Пролетта на вратата чука, мама МАРТенка с бебето се фука!

• 13 339
  • 313
  •   1
Отговори
# 90
red_girl8602  мехлема се казва - БОРОВ ВАЗЕЛИН, на софарма е, т.е. бг производство, аз лично съм много доволна.  Peace

# 91
  • София
Здравейте и от мен,

Честити бебчета на Катерина и Янита - да са живи и здрави   bouquet

Кикоимери - имаш и моите молитви мила - вярвам, че всичко ще е наред с малката принцеса и скоро ще я гушкате в къщи  Praynig

За бебефона писах, че имаме на Авент. Този е модела - http://www.detskydum.cz/detail/philips-avent-scd-530-513201/
Много съм доволна и обхвата е 330 м. - взех го специално, за да мога да слушам от двора. Модела има доста екстри и струва около 280 лв в Пигис Хаус.

Вкъщи температурата е 21-22 градуса. И аз ползвам различни дрешки за през нощта и деня - обикновено е с боди с дълъг ръкав и гащеризонче или ританки и жилетчица.

Аз продължавам да не мога да кача снимки в албумите - не знам какво става  Thinking

На всички 2 в 1 - стискам палци скоро да е големия ден  Hug

Да ви питам - Ели издава много странни звуци - едно пънене, ръмжене, пъшкане - но не се напъва да ака според мен  newsm78 . Някой сблъскавал ли се е с нещо подобно.

# 92
ЧЕСТИТИ БЕБЧОВЦИ НА ОБЕБИЛИТЕ СЕ МАМИТА  newsm51 smile3525 newsm51 ДА СА ВИ ЖИВИ И ЗДРАВИ И МНОГО ДА ВИ РАДВАТ!!!

Момичета аз съм станала цялата в стрии  Cry По корема,бедрата,гърдите ужассссс
Тия гадини дали ще избледнеят до там ,че да не се забелязват ? Confused

Вие колко кг свалихте от както родихте? Аз бях качила много 28кг и съм свалила само 11кг . Ужасссссс
Имам и корем все още . на нищо не приличам
Аз стрии имам опред на бедрата. Появиха изведнъж и то веднага бяха едни такива релефни и грозни  Sad .
Качих 19.9 кг и до сега съм свалила 11 кг. Казаха ми, че едва когато спра да кърмя ще си възвърна килограмите от преди да забременея Thinking
От корема ми е останала 1/3. Има още да свива, но съм търпелива  Whistling

# 93
red_girl8602  мехлема се казва - БОРОВ ВАЗЕЛИН, на софарма е, т.е. бг производство, аз лично съм много доволна.  Peace

Благодаря беба  Hug

# 94
за гърдичките-сега са по-добре едната няма гнойно вече Party и другата се подобрява Party

а за акта-нямам думи,в родилно ми казаха че или аз или таткото срещу лична карта се взема,и изведнъж в родилно ме излъгали ooooh! викам на жената че ще родя втори път докато таткото си дойде да го вземе тъй като пътува постоянно Thinking

за кг-качих 13 и свалих 7 Party

успех на всички и до скоро Hug

# 95
  • Варна
Честито на новите мами, ей на - отчитате се една по една Simple Smile Да са ви живи и здрави рожбите, а на още чакащите - търпение!
Мери, кураж мила, сигурна съм, че ти е много трудно, но вярвай в добрия изход. Ангела ще се оправи скоро! На моя приятелка така й изкараха акъла преди година и половина. Сега синът й е здрав и пухкав красавец. Дръж се, мила!  Hug

Ние държим Т 21-22 градуса, за къпане топлим банята до 24-25. Когато проветряваме местим мишката в другата стая. Иначе е с боди, гащеризон и завита с плетено одеало. Една колежка ми каза, че бебетата хълцат, когато им е студено или са преяли.  Ами веднага завих Ния с вълненото одеало и спря да хълца. Оттогава е с тази по-дебела завивка и хълца много рядко (преди се скъсваше). Явно й е било студено с памучната завивка. И да се оплача: и Ния я замъчиха колики - ужасно нещо, само се гърчи и пищи и не знам как да й помогна. Давах и Инфакол, сега минах на САБ. Имам чувството, че малко се подобри от вторите.

И 1 въпрос, серията тъпи. Задължително ли ще й опада косата? Сега ми го казаха това и много ми докривя, нали се роди дългокоска. 

# 96
Росита, мойта бебка също издава такива звуци, даже щях да питам доки, ама забравих. Най-вече след като е яла се започва едно пънене, пъшкане, пръхтене...все едно е копала на нивата до сега  Crazy  Laughing, придружено с голямо протягане и отблъскване, абе, тежък физически труд с две думи. И аз се чудя защо така  newsm78 Понякога и докато спи прави така.

Бухтa, тя косичката си пада постепенно и също така постепенно и пораства новата. Може на места да е по-малко, ама не е да опада и да остане с гола глава и после да започне да и расте, споко  Grinning

# 97
...мойта бебка също издава такива звуци, даже щях да питам доки, ама забравих. Най-вече след като е яла се започва едно пънене, пъшкане, пръхтене...все едно е копала на нивата до сега  Crazy  Laughing, придружено с голямо протягане и отблъскване, абе, тежък физически труд с две думи. И аз се чудя защо така  newsm78 Понякога и докато спи прави така.
...
И моята кукла издава такива звуци. Чудех се от какво е, но щом има и други бебчовци по-скоро е нещо нормално  newsm78

# 98
За килограмите и стриите не ми се коментира...незнам колко последно бях качила, ама може около 30 кг.да бяха Sad.Имам за сваляне поне 15 още.Даже преди малко се прибрах, ходих да си търся дънки...няма такъв ужас-колко магазини обиколих и едвам си намерих последно и то 32 номер #2gunfire.А за стриите и аз имам навсякъде Confused
Браво на малката София! HugВсе така да качвате грамчета  bouquet

# 99
...мойта бебка също издава такива звуци, даже щях да питам доки, ама забравих. Най-вече след като е яла се започва едно пънене, пъшкане, пръхтене...все едно е копала на нивата до сега  Crazy  Laughing, придружено с голямо протягане и отблъскване, абе, тежък физически труд с две думи. И аз се чудя защо така  newsm78 Понякога и докато спи прави така.
...
И моята кукла издава такива звуци. Чудех се от какво е, но щом има и други бебчовци по-скоро е нещо нормално  newsm78
И ние така правим Peace
Уппс, вместо редакция съм дала нов пост Embarassed

# 100
Да ви питам - Ели издава много странни звуци - едно пънене, ръмжене, пъшкане - но не се напъва да ака според мен  newsm78 . Някой сблъскавал ли се е с нещо подобно.

И Ники издава такива звуци, особено през нощта. Аз също си мислех в началото, че е свързано с акането, ама не е. Прави го дори като спи нощем, но не се събужда. Вече му свикнах, явно не е от нещо специално, може би от коликите (но в по-лека форма). Или от газове.

И 1 въпрос, серията тъпи. Задължително ли ще й опада косата? Сега ми го казаха това и много ми докривя, нали се роди дългокоска. 

Ами да, бебешката косичка опадва, това е добре, защото тя е много крехка, слаба, тънка - ако остане такава, няма да ти харесва после Simple Smile

Имам въпрос към майките, коит одават Колийф. Приборът, с който давате капките (например лъжичка, макар че аз ползвам спринцовка за даване на лекарства) - всеки път ли го изварявате (демек на  всеки 2-3 часа) или само веднъж на ден, а през останалото време миене с гореща вода и сапун?

Да се похваля, че Ники от 4-5 дни се усмихва съзнателно. Много щастлива ме прави това Simple Smile Поглежда ме и се нахилва, в началото мислех, че е несъзнателно, но вече го хванах, че е съвсем съзнателно. Освен това започна да се заглежда в играчките над леглото (като му ги сложа, защото не ги държа постоянно там).

А ние утре сме на първата консултация и ваксина, нямам търпение да видя колко е наддал. Което ме подсети - браво на София за наддаването, само така.

И да се оплача и похваля (2 в 1 Simple Smile). Вчера купихме тоалет за погачата на Ники, да е по-официален - ризка и панталон и едно боди, да е новичко. Ето го, много му се кефя на екипчето. Но ме уби цената - трите неща 80 лв., тия хора са направо ненормални  Shocked. Аз досега всичко, което съм купувала, го хващах на намаления (нали януари, февруари все са намаления), така че не се замислях, че е много скъпо, ама това на нищо не прилича. А пък аз обичам марковите дрешки - много по-качествени и интересни са от масовите турски и български бодита и екипчета...

След малко ще пусна един пост с обяснение как се намаляват снимки, някой питаше.

Последна редакция: пн, 23 мар 2009, 17:56 от SZA

# 101
Обяснявам как се намаляват снимки за тези, които имат Microsoft Office Picture Manager.

Отваряте снимката с тази програма. В бара с иконите горе под менютата има опция Edit pictures (обикновено се пада в десния край). Кат онатиснете този бутон, от дясната страна на екрана (пада се вдясно от снимката), се показват опциите от това меню.

НАМАЛЯВАНЕ НА ОБЩИЯ РАЗМЕР НА СНИМКАТА
За да намалите общия размер на снимката, но тя да остане цяла, без изрязване, ползвате опцията Compress pictures. Като кликнете тази опция, излиза на същото място нов бар с опции (комбо боксове), избирате или Web pages, или E-mail messages - първата е по-голяма, втората - съвсем малка. След това записвате снимката като нов файл, за да не загубите стария, който е по-голям.

НАМАЛЯВАНЕ НА СНИМКАТА С РЯЗАНЕ И ФОКУС НА ДЕТАЙЛ
За да намалите снимката чрез изрязване, за да фокусирате например само върху лицето на бебето, като изрежете страничните детайли на картината, ползвате опцията Crop. Като кликнете тази опция, можете или да ползвате опцията (пак излиза отдясно) директно да въвеждате размери, но по-лесният вариант е с мишката да отрежете самата снимка, като ползвате едни черни удебелени чертички, които се появяват на четирите страни на снимката и на четирите й ъгъла. Кат оизрежете снимката, давате ОК от менюто вдясно и след това записвате снимката като нов файл, за да не загубите стария, който е по-голям.

Надявам се да съм успяла да обясня разбираемо, че нямам време сега да правя скрийншотове. Но ако някой не е разбрал или не може да се справи, да пише, довечера ще направя и скрийншотове и ще ги пусна.

# 102

И Рая го има този проблем с пъненето - дори като спи /предполагам по-леко като спи.../ също го прави това на сън. Аз питах доки и тя каза, че е нормално и те като нас сънуват и се вълнуват.  newsm78

Бухтa, и аз преди 2 дни изпаднах в депресия за опадващата малко по малко коса на Рая - гледам снимки от болницата и се навивам, че там има повече коса. Уф, дано скоро и порасне новата косица... Rolling Eyes

SZA, всеки път измиваме лъжичките с вряла вода и сапун и после ги изваряваме като ги пускам по 4 мин. в чаша с вода в микровълновата.

Последна редакция: пн, 23 мар 2009, 18:04 от Tony_st

# 103
Имам въпрос към майките, коит одават Колийф. Приборът, с който давате капките (например лъжичка, макар че аз ползвам спринцовка за даване на лекарства) - всеки път ли го изварявате (демек на  всеки 2-3 часа) или само веднъж на ден, а през останалото време миене с гореща вода и сапун?
На опаковката на лъжичките пише ДА НЕ се изваряват.Аз я мия само с топла вода и препарат за миене на бебешки неща.

Денис след ядене издава също звуци,но са едни странни все едно въздух не може да си поеме-пръхти.

Incognito
Цитат
Аз стрии имам опред на бедрата. Появиха изведнъж и то веднага бяха едни такива релефни и грозни 
СЪщото нещо стана и при мен-днес го забелязах на дневна светлина. #Crazy Cry

За боровия вазелин искам да попитам ,каква функция изпълнява?Заличава белези ли?За стрии може ли да се използва?

ПС Внимание, докато пишехте, в темата бяха публикувани 2 нови отговора.

# 104
...
И ние така правим Peace
И Мария прави същите неща... може би е наистина от коликите или сънуват (щото понякога се и усмихва на сън).
Вкъщи темпер. е 21-22градуса и Мария е облечена с боди с дълъг ръкав и отгоре гащеризон или блузка и ританки (всичко е памучно). Слагам и търлъчки, които тя в 99% от случая е изритала и събула.
Янита, честито бебче и на теб   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт