децата си не ги ....

# 806
  • варна
това дере до" карамфилче " за какво е -да развъждаме плъхоци , ами ония изпочупени алуминиеви бараки  разграбени и порутени ?не искат властимащите  (по причини,  които само те си имат )ако искаха да го направят досега да е станало защото за МОЛ бързо се ориентираха .трябваше да задължат тези на който разрешаваха да строят жилищни кооперации на определен брой апартаменти да отделят част от парите си за детски градини и кътове за игра  -ама късно е вече кризата дойде-  е тва трябва да искате

# 807
Аз съм за митинга,някой ще каже ли кога и в колко часа ще бъде митинга?

# 808
аз се надявам и на минималния шанс който имам да влезе детето ми в градината.някои да знае кога горе-долу ще приключи ремонта на градината зад "макдрайв"

# 809
  • Brokenpromiseland
Ама от мрънкане полза няма....трябва да се мислят варианти...Мога да те уверя, че в сравнение с други общини все пак за нашата се прави нещо...вижда се, че поне някакви пари се влагат в общината (която по принцип се води на ул"Съборни")...лошото е, че се облагородява центъра, но (за сега) не и отделните квартали.
И моля ви, не обвинявайте общината, че ви е мръсен квартала, и дерето пълно с буклуци...това си го правят гражданите сами...Какво е виновен кмета за това, че междублоковите пространства са пълни с торбички боклуци (изхвърляни директно през терасите)....в този смисъл добре, че са уличните кучета и развъдениет плъхове, че имате био чистачи.
За Моловете - незнам дали всички са строени на общинска земя, но дори и да е така общината не е вложила пари за това (поправете ме ако бъркам).Моловете си имат собственик, който си е финансирал проекта...и сега си цоцка от там.

Общи условия

Активация на акаунт