Ревматоиден артрит, Псориазис, SAPHO и др. - лечение с Naltrexone

• 140 492
  • 663
  •   1
Отговори
# 375
Така, много въпроси са се насъбрали...

kalinuccia - ако майка ти няма вече щитовидна жлеза, да си пие определената доза Л-тироксин и да започва с LDN, какато е описано на стр 7 от темата. Опасност да и се вдигнат  хормоните няма, няма откъде.
Въпреки, че има камъни в бъбреците, нека да пие и вит,Д. По добре с камъни, но жива! За камъните после ще мислим.

svetulka_77 - препоръчвам ти да започнеш лечение с LDN. Напиши в момента на какъв етап си и какво пиеш и колко.

nadq - при сравнително по-леки заболявания препоръчвам винаги първо да се почне с нормализация на хранителния режим (олио - не!), рибено масло  и вит.Д. Може да се пробва с LDN на по-късен етап. Сега е рано.

За всички
:

Цитат:

Dr Boyle made the point that LDN works best when given alongside appropriate
nutritional support including vitamin D and omega 3.

Д-р Боил посочи, че LDN работи най-добре, когато се дава седновременно с подходящи хрантелни добавки, включващи витамин Д и омега-3.

Това е от стр 42 на книгата The Face of Low Dose Naltrexone. Запомнете го!

Мога да се похваля, че аз стигнах до същи извод, независимо от д-р Боил и много се зарадвах като видях потвърждение.

# 376
 Благодаря ти Пинки, започвам от днес с рибеното масло и вит Д, олиото ще го изкл. изобщо!

# 377
Благодаря за мнението Пинко! На въпроса какво пия към момента и колко - никога и нищо не съм пила, ако имаш предвид хормони, свързани с хашимотото. Единствено пробвах с хомеопатични капи.
От края на май насам съм правила 4 изследвания. На първото TSH беше 13,3. След 4 дни повторих изследването в друга лаборатория и TSH излезе 7,61. Вероятно първото е било грешно. Третото TSH = 7,31 и четвъто (през октомври) -> 7,84.
Антителата на първите три изследвания - ТАТ над 4000 и МАТ варира м/у 300 и 500. На последното изследване антителата бяха намаляли, съответно ТАТ=3251 и МАТ=117,4. FT4=12,8.
Имам завишен холестерол, за което от около месец насам пия сутрин на гладно лимони (глъдка от смес лимони+глицерин+сода), по препоръка на познати с много добри отзиви от лимоните за сваляне на холестерол и регулиране на теглото. Нямам лични впечатления от лимоните, при следващите изследвания ще разбера.
В допълнение от скоро пия рибено масло Simple Smile и черен бъз.
С лекарствата съм на вие. Дори хапче за глава не пия. За съжаление преди около половин година имах абсцес на бедрото и ми изписаха няколко антибиотика (каквито не съм пила от дете), които на мига ми докараха кандида. За това преди LDN искам да се уверя, че нямам кандида. Възможно ли е с изследване и какво, или профилактично Цитросепт?
Така или иначе предстои да си напрая изследвания, за да проверя има ли някакъв ефект от последния курс хомеопатични капки, а и да знам от какво положение започвам LDN, та ми се иска да проверя дали имам дефицит на вит. Д преди да започна да го пия. Не от скептицизъм, а от чисто любопитство и база за сравнение за вбъдеще.
Каква стартова доза LDN препоръчваш, след като не съм на хоромонозаместителна терапия?

# 378
svetulka_77 случаят ти се оказва усложнен. Затова:

-рибено масло пиеш. Трябва да е 3 г дневно.

-започваш витамин Д (Вигантол)  - з капки дневно.

-пиеш Цитросепт или Биоцин (по-евтино) против Кандида - две седмици. + "Активия" за нормална флора.

-тогава ще почнем LDN по схема - тогава ще я уточним. Преди  излекуването на Кандида - не може.

В България не знам да мерят 25(ОН)Д3. Но със сигурност си в дефицит. Всички сме...

Лекарства не се пият за удоволствие, а поради необходимост. За да не стане по-зле.

Пак ще се чуем..

Успех!

# 379
Здравейте! PinkPanter, възможно ли е да се излекуват поликистозни яйчници, чрез прием на LDN?

# 380
mariana_iv - определено, да! И то независимо от стандартната терапия с  метформин и  андрогенни инхибитори.  За ~три месеца.

Обади ми се на лични с подробности за заболяването.

# 381
  • В сънния Люлин, прибулен...
Четох снощи, че алергични проблеми се изострят от ЛДН терапията. Мъжа ми (и девер ми, и той) има екзема на палеца на дясната си ръка и на кутрето на лявата. Отшумява само с кортикостероид.
Сега атакуваме с налтрексон, ще включа и вигантола скоро. Но ме притеснява, че мъжа ми има полиноза - алергичен ринит от полените. Също от плесени и котки. Алергията се проявява и с бронхит и астма.
Слава Богу, сега сме добре, но колко време ще се лекуваме с Налтрексон и какво ще правим напролет или ако отидем някъде, където има алергени?
Колко се предполага, че трябва да е терапевтичната доза за мъж на около 40, 172, 90 кг?
В първите два дни от терапията, въпреки че беше предупреден, си е мазал кортикостероидните кремове, които спря отведнъж. И сега след почивните дни и едно голямо мокрене на ръцете екземата не само че не се е повлияла положително, но се и влоши!
Затова как да се нагласи дозировка според субективното усещане за подобрение, каквото нямаме...  newsm78
Започнали сме на 1 ноември, предполагам и че е рано.
Описаните неща са му единствените здравословни проблеми. Никакви лекарства, никакви добавки.
Какво да правим?  newsm78

# 382
  • София
добре де, аз с интерес си чета темата
има доста болни хора в нея, чакам да видя какво ще стане, пожелавам това да е правилната терапия и да помогне

това, което не разбирам, обаче, е защо здрави хора тук, се подлагат на безмислено лечение
защото това е лекарство и употребата му е лечение
независимо какъв чудодеен и хипотетично безвреден ефект се очаква накрая
едно здраво нещо не е ли по-добре да не го ръчкаш излишно, защото можеш само да влошиш нещата
малко на принципа - я да изпия тия хапчета, нищо че не съм толкова болен, те хапчетата са за здраве, значи само още по-здрав ще стана
употребявам терминът здрави съвсем общо, хора без някакви здравословни проблеми няма, ама да се хвърля човек да лекува и дребни и големи проблеми, просто ей така, защото е чул за добра терапия, ми се вижда направо опасно

видях един-два безумни поста в стил, то на мен нищо ми няма, ама ще го пробвам, щото звучи супер, а и да съм сигурна

дано всички тук да са прави, а аз да съм в грешка

# 383
Така.

5-6 съобщения по-горе обърнах внимание (не за пръв път), че LDN работи най-добре в съчетание с рибено масло и вит.Д. Познавайки навиците на някои участници във форума, очаквам да чуя, че рибено масло пият...

Дозирането на LDN се прави по т.н. протокол на Бихари - от 1-5 до 4.5 мг, според преценката на пациента, как се чувства най-добре.

Съществува и протокол на проф. Загон - според теглото, който допуска по-високи стойности.  Ето го:

Body Weight      1st Month      2nd Month       Ongoing
  50 kg                      1 mg            2 mg              3 mg
  75 kg                      1.5 mg         3 mg              4.5 mg
100 kg                      2 mg            4 mg              6 mg
125 kg                      2.5 mg         5 mg              7.5 mg

Тази таблица е от стр. 146 на книгата "The Promise Of Low Dose Naltrexone Therapy", линк към която съм дал.

Изборът е ваш.

Малък офтопик и намигване към авторката на постинга, която е на ТИ с психологията:

Мъжете предпочитат да четат, за да не са принудени да питат.
Жените предпочитат да питат, за да не са принудени да четат.

possessed - напълно съм съгласен, човек и аспирин не пие без повод. За профилактика има други неща, вече сме го обсъждали.

Ако някой очаква от LDN да му поникнат крила, ще остане разочарован...

# 384
  • София
ПинкПантер, въпреки че се различаваме като мнение и подход за доста неща, съм ти особено благодарна, че не го приемаш лично
защото то и не е
трябва да има хора като теб, защото те са начинът да се достигне до ценна информация
и ти благодаря много за онзи линк, интересни неща намерих

на останалите пишещи и четящи тук - единственият ми протест е съвсем принципен, всеки препарат влияе на организма и е наивно да се очаква, че няма никакви странични, негативни последствия
не толкова в краткосрочен план, колкото в дългосрочен
затова и така протестирам срещу необоснованото с тежки заболявания прилагане на терапията

и пп
присъединявам се с две ръце към подсещането за рибеното масло
независимо в какви комбинации
и за изчистване на храните от възможно най-много алержгенни и товарещи организма вещества
има доста сайтове даващи добри съвети за подходящият тип хранене при различните заболявания, мога със сигурност да твърдя, че полза има

# 385
Така.

5-6 съобщения по-горе обърнах внимание (не за пръв път), че LDN работи най-добре в съчетание с рибено масло и вит.Д. Познавайки навиците на някои участници във форума, очаквам да чуя, че рибено масло пият...

Дозирането на LDN се прави по т.н. протокол на Бихари - от 1-5 до 4.5 мг, според преценката на пациента, как се чувства най-добре.

Съществува и протокол на проф. Загон - според теглото, който допуска по-високи стойности.  Ето го:

Body Weight      1st Month      2nd Month       Ongoing
  50 kg                      1 mg            2 mg              3 mg
  75 kg                      1.5 mg         3 mg              4.5 mg
100 kg                      2 mg            4 mg              6 mg
125 kg                      2.5 mg         5 mg              7.5 mg

Тази таблица е от стр. 146 на книгата "The Promise Of Low Dose Naltrexone Therapy", линк към която съм дал.

Изборът е ваш.

Малък офтопик и намигване към авторката на постинга, която е на ТИ с психологията:

Мъжете предпочитат да четат, за да не са принудени да питат.
Жените предпочитат да питат, за да не са принудени да четат.

possessed - напълно съм съгласен, човек и аспирин не пие без повод. За профилактика има други неща, вече сме го обсъждали.

Ако някой очаква от LDN да му поникнат крила, ще остане разочарован...

Така... Преди два дни в устен разговор ти ми каза да не включвам едновременно "всичко". Затова вит.Д и рибено масло ще добавям едно по едно.
Относно протокола на Бихари - между 1,5 и 4,5 нищо не значи. Аз написах, че няма субективно усещане за подобрение. По какво да се водим в този случай???
А в моя случай по какво да се водя? Нов ЯМР всеки месец ли да си правя?
Относно протокола на Зогон - това сега го пишеш. А иначе препоръчвеаш много по-бързо покачване на дозата (освен в случая на тироидни проблеми). Как да те разбирам - че съм навредила на половинчо затова, защото в края на първия месец от приема вече сме на 3,5 мг???
Относно алергията - нищо не си писал - нито преди, нито сега, в отговор на моя пост.
Едно намигване и от мен - аз не съм приемала да ми бъдат задавани въпроси по психология и не съм се афиширала като експерт.
Но щом ти си позволяваш да даваш предписания за лекарствени терапии, трябва да си готов и да отговаряш на въпроси. Независимо дали авторките са блондинки и дали някъде на някакъв език някой е писал нещо. Аз съм българка и не съм длъжна да владея немски примерно (с таблицата за омегите). Но щом пък ти твърдиш, че си на разположение, ами БЪДИ! Няма какво да се оправиш на ущипана мома за това, че някой оспорва тезите ти или те пита, пък ти си много важен. Приемаш и негативите, и ползите от ситуацията, в която си се поставил сам.
Това е - от психологията. Защото съм "на ТИ" с нея.

# 386
  • София
Искам да попитам с Препаратът LDN може ли да се лекува алкохолизъм?

Последна редакция: ср, 18 ное 2009, 21:45 от Bobka

# 387
Искам да попитам с Препаратът LDN може ли да секува алкохолизъм?

Позволявам си да отговоря. Лекарствата с активна съставка Налтрексон лекуват алкохолна зависимост, но не в ниски дози. Става дума за традиционната терапия, която е нещо съвсем различно от LDN

# 388
Привет на всички,за мое най-голямо съжаление Sad-от 2 дни  синът ми ,който е на 9 год.  е с диагноза Псориазис Tired.Записвам се да ви изчета ......Ще се радвам и надявам на вашата помощ ,защото сме от провницията и незнам кой път да хващам и при кой лекар да го заведа  Cry Cry.За сега мисля,че е някакъв ранен етап -имаме леки обриви на лактите и коленете-с течение на времето ли стават по-големи петната или не е задължително??!!

# 389
Уважаема,  veihaivei,

Отчитайки факта, че Вашия съпруг и неговия брат не са проявявали никаква агресивност по отношение на мене, се чувствам длъжен да взема отношение по възникналите при тях проблеми.
При повечето случаи на кожни проблми до сега съм си позволявал да предложа на заинтересованите първо да започнат лечение с витамин Д. Причината е, че витамин Д се генерира в кожата и там присъства във висока концентрация през летните месеци, когато има слънце. През този период (доколкото съм чувал) оплакванята намаляват.

В конкретния случай бих предложил да се започне с по-големи дози Вигантол (7-8 капки) + рибеното масло. Временно бих спрял LDN, щом предизвиква обостряне.

Както съм предложил на Уки - би могло до се забърка един крем от някакъв недразнещ мазен крем - 100 г + шишинце Вигантол за външно третиране на лезиите. Така приготвеният крем трябва да се изразходи за не по-малко от месец на човек. Държи се в хладилника.

Най-официално Ви заявявам, че никъде в литературата и в интернет не съм срещал данни LDN да предизвиква алегии. Терапевтичната доза на Налтрексон-а е от 50 до 300 мг, а на LDN - от 1.5 до 4.5 мг. При това положение е абсурдно LDN да предизвиква алергии.
Бихте ли подкрепили твърдението си с линк към източника?

Останалото ще го подмина с мълчание.

Bobka - veihaivei е права - алкохолизъм се лекува с големи дози налтрексон. Описано е в листовката.

Въпреки, че  при мен има един анекдотичен случай на мой приятел, почнал да пие от сутринта, който след започване на LDN спря пиенето (по негови думи). До кога - не знам...

Общи условия

Активация на акаунт