ИЗРАЕЛ 29

• 34 209
  • 299
  •   1
Отговори
# 225
Aпък във Вип Брадър,влезе батко Азис smile3534Мразя чалга,ама него го харча! Laughing

# 226
  • Някъде там...
Оф никъде не мога да гледам Нова телевизия  Sad
Тали на теб ти е смешно с мойта Кукула ама на мен не ми е смешно да ти кажа ...всяка сутрин се събуждам от тежест на гърдите отварям очи и тази психопатка е на милиметри от лицето ми зяпаща ме как спя...Е представи си шока ми да си отворя очите и първото което виждам е една черна глава  Shocked Също много обича да хапе пръстите на краката,но го прави само след баня  Joy не обича вмирисани крака  Joy

# 227
Айде нещо и женското обрязване!

Женското обрязване-жертвоприношение пред олтара на силния пол.
Друг вид посегателство върху женската същност е обрязването.Жестокият ритуал се провежда най-често поради религиозни разбирания.Момичетата трябва да се подготвят за праведния живот преди да станат жени.Те биват осакатявани,защото удоволствието от секса е привилегия на съпруга.Варварския обичай се практикува на Арабския полуостров,в Персийския залив,както и в 11 африкански държави.Сред тях са Судан,Етиопия,Сомалия,Кения,Сиера Леоне,Кот дИвоар и др.
В Сиера Леоне например хиляди жени и 12-14 момичета биват обрязвани всяка година.Събират ги в специални,тайни подготвителни лагери,където ги обучават за бъдещия им семеен живат.Ритуалите организира мистична тайна женска организация "Бондо".За жената членството в нея е един вид посвещение ,и обществото те отхвърля ако не си минал през процедурата.Обрязването се извършва без упойка.За да се хипнотизира момичето ,наоколо бият тъпани и танцуват и пеят момичета,надянали бондо-маски.Клиторът ,а понякога и малките срамни устни се отстраняват с бръснач,ножица,нож или  с парче счупена бутилка.За да се спре кървенето,раната се налага със сдъвкани преди това билки.Сексът за обрязаната жена става ад-тя изпитва само болка,но не и удоволствие.Хайа Сасо ,която е председател,е една от най-могъщите лидерки на двежението Бондо и една от най-върлите застъпнички  на обрязването.Според нея то не само ги възпира от сексуални желания и изневяра,но им пречи да се отдадат на лесбийството.Чернокожата активистка с вид на вуду-магьосница е категорична,че няма никаква опасност при обрязването,животът на нейните сънароднички щял да изгуби смисъл без него.Освен жестокия обичай на обрязването,днес продължават да съществуват и други по-рафинирани начини за насилие сред слабия пол.
Ще продължа след малко,че да не ми се затрие поста.

# 228
Малиииии, знаех си аз,че с такава тема ще изпишете много, ама само за няколко часа 3 страници Shocked.
Цитат
mimkis, ти вече си на улпан, но само да отбележа, че по мои наблюдения точно мъжът оказва съпротивление за гиур, когато той е евреин, а жената - не   Само такива случаи познавам, не претендирам, че са представителна извадка. Обяснила съм си го по този начин - той веднъж решил ли е да се ожени за нееврейка, значи тези неща, свързани с религията и изискванията и, не ги взима присърце. Не че не може да стане религиозен после (да се върне в отговор), или по-традиционен, но ако не свързва живота си с религиозни символи и практики, пиши го "бегал" от гиур...

Съгласна съм и аз също имам такива наблюдения. Ето и Борянка казва,че и на нея така са и се запънали.Не та не ooooh!.

Цитат
Връщат я за 3 година , въпреки че материала  го знаеше наизуст , но по тяхна преценка  - ненадежност , неизкреност , лъжа и т.н.
То май като на шофьорските изпити баарец. Ако не стане от първия път, втория хич няма да стане, а ако и третия не, чак след 7 Laughing Grinning. Peace
        Тали аз вече писах,че с мъжа ми сме говорили много пъти, и сме на мнение, че ако имаме момче, ще се прави, но в болница, както на него. Като е малко детето е по леко. Аз дори да не направя гиур пак ще е така, неговата майка е албанка(католичка), но той е възпитаван като всички ашкенази(от баща му).Аз мисля, че е по добре и от хигиенична гледна точка и от други....Иначе съм чувала(от пребиваването в Кибуц),че Шведки, Датчанки и др, идвали доброволки, до голяма степен с цел опознаване на "инструмента" smile3506

# 229
Татянка страхотни сте. Бонбони са твоите дечица. На мама явно са се метнали Wink Grinning
     Наина за жените си е варварство. При мъжете казват е по различно...., снимки се намират  Whistling

# 230
  • T"A
Наина, познай

Постановка на аБима с участието на Гила Алмагор: http://www.habima.co.il/show_item.asp?itemId=96&levelId=63141&itemType=0

А в София беше в "199": http://www.theatre199.org/index.php?p=title&name=%CC%CE%CD%C … C3%C8%CD%C0%D2%C0

Лека...

# 231
  • Някъде там...
Добро утро

Хех стигнахме и до Монолози на вагината  Mr. Green

Мимкис,при нас никога не е стоял въпроса да изкарам гиур.Аз някак си не си го представям,не ми идва от вътре а пък на мъжо ми е направо ужасна идеята  Grinning Спестявам си едно учене  Peace

Хубав ден ви желая   bouquet

# 232
  Добро утро , инструменталистки !  Joy Ей , тая тема край няма ....

Чакайте първо да кажем , че  в юдеизма няма женско обрязване .

Другото , което съм се сетила, мимкис ....  Поставят под въпрос мотивацията ти да правиш гиур много силно .Затова  трудно се започва самият гиур и после трудно се завършва. Това , което се полага на новодошлите  , новозаселили се  евреи (правили алия) се полага  и на направилите гиур  като приемане в юдейството. Тук има много парични помощи в дълъг период от време и разни  други "подаръци" (виж сал клита) . Другото нещо е даването на гражданство след  гиура . Оспорват мотивите - това е.

Сетила съм се и за едно нещо ...ако искаш да ти се признае вярата само по сърце и пред бога  не ти трябва "диплома" ...Ако искаш "диплома" (шеговито) от  ортодоксалните -  по тяхната свирка играй. Всичко е пожелание.Неможе да учиш в  Пловдивски университет , а да искаш диплома от Софийски .. Така е устроен живота просто.

Живот и здраве всеки гради семейство и решава как да си подрежда нещата.

Снимки няма тука , няма , мече  hahaha Този род снимки са  по  други четива и гЛеДиЛа  Mr. Green - медицински де ...

# 233
Пете, аз мотивация имам, а и ученето също не ми е проблем, аз съм любознателен човек
(лефанек, лефанек, както ме бъзика моя мъж). Диплома от религиозните не ми трябва, но аз и от поповете в София не съм искала, пък като са ме кръщавали взели, че ми дали. Ама като бебе никой и не ме е питал Laughing.  За курса не искам да го правя само от религиозна гледна точка, според мен се учи един стил на живот, който до някаква степен е непроменен векове наред и е полезен. Просто редица неща в тази религия, са ми близки. Друг е въпроса,че самата религия има много разделения(консервативна, реформирана и т.н). И искам просто да отбележа, че религиозен в никакъв случай не означава задължително добър човек. Пример за това е и убийството на Рабин. Такива религиозни, често ме отвращават. В София, раби Саломон много искаше да се занимава с мен, но се наложи да се преместиме в Израел,заради работата на мъжа ми. Той ми е обяснявал, че и в България да си живееме, процедурата пак се завършва в Израел(изпита). За израелско гражданство хич не съм се и запънала. Ние сме вече четвърта година женени и все турист съм си тука, сигурна съм, че и с гиур и без е все тая пред бюрокрацията. Вече съм писала,че дори тези който не искат гражданство,а идват само за изпит в Израел пак имат проблеми. Ама аз като се разписах..... Много мога да пиша по тая тема.
        Борянка и моя мъж така реагира като твоя, но е на мнение,сама да си реша без да го намесвам него ooooh!
      Спорен ден на всички. Hug

# 234
  По традиция  с обрязване  с моел детето седи в  скута на дядото (баща на майката) .Намерих малко снимки :
http://farm1.static.flickr.com/11/12514935_abb350971d.jpg
http://www.hamohel.co.il/pics/brit2.jpg
http://www.machpela.com/Data/UploadedFiles/Events/194.JPG
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/0/00/Covenant_of_Abraham.JPG

За мене лично не е било голям въпрос и притеснение обрязването.Знаех и исках да обрежем Саги. Никога не ме е хвърляло в някакво свръх притеснение и търсене на инфо под  дърво и камък. Сигурно е до нагласа и човек. На лекар не исках да го водим, защото ме притеснява упойката , събуждането, дългата (сравнително спрямо моела) процедура . Някак лесно приех факта , че хиляди години са се обрязвали преди него и той ще се обреже , още повече  при човек чиято работа познаваме  поне от 20 години (аз от по-малко).

Момичета , желая на всяка да вземе най-доброто  за нея решение и не искам да изглежда , че прокламирам нещо. Който ме познава , знае че не е така. Търсих  друг  вид  снимки в нета , но попаднах на тези и затова ги слагам. Не мисля , че биха подразнили някой , защото няма причина (освен някаква подсъзнателна или съзнателна , знам ли ...).

Може да сменяме темата вече  ако искате  да не се ошашавим с инструментариуми прекалено .... Платноходка  е ....накъдето ни завее вятъра  - затова ще говорим - аз сега ви оставям и отивам по задачи ....

Мимкис , да допълня към теб ... Хубаво разсъждаваш ! Гради си живота по своя преценка ...никоя  друга няма да ти пасне по-добре  Peace

Лек ден !

# 235
  • T"A
Петя, при лекаря няма събуждане, упойката е местна  Peace

Аз разбрах асоциацията на Наина. Мисля, че в представите на много хора тези неща са сходни. След 20-30 години може и обрязването на мъже да се забрани със закон. В Швеция например не дават да се обрязва туко-така.
Живеем във време на промени. Преди 100 години жената не е имала право да гласува (днес са сред управляващите), хомосексуалността се е разглеждала като психична болест (днес и бракът на хомосексуални се легализира), хероинът се е предписвал като болкоуспокояващо от лекари (днес е наркотик, чиято употреба е забранена). Реформите движат света  Peace

mimkis, щом ти казват "лефанек, лефанек. лефанек" (като в рекламата на Виза), мъжът ти сигурно има предвид, че го глезиш или иска той да те глези   bouquet Което не пречи да си любознателна, разбира се  Hug Ученето само по себе си не ме плаши, напротив, ето, че до 30-тата си година все уча... а пък за юдаизъм точно никакво учене не би ме стреснало - все пак доброволно съм ходила на неделно училище в еврейския дом на 13-14 години, възраст, на която на тийнейджърите обикновено други неща са им в главите  Wink При мен въпросът за гиур никога не е стоял по този начин...  Thinking Ако бях дошла в Израел на 18-19, както имах намерение, тогава сигурно би ме смутило това, че не получвам признание. Но дойдох на 23-24 и мисленето ми беше много различно, чувствах се много по-зряла по отношение на личното ми самоопределяне... За мен най-важното беше, че съм израснала с някакви ценности, еврейството беше като духовно наследство от семейството ми и хич не ме впечатляваше дали някой равин ще ме определя като еврейка или не... Пък и мисля, че баща ми е направил идеалния избор за жена, без да се съобразява с глупави норми... Неговият брат се е оженил за еврейка, т.е. първите ми братовчедки биха получили признание, но в семейството никога това не е имало значение, важното е било какви хора сме и като какви се определяме.
Т.е. разбираш, че ми е било друго положението  Hug

Йом наим на всички!   bouquet

# 236
  • T"A
Tali, дъщеричката ти направо ме разплака от вълнение  Hug  bouquet Hug
Снимала съм си хладилника, за да споделя и с форума  Grinning
http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=11264781

При тази възможност, ето и подаръкът от племенницата ми, който получих точно на годишнината от годежа ми, а тя го е направила на 14 февруари: http://media.snimka.bg/2416/011086878-big.jpg

Имам вкъщи един календар за рождени дни, на един от месеците пише "If you like it, it must be art" ("ако го харесваш, значи е изкуство"). Чувствам се заобиколена от шедьоври в дома си  Heart Eyes

# 237
Мента, напълно те разбирам при мъжа ми нещата седят по същия начин.
      Наистина си заобиколена от шедьоври, това са неповторими картички Laughing
Да пичтам аз нещо друго- Билетите за Бг, по каква причина според вас са толкова скъпи. Ето сега от сайта на ЕлАл,правих примерни резервации и ми излиза 400$ на човек. И само информативно реших да видя и Будапеща и Букурещ и  Shocked. За Будапеща 380$, а за Букурещ 280$. Непонятно ми е просто за това питам Crazy

# 238
  • T"A
Да пичтам аз нещо друго- Билетите за Бг, по каква причина според вас са толкова скъпи.

Зависи и от датите - има и по 186 долара на посока, което ти излиза 370$ в двете посоки  Peace Дневните полети са по-скъпи, нощните и сутрешните - на по-приемливи цени  Grinning
А и опитай в сайта на БГ ер, някои билети са за техни полети, но "оперирани" от Ел Ал  Wink Но под 350$ няма да намериш, според мен. Летищните такси могат да оскъпят билетите и другото определящо цената е търсенето...

Последна редакция: чт, 26 мар 2009, 11:52 от Mentha

# 239
 Добро утро за някой , добър ден за други !  Wink

Как сте момичета и КоТак от висша КлАсА  Laughing ?

Аз до сега хвърлях "тежък"  физически и умствен труд  Joy за оформлението на Израел 30 , че с т'ва темпо дето сме го подхванали , ще ударим 20та стр. скоро  Laughing

Цитат
  Иначе съм чувала(от пребиваването в Кибуц),че Шведки, Датчанки и др, идвали доброволки, до голяма степен с цел опознаване на "инструмента"

hahaha Joy Joy Joy Joy

Демек ?   И таз добра  ... в Израел и "интрументите " ли са вълшебни  hahaha Joy

Не стига  обетована земя , не стига ,че и избран народ ,ами сега и  това.

То , бива бива , ама срама нямат тия евреи б'ре  ooooh! hahaha Joy

Последна редакция: чт, 26 мар 2009, 12:32 от Анди (Hard)

Общи условия

Активация на акаунт