Рисуване за начинаещи 2

• 99 665
  • 746
  •   1
Отговори
# 75
Момичета, мога ли да ви помоля за малко съвети за материалите.
Решила съм да правя платна на които да лепя елементи от хартия. Въпроса е, дали няма да се отлющва боята и да падат елементите? И някой може ли да ми предложи подходящо лепило което да хваща върху боята. Съжалявам за глупавите въпроси но съм съвсем боса... Благодаря ви!

# 76
Решила съм да правя платна на които да лепя елементи от хартия. Въпроса е, дали няма да се отлющва боята и да падат елементите? И някой може ли да ми предложи подходящо лепило което да хваща върху боята. Съжалявам за глупавите въпроси но съм съвсем боса... Благодаря ви!

И мен ме интересува това! Не мога да ти помогна със съвет, защото не съм го правила, но и на мен ми се иска да лепя неща в/у боята или в/у самото платно! Дано да се намери някой да ти отговори!  Peace

# 77
Здравейте ,творящи момичета!С радост влизам в  тази тема и  всеки пъти откривам много хубави неща. Hug
Искам да попитам акрилни бои могат ли да се използват върху дърво и  ако не каква боя е подходяща?
Благодаря ви предварително  за отговорите!  bouquet

# 78
  • Costa Rica

И мен ме интересува това! Не мога да ти помогна със съвет, защото не съм го правила, но и на мен ми се иска да лепя неща в/у боята или в/у самото платно! Дано да се намери някой да ти отговори!  Peace

Акрилен лак - примерно този или глос. Действа и като лепило - като изсъхне няма отлепване.Лепила съм снимки, листа, парчета плат върху платно, хартия, дърво, стъклени шишета . Ето резултата тук, тук. И още цък.

Нина, акрилни бои върху дърво стават супер. Може първо да грундираш с gesso с цел намаляване разхода на боя.

Последна редакция: ср, 12 авг 2009, 01:01 от Делфина фон Ю.

# 79
Делфина фон Ю., БЛАГОДАРЯ!!!
Кажи къде да пратя почерпката?
Ще ви покажа тия дни първите творения.

# 80
Делфина фон Ю.,благодарности за бързият отговор!  bouquet
Ще рисувам върху малка площ,така че няма да има нужда от грунд в случая.
Ако се получи добре може и аз да покажа произведение. Blush

# 81
Делфина, благодарности и от мен! Simple Smile

# 82
Ако се получи добре може и аз да покажа произведение. Blush[/b][/color]

Пробвах преди малко на една кутийка, стои си бледо... може би трябва грунд.

# 83
Ако се получи добре може и аз да покажа произведение. Blush[/b][/color]

Пробвах преди малко на една кутийка, стои си бледо... може би трябва грунд.

Ти какво искаш да направиш всъщност? Аз съм рисувала ву дърво и не стои бледо? Не разреждай с вода обаче!  Peace

# 84
А имах една малка кутийка за бижута и я налепих с цветчета от плат и исках празното да го оцветя, е по разредих мънииичко. Wink

# 85
Ето това сътворих ,момичета.Нямаше проблем с боята,просто трябваше да внимавам да не е много рядка,защото дървото не е обработвано с нищо  и попива,но никакъв проблем нямах с цвета.Боята е българска.

Кутийката е с дължина 8см,от много тънък дървен фурнир.
Извинявам се за качеството на снимките.

# 86
Нина, прекрасна е!!! Ползва ли някакъв шаблон или просто така ти дойдоха шарките Simple Smile

# 87
Не,шаблон не ползвах,защото не умея да си направя.Би било доста улесняващо,но с такива дребни детайли най-вероятно трябва да е фабричен.Гледах доста мотиви из нета и потренирах на хартия за да си го представя как ще изглежда.С две думи импровизация.

# 88
nina7705, станало е страхотно за рисувано на ръка, браво.
Аз лично съм теглила от нета картинки в cdr формат, т.е. правени на Corel Draw. Стават супер шаблони, още повече, че нещо като не ти харесва с програмата си го променяш. Не е сложно.
Моята кутийка не стана добре. Може би на елементите от плат им трябва някакъв контур, гледала съм нещо подобно при момичетата от декупажа...

# 89
  • гр.София
Чух аз за тая малка сладка кутийка за съкровища  - много добре е станала Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт