Израел 30

• 35 353
  • 285
  •   1
Отговори
# 60
Тали,моя мъж относно форума и вас казва:Без тея твои дружки нямаше да се оженим а ако случайно се бяхме оженили щяхме да се разведем  Joy Като искам снимки на това-онова скача помага,снимки прави....грешка няма  Peace

И това ако не е комплимент и причина да си вирнем носовете... здраве му кажи.
Много е мил, ще трябва да го черпим... и да замълчим положително  hahaha  Grinning.

Ох, Тиги умирам с тези твои вицове, между другото таксите с пей пал ли ги събираш или може на кредит?

# 61
  • На дивана, под юргана
Тали, пазете ги таксите засега в банката. Някой ден, когато намина отново към Израел ще ги изядем заедно  Grinning

При вас в Израел утре ще има ли "Час на Земята"? http://dnevnik.bg/bulgaria/2009/03/24/694389_v_chasut_na_zemiata … ada_ot_bulgariia/

# 62
  • Някъде там...
Аз не видях цената  newsm78  а и нямам банкова сметка,но ще си послужа с кутийката за глупости(касичката ми) Мъжо и вика кутийка за глупости защото там събирам до 2 шекела включително и от там си купувам магнитчета,рамки за снимки,свещи и разни такива глупости  Joy Платих си градинското джудже с пари от там,дадох 40 шекела по 1  Embarassed човека дори не ги преброи усмихна се и ми даде джуджето  Peace

# 63
Тиги , Тиги ... спукваш се да раздаваш безплатни вицове  Crossing Arms hahaha Joy
Още ме боли сърцето като ми отказа , а сега .. тъй ,тъй ... Whistling
Ако искаш да се реваншираш може да пуснеш следващият път , не 1 а 2 безплатни ...

# 64
  • На дивана, под юргана
Анди, днес има промоция, затова... специално за теб следващия път ще има два вица!  Laughing

Боряна, цената е тайна и индивидуална - защо да спираме хората да плащат повече ако са готови за това? Във всеки случай, може да работим по схемата на "Ресторант на края на Вселената" - по един цент, по един цент...  Laughing

# 65
ЕЕ Тиги ,това вече е друго . па как аз се не ги фащам тез прИмоции б'ре... но да не се вайкам Ако може нещо на политическа тема , гаджето малко се чуди к'во па толко смешно , но аз си се хиля на политически вицове , особено ако я има Америка и особено ако колата струва няколко рубли  Joy   Peace Wink

# 66
  • На дивана, под юргана
Анди, добре че и на майорът му беше смешно... Но да се върнем към вица:

По време на социализЪма, на един чиновник му се наложило да иде командировка до малко градче. Обаче там имало само един хотел, и то нямало и свободни стаи единични... само една била останала - с 4 легла от които 3 били заети с някакви непознати хора... Аман-заман, няма какво да се прави, съгласил се да спи в тази стая.
Влиза с куфара вътре, и какво да види - тези тримата си разказват политически вицове, ама ще се скъсат от смях... Седнал си той на леглото и слушал, слушал... пък накрая казал: "Абе смеете се вие, ама като дойдат да ви арестуват ще видите вие!"
- Ха-ха, да бе ще ни арестуват! Те пък откъде ще знаят какво си говориме ние?
- Ами сега ще ви покажа! - казал той с цел да се измайтапи с тях.
Навел се към контакта и почукал върху него, след което казал: "Донесете 4 чая!"
Онези тримата се разсмяли още по-силно, и продължили да си разказват политически вицове... След 5 минути обаче, на вратата се чука дискретно и след "Влез!" на вратата застава пиколото с табличка с 4 чая...
Сконфузили се всички. Смълчали се, легнали си и заспали набързо. На сутринта нашия човек се събужда, какво да види... няма никой! Слиза до рецепцията и пита: "Къде се изгубиха моите съквартиранти?" А жената от рецепцията му отвръща: "Абе, то и ти щеше да бъдеш с тях сега, ама на майорът много му хареса номера с чая!"

И втория виц:
Партийно събрание по време на перестройката. Другарят Иванов седи на първия ред и скучае. По едно време партийният секретар го посочва от трибуната и задава въпрос: "А Вие, другарю Иванов, имате ли мнение по въпроса?"
Другарят Иванов става и отговаря: "Да, имам мнение, разбира се! Но не съм съгласен с него!"

# 67
Ерев тов  Simple Smile ( Добър вечер ) на всички .

Анди много хубаво оформление на темата , браво !

Темичката за иврит я следя от самото начало, вече знам много думи и изрази за което ви Благодаря   bouquet писането обаче ми е малко трудничко  Sad
Имам молба към учителките  Wink ще може ли да напишете цветовете  Praynig

Татянка имаш си много сладка малка моделка  Heart Eyes
Мента  Hug и аз днес получих букет с фрезии  Simple Smile обожавам ги , аромата на люляка също  Flutter а това момиченце в подписа ти е като ангелче, и как пее само.... Party а е толкова мъничко.. Heart Eyes преди време бях гледала изпълнението на това момиче - http://www.youtube.com/watch?v=gQgX8c-at94&feature=related  настръхнах докато я слушах, какъв глас има....Боже, плаках от вълнение  Hug

Петя днес разгледах албумчето ти - Времето тече  Simple Smile благодаря ти , че споделяш с нас тези прекрасни и незабравими моменти  на твоето семейство   bouquet

# 68
ха-ха  Wink Тъй-тъй ...

Тука понеже държим на майтап ,да разкажа и аз няколков стил  "  Ако планината не отива при Мохамед - значи Моше й е платил повече...":

Евреин учи сина си на бизнес:
- Представи си, че Моше Цимерман ни дължи пари и ги бави. Напиши му писмо.
Синът пише:
"Уважаеми г-н Цимерман. Според нашите архиви Вие ни дължите определена сума пари, която трябваше да ни върнете миналата седмица. Надяваме се, че само поради разсеяност сте забравили да ни я изпратите".
- Не така! - казва бащата. - Трябва по-кратко.
Синът пак пише:
"Г-н Цимерман, надявам се не сте забравили, че ни дължите известна сума пари".
- По-кратко! - коментира пак бащата.
Синът пак сяда да пише:
"Г-н Цимерман, върнете ни парите."
Бащата се ядосва и казва:
- Абе колко пъти да ти повтарям, че бизнес писмо се пише кратко. Ето така:
"Моше, кога?"

Американски турист отишъл в Ерусалим и решил да види Стената на плача. Качил се на такси и взел да обяснява на шофьора:
- Закарай ме на това място, където вие, евреите, плачете, викате, удряте си главата в стената...
И шофьорът веднага го откарал до сградата на данъчното управление.

Съдили се евреин и арменец.
Делото завършило с десет години затвор за прокурора.

Италианец се хвали пред евреин:
- При разкопки в Рим археолозите откриха телефонен кабел. Това показва, че по времето на римската империя сме имали телефони.
Евреинът отвръща:
- А при разкопки в Израел археолозите нищо не откриха. Това показва, че по времето на римската империя ние сме имали мобифони.

Моше преследва с танк Али през пустинята. Али има само "Калашников", отвреме навреме се обръща и стреля по танка. По едно време патроните свършват и Али се приготвя да посрещне смъртта. Танкът обаче спира, отваря се люк и отвътре се подава Моше:
- Али, патроните ли свърши?
- Да.
- Да ти продам малко?

Еврейче пита баща си:
- Тате, далече ли е Америка?
- Плувай, плувай, не питай!

Евреин пуска телеграма до семейството си:
- Започвайте да се притеснявате! Подробности по-късно.

# 69
  • T"A
Евреин пуска телеграма до семейството си:
- Започвайте да се притеснявате! Подробности по-късно.

Този виц, ако беше разказван в Израел, щяхо да го разказват за поляци (в смисъл полски евреи)   Laughing
А и този за данъчното е много смешен. На иврит стената не се нарича "на плача", просто Стената  Grinning
(най-много - Западната стена - а'котел а'маарави)

Да ви кажа, че и аз имам касичка - крава, но в нея мога да слагам само монети от 1 или 2 шекела, защото другите не излизат от дупката долу  Laughing Така че, Тигър, по 1 шекел на шега  Laughing
На мъжа ми е хипопотам (той го нарича прасе) и в нея беше събрал 2000 шекела. Борянче, има надежда, не спирай с монетите  Grinning

Тали, Ментов гледа с насмешка повечето пъти на запалеността ми по форума, но пък и той много се радва на разни неща като картичките и т.н. Аз, преди да пиша във форума, почти не използвах български - като си ходех в България, не можех да структурирам едно изречение като хората, до толкова ивритът ми се беше набил като език, на който се изказвам 24/7  ooooh! 
А храната я снимам преди или след като я сервирам, макар че понякога той ме пита "Като си подредила толкова хубаво масата, няма ли да я снимаш за форума?" Laughing

БлизначковаGrinning - цветовете ги написах снощи, но като гледах списъка на Перах с храните Wink, си помислих, че съвсем ясни стават наименованията в готварската темичка, нали? Тази Бианка Раян има н е в е р о я т е н  глас, наистина не е за вярване, че дете на 11 може да пее така  yes А мъничката Кони в подписа ми - просълзява ме всеки път като я чуя, има нещо ангелско в нея  Heart Eyes Има и по-добър запис - от финала на състезанието: http://www.youtube.com/watch?v=hkcE6Vy-e6c Колебах се кой да сложа, но първото и прослушване показва тази невинност - без музикален съпровод, без аранжимент или обработка... остава ме без дъх  Hug

Последна редакция: сб, 28 мар 2009, 09:18 от Mentha

# 70
  • Пловдив
        Добро утро  newsm51

Ето и от мен един виц, който ми пратиха вчера :

What is the difference between USA and ISRAEL?

In the USA: they have Obama, Stevie Wonder, Bob Hope, Johnny Cash

In ISRAEL: we have BIBI, no wonder, no hope, no cash.

Вчера писах за  невежеството на участниците в новата игра . За успокоение , че не само  в Бг има такива :

hahaha     http://www.vbox7.com/play:81e3784e

и   

Един уникален  талант /според мен  /

http://www.vbox7.com/play:24691690

Последна редакция: сб, 28 мар 2009, 09:43 от perah

# 71
Добър ден и честита нова тема!

И аз тук, специално да се изкажа по въпроса за форума и мнението на половинката:
Оцених възможността да пиша на български и да "говоря" с хора с моето светоусещане в някои доста "недоумяващи" моменти в Мароко. Предвид това, че доста от живота се върти в семейството и през по-голямата част от деня бах сама без него с родата, значителна част от постингите описваха живота ни.

Но мъжът ми, да е жив и здрав, намери форума и започна да се опитва да "превежда" онлайн какво пише, ... просто написа в google фамилията и излязоха линкове, после пусна "преводача"...

Аз обичам форума и затова си смених и ник-а, понеже още имам недоразумения с него по този важен за мен въпрос.
Не трябваше да се "легитимирам" с име и фамилия, това е. Грешка.      

# 72
Привет  wavey

Мента да, друго си е като вече ви разбирам какво пишете в готварския и тук  Wink
Мерси за цветовете   bouquet моят любим цвят е - ярок  Simple Smile както се вижда от подписа и аватара ми, озеленила съм се пролетно  Joy
А малката Кони е истинско ангелче ....прекрасна е  Heart Eyes малките я гледаха сега с мен , впечатлени са и сега започнаха да пеят и те ... Party Теди пее - Една българска роза...... Simple Smile а Йоанка - Я кажи ми облаче ле бяло ..... Heart Eyes

Тали  Hug вкусно ли стана разкритото бабино пиле ?  Grinning

Хубав ден на всички   bouquet

# 73
  • Някъде там...
Мислех си,че Европа е държава  smile3555 smile3555 smile3555
Няма такава идиотщина....

# 74
  • T"A
bliznacite, и на мен зеленото ми е любим цвят, а аватарът ти е просто върхът!  Heart Eyes

safar_maktoub, вие сте още съвсем младо семейство   bouquet Вярвам, че с времето ще му разказваш бисерите от форума, пък и той ще те насърчава, за да чуе още  Grinning Ние сме ревностни на тема лично пространство, но любопитството винаги го има  Laughing Обаче мъжът ми от дете е запален по компютрите и знае, че това може да се превърне в наркотик, за това ме "проверява", иначе и той си се занимава с неговия си сайт, с разни други техн. открития. Покрай iPhone- а губи часове в търсене на апликации, последна мода му е свиренето на окарина със самия телефон: http://video.google.com/videoplay?docid=-6080774374784689471. И му казвам "всеки с манията си" и той махва с ръка  Grinning

perah, мислила съм си, че понеже българите не са толкова освободени (сравнявайки ги с израелците), по трудно им е с появата по телевизията и понякога точно истинските таланти не го правят, ами идват просто перковци, които журито допуска заради шоуто... А иначе глупави хора има навсякъде по света, разбира се  Peace
Специално американците е нормално да имат по-ограничени знания за Европа (макар че тази с Унгария е много краен случай), и ние не сме наясно много-много кои са щатите на Източния бряг, кои - на Западния (което за тях е тривиално знание), а информацията за Азия и Африка също понякога ми изглежда доста ограничена сред сънародниците ни  Wink

Общи условия

Активация на акаунт