СТРАСТИ - Градините в СОФИЯ

• 49 186
  • 1 417
  •   1
Отговори
# 360
  • софия
Момичета, аз без звяра не мога да дойда. Няма на кой да я оставя, а идването с нея е все едно ме няма. Тя е лудчо за 20 деца. Естествено ще помагам, но просто със звруна сме неразделни  hug и излизанията ни са  Crazy. Щурчо има телефоните ми.

# 361
Ами то нали затова ще има протест, не защото не харесваме г-н Джонев- извън въпроса за регламента ми е много симпатичен и много пъти съм му благодарила за участието му тук. Обаче той взе много да се вживява и да излиза извън ролята, която трябва да има, вероятно именно поради незаинтересоваността на общината. А именно от тази незаинтересованост страдаме всъщност, и г-н Джонев нито може да увеличи броя места, нито да отговори на някои от въпросите, защото просто не е негова работа да ги знае тези неща. Та затова стигаме до извода, който написах по- горе- общината да си понесе отговорността- защо няма достатъчно места, защо нищо не се прави, защо местата намаляват, защо не е ясно какво става в някои/повечето градини, защо се нехае за кризата с персонала, и още милион и едно " защо"!

# 362
В новините казаха че се обсъжда неприемането на деца,чийто родители имат задължения към топлофикация.Май доста места ще се освободят. Joy
Топлофикация София вече е държавна собственост и изобщо няма да се учудя,ако въведат това като изискване за прием.Само,че не всички използват услугите им.

# 363
  • София
В новините казаха че се обсъжда неприемането на деца,чийто родители имат задължения към топлофикация.Май доста места ще се освободят. Joy
Топлофикация София вече е държавна собственост и изобщо няма да се учудя,ако въведат това като изискване за прием.Само,че не всички използват услугите им.

Значи нямат задължения към нея.
 Не приключиха ли вече с условията за прием за тази година. Или зайци до последно ще се вадят от шапката?

# 364
  • при палмите и алигаторите,FL
У нас парното е на името на свеки Mr. Green

# 365
Незнам дали е точно тук мястото да го пиша този пост, но откакто започна и моята главоблъсканица, как да запиша детето на ясла, за да започна работа в главата ми все се върти една дума-дискриминация. Това е реална дискриминация от страна на държавата, към всички деца, които тази година няма да тръгнат на ясла или градина поради една или друга причина. И то не само защото няма да имат възможност да ги посещават. Както на всички нас ни беше напомнено-детските градини и ясли се финансират от общината-тези 40 лв такса,които ние плащаме са една минимална част от разходите, които реално се правят от всяко едно дете на месец-останалата по-голяма част се финансира от общината. Т.е. всички тези дечица всеки месец получават някаква финансова помощ от държавата във вид на услуга. Всички останали дечица обаче, не се ползват от това финансиране от държавата. Тези деца са ощетени. Според мен в случая всяко едно дете, за което няма да има свободно място в детско заведение следва да бъде компенсирано от държавата по някакъв начин... newsm78
Може и да звучи малко нереално, но все пак биха могли например да разширят програмата в помощ на майчинството до навършване на 6 год.
Ясно е на всички, че част от децата ни няма да бъдат приети за съжаление, и ние трябва да изискваме от държавата някакви компенсации за това., и неда се вайкаме и да ругаем държавата и институциите, а да си търсим правата Peace

# 366
  • София
Ясно е на всички, че част от децата ни няма да бъдат приети за съжаление, и ние трябва да изискваме от държавата някакви компенсации за това., и неда се вайкаме и да ругаем държавата и институциите, а да си търсим правата Peace

ами всъщност държавата си изми ръцете засега като миналата година се заложи в държавния бюджет по 100 лева помощ за родители, чийто деца посещават частни детски градини.....дотук звучи добре.....но сложиха условия - ще започне да се изпълнява ако за първото тримесечие на тази година има изпълнение в приходната част с 3 % ( познайте дали стана  Mr. Green) . Мисля, че миналата седмица съобщиха, че не е постигнато такова изпълнение - значи няма и помощи ( за съжаление още като го приемаха беше ясно, че ще стане така)......

Напълно съгласна съм с Плодова фея, че трябва да се концентрираме върху недостъга на места и отговорността на общината затова, защото както и да разглеждаме под различен ъгъл критерийте ощетени винаги ще има в момента.....А децата ще страдат защото ще са по 30 вместо под 20 заради уплътняването на групите.....

Освен протеста, според мен трябва да се търси отговорност на общината и по друг път - съдебен. Ако започнат да плащат обезщетения може би ще ще пренасочат вниманието си и върху този проблем.

# 367
  • София
ами всъщност държавата си изми ръцете засега като миналата година се заложи в държавния бюджет по 100 лева помощ за родители, чийто деца посещават частни детски градини.....дотук звучи добре.....но сложиха условия - ще започне да се изпълнява ако за първото тримесечие на тази година има изпълнение в приходната част с 3 % ( познайте дали стана  ) . Мисля, че миналата седмица съобщиха, че не е постигнато такова изпълнение - значи няма и помощи ( за съжаление още като го приемаха беше ясно, че ще стане така)......

Напълно съгласна съм с Плодова фея, че трябва да се концентрираме върху недостъга на места и отговорността на общината затова, защото както и да разглеждаме под различен ъгъл критерийте ощетени винаги ще има в момента.....А децата ще страдат защото ще са по 30 вместо под 20 заради уплътняването на групите.....

Освен протеста, според мен трябва да се търси отговорност на общината и по друг път - съдебен. Ако започнат да плащат обезщетения може би ще ще пренасочат вниманието си и върху този проблем.

# 368
Аз съм съгласна с Плодова фея да запишем още едно искане - общината да отговаря на въпросите на родителите, а не Сирма. И според мен Сирма, и в частност Джонев, се вживяха изключително в главната роля, която общината им е отредила. Въпреки че повтарят непрекъснато как участват тук във форума на добра воля, как не са длъжни всъщност да го правят и как отговарят само за техническата страна на нещата, аз изобщо не им вярвам и смятам, че ни манипулират. За мен това си е една голяма постановка, в която Сирма е говорител на общината, а общината, разбира се, се крие от родителите, най-вече защото са некомпетентни и НЕ МОГАТ да отговарят смислено на родителските въпроси.
И аз се дразня как някои родители се оставят да бъдат манипулирани и се радват, когато от Сирма им отговорят нещо (независимо какво), защото по този начин родителят остава с усещането, че му е обърнато внимание и че някой (може би) се интересува от проблемите му. Ето това е голямата манипулация!  Naughty И аз мисля,че е недопустимо т.н. Екип на ИСОДГ да си позволява да коментира критериите, какво ще остане, какво не, кое как ще се тълкува - нали се сещате , че именно Сирма ще напишат т.н. указания за прилагане на регламента.... ooooh!
Дълго стана, извинявайте, но съм съгласна с Плодова фея отвсякъде.  Peace

# 369
ludetina79 , идеята ти за финансово обезщетение много ме заинтригува. Аз не съм се отказала да съдя общината, но изчаквам все още. Разбира се, че има дискриминация, това ще е водещият мотив за евентуално дело срещу общината.
Във всеки случай ще споделя твоята идея с адвокатите, да преценят дали може нещо да излезе от това...благодаря ти!  Peace

# 370
  • гр.София
 Прави сте,че нямаме достъп до общината. Джонев и ИСОДГ са добра бариера. Виртуалното деловодство не върши в случая голяма работа, а и срещи на Раб. група не се провеждат вече.
 Съмнявам се,че СО ще си задели щат за човек,който да приема въпросите ни,предложенията и да ни отговаря компетентно. Ако звънна в Отдел Образование за нещо,със сигурност различните служителки ще ми дадат различни отговори.
 Според мен трябва да искаме да се възстановят срещите на Раб. група, както и срещите да имат дневен ред,който да не се отнася само да прием на деца, но и до редовен отчет на свършеното по ремонти,строежи и т.н.Понеже 1 година само бистрихме точки.

# 371
Бланк, работната група е създадена само във връзка с приема през информационната система. Не помня точната формулировка в заповедта на ББ, но беше изрично казано. За строежите и ремонтите и на мен ми е трън в очите липсата на актуална информация, но не са длъжни да я предоставят на работната група. Или поне не на тази работна група (която така или иначе не функционира в момента).

# 372
Аз съм съгласна с Плодова фея да запишем още едно искане - общината да отговаря на въпросите на родителите, а не Сирма. И според мен Сирма, и в частност Джонев, се вживяха изключително в главната роля, която общината им е отредила. Въпреки че повтарят непрекъснато как участват тук във форума на добра воля, как не са длъжни всъщност да го правят и как отговарят само за техническата страна на нещата, аз изобщо не им вярвам и смятам, че ни манипулират. За мен това си е една голяма постановка, в която Сирма е говорител на общината, а общината, разбира се, се крие от родителите, най-вече защото са некомпетентни и НЕ МОГАТ да отговарят смислено на родителските въпроси.
И аз се дразня как някои родители се оставят да бъдат манипулирани и се радват, когато от Сирма им отговорят нещо (независимо какво), защото по този начин родителят остава с усещането, че му е обърнато внимание и че някой (може би) се интересува от проблемите му. Ето това е голямата манипулация!  Naughty И аз мисля,че е недопустимо т.н. Екип на ИСОДГ да си позволява да коментира критериите, какво ще остане, какво не, кое как ще се тълкува - нали се сещате , че именно Сирма ще напишат т.н. указания за прилагане на регламента.... ooooh!
Дълго стана, извинявайте, но съм съгласна с Плодова фея отвсякъде.  Peace
Напълно съм съгласна с всичко това, но ми звучи силно пожелателно..
От Общината никой  не се вълнува от приема на децата..
Съгласна съм с едно..ТРЯБВА да им вменим интерес..
Може би...ако поставим таквоа искане, все пак НЯКОЙ от Общината има шанс да навлезе в нашите проблеми (поне колкото г-н Джонев) за да може да започне да предявява претенции и към самия г-н Джонев..и СИРМА, а не да им се доверява сляпо..
В този смисъл..съм "ЗА" да поставим такова искане  Peace Peace Peace
Надявам се с това нещата да започнат да си идват на мястото..(макар и да не се надявам това да се случи веднага..)

# 373
  • София
Хора, а замисляли ли сте се, кой контролира директорите на детските градини в това колко свободни места обявяват от септември? Съжалявам, ако е писано някъде по въпроса, но да си призная не можах да изчета цялата тема.

Та мисълта ми е, ако никой не ги контролира, то какъв им е проблема да обявят с по 2-3 бройки по-малко места от тези, които в действителност са свободни и тези места да са си за тяхни хора. То, ако ще се проверява нещо ще почне да се проверяват децата, които са кандидатствали и са се класирали, а тези места си остават някакси в страни и никой не ги забелязва. Тя казва има свободни 5 места примерно, но кой знае не се ли 15?

# 374
  • София
оо, аз със сигурност ще ги съдя, но това може да стане след като не приемат детето ми и започна да търпя вреди - така че след май месец ще готвя това, сега само се подготвям. Като изровя необходимите неща, ще ви пиша.
Иначе според мен още сега може да се атакуват по отоношение на дискриминацията в комисията....но трябва добре да се прецени, за да не настане хаос.

Общи условия

Активация на акаунт