СТРАСТИ - Градините в СОФИЯ

• 49 155
  • 1 417
  •   1
Отговори
# 825
Искам да ви кажа, че гледах репортажа по НТВ и съм супер, супер възмутена!!!! Не пуснаха нищо от това, което говорих. Бясна съм, честно! Добре, че имаше още хора с мен за да чуят какво приказвах и колко много време го приказвах.
Естествено, че са обърнали внимание само на въпросите, които ме попита журналистката за моето положение с децата. Както казах и в парка, подозренията ми се оказаха вярни- споменаха точно това и си го вместиха в 1 минутка време. Дано дадат повече от сниманият материал и всичко, всичко което наговорих и обяснявах за недостига на места, за градоустройственият план и протеста.
Да не говорим, че споменатите цифри в анонса не съм ги споменавал изобщо.
Много ми се скапа настроението, ама много. Супер разочарована съм .

А и тази госпожа, която ми се обяснява накрая още повече ме амбицира.  Глупости. Гласуваха си каквото си искаха. "Активното участие на родителски оргнизации"

Много се ядосах!

Преди време и в БТВ се получи така с един репортаж с мен..
Аз за това отказах да ходя на следващия..
Просто..говорихме 2ч и 30 мин и накрая пуснаха 20сек в които казвам, че ако не ми приемат детето, ще си работя с него, както до сега..(ЕСТЕСТВЕНО, какво друго да го правя?)
Не се ядосвай..- всички, които някога са снимали репортаж са наясно,че така се случва обикновено.
Много е важно да не казваш никога никакво изречение, което може по някакъв начин да се извади от контекста..
За себе си знам- следващия път, като ме питат лично з амен, отговарям,че лично аз гледам на проблема само през призмата на общия проблем, защото дори да си уредя моя частен случай, това няма да промени факта, че 8000 деца няма да имат тази възможност..
..
Иначе, не съм го гледала репортажа.., но..при всички сучаи е добре да се шуми около родителите - и ...няма лоша реклама..спокойно  Hug

Аз днес звъннах в Дарик радио да им кажа, че ще правим протест...Надявам се да намерят форма да го отразят..Мисля,че можем да пробваме и на други места..

# 826
Браво, че тази година най-после ще има протест!
Може ли да разпечатам и разлепя листовките от линка в моя квартал?

# 827
  • София
Аз и сестра ми също искаме да се включим в протеста на 16-ти. Не съм следила цялата тема , видях за него от подписите на някои майки  Peace. Свалих си листовките и сега ще  ги пратя на мъжа ми за да ми ги принтне и да ги разлепя из квартала.  И ние ще дойдем с децата , че то няма на кой да ги оставим.
Ако може де  Peace

Последна редакция: ср, 08 апр 2009, 16:31 от nellyani

# 828
  • София
Аз не съм съгласна да си губи някои времето , за сметка на друг ( които се води на работа) за да дава репортажи които всъщност не се излъчват - нали точно това е проблема да споделим "болката", като няма да излъчват , защо задават хиляди въпроси и търсят само изгодното за тях  - няма ли начин да се обадите ( даващите интервю) на телевизията и да попитате защо не се излъчва казаното и защо изобщо искат интервю като не го излъчват , а говорят куп глупави други новини , ааааааааа и аз много ама много се ядосах май всички ни взеха за мезе , за това и ние не трябва да отстъпваме , а да си търсим правата !!!

# 829
  • sofia
reniris, нали си гледала Милен Цветков....ми медиите действат точно като него  Laughing само дето не се вижда с "просто око".

# 830
  • София
аз съм ще съм в неплатено майчинство след седмица (3г. нали е неплатено)
*детето ми навършна сега 2г. при това положение-имам ли 1т. или не.
*или трябва да си поискам непл. отпуск за гледане на дете до 8г.
*има вариант и да ме съкрати шефа (пол. 4мес обещетение от борсата)-тогава имам ли 1т. или
не

в кой от вариантите получавам 1точка, моля екипа да ми отговори, за да не стане недоразумение после и да върнат децата ми  Rolling Eyes

Извинявай,че аз ти отговарям,но вече няма неплатено майчинство до навършвене на 3 год.на детето.След втората година имаш право на 6 месеца неплатен отпуск за отглеждане на дете до 8 год. и 6 месеца за бащата без право да ги предоставя на майката.При това положение трябва мисля,че беше в 10 дневен срок да подадеш заявление,че искаш да ползваш 6 месеца неплатен отпуск и тогава за това време ти получаваш 1 т.

.... и трябва да декларираш ,че ще се върнеш след тези месеци на работа,преди да ги използваш
ееееее този път вече ме убихте doh  ..... кои ще ми гледа детето от 2години и половина до като стане на 3 години при това положение - сетих се - ЕХ КАНАДА ...До там ни докараха тези които не знам вече как да ги нарека ... Безобразие

# 831

Може..дори е желателно  Peace
Аз лично разлепих в някой градинки, на спирката, на детските площадки през които минах и.. раздадох на родителите, които срещанх с дечица по градинките ..
Утре ще разлепя в яслата ( до детската кухня..), а след малко отиваме на "разходка" в другата посока..и там има градинки..и майки..и детски магазин..
Момичета, трябва да внимаваме да слагаме на места, от които после можем да си махнем обявите...
Аз моите съм ги разпечатала преобладаващо цветни..да хващат окото..

Важното е повече заинтересовани родители да разберат за протеста..и......дано дойдат повече..

# 832
  • София
Нямам думи направо!

# 833
*има вариант и да ме съкрати шефа (пол. 4мес обещетение от борсата)-тогава имам ли 1т. или
не

в кой от вариантите получавам 1точка, моля екипа да ми отговори, за да не стане недоразумение после и да върнат децата ми  Rolling Eyes

Извинявай,че аз ти отговарям,но вече няма неплатено майчинство до навършвене на 3 год.на детето.След втората година имаш право на 6 месеца неплатен отпуск за отглеждане на дете до 8 год. и 6 месеца за бащата без право да ги предоставя на майката.При това положение трябва мисля,че беше в 10 дневен срок да подадеш заявление,че искаш да ползваш 6 месеца неплатен отпуск и тогава за това време ти получаваш 1 т.

.... и трябва да декларираш ,че ще се върнеш след тези месеци на работа,преди да ги използваш
ееееее този път вече ме убихте doh  ..... кои ще ми гледа детето от 2години и половина до като стане на 3 години при това положение - сетих се - ЕХ КАНАДА ...До там ни докараха тези които не знам вече как да ги нарека ... Безобразие
Да,аз съм в неплатена отпуска за отглеждане на дете до 8 год.,след които ще искам от работодателя друга неплатена от която само 1 месец се счита за осигурителен стаж,което аз разбирам че тогава ми текат всички видове осигуровки.През останалото време аз давам на работодателя да внася здравни осигуровки и от формата за обратна връзка ми отговориха,че тогава няма да получа точка за работещ родител,нищо че си имам работа и трудов договор.Дори ми отговориха,че през месеца през който ми се води осигурителен стаж няма да получа точката за работещ родител.Не мисля,че са съвсем наясно с осигуряването.Мисля да се обърна към НОИ,те най-добре знаят това.

# 834
  • София
не

ееееее този път вече ме убихте doh  ..... кои ще ми гледа детето от 2години и половина до като стане на 3 години при това положение - сетих се - ЕХ КАНАДА ...

мила, за мен това са важни въпроси и държа да ги изясня-все пак са свързани с децата ми. ако няма какво да кажеш, обърни се към друга тема.
пс. с породени деца съм (които не ходят още на ясла и градина) и няма кой да ги гледа, а ЧДГ и детегл. ми излиза скъпо. затова ми е важно да влезнат в ясли и аз да тръгна на работа Peace

много благодаря на kg.sofia.bg, nivina, juju_kiss и Tricky bouquet

# 835
е да и естествено този който си цака с кинти печели,е няма що

# 836
  • София

.....................
мила, за мен това са важни въпроси и държа да ги изясня-все пак са свързани с децата ми. ако няма какво да кажеш, обърни се към друга тема.
...........................

мила за мен също за това се изказах иронично и възмутително с емотка  doh защото до сега знаех за 1 година не платен отпуск , а току - що разбрах , че не е 1 година , а 6 месеца - така ми дойде.....и ..... така .... реагирах , а за много важните въпроси се обърни към НОИ  - тук е форум и всеки пише каквото си иска и реагира както си иска

# 837
неплатената отпуска е 6м за майката и 6м за бащата, като вторите могат да се използват от майката  Peace

# 838
  • София
момичета темата е  ПРОТЕСТИ и СТРАСТИ - Градините в СОФИЯ  Hug

# 839
  • гр.София
 diana_t, не се ядосвай! Важното е лека полека да се набива в главите на хората думата ПРОТЕСТ !

Аман от алибито, наречено "Работна група"!!!!

tini-mini, nellyani- Hug

И да се възмутя. Дочаках да обявят свободните места (чак днес) за 113 ЦДГ Преспа. Там излизат от ПГУ 45 деца и се надявах поне там да има по-голям прием . А ТО- 27 местенца!!!

Общи условия

Активация на акаунт