СТРАСТИ - Градините в СОФИЯ

• 49 152
  • 1 417
  •   1
Отговори
# 420
Щурчо ето го оригинала: ... в протеста за липсата на достатъчен брой места за децата живеещи в София в детски ясли и детски градини и ... според мене се "губи" изказа. Получав се все едно,че касае децата живеещи в София в ДЯ и ДГ. Аз също съм за промени в случайа нужда.

# 421
Бланк права си.Може би наистина звучи по сериозно във варианта СРЕЩУ!?...
Шапчице напиши как ти "звучи" ПОКАНАта за протест.

Последна редакция: сб, 04 апр 2009, 17:37 от lawY

# 422
Здравейте!!!До сега бях на у-ще...Но сега се включвам...
Аз предпочитам мотото ни да е по кратко,за да звучи по твърдо и заплашително...Демек това "Дебат с ББ на светло"ми звучи най добре...Да не го пускаме с уведомлението до СО...А да го афишираме чрез медиите...Да играем играта на политиците...

За призива,още не съм мислила,но вие имате добри предложения...Само да не сте прекалено обяснителни...Подобни неща се пишат стегнато и ясно...За да се приемат на първо четене,мимоходом...Дори...

И като начало ви предлагам да пуснем тема в Клюкарника,специално за протеста...Там четат повече хора...И въобще да започнем разгласяването му по форумите...Аз в понеделник ще прозвъня тел. които съм събрала на журналисти...

За сега толкоз,защото отзаяд къщата се срутва Crazy

# 423
Относно разгласяването - напомням за варианта информация в Дир БГ.
Относно информирането - ведно с медиите т.е. ... днес беше връчено ..... на ББ и реално връчване.

# 424
  • гр.София
Относно разгласяването - напомням за варианта информация в Дир БГ.

Нана 77 е журналист в Дир.бг и само чака да й пуснем оформени исканията и датата и часът,-за да ги предаде на ресорната репортерка-да пуснат в новини,надявам се предварително.

За Клюкарника-нещо Ели-модератор писа във варненската тема,че не можем да пускаме призиви из подфорумите,че трябва да пуснем 1 тема в Клюкарника  и да говорим с администратор (не разбрах за какво точно-може би да пуснат горе , на началната страница,в предстоящи събития, или новини...)

# 425
Ужас. Сега и в Клюкарника трябва да чета. Щом се налага, ще чета.

# 426
Значи моля ви да обобщим във връзка с исканията конкретни цифри и закони и да ги напишем, а после и научим  Grinning всички, за да ги "застреляме" с тях
Например: миналата година Х брой места, по план откриване на Х брой места, реално обявени тази година Х брой места и т.н.

# 427
Ужас. Сега и в Клюкарника трябва да чета. Щом се налага, ще чета.

Не, не се налага  Wink, за сега.

Само споменах, че не бива да заливате всички наши форуми с призиви, защото това нарушава правилата и някоя може да отлети за ден, два, а и така или иначе ще бъдат изтрити.

Просто предложих, когато сте готови с организацията да пуснете тема там, (след консултация с мамма и/или татти), с покана/призив за участие.

# 428
Значи моля ви да обобщим във връзка с исканията конкретни цифри и закони и да ги напишем, а после и научим  Grinning всички, за да ги "застреляме" с тях
Например: миналата година Х брой места, по план откриване на Х брой места, реално обявени тази година Х брой места и т.н.
Това е наистина най-важното!!!  bouquet
Моят така да го нарека архитект още не ми е писал...Дано и той си каже тежката дума...

Информацията иначе за строежа и ремонтите на ДГ го имаше в сайта,ако не са го махнали...Аз гледах дали нямам нещо от миналата година...нямам... Crazy

# 429
Две предложения за текст на листовките:

Първи вариант

ПРОТЕСТ СРЕЩУ ЛИПСАТА НА ДОСТАТЪЧНО МЕСТА В ДЕТСКИТЕ ГРАДИНИ В СОФИЯ

Призоваваме всички граждани да ни подкрепят в протеста ни срещу липсата на достатъчно места в детските градини в София и пълната незаинтересованост към проблема от страна на Столична община.
Разчитаме на вашето участие в протеста на 16.04.2009 (четвъртък) от 10.30 ч. пред сградата на Столична община на ул. "Московска" 33

Инициативен комитет на родители от София

---------------------------

Втори вариант

ПРОТЕСТ СРЕЩУ ЛИПСАТА НА ДОСТАТЪЧНО МЕСТА В ДЕТСКИТЕ ГРАДИНИ В СОФИЯ

Инициативен родителски комитет организира ГРАЖДАНСКИ ПРОТЕСТ срещу липсата на достатъчно места в детските градини в София на 16.04.2009 г. (четвъртък) в 10:30 ч. пред сградата на Столична община на ул. "Московска" 33.
Разчитаме на подкрепата и участието на всички граждани, които милеят за бъдещето на децата ни!

------------------

Мога да измисля още варианти, ако кажете...

# 430
Шапчице,Фейке,Бланк,Щурчо и сие.Това име говори ли ви нещо и имали ли сте контакт с него?
Цветелина Кьосева - ст. експерт, отдел "ИА", Държавна агенция за закрила на детето

# 431
  • София
Мами, моля Ви да се обсъди текст в червено, макар и в по малък шрифт най-долу на листовките които ще се раздават или слагат по колите
Моля не изхвърляйте - дори да не Ви касае пряко! информирайте Ваши познати, колеги съседи...!!! Децата са наши!

Или нещо подобно защото нали знаете, че повечето хора в наши дни не се интересуват от неща които не са "в техния двор"  Peace

# 432
  • София
P.S. Живот и здарве ще бъдем на протеста. Ще разпространя колкото се може повече лисовки из квартала, чакам окончателния вариант на текста!

# 433
Предлагам протеста да е както за неприетите деца, така и за приетите- тях ги засягат проблеми като финансиране на ДГ, персонал, "уплътняване" и т.н.
Освен това ще привлече и родители на вече приети деца, не само неприетите.

# 434
  • София
Предлагам протеста да е както за неприетите деца, така и за приетите- тях ги засягат проблеми като финансиране на ДГ, персонал, "уплътняване" и т.н.
Освен това ще привлече и родители на вече приети деца, не само неприетите.

Колкото повече, толкова повече  Wink Peace

Общи условия

Активация на акаунт