СЕПТЕМВРИйчето опитва с мерак ориз, картофи и спанак!

• 12 046
  • 292
  •   1
Отговори
# 45
  • Пловдив
Добро утро,
Тази Баба Марта много сърдита тази година,след прекрасния вчерашен ден-днес ветрове и студове.Но казаха-до четвъртък,след това ставало лято CrazyНие сме добре,нещо не я кефи много тв.храна,ама си хапва горе долу прилично.Вчера ми отказа тиквичка и картоф на Семпер,след това отворих едно месно пюре да го пробва hahahaняа такова отвръщение просто,чак с напъни да повръща,и накрая яде пюре-тиква.По този повод да ви покажа моята дъщеря как се просвещава сама
Честита седма месечинкана хубавата Яна!!!Честито шестмесечие на красивия Елиас!
Честито ви благовещение!Честит имен ден на Жужа!

Последна редакция: ср, 25 мар 2009, 09:42 от darusha5K

# 46
Иринка, на времето брат ми все го мислеха за момиченце. И той беше с руси коси. Сега пък косата му е почти черна.
Вчера времето беше страхотно и си направихме много дълга разходка. Днес обаче духа ураганен вятър и явно няма да си покажем и носът навън. Ей, да си ходи вече тази Баба Марта, че ми писна да е все студено и ветровито. Искам вече слънце, да ги хвърлим тези якета. Искам да махна одеялото от количката и малкият да го поразсъблека.
В понеделник сложихме Превенар на Виктор. Момчето беше с тати и се е държало много мъжки. Само е проронил няколко сълзички докато му слагат инжекцията, но без да каже и гък. След това пожелал "Приятна вечер" на леля докторка. На следващи ден обаче се оплакваше, че го боли крачето. Ирини, имайте го предвид, че доста боли след това - нали си е мускулна инжекция, а и се поставя доста надълбоко. Други проблеми не е имал. Той като се разиграе и се разтича не го боли, а само като стои на едно място.
Да пусна и аз една анкетка:
1. Вашите бебоци имат ли гъдел? -  Оги където и да го докоснеш се разкисква здраво. Има гъдел навсякъде, но най-вече по ребърцата.
2. Вашите бебоци дерат ли ви? - Оги като го държа постоянно ме драще по лицето. Бърка ми в устата, щипе ме и то доста силно. Особено като ме хване за носа и стисне си е направо страшно.

# 47
  • София
БЛАГОВЕЩЕНИЕ
П.Яворов
Прохладен лъх от ангелско крило,
                о ангел, о дете,
зефирен лъх от ангелско крило
сред зной облъхва моето чело;
отпаднал ме лелее нежен сън...
Зора се зазорява вън.

Мелодия неземна сред нощта,
                о песен, о дете,
мелодия вълшебна сред нощта
лелее и приспива мисълта:
зора се нова зазорява вън
и празничен се носи звън.

Душата ми тъгува и мълчи,
                о сълза, о дете,
душата ми бленува и мълчи -
и тихо капят сълзи от очи:
аз слушам празнично тържествен звън
през утрен сън, уви, през сън...

25 март, 1906

Честит празник!

Гледайте дупчене на уши на бебе в "На кафе"! Ох, милото бебенце плачка Sad

Жуже, имен ден ли имаш - Честит да ти е! И малката да те зарадва като й мине хремата! Какви капки ви изписаха?

Ирина май днес ще отложим срещата за някой по сух, слънчев ден newsm78

Честити 7 месеца на Яна на дани п и Борис на мишленце и 6 месеца на Елиас на Вечерница!  

Последна редакция: ср, 25 мар 2009, 09:51 от bora

# 48
Добро утро!!!Даруше,мерси за поздравите-аз за малко да забравя ,че имаме месечинка LaughingАма главата не ме слуша вече,цяла нощ Яна се е будила през половин час да търси биба или да яде(повече да търси биба Laughing)-те такова нещо до сега не се беше случвало ooooh!
Честито и на Елиас!
Жуже,да си жива и здрава и Крисито бързо да се оправя Hug  bouquet
Ама много ученолюбива Монката-с Яна от една книга четат Wink Laughing
И мен ме питат това дете какво е-момче или момиче при все ,че е все с нещо розово облечена и с розова биба в устата LaughingАма ние ще дупчим уши догодина-сега си я искам още малко с бебешко изражение,защото си мисля ,че обичките променят "изгледа" Laughing

# 49
  • София/Търново
За водата, все още не давам, но като захраним, както каза Асето ще давам. Имам Брита, но ако не ме мързи и ще преварявам. Ако не му хареса ще е розовия Девин.

Taка... За АБКМ. Подкрепям Асето с двете ръце и двата крака. Имам леки резерви за авокадото и мангото /неща, което и ние не консумираме, та си нямам идея/; чесъна /с резерви съм-нищо повече/; за зеления боб знам за след 2 година, но може да греша категорично, но преди това няма да смея да му дам. За теста на сгъвката много ми помага като идея. Абе, както винаги Асето си е... Асето  Heart Eyes

Та-от Ковачева. Това, което каза, беше лично за мен. За нашия случай-не налагам нищо. Излагам мнението, защото може да е полезно.
На обяд 12 часа /хаха-ние сме напоискване, та някъде по това време/ зеленчуково безмлечно пюре +50 мл кърма. Първо картоф, като цялото пюре да е 150 гр /100+50/. Марките са Sunval, Hipp, Gerber, Ganchev. 5 дни нещо ново. Картоф + морков. Само зеленчуци. Въвеждане: 7-10 дни. Захранване до 10 лъжички и се удвоява. След 15 дни каша: плодово-зърнена + 50мл кърма в  15 часа. Подходящи: Frizocrem-ориз, +царевица /предполагам съм си записала ориз с царевица/; ябълковата каша на Humana, безмлечни каши на Милупа-ориз, грис, 7 зърна; елда на Hipp; Nestle-ориз и рошкови.

Каза, че може и сама да си ги правя-знае, че имам домашно производство. Е, елдата и гриса сами купени. Както и ориза.

На мен ми се иска с ориз да почна, а от там картоф и т.н. Но тя малко ме изгледа под око. Съгласи се с мен за удвояването на теглото и останалите условия, та не ме насилва. Абе доволна съм.

Важно-ако покаже някаква реакция изобщо се прекратява захранването веднага. Че с нашето лилаво аки, макар и от Клацид показва, че бая трябва да се внимава.

Стон, 1. има гъдел-понякога това е единственото, с което мога да го успокоя от рева 2. Дере, дере-режем нокти, ама обича звука. Дере си и количката и порт-бебето /приспиваме се там, че понякога нищо друго не помага/...

Асе, и аз искам с вас. Нашата забрана за излизане вече тежи прекалено много. Под 5 градуса-не. Други деца-изрично не. Ако, случайно е над 5 градуса, половин час сутрин и половин следобед, ама максимум. И то с хиляди други уговорки.
Сингинг ще да знае същото. То с тая "Токуда"... ако не бях подкована, Асе, щях и аз да спра да кърмя. Тия не са виждали кърмено бебе, нито акото му. Върнаха на една мама едномесечното бебе, защото било инфекциозно и приеха само по-голямото и дете. Защото много акало. Брех, че странно едномесечно кърмено бебе да ака.  #Cussing out Не успяха да ме убедят да спря да кърмя. Трудно беше. В болница, в цикъл /намаляла кърма-та трябваше аз да им обясня какво се случва тогава  ooooh!/. Но не се дадох. Инатът спечели за бебето ми най-доброто.  Heart Eyes

Бора, Яворов не ми е в кръвта, но това много ми хареса   bouquet

# 50
  • Пловдив
За портокола-има гъдел по гушката,по крачетата и ребърцата  Partyбатко и много обича да я тормози  smile3560 дере ме от време на време,ама като ме стисне с тези малки ръчички направо ми излизат звезди посред бял ден.
Вода,не мога да се оплача-пие си детето по около 250 гр на ден-почти не прави разлика дали е чиста вода или чайче.Пием розов Девин или детската на Хип.
Предложение-всеки да качи по едно малко видео в блога,за да видим децата в действие  Winkаз вече го направих /дано модераторите нямат нищо против,де/
Еос,браво за кърменето,и теб да те сложат при "магаретата на мост" smile3501
Данип,кога ще се видим?

# 51
  • София
2. Вашите бебоци дерат ли ви? - Оги като го държа постоянно ме драще по лицето. Бърка ми в устата, щипе ме и то доста силно. Особено като ме хване за носа и стисне си е направо страшно.
Сетих се нещо смешно.  Joy Въпрос в мартенския брой на 9 месеца.   Joy
След 4-ия месец детето ми започна да ме удря, скубе, дере...
Агресия ли е това?
 hahaha  ooooh!
Жужка, честит имен ден. Ти как точно се казваш?  Embarassed
Еос, какви са тези забрани за излизане. Нищо не разбрах.  newsm78
Асеее, искам и аз с вас.  Hug

Последна редакция: ср, 25 мар 2009, 10:12 от *Ирина*

# 52
Добро утро!
Еи много пишете или ние много ходим...
Честито на всички които празнуват,да почерпят!
Тука времето маи ще е добро саммо дано не духа като вчера,че беше отврат!
Много са ми странни тея хора с оранжева колички ,с лилаво яке и питат момиченце ли е?
Спирам и отивам да папаме каша...безмлечна ,оризова.

# 53
  • софия
Ехооо, добрю трю, бе , майчета !!!

аз днес съм в странно добро настроение от сутринта....

вчера ровейки в ларедут си харесах едни уникални спортни къси панталонки (и оше 20тина артикула) които обаче имаха само малък номер, но ако си върна старото тегло ще са ми... мале, малееее
и това ме стимулира да сменя диетата... от тая 90 дневна не смъкнах и грам.. от дюкяна свалих около 4 кила и не съм си ги качила.... и сега почвам 14 дни китайското чудо и мисля да го правя докато не стана скелет на батерии... мамка му... не мога да се понасям и ще ви се похваля на някоя среща след 2-3 месеца колко добре ми седят панталонките Simple Smile

сега съм решила като ми се прииска да наруша диетата с някой шоколад например да си отварям поръчката и да си гледам панталонките Simple Smile)) (как само се самоизмъчвам и накрая сигурно няма нищо да стане, ама айде, нека си мечтая....)

аз предлагам (понеже за голямо съжаление на Иринка срещата отпадна заради гадните настроения на баба ни Марта)  да си чукнем една среща в понеделник... от събота си го дават да си се оправи времето , та за застраховка в понеделник.... да си почнем другата седмица с усмивки и положителни емоции... навити ли сте.... предлагам примерно
ПОНЕДЕЛНИК - 12Ч. - ЮП - НА НАШЕТО СИ МЯСТО (ФОНТАНА НА ГЛ. ВХОД...)

И ако може Стел, да те помоля, да сложиш на първа с големи букви кога и къде за да може някой пропуснал да не спами темата както аз правя много често Simple Smile

сега да кажа за нас...
ходихме преди няколко дни на контролен.... здраво е детето, но нощем й се запушва нослето... доки отсече, че е от зъбоникненето и каза да давам Фенистил КАПКИ вечер няколко дни..... (ако има някоя алергична реакция, да се оправи) обаче и преди като го давах вечер, ми то детето грам не се буди, нощем... спи спокойно и не си чеше носа (който я сърби постоянно пак от зъбоникненето, също и ушетата) мисълта ми е... до колко е вреден и мога ли да давам вечер като за успокоение и колко време.... вреден ли е?

хайде стига съм ви занимавала, че стана много дълго Simple Smile

при нас има слънце... дали пък моя плешив приятел но БТВ не е объркал днес прогнозата  newsm78 newsm78 smile3532 smile3532 smile3532 smile3532

П.П. честит празник на всички празнуващи !!!

Последна редакция: ср, 25 мар 2009, 10:29 от Дидишонче

# 54
Честит празник днес!   bouquet

Честит имен ден на Жужа ( и ако има други)!   bouquet

Честити месечинки  Hug

# 55
  • София/Търново
Иринче, идеята е, че студения, както и топлия въздух свиват бронхите /или от сорта-влияят зле в общия случай/, та за това се не излиза. А за останалите деца, можело да са носители без да са болни, та е голямо пазене. Ама е ужас, това дете зидивява. Болно ми става като го гледам как се радва на другото бебе в огледалото. Знам ли кое е правилно вече  ooooh!

# 56
  • София
Цоп и аз в новата темичка с чаша кафе!   food010

Честито Благовещение! Дано да донесе на всички ни най-благите вести, които искаме да чуем! Heart Eyes

Днес ми дойде цикълът. Доволна съм Laughing. Вече ми се искаше тялото ми да си възстанови обичайния ритъм. Като си помисля, не бях имала цикъл от 15 месеца насам!  ooooh!

Дарушка, снимката е жестока!  Joy

bora, благодаря ти за прекрасното стихотворение!  Hug Яворов ми е един от най-любимите поети!

Страйп, горкичката! Hug Да не вадите зъбчета?  Rolling Eyes

Жуже, дано се оправя хремичката на Крисито! Peace

Галето също беше неспокойна тази нощ. Имаше газове, което не се беше случвало доста отдавна....Чудя се дали не е от пюрето с пащърнак и броколи, но аз й го дадох на части в три поредни дни и нямаше проблеми. Сутринта се събуди в 6 часа зверски освирепяла от глад, категорично и истерично ми отказа цицата и се наложи да й дам шише. Порцията мляко доведе до щедър "подарък" в памперса, съответно след това пак пристъп на глад Laughing.

Нашето кърмене в скоро време вероятно ще приключи. От месец и половина млечните ни хранения вече са основно с АМ. Продължавахме да се кърмим за удоволствие, а и нощем вършеше много добра работа за успокояване. От няколко дни, обаче, категорично отказва цицата. Сега правя някаква връзка и с цикъла, евентуално може да оказва влияние върху вкуса, или пък кърмата ми да е намаляла още повече newsm78. На мен ми е приятно да си я кърмя и смятах да я оставя да суче докогато има желание, но и кърмата си намалява прогресивно и лека-полека се отбиваме май....

Интересно ми е вашите деца дали огладняват, след като се изакат? Галина може да е яла преди час и половина-два, но след като се изака, моментално огладнява пак.  Simple Smile

Мисля, че има гъдел, защото се смее и си присвива телцето Simple Smile. Все още не ни дращи, но бърка с ръце в устите ни.  Laughing

Дидишонче, добра идея е това с панталонките, стига да ти е достатъчно силен стимул Wink.

Тоя сняг да си ходи вече, викам.... Crossing Arms

# 57
  • София
Дидидшонко, излишно е да казвам, че съм там, живот и здраве (стига да няма болни пак.  Praynig)

# 58
  • софия
Дидидшонко, излишно е да казвам, че съм там, живот и здраве (стига да няма болни пак.  Praynig)

Я, стигаааа, НЯМА  да има повече болни, както в твоето така и във на всички наши смеейства Simple Smile

П.П. аз пък как се изказах...  мани мани Grinning Grinning Grinning Grinning Grinning

# 59
  • София/Търново
sweetkids_mama, ние отдавна сме като вас, сън нощем-не. Акаме сутрин в 5-6 щееедроооо. И, да, иска и преди и след това. Не съм се замисляла над факта. А за цикъла-просто не се предавай. И моят първи /най-вероятно реален трети, че ми идва поне 2 пъти на месец  #Crazy/ беше Ситуация. Добре, че Асето каза, потрай и ще се оправи. Е, не каза това, но аз разбрах, че просто трябва да си изтърпя мрънкането  и сие. Не, че не се дере по цяааал ден, особено от 5 до 7 вечер, та и тогава малко рев... ако иска да яде- ще яде от цица, да не се скатава... Че на адапте минем ли ке се срина.

Ех, как ще ми липсвате. Другата седмица пак съм финикиец на средни разстояния... Но... майка се не става лесно.

И я ме светнете за срещата. Що автобус ходи до там и т.н. Че ми се идвааа  Hug

Общи условия

Активация на акаунт