ОДЗ и ЦДГ В СОФИЯ - кандидатстване 2009/2010

• 78 621
  • 1 512
  •   1
Отговори
# 645
Аз се ориентирах в кои от желаните градини не си заслужава да кандидатствам..
В този смисъл...
Мога да се отдам на размисли и страсти ..
На 6-ти...живот и здраве се надявам да успея да се ориентирам кое дете в коя ДГ предпочита да кандидатства..  Grinning..защото наистина всичкидеца са написали всички ДГ...
Ще чакам ръководството за справяне с регламента...т.е..за попълване на въпросника..

Не правете прибързани изводи. Изчакайте оформянето на опашките по точки. Ще са необходими поне две седмици след 6.04.2009 г. да се оформят опашките.

Цитат
Имам питане към г-н Джонев (или който там е от екипа..)
Имам 4 деца в едно домакинство. Всички са мои родни деца. С всичките сме на един постоянен и настоящ адрес. Многодетно семейство ли сме по смисъла на въпросния регламент, ако едното дете е на почти 20г, другото на 18г, третото на почти 10г а четвъртото е набор 2006 ?
Благодаря предварително за отговора   bouquet

Да, многодетно семейство сте.

Екип ИСОДГ

# 646
Само последен въпрос към екипът на кг.софия. Защо цяла седмица сайтът ще е само за разглеждане и информацията ще се актуализира чак след 06.04? За какво е нужно това технологично време?

Защото новата функционалност за критериите е сложна и трябва да бъде тествана добре.

Екип ИСОДГ

# 647
до екипа на ИСОДГ

1. списъците Ви не са по азбучен ред... аз знам азбуката наизуст!
2. какви са тези имена на латиница? нали щеше да има връзка с ЕСГРАОН?
3. къде отодоха местата за СОП? нали опашките ще са две... е, тогава тези места за прием кои са? защото 40% от 20 места са 8, а в Дружба  масово са по 6 места в "мечтаните" от нас ДГ. Е? това местата за СОП ли са или за простосмъртните

нали щеше да има ПРОЗРАЧНОСТ?
Това били всички места. Так поне писаха по-горе.
Иначе ИСОДГ не носят отговорност, че някоя от нас не може да пише на Кирилица  Rolling Eyes.

# 648
до екипа на ИСОДГ

3. къде отодоха местата за СОП? нали опашките ще са две... е, тогава тези места за прием кои са? защото 40% от 20 места са 8, а в Дружба  масово са по 6 места в "мечтаните" от нас ДГ. Е? това местата за СОП ли са или за простосмъртните

Това били всички места. Так поне писаха по-горе.
Иначе ИСОДГ не носят отговорност, че някоя от нас не може да пише на Кирилица  Rolling Eyes.

така де.. не са на кирилица, а по азбучен ред са в средата на списъка, а най-отдолу не е буква Я, ами някаква мешавица..

ЗНАЧИ СИСТЕМАТА НЕРАБОТИ!

# 649
до екипа на ИСОДГ

1. Няма никакво значение как са подредени първоначалните списъци. Не са дадени номера, защото това би било объркващо. По азбучен ред са, но латиница и кирилица са разделении, както и малките букви.

2. Имената на латиница би трябвало да бъдат коригирани с актуализация на профилите. Проверката с ЕСГРАОН ще бъде извършена след като се оформят опашките.

3. Опашките не са наредени, защото няма изчислени точки. Това ще бъде възможно след 6.04.2009 г. Децата със СОП не са показани никъде - те ще бъдат класирани служебно преди първото класиране.

Има прозрачност, както виждате.

Екип ИСОДГ

# 650
на края са имената изписани с малки букви и за това се получава ред и след я...

# 651
на края са имената изписани с малки букви и за това се получава ред и след я...

Тези списъци не представляват подредба по никакъв начин! По-добре е да останат така "разбъркани".

Екип ИСОДГ

# 652
до екипа на ИСОДГ

1. Няма никакво значение как са подредени първоначалните списъци. Не са дадени номера, защото това би било объркващо. По азбучен ред са, но латиница и кирилица са разделении, както и малките букви.

2. Имената на латиница би трябвало да бъдат коригирани с актуализация на профилите. Проверката с ЕСГРАОН ще бъде извършена след като се оформят опашките.

3. Опашките не са наредени, защото няма изчислени точки. Това ще бъде възможно след 6.04.2009 г. Децата със СОП не са показани никъде - те ще бъдат класирани служебно преди първото класиране.

Има прозрачност, както виждате.

Екип ИСОДГ

ама наистина ли директорките не са дали данни колко от свободните места ще са за СОП?
защото е много вероятно всичките свободни места да са за СОП и за нас всъщност да няма

може ли при следващото пускане на системата на 06.04. да ни дадете разделени бройките, или няма шанс

# 653
  • софия
Цитат
ИСОДГ, оправете си датата 6.03.2009 и в сайта!

Оправена е.

Екип ИСОДГ

Не е. Напр. http://kg.sofia.bg/?page=stat-rating&stat=YTo2OntzOjk6InJhdG … 6Im5ld193dCI7fQ==
Не мога да ровя по всички списъци, но предполагам текстът е еднакъв.

# 654
  • София

Цитат
Имам 4 деца в едно домакинство. Всички са мои родни деца. С всичките сме на един постоянен и настоящ адрес. Многодетно семейство ли сме по смисъла на въпросния регламент, ако едното дете е на почти 20г, другото на 18г, третото на почти 10г а четвъртото е набор 2006 ?

Екип ИСОДГ

ГЛУПОСТИ - две от децата са над 18г - те са си самостоятелни и не се броят към семейството - та те самите може да имат собствени деца. Как може Shocked Shocked Shocked.След, като станах на 18 год, аз не съм член на семейството на майка ми.

Последна редакция: пн, 30 мар 2009, 16:45 от Jujka

# 655
Въпрос към  ИСОДГ:

Става въпрос за 60 ОДЗ

миналата година за 2006г.- са приети 10 деца от 20
                                  2007г.- са приети 10 деца от 20 бр.

Сега на сайта на набор 2006г. пише че общите места са 50 бр. за набор 2006г.  В момента са обявени 5 места. Е как става така като миналата година са обявени 10 своб. места и 10 са запълнети от по мин. година. Значи прави 20 бр. деца посещаващи 2006г. Сега изведнъж стават 50 посещаващи деца- 2006г.  Как са запълнени 25 дечица.?

Същата работа е и за набор 2007г. миналата год. са приети 10 деца.

Сега на сайта пише, че са 35 местата за тоя набор и приемат само 8 деца. 10+8= 18 тогава 17 деца кога са заели бройките?

Моля, ако може да отговорите.

# 656
Е, най-накрая се видя това, което отдавна всички знаехме. МЕСТА НЯМА!  
Колкото и да засипваме ИСОДГ с въпроси, местата няма да се увеличат.

Трябва да се разбунтуваме срещу общината и оня пръч Бойко Борисов с празните му обещания.
Както и районни кметове. Кой, питам аз, усвои парите за строеж на нови детски градини???
Та само на територията на Красно село трябваше да се построи една чисто нова и да се изгради друга на мястото на 93-то ОДЗ.  А още нищичко не е направено. Нищо.
Това е нещото, които трябва да ни интересува. А не защо от ИСОДГ не могат да натъпчат всички ни в сега съществуващите места!

# 657
Благодаря за отговора на екипа на кг.софия.бг

Имам питане..Децата със СОп, вече класирани ли са? Т.е..извадени ли са техните бройки от общия брой свободни места, или ще бъдат извадени от тези обявени места след 6.04.?

# 658
Цитат
А някой може ли да ми каже... http://kg.sofia.bg/?page=kindergarden&id=15&k=144..как така има обявени 39 места, от които 25 свободни в ЦДГ!!!
Вече 14 са заети ..някак...
Но което е още по-странно...НЯМА КАК да има ЕДНА група от 39 деца, нали?
А как тогава е възможно да има две групи в едно и също ОДЗ с различен брой ? (39 е нечетно число и не мога да го разделя на две равни части..)
Или..може би групите са три..по 13 деца?
..
От къде са дошли 14 деца ВЕЧЕ приети в ЦДГ ??? Не вярвам да са приети от набор 2006...звучи ..абсурдно да е имало толкова свободни места при набор 2005..

Наистина и аз следх новоосвободените места в 178 ЦДГ и ме беше яд, че не сме родени в началото на годината. Наистина имаше обявени толкова свободни места. Познавах няколко деца, които са набор 2006, но приети при навършване на 3 г. Пропускате обаче факта, че в списъците не се виждат специалните случаи. Така, че поне за мен има отговор защо в ЦДГ при 25 места свободни са саво 15 например. Не че това ми харесва.  

# 659

Цитат

Екип ИСОДГ

ГЛУПОСТИ - двама от децата са над 18г - те са си самостоятелни и не се броят към семейството - та те самите може да имат собствени деца. Как може Shocked Shocked Shocked.След, като станах на 18 год, аз не съм член на семейството на майка ми.
Въпрос на тълкуване на институциите е, за това попитах как се тълкува в този конкретен регламент.
АКО тия деца на над 18г кандидастват за енергийни помощи в Общината, пак няма да са отделни домакинства..
От НАП ги признават за деца, понеже учат все още..
НО...съм чувала и за интерпретацията, че сме отделни домакинства...(АКО кандидатстват за общинско жилище, ще се води,че в къщи живеем 3 домакинства..само нашето семейство..)
..
Е, най-накрая се видя това, което отдавна всички знаехме. МЕСТА НЯМА!  
Колкото и да засипваме ИСОДГ с въпроси, местата няма да се увеличат.

....

Кой, питам аз, усвои парите за строеж на нови детски градини???
Та само на територията на Красно село трябваше да се построи една чисто нова и да се изгради друга на мястото на 93-то ОДЗ.  А още нищичко не е направено. Нищо.
Това е нещото, които трябва да ни интересува. А не защо от ИСОДГ не могат да натъпчат всички ни в сега съществуващите места!

В темата за страстите по повод местата за ДГ, вече се заформя подобна идея... да се организираме и да поискаме сметка..
Мисля, че ИСОДГ нямат вина за липсата на места..Виновните обаче, трябва да си понесат последствията..АКо успеем ние родителите да се обединим..това няма да е невъзможно..

Общи условия

Активация на акаунт