Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви болки изпитват бъдещите майки през последния триместър на бременността и какво ги причинява?
Какви са някои начини за облекчаване на болката по време на бременност?
Кога обикновено отшумяват болките след раждането?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви болки изпитват бъдещите майки през последния триместър на бременността и какво ги причинява?
През последния триместър на бременността много жени изпитват дискомфорт в областта на таза и ставите. Тези болки често са резултат от подготовката на тялото за раждане, разширяването на таза и увеличаването на теглото на бебето, което поставя допълнителен стрес върху ставите. Тези болки могат да варират от леки до силни и да затруднят ежедневните дейности като ходене и сън.
-
Какви са някои начини за облекчаване на болката по време на бременност?
Няма универсално лечение за болки в таза и ставите по време на бременност, но много бъдещи майки съобщават, че почивката и леките разходки могат да помогнат. Важно е да се намери баланс между движение и почивка. Някои жени споделят, че масажите от партньор или професионалист също са били полезни. Консултацията с лекар или физиотерапевт може да предложи конкретни упражнения или терапии, които могат да помогнат.
-
Кога обикновено отшумяват болките след раждането?
-
Могат ли да се появят нови болки след раждането?
-
Какво трябва да имат предвид бъдещите майки за болката?
След раждането таза започва да се събира. Продължава да боли. Аз месец след раждането не можех да ходя. Педиатърката дойде на 11тият ден (изписаха ни от б-цата на 9тия ден). Аз малко трудно станах от леглото да я посрещна. Тя ме попита "епизотомия ли имаш?"
Дълги разходки в деветия месец спрях да правя-само около блока се разхождах или с колата.
, така ме болеше всичко там долу ... Имах един много удобен панталон, който ми придържаше корема и успявах да ходя, което наистина е много полезно, така се справих... и момичетата по-горе наистина са прави, скоро ще ти мине
леко раждане
а в момента те боли защото тялото ти се подготвя за раждането и се раширяваш успех и леко раждане
Наистина не знам лек за тези болки,но питала ли си лекаря си-дано пък има някакво облекчение поне
Не знам тези за мазане дали може да се ползват от бременна