КОЗУНАЦИ - вкусни, дъхави, разкошни! (Козуначена тема)

  • 295 447
  • 1 420
  •   1
Отговори
# 915
  • Бургас
  • Мнения: 133
Козунака го харесвам
Питата малко я поизгорих,но е много вкусна


# 916
  • Мнения: 1 486
И аз да се отчета с готовите вече козунаци Wink
http://petrova03.multiply.com/photos/album/16#104

# 917
  • Бургас
  • Мнения: 133
Fior,прекрасни са

# 918
  • Мнения: 459
Nyala би ли споделила по коя рецепта ги приготви тея красоти.... Извинявам се ако вече си казала, просто се захласнах по невероятните ви красоти. Браво момичета!!! Страшни сте smile3525

# 919
  • Мнения: 145
елди,не съм казвала,че много сходни рецепти има,но в моето семсйство я правим вече доста години  и винаги става-1к кг брашно,6 яйца,1чзахар,1ч мляко,1ч мазнина(мас или смес от олио,маргарин,масло)лимонова кора и мая-1п суха,или кубче прясна.-,разтворена в малко хладко мляко с щипка захар и 1сл брашно,и задължително ракиена чашка ром или друг алкохол.Меси се,втасва,оформя се,пак втасва и се пече.

# 920
  • Мнения: 422
Здравейте, момичета.
Страхотни козунаци, поздравления.
И аз днес направих два козунака, единия по рецептата на Пина и половин доза от рецептата на Джема. Благодаря им от сърце за рецептите  bouquet.
Имам въпрос - по-напред в темата четох за замразяване на козунаци, та да питам след като днес съм ги правила, а преди неделя няма да се хапват да ги замразя ли?
А за събота по план ще правя козуначено руло/ рецептата за козуначените кифли на Джема, които са ми любими и честичко правех миналата година за закуска на дъщеря ми, отрасна с тях/, шоколадова маргарита на Лабрекс, която ще оплета като плетената питка на Пина и един козуначен кекс със стафиди и ром/ не помня на кого беше рецептата тук от форума, правих го миналата година и, който го опита тогава само пита кога ще има пак.

# 921
  • Мнения: 471
Това е най-горещата тема днес.
Аз знам, че в петък може да се меси, но не се работи друго - пране, шиене, чистене и т.н.
Днес направих ето тези кифлички на Джемма
и кулича в хладилника. Той беше пробен и си личи. Не знам на какво се дължи загубата на четворната плетка?
Някой има ли идея?
А тези еднократните алуминиеви форми само се мажат ли или пак се покриват с хартия?
Ей, не мога да си публикувам поста, наистина е много горещо тук  Grinning

# 922
  • София
  • Мнения: 717
Nyala, много благодаря! Hug Страхотни неща си сътворила!  bouquet
Фиорbouquet
Браво момичета, наистина много красиви неща видях! smile3501 smile3501 smile3501 Дано и моите се получат тази година, че с тази мас, както с всяко нововъведение, ми е доста търсене. Praynig

# 923
  • Разград
  • Мнения: 3 114
Nyala , KIKI_nik , Fior ,страхотни козунаци. Peace
e4o_me4o ,аз днес гледах куличи в един руски сайт,но един не видях с плетка,все с някаква глазура бяха.Или и тяхната се е изгубила при печене.
lst ,като ги извадя топли,ги завивам с кърпа.След като изстинат ги увивам във фолио за свежо съхранение.Ей сега погледнах един козунак от понеделник,ами нищо си му няма.Не е мекичък,нопък не е сух и е чудесен.

# 924
  • Мнения: 145
Благодаря момичета,ще сложа снимки и отвътрешната страна,за пръв път правих една шоколадова плънка,но ще я опитам утре!

# 925
  • Балчик
  • Мнения: 9 287
e4o_me4o, аз съм писла, че тестото е по-меко и е за печене във форми, не за  сплитане. Типичната форма на кулича е кръгла и много висока, покрита с белтъчна глазура и посипана с цветна захар. За форми се ползват консервени кутии, покрити с хартия за печене. Може да се посипе и с други захарни украси. Аз си правя сама цветната захар, повече ми харесва със захар- напомня ми детството и моята баба.

Последна редакция: чт, 16 апр 2009, 17:40 от Джемма

# 926
  • София
  • Мнения: 2 649
момичета, чудесни неща сте сътворили   bouquet
Аз за съжаление тази година ще остана без яйца и козунаци  Sad Цяла седмица бях в болница и ще трябва да полежавам повечко. Пожелавам ви спорно козунакоправене.  Heart Eyes

# 927
  • Балчик
  • Мнения: 9 287
petia_tag, пази се мила. Бабите ще ти донесат и яйца и козунаци, ако не ще си купите. Важното е ти и бебчо да сте добре.  Hug

# 928
  • Мнения: 389
Ето и моите козунаци по рецептата на Кети за машина за хляб.

Този е печен изцяло в машината за хляб:



Този (кръглия) в йенска тенджера във фурната:



Много уханни, вкусни и на конци станаха  Heart Eyes

# 929
  • Пловдив
  • Мнения: 87
Здравейте и от мен,
Маме, ти си моето вдъхновение. Благодаря Hug
Аз реших тази година да се престраша и да се впиша във вашите редиците.Като гледам какви красоти сте направили, направо ме е срам. Моя го направих по рецептана Тандоори във формата за кекс, защото нямам по-подходяща форма. Излязаха два адски вкусни козунака, дори единия вече свърши  Laughing. Утре пак ще правя, този път надявам се ще се справя по-добре.
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=365813

Общи условия

Активация на акаунт