Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво се случи с колоната в Божия Гроб?
Какво представлява Седер Песах и какви традиции включва? Какви са традициите на седер Песах?
Какво се случи с бомбата, открита на централната автобусна спирка в Хаифа?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво се случи с колоната в Божия Гроб?
Колоната в Божия гроб е повредена и почерняла след спор между православни и католици за огъня. В резултат на спора, католическият епископ не успява да запали свещите вътре и колоната пада, което води до влизане само на православния епископ в параклиса. Това събитие е част от историята на Божия гроб и едно от многото интересни исторически аспекти на мястото.
-
Какво представлява Седер Песах и какви традиции включва? Какви са традициите на седер Песах?
Седер Песах е тържествена вечеря, която отбелязва излизането на евреите от Египет. Той включва специални ритуали, четене на агадата (пасхалната история), консумация на определени хранителни продукти и песни. Традициите включват яйца, бита хоросан, мацот (неквасен хляб), горчиви билки и други символични елементи, които отбелязват освобождаването на евреите. Ритуалите включват четене на агадата (пасхалната история) и песни, които отбелязват освобождаването на евреите от Египет.
-
Какво се случи с бомбата, открита на централната автобусна спирка в Хаифа?
Намерена е бомба от 40 кг на централната автобусна спирка в Хаифа. Това доведе до проверки по улиците и призив към гражданите да бъдат внимателни. Според информацията колата, в която беше намерена бомбата, беше от Ерусалим и собственост на еврейка, която не съобщи за откраднатата кола. Събитието е сериозно и предизвика разпространение на информация и предупреждения към гражданите.
-
Каква е лимонадата, която се споменава в разговора?
-
Какво представлява театралното майсторство и сценичната треска, за които се споменава в разговора?

зор беше докато свикнахме...но сега сме ок. А в органик шоповете торбички няма да видиш изобщо, само хартиени пакети и разни мрежички.
Чувалите за боклук са от тези,които се саморазпадат и пликчетата които ползваме пак са саморазгаждащи,но в хранителните ни магазини(малки са) се ползват найлонови торбички 
харесвам си го-обикновен е ама си е наш

, страшни снимки както винаги.
Пък де да знам , може да не е интересно
....
Нарочно не се регистрирам, да избегна още една мания, че съм неудържима 
имаше и репортаж по ТВ, че именно в последната година (2008) има значително увеличение на хората като нас
...И това ще стане лека полека . И ние преди пазарувахме в Шуп(ф)ерсал и Мега , но след като отвориха Хеци Хинам чудовището - бая клиенти се отклониха и ние също . В индустриалната зона е , но колата не е проблем.На втория етаж има играчки и домашни потреби , какво ли не .... Децата винаги си получават по нещо за кеф . Когато се разхождам с малчовците се случва да вляза в някой малък магазин наоколо - уютно е , но май съм свикнала на по-ниските цени на супермаркетите и се очудвам на разликите .Поне имаш избор ако ти се наложи нещо, но за покупки - ц ! В Бг си пазаруваме от Кауфланд , Т маркет ...Сани ...сладки са и те .Малки , но сладки - харесват ми .Най - много харесвам как майка става сутрин и ходи да купува хляб. Може да ви е странно, но тук не купувам хляб всеки ден. Купувам франзели, пити всякакви видове и бутам във фризера в наелони. После топлиш в микрото и са супер - ако ги замръзиш прясни - така ще ги извадиш .... Замръзявам и гевреци , сусамени хлебчета ... Няма всекидневно пазаруване у нас , само ако нещо свърши, а то рядко се случва .... Затова в БГ ми е сладурческо и драго как си купуват хляб, сиренце , доматки всеки ден.... накъсват плащанията хората за по-леко сигурно , а може би е навик също.На мене като съм там ми се ослажда - комшийската , набързо отскочиш ...ехе ...