Пролетта на вратата чука, мама МАРТенка с бебето се фука!

• 13 340
  • 313
  •   1
Отговори
# 120
Тъкмо се замислих колко е слаб форума между 8 и 9 вечерта Mr. Green...защо ли?Май всички къпем бебетата си тогава Crazy Whistling
Rolling Eyes ние почваме в 20 и 30ч да се будиме, в 21ч вече сме изкъпани и папкаме. А сега са полегнали с татко си на спалнята и се гледат влюбено. Joy

asturianaHug на малката Никол. Дано всичко да е наред с душичката.

От нас лека и мека  Hug
Мамитата 2 в 1 (Роси пак ми се губи днес) - леко раждане ако на там се запътите.  bouquet

# 121
Аз пак съм с нещо като проблем в кърменето, ще се радвам някой, ако може да даде идеи как да се справя Rolling Eyes

От няколко дена забелязах, че малкия суче по-вяло, а по-лошото е, че почна да се дави жестоко, докато суче. Оказа се, че по някое време много силно ми тръгва кърмата, днес като му изкарах зърното от устата и хвърчеше на фонтан. А започна да се дави почти на всяко ядене и ъо много лошо, много ме стряска, връща и т.н. Отделно ми е много трудно да го оригна понякога, от това пък пак следва повръщане, нервничене, боли го коремчето и се свива и не може да заспи спокойно с часове. Айде това с уригването ще го борим, ама това дето се дави не знам как да го оправя, много ме е страх вече като го кърмя. Изстисквам се леко преди да го накърмя, за да не е препълнена гърдата, но явно не е от началото, а в хода на кърменето руква. А така като се задави, като не спи и разваляме всякакви режими и се кърмим когато падне и не качествено, започват пак много да ми се пълнят гърдите и така май се получава омагьосан кръг със задавянето Rolling Eyes

# 122
падна ни пъпчето newsm68 newsm44  трябва ли да продължава да се почиства?? newsm78

# 123
падна ни пъпчето newsm68 newsm44  трябва ли да продължава да се почиства?? newsm78

Още няколко дена, докато спре да сълзи или докато се изчисти засъхналата кръв, обикновено има навътре разни остатъци.

# 124
Я, къде ми изчезна снимката от профила  newsm78 Да не е била много голяма и автоматично някак да се е махнала/но пък няколко дена си стоя  newsm78 /

# 125
  • София
Elq, почти позна  Hug
Роси, сутринта е имала 3 см разкритие и сега вечерта са били на преглед на тоновете, може и да очакват вече бебка Peace Praynig  bouquet
Стикаме палци да мине всичко бързо и леко Hug sun

# 126
оле момичета какво ми се случи сега newsm45 направо плача,като влязох в банята и като се погледнах отдолу където ми бяха шевовете се е отворило и има нещо като гной....направо ми се плаче...

# 127
  • София
Не се стряскай веднага Peace
На мен много време не ми зарастваше шева от секциото и все ми имаше нещо като гной, но с почистване и превръзка се оправи. Отиди утре на лекар и не се притеснявай предварително Peace

# 128
оле момичета какво ми се случи сега newsm45 направо плача,като влязох в банята и като се погледнах отдолу където ми бяха шевовете се е отворило и има нещо като гной....направо ми се плаче...
Само спокойно, утре на лекар да те видят Hug, честито ви паднало пъпче Simple Smile

Аз както споменах от снощи много ме болят зърната. Сутринта беше само като кърмя, но от тази вечер е почти през цялото време. Болят ме зърната и ореолата, зърната са розави, а болката е една такава пареща, все едно нещо ме гори. Сега мислех ако не кърмя поне да се изцедя, но като отидох да се измия така ме проряза, че се отказах. Цял ден се мажа с Гермастана Sad На някой случвало ли му се е или ако не е някой има ли представа какво е? Зърната не са ми разранени, а кърменето е истинско мъчение, особенно ако Алек реши да се върти със зърното в устата smile3518

Аз днес звънях на Роси, но тя не ми вдигна. Цял ден я мисля, дано всичко да е наред Praynig

# 129
  • Стара Загора
vily_st това което описваш са симптоми за млечница която прихващаш и ти от бебето. и аз бях така. мазах се с дактарин и за 2 дни се оправихме и двете със Симона

# 130
vily_st това което описваш са симптоми за млечница която прихващаш и ти от бебето. и аз бях така. мазах се с дактарин и за 2 дни се оправихме и двете със Симона
Ох Слънце благодаря ти Hug, днес за втори път ми помагаш, ще го взема, макар че аз нищо не съм видяла в устичката му, утре сутрин ще го огледам пак хубаво, че сега заспа милото.

Лека нощ от нас на всички Hug

# 131
  • Стара Загора
Оглеждай хубаво езика, небцето, вътрешната страна на бузките и вътрешната страна на устните. Но според мен е това.

# 132
Честито на всички мамита, чиито раждания съм изпуснала!!! Успешно гледане на малките бебоци!
А на очакващите кураж!!!

Около нас нищо интересно. Гледаме се, кърмим се (надявам се успешно) и вече свикваме с присъствието на новия малък човек вкъщи. Още ни е малко странно, но лека- полека влизаме в час Grinning

Само да помоля slancetoo или някой, който знае паролата, да промени името на малката: казва се Ана, с едно "н"
Peace

# 133
Здравейте!
Кикоимери  Praynig Flowers Four Leaf Clover
За пъпчето - на нас пъпчето ни е паднало в болницата, но никой не ми каза, нито ми го дадоха, чак, като се прибрахме в къщи видяхме, защото в болницата нали ги увиват, като самураи Laughing и само главичката се виждаше! Много ме е яд, вече си мислех къде да го хвърля, е явно в болницата ще да е...ще ставаме доктори!
Много сме сладки и ние като се кокорчим, в началото бяхме с затворени очички, после отваряхме по едно оче, а сега вече и двете, като малки врабчета сме. Като се храним с шише сами си го подпираме с ръчички, сам си го държи, това дете ме шашка направо  ooooh!
За храненето - коластрата ми слезе на третия ден в болницата, но се дохранвахме и с АМ, но явно не ни стигаше, много сме лакоми, а тези болнични шишета с огромни дупки, направо умирах от страх да не се задави...
В къщи пък основно се храним с изцедена кърма в шише, нещо много нямам доверие колко изсуква, а и се бави с часове на гърдата, в момента хапваме по 60 мл. на хранене, разбира се слагаме се и на гърдите по 5 минути на всяка, за да не забравя да суче, днес идва педито, правихме пробно кърмене, е нямаше разлика в измерването преди и след кърменето, уж го гледаме как лакомо суче, преглъща и да не дърпа нищо...нещо не ми се вярва, но за по-сигурно ще цедя и основно с изцедената кърма ще се храним.
А за режим на хранене още не можем да говорим, понякога минават по около 6 часа докато спи, но не ми се буди, днес спа почти през целия ден, е будеше се за хранене, но пропусна едно,  за сега ще сме на поискване. Малко е жълтичък, кара лека жълтеница, да не би за това да спи повече, давам му малко подсладена водичка -  една глътка след ядене по съвет на доки.
За килограмите - влязох 68 кг. за раждане, вчера се премерих - 63 кг., е 5 кг. разлика не са много, но и бебе се роди малко - 2 550 гр., а корема добре се прибира, нямам нито една стрия, но съм качила на ханш и дупе.
Ели, за помпата на Авент, аз вече успешно я ползвам, в началото докато и хвана цаката в болницата беше голяма мъка, просто трябва да така да прихванеш зърното за да се създаде вакум. Пробвай, като махнеш силиконовия уплътнител, аз така направих - така става по-лесно и като привикнеш в последствие го сложи отново, а и като натискаш дръжката го прави бавно и плавно с изчакване, а не бързо и неравномерно...това мога да ти обясня, просто най-лесно е да се покаже, но...и аз се бях отчаяла...но като и хванеш цаката си е много ефективна помпата, дано съм успяла да обясня успешно. В момента кърмата излиза през много каналчета при изтискване на малки и по-големи  струйки, даже вече сме на ниво между коластра и кърма, иначе в болницата гърдите бяха препълнени и болезнени, имах болезнени бучки, но вече всичко е наред, като се изтисквам редовно.
Лека вечер и много късмет на раждащите мами! newsm10

Последна редакция: пн, 23 мар 2009, 23:44 от dobro_nastroenie

# 134
  • Варна
Привет и от нас! Днес станахме на 1 седмица  Party С Дани сме добре- кърмим се, спинкаме и общо взето се климатизираме. Като цяло е спокойна, но.. докато не стигнем събличането и обличането- голям рев пада. Иначе докато я къпем си трае. Предполагам, че и с другото ще посвикне. Качих няколко снимки в албума, само искам да помоля който може да качи ето тази снимка на 1вата стр. http://www.snimka.bg/album.php?album_id=328278&pid=11226578
Стискам палци за Ангела на кикоимери  Praynig
На още чакащите майчета кураж и още малко търпение  Hug

Общи условия

Активация на акаунт