Прием в детска градина гр. ВАРНА - 2009-тема 3

• 61 588
  • 1 227
  •   1
Отговори
# 105
А и не е задължително да стане до 01.04  Peace

# 106
Някой да е за Лястовичка и да знае дали има списък?

# 107
  • Варна
Мился, че е малко късно за портест. Може би след приема, нали сещате че ще висим по 5-6 дена пред градините. Какъв протест? Кощ ще си остави реда?
Всяка година едно и също, след 31.05 ще видите колко ще окапят и ще изчезнат от темата...

# 108
Всяка година едно и също, след 31.05 ще видите колко ще окапят и ще изчезнат от темата...

Ще окапят, ако ги /ни/ приемат, което ще е супер, но ако не ги /ни/ приемат, наистина ще трябва да направим нещо по - сериозно... Rolling Eyes Thinking

# 109
  • Варна

Ще окапят, ако ги /ни/ приемат, което ще е супер, но ако не ги /ни/ приемат, наистина ще трябва да направим нещо по - сериозно... Rolling Eyes Thinking
Явно си оптимист голям, тази тема се точи от 2007, поне аз от тогава следя, та затова ти казвам.. Много сме загубени ние или българите като цяло не знам...

# 110
  • Варна
И аз ще подкрепя протеста- под каквато и форма да е- при кмета с децата или с играчки...Тук във Вл-во, миналата година бяха приложили това- след Прословутите списъци на 31.05 майки ходеха с децата си при кмета, но незнам нещо да е направено по въпроса им. В темата май не пишат много мами от Вл-во......А що се отнася до времето. След 1.04, до 31.05- има време за протест. Те преди 31.05 няма да обявят резултати. Явно децата ни ще си пораснат с тази криза за места- мин. година за ясла, сега за градина, после ще е същото и за 1-ви клас. Докато се строят нови заведения, нашите деца вече ще са пораснали. Сега се борим за градини, а като станат, вече ще ни трябват училища сигурно-  Sad

# 111
Чета, чета и ми се роди идея...Примерно са 40 детски градини в града. Пред всяка от тях ще има списък със средно по 60 записани,които последните дни ще са на място денонощно, това са минимум 2400 човека,като не смятам тези,които висяха за ясла януари. Давайте да отидем всички пред общината и там да висим и да правим списъците(които даже вече са и  започнали пред самите ДГ) и да видим  как ще се отрази на обществеността, защото тава засяга не само родителите, но и всички от града. Да видим тогава реакцията на общината Joy

# 112
  • Варна
Идеята ти е добра, само дето няма да стане. Ще се появят нови списъци на место и ще настане бой Wink Този проблем е почти от 5 години май и става все по-зле със всяка изминла година. Градът нараства много бързо, поне Кмета напълни бюджета от такси за бележки. За справка, копие от годишна декларация на фирма се издава безплатно от НАП, въпреки, че е ксерокопие е поне 10стр. Я вижте кмета как върза бюджета, че данъците си платихме, кои имаха пари, кои дадохме последните си, а децата..кой ги мисли тях, я влезнат я не  Sick

# 113
Ние си нищим и бистрим градинската политика, а хората си уредиха децата по градините. Писна ми  #Cussing out Имам сигнал, че едно дете вече е уредено на градина в Ян Бибиян (а съм сигурна, че това не е изолиран случай) Директорите или техни приближени си взимат паричките, родителите са облагодетелствани, децата им са на градина , а ние света ще спасяваме. .. Нямам думи...И същите тези, мои познати в яслата бяха осемдесет и незнам си кой номер, но ги приеаха , а аз бях 22 и не ни приеха. Е, това е! Ш...а държава!

# 114
Смин, и в Пловдив имаме реален проблем - може да не е с колосалните размери като в София и Варна, но все пак ни пречи като родители и не е толкова лек за разрешаване...
Не съм Смин, ама никакъв проблем нямате  Mr. Green При вас се борите дали детето да е във вашия квартал, а при нас няма места никъде в града. При вас неприетите да са 100 при нас са хиляди  ooooh! Дано и да нямате де  Wink

Ако не ме лъжат спомените, навремето имаше детска градина към училище "Д. Чинтулов"
Не беше градина, а 6 годишните от първите класове спяха в единия от високите блокове  Peace

За училищата никой няма да вземе градини, те едва си правят смените и програмите да се събират и без детски градини вътре  Tired

Има проект децата да тръгват на училище на 6, с което частично ще се реши проблема и в София и във Варна. А това какво ще правят следобед, ами същото като 7 годишните или ги гледа баба, бавачка или ходят на занималня училищна или частна. А тъй като предучилищната е задължителна, неприетите деца на 6 така или иначе тръгват към някое училище  Wink

# 115
За съжаление ще кажат, че правим митинг ако се изръсим над 2000 човека пред общината и сигурно ще трябва да искаме разрешение за това. Но аз имам друго предложение.......Защо на кмета да му радваме окото с плюшени играчки, предлагам да му занесем по една саксия с изсъхнало цвете, като символ на изсъхналите ни надежди, даже може и да ги надпишем с имената на децата. Хем ще му заемат място, хем ще му навяват мрачни мисли. Представете си гледката от 2000 саксии с изсъхнали цветя.........ако можеше и някоя чужда медия да викнем, че наще умни управници се плашат само като ги говорят и плюят по света. Смятам, че ще съберем малко внимание към нас.  Laughing

# 116
  • Варна
Аз бях на протестите миналата година . Събирахме се 3-4 пъти. Първият ден бяхме около 15 души, вторият път - 10 и после останахме 3 и това беше. Водихме и децата с нас. Кметът изобщо не благоволи да се срещне с нас. И да ви кажа, вече е претръпнал, защото протестите продължават 3-та година и ловко се е научил да избягва срещите с майките и с децата им.
Трябва да се съберат колкото се може повече хора и наистина да се направи митинг. Лошото е, че резултатите за броя неприети деца излиза месеци след кандидатстването. Тези родители, чийто деца не са приети гледат да си решат проблема сами, минава време, всеки се примирява и не остава кой да протестира. Тези , които са приети пък изобщо не ги е грижа за останалите и така.

# 117
за всички от вас които ще чакате за детска градина ; PeaceИЗБЕРЕТЕ СИ ГРАДИНА С ПО МАЛКО ЖЕЛАЕЩИ И С ПО КЪСНО ЗАПОЧНАТ СПИСЪК МОЛБИТЕ КОИТО ЩЕ ПОДАВАТЕ ЩЕ ИЗБРОЯВАТЕ ГРАДИНИТЕ В КОИТО ДЕТЕТО ВИ ДА БЪДЕ ПРИЕТО КАТО ЖЕЛАНИЯ КАТО НЕ Е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ДА ПРИСЪСТВА ГРАДИНАТА ПРЕД КОЯТО СЕ РЕДИТЕ, ЗАЩОТО 1 ВИ ДАВАТ ЕДИН НОМЕР ОТ СИСТЕМАТА НА ОБЩИНАТА КОЯ ПОРЕД Е МОЛБАТА ВИ КОЙТО НОМЕР Е ЗА ЦЯЛА ВАРНА И ПОСЛЕДАВАТЕЛНОСТА ЗАВИСИ ОТ ТОВА КОЯ ДИРЕКТОРКА ЩЕ ЗАПОЧНЕ ПО БЪРЗО ДА ПРИЕМА ДОКУМЕНТИ. С ДВЕ ДУМИ МОЖЕ ПРЕД ГРАДИНАТА НА КАУФЛАНД ДА ЧАКАТ ОТ 8.03 И ПЪРВИЯ ДА Е С НОМЕР 20 А НЯКОЙ КОЙТО ЧАКА ЗА ГРАДИНАТА НА ХРИСТОБОТЕВ ДА Е 1 СЛЕД ТОВА ВСИЧКИ ДОКУМЕНТИ ОТИВАТ В ОБЩИНАТА И СЕ СОРТИРАТ ПО ЖЕЛАНИЯ И ЩЕ ЗАПОЧНАТ ЕДНИ ЛУДИ КЛАСИРАНИЯ  HugТАКА ЧЕ ИЗБИРАЙТЕ СИ ПО НЕЖЕЛАТЕЛНИ ГРАДИНИ

# 118
  • Варна
3u3u ,  не мисля че това важи за Варна  Twisted Evil  register  като се включи ще обясни. Доколкото знам, ако не си в района на ДГ, която искаш системата те изхвърля и не можещ да подадеш документи, поне директорките така казват.
Говори се за рушвети от 500лв на дете, по прицип хората са склонни да ги платят, да не говорим, че има директорки които и за 3 пакета кафе и бамбони се излагат  Sick

# 119
  • Варна
Сигурно се е коментирало преди, но нямам спомен.... Докога най-късно може да посещават яслата, деца навършаващи 3 години през юли, дали знаете нещо? Защото на мен, все по реална ми изглежда вероятността да не ни приемат и се чудя какъв път да хващам след това. Как ще се приемат документи в градините около Варна? Дали след обявяването на приетите деца ще се запълват свободни места и ще важи ли районирането тогава? Не ми се вярва, няма логика, ама знам ли?
Някой има ли инфо за общият брой на свободните места в градините и  броя на децата набор 2006? Как е съотношението 1:3 или повече?
Ох, направо ми идва да се гръмна! Голяма истерия, голямо чудо! На маймуни ни обърна кмета! #Cussing out

Общи условия

Активация на акаунт