ИЗРАЕЛ 29

• 34 615
  • 299
  •   1
Отговори
# 105
Бубс, училищната ваканция е от 31.03- 17.04. Ти трябва да провериш вашите дни, може да са помалко (или повече, защото 17.04 е шиши- петък). Аз почивам 8-15.04 и децата ще са сутрин на самотек, ако не ги сложа на моадонит или не ги водя с мен  ooooh!
Меденките са малки и кръгли , но вкусни. Аз пък кокоски много обичам. Ореховки също, но тук ги правят с фъстъци и не са ми по вкуса.

Последна редакция: пн, 23 мар 2009, 23:07 от Tali Dan

# 106
  • Някъде там...
Тези меденки не са ли едни като дунапрен,много меки?Аз май съм вкусвала ама мъжо не ми дава да ги ям...защо ли?-ами незнам  Joy
Каквато буря се изсипа тук за 10мин досега такова чудо не съм виждала.Не мога да сваря да затварям прозорците,побеля за секунди от градушката б..х маа му  newsm78

# 107
Меденките изглеждат страхотно...сигурна съм ,че и на вкус е така

Ааа Пете, ви още ли сте с найлоновите торбички на касата , ние отдавна тук /повечето хора/ са с торби,които се ползват многократно. Wink  зор беше докато свикнахме...но сега сме ок.  А в органик шоповете торбички няма да видиш изобщо, само хартиени пакети и разни мрежички.

Борянке, може може да е красив хладилника....аз какви красавци видях скоро в един магазин...огромни като гардероби с всякакви екстри отпред.

# 108
  • Някъде там...
И ние сме на тези торби за многократна употреба  Peace Чувалите за боклук са от тези,които се саморазпадат и пликчетата които ползваме пак са саморазгаждащи,но в хранителните ни магазини(малки са) се ползват найлонови торбички  Sad
Хладилника не е от тези страхотните ама си ми е хубав на мен  Grinning харесвам си го-обикновен е ама си е наш  Joy Иначе някой ден ще имам от тея страхотните ама като почнат да перат,сушат,чистят,готвят и чистят тоалетната на котаната ми  Joy

# 109
Eгати супера!
Пете,колко време изкарвате с тая храна LaughingАко аз купя такова количество,сигурно 3 месеца,няма да стъпя на магазина Joy

Тази вечер голям смях се смях!Гледах Вип Брадър,като лудите се смях! Joy
Софи Маринова:Да фъргам ли?Ши рива,да знаиш!  Joy Joy
Аня Пенчева:Ти си красива,и ще мълчиш! Joy

Влизам тук,чета за телето и кравата,и пак смях! Joy Joy

Бубе,честит ти хладилник!

# 110
хехе Бори ..най вече хладилник от тези дето готвят искаш нали.... Wink бъзикам се....  скоро ще готвиш достойно сигурна съм. Peace

# 111
  • Някъде там...
Дали споменах,че готвих боб newsm78 Нито пожарната,нито бърза помощ ме хвана  Joy три дни ядохме,пихме и се веселихме  Joy Аз на базик за домакинстване нося,то не е лъжа не е и обида-голата истина си е   hahaha bowuu

# 112
Ясно , че ни занасяш за готвенето Wink знам, че можеш  Бори .
 С Бг боб ли се веселихте ? Simple Smile

Наина  Х&М не предлагат  пазаруване онлайн Sad жалко .

# 113
 Ей Бубе честит хладилник -все пълен да е с вкусни неща   bouquet

# 114
  • София-България, Израел - където си поискам
Добро утро момичета и Тигър,
Бубе, честит хладилник Peace да си го ползвате с кеф.
Тали, вкусни изглеждат меденките и кокоските, но меденките са ми любими.Има много рецепти за меденки, но досега не съм правила само готови купувам.
Илка, добре дошла  bouquet Дано помогне това сиропче за зъбките Peace аз мажех с някакви гелчета (сега ми излезе от главата как се казваха) помагаха донякъде. На 4 месеца малки ми се струвате за зъбки Rolling Eyes дано да е нещо временно и да отмине бързо Peace
Пете Hug, страшни снимки както винаги.
На всички лек и успешен ден  bouquet

Последна редакция: вт, 24 мар 2009, 09:10 от jakinik

# 115
 Добро утро!

Никакви торбички за многократна употреба .....Има , но не се  виждат чак толкова често .Ние и друг път  сме обсъждали тая тема.  По-скоро при покупки в по-малки количества . Масовият израелец да го нарека .... би ползвал такива  чанти ако са му подарък от супера , а не да си ги купи .... Мислене ...Има и хора с такива чантички и евала  Simple Smile, но пак казвам за по-малки количества и не е  масово. Ние с  2 колички малко  няма да стане номера да накарам моя мъж да купи специални чантички при положение , че наелоновите не се плащат . Опитват се да вкарат тоя десен в пазаруването, но май няма да е много подходящ още дълго време за такива количества покупки.На излизане ни подариха 2 чантички за многократна употреба.Какво да сложа в тях по-напред  Simple Smile. Тия покупки са ми за 10 дена някъде .

Ще  взема да ви науча  на снимки и ще  ги вземате за даденост вие ....даже няма да кажете едно мерси ....Ник'ви виртуални разходки вече , само чат тука и това е . Не стига , че ви водя на пазаруване  с нас  ами .....! Някои пък си гледат  снимките и дума не казват ...все едно нищо ...подминават си на друга тема ...Ало! Това да не е тука ....  #Cussing outПък де да знам , може да не е интересно  Whistling ....

hahaha Wink  Hug

Боряна , ха давай сега с пълненето на хладилника ...Ние на това пазаруване вече  гледахме да е кашер за Песах  .... По-малко хамец, че иде Песах  скоро ...

Ще посрещам   свеки  с Елади , че вънка вали - поне вкъщи да играят с Шахар  малко ...

# 116
  • T"A
Еее, дойде и моят ред да кажа - не мога да ви изчета  Joy

_ilka_, а какво означава името? Мисля си, че на ладино би трябвало да има някакво значение....
От сърце ви пожелавам да реализирате медения си месец и да дойдете на екскурзия!!! Как го планирате - да дойдете с бебка или?

Бубе, честит хладилник! Със здраве да си го ползвате!  Hug
Парфюмите не са по 100 шекела, ние поне не намазахме чак такова намаление  Laughing Но купихме с на 50% отстъпка, което пак е голяма отстъпка... най-важното, че уцелихме вкуса на рожденичката, не ни е било друго цел  Wink  Grinning

Пете, много весели снимки, децата изглеждат най-доволни от това, че са на пазар  Grinning

За суперите и торбичките ще напиша в отделен пост, Хари  Hug

И аз си поиграх на играта, която е пуснала Перах  Flutter Нарочно не се регистрирам, да избегна още една мания, че съм неудържима  Laughing Анди, аз не се давам докато не направя над 3000 точки, но си е проблем, защото все София искам да взема, а е голяма борба  Joy

Поздрави на всички и приятен ден!

# 117
  • Някъде там...
Добро утро,
и аз и мъжо пропуснахме днешните задължения-на него не ми се ходи на работа а аз май съм болна  Sick

Пете и ние започваме пазаренето покрай Песах ама обратно на вашето-ние се запасяваме с паста  JoyА за торбичките явно на село са по екологично настроени понеже аз видях в магазина все в такива чанти  да пазарят хората та и аз си поискаш.Платихме ги нещо като 5 шекела за чанта  newsm78 Пете,не мисли много много ами прави снимки  Joy камерата трабва да се слее с ръката ти  Joy никъде не мърдай без нея даже и пътепис може да напишеш към снимките  Joy

Илка ако дойдете към Израел на нас ще се обадите ли  Flutter ?

Ох,оставям ви мъжа ми и котката се карат отивам да ги видя какви ги вършат(съмнявам се,че тя му е изяла кремчето  Joy )

# 118
  • T"A
Хари, ние вече 3 години пазаруваме с торбички за многократно ползване. В началото наистина бяхме изключение, но сега все  повече хора го правят... yes имаше и репортаж по ТВ, че именно в последната година (2008) има значително увеличение на хората като нас  Peace

Едно уточнение - веригата, в която Петето пазарува, голяма фирма, голям супер е, но те са в два града - в Холон и В Ришон Лецион (имат и един супер в Петах Тиква). Аз мога да разкажа за други 2 вериги, по-масови  - Шуперсал и Мега, ние пазаруваме в Шуперсал. Значи - те имат 3 вида супермаркети - градски, които са по-малки; по-големите са в индустриалните зони на града и третият тип е като хипермаркети, където е и най-евтино, но до тях се стига само с кола. В градските можеш да видиш много хора с многократни торбички, докато в тези големите и по-отдалечените - там ходят да пазаруват за големи периоди от време и си ползват еднократни торбички (това са ми наблюденията поне).

Ние минахме през различни периоди на пазаруване - от он-лайн, през това да взимаме колата на свекърва ми и да пазаруваме за 2 седмици напред, и сега го правим (веднъж седмично, или на 2 седмици- основните продукти), но аз, когато отказах цигарите, реших да излизам повече, всяко пазаруване да го разглеждам като раздвижване  Grinning И си пазарувам веднъж на няколко дни от градските супери  Peace Така че никога не съм в положение да не ми стигат торбите за многократно ползване  Wink В споменатите две вериги има и платнени торбички (в Тив Таам също) на символична цена - ако си забравил да вземеш от вкъщи  Peace

http://www.shufersal.co.il/supersol_he/
http://www.mega-sale.co.il/  http://megabair.co.il/

И некашерната верига супери: http://www.tivtaam.co.il/ - и те са на разделението на градски магазини и големи супери  Peace

И веригата, в която Петя и Тали пазаруват: http://hazi-hinam.co.il/default.asp

# 119
  Свеки и Елади си тръгнаха , издебнаха един промеждутък, когато не вали  Simple Smile .... Очаквам да видя  Саги какъв ще се прибере с дядо си след подстрижка  и почерпка .Вероятно с къса къъъъса коса и оплескан , че дядо му колкото и да  го бърши - само със суха кърпичка не става  Joy и то след градинка ...олелее!  Mr. Green

Като пропорция какво да кажа  - за съжаление повечето пазаруваме  с наелонови торбички. Видях една жена вчера с количка като нашата , но всичко подредено с чантички за многократна употреба .Трябваше да я снимам като рядко благороден индивид  Mr. Green ...Браво ! Е , викам си - поне аз  рециклирам хартия  Whistling ....Долу  в помещението за  смет имаме контейнер  за хартия. В интерес  на истината малко ми е трудно да  купя поне 20 чантички като начало по 5 шекела  , което прави 100 шекела за чантички ,а мъж ми  Crazy ...И това ще стане  лека полека . И ние преди пазарувахме в  Шуп(ф)ерсал и Мега , но след като отвориха Хеци Хинам чудовището - бая клиенти се отклониха и ние също . В индустриалната зона е , но колата не е проблем.На  втория етаж има играчки и домашни потреби , какво ли не .... Децата винаги си получават по нещо  за кеф . Когато се разхождам с малчовците се случва да вляза в някой малък магазин наоколо -  уютно е , но май съм свикнала на  по-ниските цени на супермаркетите и се очудвам  на разликите .Поне имаш избор ако   ти се наложи нещо, но за покупки - ц ! В Бг си пазаруваме от Кауфланд , Т маркет ...Сани  ...сладки са и те .Малки , но сладки - харесват ми .Най - много харесвам как майка става  сутрин и ходи да купува хляб. Може да ви е странно, но тук  не купувам хляб  всеки ден. Купувам  франзели, пити всякакви видове и  бутам във фризера в наелони. После топлиш в микрото и са  супер  - ако ги замръзиш прясни - така ще ги извадиш .... Замръзявам и гевреци , сусамени  хлебчета ... Няма  всекидневно пазаруване у нас , само ако нещо свърши, а то рядко се случва .... Затова в БГ ми е  сладурческо и драго как си купуват хляб, сиренце , доматки всеки ден.... накъсват плащанията хората за по-леко сигурно , а може би  е навик също.На мене като съм там ми се ослажда - комшийската , набързо отскочиш  ...ехе ...  Simple Smile Купиш един чипс , едни солети и една дъвка даже от отворено пакетче Орбит  Mr. Green ... Тук купуваме все едно зареждаш магазинче - чипс - 10 пакета в наелон , дъвки - 10 пакетчета ....Мани ....

Отплеснах се аз ...та  мисълта ми е -  ЗА чантичките , оле !  thumbsup

Мента , с  тия  риби им се  е взел акъла на децата ...а те големи бе ... Саги има  негова теория  - рибите в аквариума са живи и красиви .Те не са риби за ядене . Има  си риби , които са  за ядене , те не са баш риби, а са си  някакво ядене  ooooh! ... Хубаво , че си обяснява детето как яде рибка ...иначе няма да иска ...А свеки прави едни рибени кюфтенца  в доматен сос и поръсени с магданозче ....  Crazy - лудница ! Шницелите за Саги пак не са животно , те са си ядене , защото те животните не се ядат , те си играят и си имат бебета даже.....Как ще си обясняваме нещата в това  месоядно семейство с времето - незнам ...Може да не се наложи .....По-добре  .

От  сладките за Песах , Тали харесвам онези шоколадовите  с ром !   Майка  колкото пъти идва на Песах все  за тия сладки се редим ....  ooooh! Каква диета по Песах ,бе хора  ! То уж  идеята е да си спомниш робството, да се лишиш малко ...да усетиш трудността ...Какво ти ?! По Песах вземеш даже , че надебелееш - еврейска ти му работа ! Измислили  хляб  за Песах , пити за Песах , брашно от  маца за Песах , кекс за Песах   hahaha .... Ех ...

Общи условия

Активация на акаунт