ЮЛСКИ бебчета и мами - тема 26

• 19 673
  • 299
  •   1
Отговори
# 225
мушмул поуспокои ме - то от притеснение не, че има полза даже вреди, ама пусто човек тия работи не може да ги контролира ...

Като си споделя с вас и хоп ми олекна набързо. Мъжа ми все ми се кара, че съм паника и че трябва по-спокойно да ги приемам нещата - той пък е другата крайност, че много много не се впечатлява. Ама то и двата ако бяхме паники леле майко  newsm62 .

На мен лекарката ми се накара, че съм качила вместо два, три килограма тоя месец ... при мен било проблем и си е така де .. сега съм вече 88 . В началото бях 82  Embarassed . И тъкмо бях почнала диета и ....  EFP така ...

# 226
Сириус, много съжалявам, че преживяваш всичко това Confused
Ако ще си по-спокойна, смени си лекарката - трябва да имаш доверие на този, когото посещаваш, все пак два живота поверяваме в ръцете му...
Относно урината - белтък може да има в нея и поради бъбречни проблеми, ето погледни тук всеки показател какво значи: http://www.puls.bg/diagnostic/laboratory/laboratory_type_6.html
Виж и това:

Белтък. По-добре е да го няма. Но той може да се появи при ситуации, свързани с нарушена пропускливост на съдовете. При подрастващите най-често се наблюдава ортостатична протеинурия, когато поради рязка смяна на тялото /от хоризонтално във вертикално положение/ белтъкът прониква по-бързо в урината. Това се смята за физиологична норма.
Тревожно е, ако е налице високо количествo на белтък. Причината може да е нефрит или нефроза. Белтъкът е много важен показател при бременност.
Съществува показател ОПХ /оток, протеинурия, хипертония/. Това говори за нарушена функция на бъбреците, която води до оточност и е възможно повишаване на артериалното налягане.

Относно прееклампсията - това е сериозна диагноза и не се поставя току така, нещата са комплексни, но се говори за прееклампсия, когато са налице няколко фактора, погледни тази статия, много е полезна, има я на първа страница: http://www.moetodete.bg/bremennost/p3_775_0.html

дано съм ти била полезна, пожелавам ти всичко да е наред - и мъжлето ти скоро да се върне от командировка Hug
Пиши честичко при нас, ще ти е по-леко Simple Smile

# 227
Stef Благодаря за инфото. При мен уж нещата не са мн сериозни защото в изследването пише Белтък - Опал, което значело, малко количество белтък.. Сега ще видим другите изследвания какво ще да резултатите и пак ще пиша.  Hug

# 228
Здравейте момичета. Много сте активни днес. Аз сутринта бях на ЖК. Взеха ми кръв и урина и сега ще чакам изследванията. Гледахме и бебето, много е активна - докторката я гони из корема ми да премри нещо си, а тя постоянно се местеше. Много е активна нашата мома  Mr. Green Ако и после е такава като проходи голямо тичане ще пада по нея и няма да се чудя как ще сваля килограмите. Аз вече съм +10  ooooh! А за рибата аз съм яла 2 пъти от както съм бременна, и преди не съм и била фен, ама сега изобщо не ми се дояжда, но за сметка на това всеки ден изяждам поне по 2 ябълки, а преди това изобщо не ядех ябълки.
Още много неща исках да пиша ама забравих.
Ааааа специално за Миме-то -  качих снимки на първата покупка за бебето.

Санитам радвам се че сте добре с бебетата и продължавам да стискам палци да останат колкото се може по дълго в корема на мама.

# 229
  • Варна
само да кажа да не си мислите че цеденето боли по-малко от кърменето Wink същата работа е , даже е по-зле защото както казаха и другите - се схващат и ръцете ooooh!
и Марулка се е изказала подробно за всичко останало  Peace
всеки си решава де Peace циците и ръцете са си ваще  Mr. Green

Санитам  Hug стискай краката , както казва моя АГ  Mr. Green поне до деветия да изкарате Praynig макар че с близнаци е много трудно и рядко срещано Rolling Eyes но колкото повече-толкова повече Hug стискаме палци Praynig

# 230
sanitam, радвам се, че положението при теб се е позакрепило.  Hug Почивай и се пази. А щом вече си компютаризирана, времето ще мине по-неусетно.  Heart Eyes
Cocktail  smile3501 Страхотно е че полагаш такива грижи за храненето си. Направо като по учебник. Ще ми се и аз да имам тая воля да се храня здравословно, но обикновенно си оставам само с теорията.  Embarassed
А за рибата - преди много я обичах, но откакто в началото започнах да усещам по-силно всички миризми, нещо не мога да я понасям. Иначе е много полезна храна, особено по-мазните студеноводни риби, богати на Омега киселини.

marulka_s   newsm10 Честит празник на баща ти!   bouquet

sirius-f, дано татито се завърне по-бързо!!!  Раздялата доста тежи. Но понякога човек се налага да прави жертви и компромиси, в името на по-доброто бъдеще. Дано новите  резултати са добри и притесненията за белтъка са напразни.  Praynig

calcium Добре дошла!

# 231
  • София
Благодаря ви момичета, че ме мислете, много ми става мило като ви чета. Едва ли ще устискам до 9-я, и двата дока дето ме гледат казват, че трябва да е около 34 г.с. Инче близнаците оптимално се раждат около 36-37 г.с.
Някой ме пита дали има индикации при скъсяване на шийката. Уви няма, само с преглед се установява. Така, че молете Вашите доктори и това да правят за да няма неприятни изненади.

# 232
Само искам да подкрепя казаното от Марулка Peace Peace Peace Peace
Всичко е абсолютно вярно!!!  smile3501 newsm10 newsm10
Кърмете си децата, майчета, да не съжалявате после.
И няма такова нещо "Ако имам кърма, ще кърмя..." Правилното е "Ако искам..."
Марулка, да е жив и здрав баща ти,
А аз черпя и за моя, преди 2 дни го оперираха след инфаркт, а днес празнува имен ден

# 233
Здравейте момичета! Аз току що се връщам от доктор, една позната се обади на д-р Богословова и тя ме прие от днес за днес без час, за което съм и много благодарна. Според нея няма никакъв проблем с водите, има си съвсем достатъчно. Много се учуди, че са ми предписали антибиотик, без да ми вземат кръв или урина. Според нея всичко е наред, което доста ме успокои. Мисля да й се доверя,  да не се шашкам излишно  и занапред да се насоча към нея. Мерси на всички, които ме успокоиха Simple Smile
Mia_ata да е жив и здрав баща ти!

# 234
Честит на празнуващите рожденици и именници! Simple Smile   bouquet

Искам само да добавя за кърменето, цеденето и даването от шише. Храненето с шише е почти гарантирано привикване с биберон - навик, който после води до трудности с отказването. Ако мотив за цеденето и даването с шише е свободата за майката да кърми публично - доста бързо се "пресрамих" да кърмя навън  Embarassed , грам не ми пукаше - заведения, паркове, алеи - навсякъде съм си хранила дреби.
Единствено съжалявах, че като се прибрахме удома с малката, вече беше студено - така исках да я кърмя "кожа до кожа".  Blush Сега се надявам да имам късмет с дребния.  Peace

# 235
  • София
Marulka, Mia-ata да са ви живи и здрави татковците  bouquet
Marulka, продължавай да даваш такива полезни съвети, аз съм от тези, на които ни е за сефте и много се радвам като споделяте така опит Hug
Инкс, чудесни новини. Значи при теб всичко е наред Heart Eyes
SIRIUS-F хубаво е, че се появи, че ни липсваше и те мислим  Heart Eyes Стискам палци да се окаже малкото зло и както са казали другите момичета - влизай по-честичко при нас, така ще ти е по-леко.  Относно болката - и аз я имам от много време, ама нормално, бебо заема все по-голяма част от коремчетата ни и познай какво става с органите ни, то не ще ни боли ми не знам какво...както казава мойто доки "бебо е навсякъде" Laughing

# 236
Felicity81  Hug  Hug

За покупки още не съм мислила. Само съм разгледала разни сайтчета http://www.pakostnik.com/bg/products.php?cat=67 еи този мн ми хареса. Аз чакам сега да си дойде таткото да да пообиколим малко да разгледаме. Че него като го няма съм като с вързани ръце. На където и да тръгна все далече ми се вижда - колата е в него, а аз съм с кракомобила  Rolling Eyes . Макар че и да имах кола не бих карала. От както съм бременна изобщо даже и не си помислям да карам  Crazy . пък и аз книжката малко преди това я взех - така че съвсем  Laughing .
 Аз си мисля за сгъваемо креватче - някой ползвал ли е да каже мнение. Защото ние сме по квартири и пътуваме много по принцип и си мисля, че за нас ще е най-доброто решение.

Даже на знам от къде да започна с покупките - аз съм малко суеверна, пък татито още повече - той все за последният момент обича всичко да оставя (халките си ги поръчахме седмица преди сватбата - то беше само подписване ама все пак). та се чудя да пазаруваме ли или не още ...  smile3506

# 237
  • Варна
 newsm48 започнахте да мрънкате а, не ви се вярваше като ви разправях  Joy
"кога ще започне да рита ,кога ще го усетя" а ?  Wink ей ся започва веселото Joy
да са ни живи и здрави  Heart Eyes и да ни тормозят дълги години Hug

# 238
  • варненка от София
Момичета, радвам се, че не съм ви досадила, може и малко наставнически да съм прозвучала на някой, но ви описах грешките, които направих аз и съжалявам за което. Кърменето тръгна адски трудно при нас, Шушето беше много поспалива, мързелива и не сучеше като хората, по-скоро когато искаше да суче, аз си казвах, че не е време за това, спазвах часовете щото  smile3537 Отделно свеки ми обясняваше как трябвало да суче, да се чувало как преглъща, баща й бил лаком, тя също трябвало да е така  ooooh! ooooh! ooooh!

На първата консултация беше качила само 300 грама и я определиха за недохранена. И веднага ми препоръчаха да давам добавка, естествено се изплаших и започнах да давам и АМ след кърмене, поне това направих правилно. Другата ми простотия беше, че детето като се насучеше приготвях АМ-то и тя обикновено заспиваше, а аз я будех да си пие млякото, щипех я, будех я, тъпчех я  Sick И така наддаде кило и двеста, после кило и триста, докато ми светна да пробвам без АМ, дали аджеба ще му стига кърмата на това дете. И о, чудо, както уж нямах кърма, на детето започна да му стига и така от 4-тия месец си минахме пак само на кърма. Може би за това кърмих толкова дълго Embarassed, за да успокоя гузната си съвест, че си тормозех детето. Ама слушах доктори, слушах свеки и стана това.

Сириус, с високото кръвно, наистина шега не бива. Аз съм с хипертония и през предната бременност (тогава ми я откриха пуста хипертония), по време на кърменето и сега си пия редовно Допегит. Предната бременност, благодарение на хаповете поддължах 135/85 и стигах до допустимите 140/90. Взимах Допегит 3 пъти на ден. Криво ляво закрепих положението, но в 9 месец стана 160/100, появи се белтък в урината, надух се и хоп в болница. 4 дена след влизането в болницата Шушелийка се роди сама, естествено и то за 2,5 часа от първата контракцийка до излизането на плацентата. Бях в 37 г.с. Противно на мнението, че хипертоничките раждат маломерни бебета, че по-трудно се изхранвали, аз родих мома 3,750 кг и 51 см. За това ако се притесняваш смени доктора, задължително направи консултация с кардиолог. Виж какви ще са резултатите от стерилната урина. Почивай си повече, пий редовно хаповете, те не вредят на бебето, спокойно. Едно нещо да знаеш, хипертоничките раждат лесно и бързо, както аз казвам, поне една файда да има от това кръвно  Mr. Green Горе главата и бъди позитивна. Да знаеш на твоя хал съм и те подкрепям! За килата не коментирам, че да не ви стресирам с моите  Embarassed Embarassed Embarassed Embarassed Embarassed Embarassed

# 239
marulka не ти ли спадна кръвното след като роди  newsm78 , чувам от други мами, че след като родиш нещата се нормализирали. Ама така ще е пия си и аз хапченцата ама на мен ми ги изписаха само сутрин и вечер, два пъти на ден не три. Ей сега да дойде първи - че нали личните все мърморят за тия направления и отивам за ново да я сменям

Общи условия

Активация на акаунт