СТРАСТИ - Градините в СОФИЯ

• 49 130
  • 1 417
  •   1
Отговори
# 390
  • Върху лъчите на Слънцето.
Не , използваше се случая за да се повдигат различни проблеми, но по принцип тази работна група е специално за това- регламента и критериите.
Така е. Някъде го бях чела, но сега не мога да го намеря точно къде.

В заповедта на ББ за сформиране на работната група го пише, но не помня откъде съм я чела.
Да, в заповедта беше...

# 391
колега LawRy аз мислех на друго основание да заведа иска, но тъй като още проверявам правните възможности, ще пиша за него по-късно. 

Ще се радвам да се присъедините към организацията на протеста, ако имате възможност..
Днес в парка Заимов след 17ч..По-напред в темата има обяснено в кое точно кафе...(аз все още не мога да го свържа с конкретно място за това..ще се ориентирвам на място явно..)

# 392
На ВНИМАНИЕто на Щурчо:
ИЗВАДКА:
ЗАКОН ЗА ЗАДЪЛЖЕНИЯТА И ДОГОВОРИТЕ
...

Благодаря ти..
При всички случаи, ще си разчитам да оформя въпросния иск с помощтта на адвокат, понеже сама може да пропусна някой аспект поради некомпетентност..
Обаче...това не пречи да съзнавам факта, че всички родители сме манипулирани с това "тълкуване" на понятия като "Право" и "задължение" по повод на ДГ в София..
Искрено съжалявам, че виновника е Общината, а не Държавата, защото в Страсбург със сигурност щях да я осъдя..

# 393
ок.  Sad Явно аз не съм разбрала.
В такъв случай може би трябва да се направи работна група занимаваща се и с други проблеми около градините или да се разширят правомощията на тази. Не само въпроси около изграждането на нови, но и свързани с функционирането на старите. Добре би било.

# 394
  • София
колега LawRy аз мислех на друго основание да заведа иска, но тъй като още проверявам правните възможности, ще пиша за него по-късно. 

Ще се радвам да се присъедините към организацията на протеста, ако имате възможност..
Днес в парка Заимов след 17ч..По-напред в темата има обяснено в кое точно кафе...(аз все още не мога да го свържа с конкретно място за това..ще се ориентирвам на място явно..)

аз за съжаление не мога да идвам на срещите, тъй като имам работно време ( не съм на свободна практика), а после търча да сменям детегледачката. Мога да помагам пред компа, както и да подписвам и тн.

# 395
  • при палмите и алигаторите,FL
Какво стана на срещата?

# 396
  • София
и докато тук се вълнуваме, нервираме, бистрим политиката и прочие, хората действат....
днес получих информация за поредните две дечица, вкарани в ОДЗ през задната врата. две деца, две различни ОДЗ с нулеви свободни места още от юни миналата година, и двете деца много назад в списъците с чакащи, но от няколко месеца са щастливо записани. инфото е от самите майки, но не ми казаха как точно е станала врътката.

# 397
  • гр.София
 Чакайте,че пиша бавно Simple Smile

Браво,родители. Проведохме " учредителното" събрание.

Не съвсем подредено и без претенции за изчерпателност,докладвам:

Присъстваха 9 ентусиаста.
 Спряхме се на датата 16 април , 10ч -тогава ще има и общинска сесия.
 Предстои да-
 внесем на Московска заявление за протест.
 Да напечатаме обяви за събитието, както и по-малки листовки.
 Да уведомим медиите.
 Да се включим в други форуми.

Хубаво е да пишем и да се включим и в някои тв предавания, в които да съобщим и датата на протеста.
 Сещам се за Часът на Милен Цветков, Сеизмограф ( помня,че Тео 777там се беше включила по повод Петицията за Българския език)
 Споменаха се ВВТ и ТВ 2 още ,както и Канал 1

Червената шапчица предлага едно от исканията ни да е  разговор с Бойко Борисов пред медиите,навън пред Общината.

Остана да уточним,ще искаме ли създаване на Работна група ,и ще настояваме ли Общината да си осигури хора,които да поддържат обратна връзка с родителите по отношение на детските градини,прием,набори,и т.н

Важно.Строежът на градини е (и е бил) изцяло в ръцете на арх. Диков (т.е. евентуални претенции към Фандъкова са излишни)
 Да поискаме отчет за всеки изразходван лев от " ония" 51 млн от бюджета на СО за д. градини и училища през 2008г (за ремонти и строежи)

Да се явим с връзки балони (или друго,предложете) -за ОБЕМ на събитието Laughing

jam,то се знае.Неизкоренимо е!!!

Последна редакция: пт, 03 апр 2009, 23:32 от blanc

# 398
  • при палмите и алигаторите,FL
и докато тук се вълнуваме, нервираме, бистрим политиката и прочие, хората действат....
днес получих информация за поредните две дечица, вкарани в ОДЗ през задната врата. две деца, две различни ОДЗ с нулеви свободни места още от юни миналата година, и двете деца много назад в списъците с чакащи, но от няколко месеца са щастливо записани. инфото е от самите майки, но не ми казаха как точно е станала врътката.
Инересно, а за кои ОДЗ или поне райони.

# 399
  • София
nandi, за Младост става дума.

# 400
  • София
Jam, и в другата тема го коментирахме това. Общо взето по-запознатите ни обясниха, че всяка градина си е имала собствен правилник, за спазването на който е отговаряла директорката. Класирането, та дори и кандидатстването през системата не е било задължително. Всичко е било пожелателно и никой на никого не може да търси отговорност.
Общо взето от Общината са виновни за широко отворената порта, не от градините. Тази година регламента за прием през системата е задължителен и в този смисъл мисля, че ще бъде доста прозрачен, да видим.
Иначе - кой намазал-намазал.

# 401
Червената шапчица предложи мотото на протеста да ни е "Искаме дебат с Бойко Борисов,навън пред СО"...
И за строежите да доуточня,наистина не са в ресора на Фандъкова,но пък и Диков може да каже че не е запознат с проблема,тоест никой не го е уведомил че трябва да се заложат определен брой ДГ...Така че той е комплексен...И за това най-добре е да излезе кмета пък ако иска с цялата си машинария зад гърбът си,и да отговаря за досега свършената/несвършена работа...

# 402
Момичета, на мен идеята за балони ми допадна много..Наистина ще внесат "обем"...
Може да купим в големи количества и да ги "надуваме" на място...- виждала съм да се продават малки ръчни помпички за целта ..(мисля,че в Билла)- иначе не си представям как ще ги събера в колата надути, заедно с Александър... Simple SmileSimple SmileSimple Smile
Майки, тактовци, баби, дядовци, лели,чичовци стринки и сваковци - всички са добре дошли на мероприятието..
Ако успеем да навием и таксиметровите шофьори..още по-добре Simple Smile
Мисълта ми е,че в листовките, които ще раздаваме не трябва да адресираме само до майките и татковците, а и до всички, които мислят за бъдещето на София..

# 403
Всичко е супер. Само не разбрах, последно къде ще е протеста?  Simple Smile

# 404
  • София
Присъединявам се и аз към вас.
На срещите едва ли ще успея да идвам, но се надявам да мога да помогна с нещо  Peace

Общи условия

Активация на акаунт